Dodaj do ulubionych

ruchoma szopka pani Michnik

IP: 195.117.40.* 28.05.03, 16:27
Pani Ewa Michnik ma coraz śmielsze wizje przedstawień operowych i nie boi sie
wprowadzać je w życie. Właśnie realizuje kolejne megalomańskie
przedsięwzięcie - "Giocondę" (podobno ma byc kobieta z brodą, Człowiek-Guma z
Bydgoszczy i słynna trupa karłów transwestytów "Piccolo"), tylko czemu na
popularnym deptaku w środku miasta i za nasze pieniądze? Uważam, ze lepszą i
tańszą propozycją jest wystawienie "Puncha i Judy" z Rafałem Dutkiewiczem i
Ewą Michnik w rolach glównych
Obserwuj wątek
    • Gość: Neshi Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 22:43
      Ciiiii...nie wiesz,że najbardziej kiczowate przedsięwzięcia przyciągają
      największą liczbę widzów? Dla chętnych nawet do wynajęcia będą łódki, co by
      mogli podpłynąć do Gioccondy. Będą o nas mówić w telewizji!
    • Gość: gigant Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 23:43
      A ja jestem za! Uważam że p. Michnik Bardzo dobrze sobie radzi i wychodząc z
      operą poza mury teatru odkrywa ja po nowemu. Dlaczego Opera ma być ,,muzeum"?
      • Gość: Qna Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 23:47
        Oczywiście, popieram!
    • Gość: psycho Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: 195.117.40.* 04.06.03, 16:01
    • Gość: kitek Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 23:04
      Bardzo dobry pomysł! Jestem za takimi pomysłami!
    • Gość: lidka Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 23:05
      Choć nie przepadam za operą ale wybieram się na Gioconde. Ciekawa jestem czy
      reżyser spróbuje tchnąc życie w ten muzealny rodzaj sztuki.
      • Gość: tauka Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 02:29
        Gość portalu: lidka napisał(a):

> Choć nie przepadam za operą ale wybieram się na Gioconde. Ciekawa jestem czy
        > reżyser spróbuje tchnąc życie w ten muzealny rodzaj sztuki.

Akurat ten reżyser niestety nie ma pojęcia co to za bajka!
        Ustawiają prawie wszystkie sceny za niego inni!
    • Gość: mim Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 00:01
      Mnie też podoba się pomysł pokazania opery inaczej. Wybieram się w przyszłym
      tygodniu.
    • Gość: lidka załamana Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 22:50
      NO niestety zawiodłam się. Zmarnowany świetny pomysł i szmal. Dlaczego nie
      poszukać reżysera na miarę Terlińskiego i pokazać operę po nowemu,
      współcześnie, poszukać jakiś nowych środków przekazu. Wspaniała niecodzienna
      sceneria aż się o to prosi. Nie ma schodów, dywanów, żyrandoli i tego całego
      teatralnego blichtru a więc czemu nie ruszyć mózgownicą i wyreżyserowć na
      miarę współczesnego widza. A ta choreografia to infantylizm i chałtura na
      żenującym poziomie. Nie mówię tu o tancerzach ale o choreografii która trąci
      XIX wiekiem. Realizatorzy wzięli kupę kasy bez najmniejszego wysiłku. Obroniła
      się scenografia i kostiumy oraz główni wykonawcy spektaklu. To oczywiście moje
      zdanie wy możecie mieć inne.
    • Gość: elflord Re: ruchoma szopka pani Michnik IP: *.ioz.pwr.wroc.pl 16.06.03, 09:41
      Byłem na "Carmina Burana". Może ładne widowisko ale orkiestry nie można było
      niestety słuchać na przyzwoitym poziomie. Chodzące kukły tego nie rekompensują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka