seminola 05.03.07, 15:55 Ale żadna przychodnia nie jest tym zainteresowana, kolejki są bardzo długie. Może nauczę się z nim żyć? Założę na drugą nogę i na butach narciarskich zaoszczędzę... Trzeba widzieć jakieś plusy:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guarana1983 Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 16:06 hehehe, weź nożyczki i sama zdejmij po co sie męczyć mówię na serio ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
seminola Re: Chcę zdjąć gips!! 05.03.07, 16:09 Oj, bliska jestem, na założenie czekałam jakieś 5 godzin. A jak będzie ze zdjęciem? O ile ktoś łaskawie zechce zdjąć, bo w NFZ nie odbiera się telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 16:21 trzeba bylo pomysleć o tym wcześniej -a dokładnie lekarz w poz powinien wystawić skier.do por chirurgicznej w terminie zdjecia gipsu -niekiedy to nalezy zaraz po załozeniu sie interesowac terminami no itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znachor Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.magma-net.pl 05.03.07, 16:24 Zdejmowałem dwa razy gips z ręki. Najszybciej można to zrobić małą gumuweczką. Metoda mniej stresująca to: miska do której nalewamy ciepłej wody z mydłem. Wkładamy zagipsowaną kończynę i czekamy aż gips trochę namięknie. Następnie jak wierzch stanie się śliski szczotką z twardym włosiem szorujemy do momentu gdy zobaczymy bandaż. następnie powoli mocząc go odwijamy. Pierwsza metoda czas usuwania opatrunku jakieś 20 minut. Druga metoda ok. 1,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
seminola Re: Chcę zdjąć gips!! 05.03.07, 16:47 No to strrrrrrrrrasznie długo! W sumie to może faktycznie z nim w wannie poleżę:))))))))))) A rejestrowałam się od razu, a jakże, ale kierowcę mam tylko przez najbliższe trzy dni, a rejestracja jest oczywiście dnia następnego! Chyba się zastanowię nad tą gumówką....... Odpowiedz Link Zgłoś