dickfordick 31.05.07, 20:59 Pierwszy :))) ...a po koncercie zespół IRA także zostanie "uratowany" śmigłowcem..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magnes Poltegor spłonie na niby 31.05.07, 21:02 125m Poltegor miał z antenami itp. Po rozmontowaniu tego wszystkiego wysokość do gołego dachu to 92m. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Poltegor spłonie na niby 31.05.07, 21:54 Zabrzmiało strasznie. Ale skoro to tylko ćwiczenia, to można spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik W cywilizowanym kraju 31.05.07, 21:33 W cywilizowanym kraju takie miasto jak Wrocław patroluje cały czas przynajmniej jeden śmigłowiec policyjny. W razie czego może kogoś uratować, pomóc w pościgu czy poszukiwaniach jakiegoś zbiega. Kiedyś podczas wizyty amerykańskich policjantów w Warszawie padło z ich strony pytanie: "Ile śmigłowców macie na każdą dzielnicę?" Wiwat IV świat! To znaczy IV RP chciałem powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statom Re: W cywilizowanym kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.07, 21:40 Ile maja w pradze , w berlinie ? itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Re: W cywilizowanym kraju IP: *.e-wro.net.pl 31.05.07, 21:43 to, że w ćwiczeniach bierze udział najlepsza kadra ratownictwa medycznego z Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu już nikt nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: W cywilizowanym kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 00:31 a nie strajkują?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspo Re: W cywilizowanym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:48 to, że oprócz najlepszej kadry Pogotowia będą tam też ratownicy-wolontariusze z Grupy Ratownictwa Medycznego PCK, też pozostało przemilczane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.wrocek.pl www.wrocek.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:49 Skomentuj to wydarzenie na www.wrocek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: W cywilizowanym kraju IP: *.180.219.81.magma-net.pl 31.05.07, 22:33 amerykanie sa tylko troszke lepsi od nas. kiedys ogladalalam na jakiejs stacji prawie 3 godzinny film(live)o zadymie ktora czarni wywolali w los angeles (na peryferiach miasta). film prawie w calosci krecony byl z helikoptera ... i to w zasadzie tyle. drugi helikopter latał niedaleko pierwszego jakies 30 minut i musial odleciec bo czarni mieli bron i strzelali w gore. w ciagu paru godzin zrujnowali i podpalili dziesiatki sklepow , samochodow i niektorych domów ... a poilicja w helikopterze nagrywala sobie film - ha ha ha. i co im po takich smiglowcach ? nie potrafia sie rozprawic z bandytami w slamsach. szpanowac sprzetem - to potrafia! ... na filmach typu SWAT. Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 Re: W cywilizowanym kraju 01.06.07, 17:30 wielki_czarownik napisał: "W cywilizowanym kraju takie miasto jak Wrocław patroluje cały czas przynajmniej jeden śmigłowiec policyjny. W razie czego może kogoś uratować, pomóc w pościgu czy poszukiwaniach jakiegoś zbiega." A ja myslalem, ze w cywilizowanych krajach nie ma zbiegow... Jezeli zas sa, to od czego oni tam uciekaja, bo przeciez nie od tej "cywilizacji"? To tylko tytulem malej zlosliwosci, bo ile razy czytam takie idiotyzmy wynoszace pod niebiosa rzekomo "cywilizowane kraje" tylko po to, aby przeciwstawic je naszej podobno "niecywlizowanej" Polsce to mam ochote osmieszyc ignorantow je wypisujacych. Wielki_czarownik jest jakims glupolem, ktoremu wydaje sie, ze reszta swiata to kolorowy komiks albo gra komputerowa a do tego jest leniem, ktory nawet nie umie znalezc zadnych informaji w sieci. "Kiedyś podczas wizyty amerykańskich policjantów w Warszawie padło z ich strony pytanie: "Ile śmigłowców macie na każdą dzielnicę?" Typowa historyjka, jakie opowiadaja sobie pietnastolatki. A tu rezultat 1 minuty szukania w googlu: Of the country's biggest 10 cities, Chicago has been the only one who hasn't had even a single police helicopter. And we haven't for decades. Ironic since Chicago once boasted about creating one of the nation's first helicopter units. In the 1980's the program was terminated to cut costs. But times, they are a changin'. Chicago put a police helicopter into service this week and hopes to purchase another one with a federal homeland security grant by the end of the year. The police will be using the helicopter to fight crime and for homeland security. They'll respond to calls for help with pursuits, both foot & vehicle, missing persons, and assist at large public gatherings. They'll be equipped with groovy technology like thermal imaging cameras, a map navigation system, and a video downlink that will let police at HQ have an aerial view from their desks. www.freerepublic.com/focus/f-news/1829562/posts Czyli, ze ci "amerykanscy policjanci" nie mogli byc z Chicago, o ile rzeczywiscie istnieja a nie tylko sa wytworem wyobrazni wielkiego_czarownika. Wiwat IV świat! To znaczy IV RP chciałem powiedzieć. Jeszcze jeden kompromitujacy autora komentarz. Juz pomijam, ze W-wa to 1.7 mln a Chicago to jakies 2.9 a z przedmiesciami to pewnie dobija do 10 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chx Poltegor spłonie na niby IP: 213.47.198.* 31.05.07, 22:21 125?! chyba w zwodzie; jak się nikt nie podnieca, to ma tylko 92 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Poltegor spłonie na niby IP: *.e-wro.net.pl 31.05.07, 22:28 jakie 125 m????????!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodak666 Poltegor spłonie na niby IP: *.mysmart.ie 01.06.07, 01:35 Tak naprawde, od dluszego czasu tkwimy w gownie po pachy. Kolejnym przykladem na to jest demonstracja sil, naszego "kochanego systemu", ktora ma odbyc sie na dachu Poltegoru? Z udzialem zespolu, ktory dawno przeminal, i na nasze szczescie nie powinien znowu zaistniec. Ale powszechnie wiadomo, pieniadz to cos ulotnego, i czasem trzeba cos zrobic, by z powrotem go miec. Najsmotniejsze jest to w tym wszystkim, ze my biedni podatnicy bedziemy musieli zaplacic za ich igrzyska i cala zabawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:44 dureń jesteś i tyle gdzieś przecież muszą trenować a IRA? ukochany zespół z mojej młodości. mam nadzieję, że będzie grał jeszcze bardzo długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.e-wro.net.pl 01.06.07, 14:46 Kazdego dnia strazacy trenuja kiedy Ty tego nie widziesz. I za takie cwiczenia tez placisz. Boli Cie to? Co za roznica czy trenuja tak widowiskowo czy gdzies mna zamknietych poligonach i placach? Dzisiaj z okazji dnia dziecka zorganizowano taki pokaz, polaczenie widowiska z treningiem A moze to tez Cie boli? Moze odebralbys dzieciakom taka ucieche? Mozna by tez pozamykac szkoly bo one tez duzo kosztuja i nadwyrezaja Twoje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodak666 Poltegor spłonie na niby IP: *.mysmart.ie 01.06.07, 01:37 Tak naprawde, od dluszego czasu tkwimy w gownie po pachy. Kolejnym przykladem na to jest demonstracja sil, naszego "kochanego systemu", ktora ma odbyc sie na dachu Poltegoru? Z udzialem zespolu, ktory dawno przeminal, i na nasze szczescie nie powinien znowu zaistniec. Ale powszechnie wiadomo, pieniadz to cos ulotnego, i czasem trzeba cos zrobic, by z powrotem go miec. Najsmotniejsze jest to w tym wszystkim, ze my biedni podatnicy bedziemy musieli zaplacic za ich igrzyska i cala zabawe... Czy nie chce wam sie juz zygac ta cala propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko Re: Poltegor spłonie, a co z kaczkami, ktore IP: *.tpca-cz.com 01.06.07, 03:08 niedaleko maja gniazda ? Czy sezon ochronny sie skonczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.e-wro.net.pl 01.06.07, 14:52 Jesli chodzi o IRA to kazdy ma swoj gust a o gustach sie nie dyskutuje. jesli chodzi o 'pokaz sily' to zwroc uwage ze w Polsce coraz wiecej sie buduje wiezowcow a sluzby ratownicze predzej czy pozniej beda musialy na serio prowadzic taka akcje ratunkowa? myslisz ze beda skuteczni jesli wczesniej nie potrenuja? Skorzystano z okazji ze Poltegor niedlugo zostanie zburzony, wiec polaczono potrzebne cwiczenia w takim obiekcie z widowiskiem z okazji dnia dziecka aby potrenowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kozłowski Poltegor spłonie na niby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 07:49 Przygotowania do akcji "Poltegor 2007" Godzina 6:50 Zapraszam: www.wrocek.pl/galerie/pokaz/100 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Poltegor spłonie na niby 01.06.07, 08:14 Można liczyć na stałą aktualizację? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kozłowski Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 08:18 Będe się starał :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Poltegor spłonie na niby 01.06.07, 08:48 Super, dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandal Jest jakaś transmisja w necie? IP: 212.127.94.* 01.06.07, 08:33 Bo ja w pracy siedzę i nijak nie zobaczę, to chociaż przez net bym sobie zerknął :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Jest jakaś transmisja w necie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.07, 23:17 Wiadomosci regionalne ze strony tvp3 wroclaw ww6.tvp.pl/6239,20070601506404.strona Odpowiedz Link Zgłoś
wasiol Poltegor spłonie na niby 01.06.07, 08:39 po pierwsze to poltegor ma 92m wysokosci liczone do dachu, i nareszcze zoztanie zburzony;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Poltegor spłonie na niby IP: *.wcm.opole.pl 01.06.07, 09:26 Brawo autorzy ćwiczeń: "Już o godz. 10.30 w Poltegorze wybuchnie pożar." "O godz. 10 straż pożarna dostanie sygnał o pożarze." Czyli będą dodatkowo ćwiczenia na prognozowanie pożarów? Gdzie skutek a gdzie przyczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Poltegor spłonie na niby IP: 217.8.176.* 01.06.07, 09:52 IRA jest bardzo niebezpieczna! Prawdopodobnie udalo im sie namowic organizatorow do zagrania koncertu, beda zapewne przebrani za muzykow a chodzi im o wysadzenie Poltegoru w powietrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osator Poltegor spłonie na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:16 Dobrze, że straż pożarna dosta nie sygnał pół godziny przed tym jak pożar wybuchnie. Dobrze wprowadzić taką zasadę na stałe. O pożarach trzeba zgłaszać przed ich powstaniem w celu zapewnienia bezpieczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k++ Poltegor spłonie na niby IP: *.ar.wroc.pl 01.06.07, 10:23 No coś tego dymu wogóle nie widać, nie wiem czy może armatki od dymu popsuły się czy co, ale nic... czekamy dalej może śmigłowce przylecą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość czy można gdzieś to zobaczyć w necie "na żywo"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:46 czy można gdzieś to zobaczyć w necie "na żywo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Poltegor spłonie na niby IP: *.e-wro.net.pl 01.06.07, 12:01 Byłem pod Poltegorem i nie widziałem dwóch śmigłowców biorących udział w akcji ratowniczej, może trochę obiektywizmu, który zapewniłby wiarygodność relacji. A swoją drogą, stojąc pod Poltegorem (na chodniku), zastanawiałem się nad tym, w ktorym momencie zdarzy się jakieś nieszczęście. Ludzie, jak krówki na miedzy przechodzili przez jezdnię, stali na torowisku lub w jego bezpośrednim sąsiedztwie, może dobrze byłoby zorganizować ćwiczenia dla Policji, by ta zapewniła właściwe warunki do prowadzenia akcji ratowniczej. Dla mnie to propaganda, która odbiega od rzeczywistości. A chyba ćwiczenia powinny uwzględnić wszelkie niebezpieczeństwa, które wiążą się z akcją ratowniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Poltegor spłonie na niby IP: 62.29.170.* 01.06.07, 12:33 a ile smiglowcow widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazz Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.lanet.net.pl 01.06.07, 12:54 Co za bzdury!!! Poltegor ma aktualnie 92 metry!!! Helikopter był 1 (Sokół straży granicznej) 2 były 25 maja na próbie!!! Ktoś kto pisał ten artykuł ma chyba problemy obserwowania ze zrozumieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.e-wro.net.pl 01.06.07, 13:50 Tak zgadza się, widziałem tylko jeden śmigłowiec. W dniu 25.05. były dwa z tym, że jeden policyjny stał sobie na placu między Poltegorem a Hotelem Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.iptelecom.pl 01.06.07, 13:15 > Pierwszy :))) > ...a po koncercie zespół IRA także zostanie "uratowany" śmigłowcem..? Nie, po koncercie wysadzą Poltegor w powietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kozłowski Zdjęcia z imprezy www.wrocek.pl/galerie/pokaz/100 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 13:23 www.wrocek.pl/galerie/pokaz/100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq moim zdaniem "niesmaczny" pokaz IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.07, 13:35 kojarzy mi sie z WTC .... :( Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: moim zdaniem "niesmaczny" pokaz 01.06.07, 13:47 to masz pecha - mi sie podobal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a Re: moim zdaniem "niesmaczny" pokaz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 13:54 To nie kwestia smaku, tylko przede wszystkim tego, żeby w przypadku (odpukać) prawdziwej tragedii wszystkie te służby wiedziały, jak pomóc. Ćwiczeń w takim obiekcie nic nie zastąpi i dobrze się stało, że mieli możliwość przetrenowania takiego wariantu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Zdjęcia z imprezy www.wrocek.pl/galerie/pokaz 01.06.07, 13:36 LOL, oni to naprawdę podpalili ;) Dzięki za foty Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Zdjęcia z imprezy www.wrocek.pl/galerie/pokaz 01.06.07, 13:49 ale tylko kawalontek mixol.org/temp/poltegor2007/ a szyby ktore lecialy z gory to glownie lopata wyrzucali przez okno :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Zdjęcia Poltegoru by szopen IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.07, 14:12 pozwole sobie też zaprezentować kilka swoich: tinyurl.com/34yyg9 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Zdjęcia Poltegoru by szopen 01.06.07, 14:48 drugie jest ekstra ;) "Pali się?? EEE tam, spoko, bez pośpiechu..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 14:19 też na niby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Poltegor spłonie na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:19 ja też tam byłam :) miastowroclaw.blox.pl/2007/06/akcja-ratownicza.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.zlotniki.pl 01.06.07, 14:29 Tak sobie czytam te posty i część tu piszących to ludzie ktorym wszystko nie pasuje ćwicza zle bo cwicza nie cwicza tez zle.A mi sie podobało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zlt Re: Poltegor spłonie na niby 01.06.07, 17:50 Też musiałem być :) fotowroclaw.blox.pl/2007/06/Pozar-w-Poltegorze.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu fotorelacja IP: *.dialog.net.pl 01.06.07, 14:57 I ja tam byłem: wrocphoto.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primex Re: Poltegor spłonie na niby IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.07, 14:57 citywroc.info/index.php?dzial=zdjecia/cwpolt zdjęcia z ćwiczeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTM Fotorelacja Poltegor IP: 80.48.71.* 01.06.07, 15:25 my.opera.com/batman99/albums/show.dml?perscreen=40&id=278478 Odpowiedz Link Zgłoś
koloko.sdk Re: Fotorelacja Poltegor 01.06.07, 17:28 picasaweb.google.com/koloko.sdk/Poltegor2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.wrocek. <a href="http://www.wrocek.pl/galerie/pokaz/100" target="_blank" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:45 więcej zdjęć na www.wrocek.pl/galerie/pokaz/100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Biedny ten Poltegor :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 15:59 Daliby mu godnie odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loja ekipa ratowników????? IP: *.magma-net.pl 01.06.07, 17:41 mam pytanie - czy ktos moze wie czy ratownicy biorący udział w tej ''akcji'' to uczniowie czy nasze wrocławskie pogotowie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musta Re: ekipa ratowników????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 18:18 Ponoć najlepsza kadra ratowników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: ekipa ratowników????? IP: *.chello.pl 01.06.07, 18:31 To chyba konkurencyjna impreza dla tych ,które do tej pory odbywały się w rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclaw.nlog.org Re: Poltegor spłonie na niby IP: 212.127.91.* 01.06.07, 18:55 tu tez sa zdjecia i video: wroclaw.nlog.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Plama o Poltegorze w mediach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 21:36 Żaden z ogólnopolskich dzienników w telewizji nie pokazał relacji z akcji ćwiczebnej w Poltegorze.Dziwi mnie to,gdyż są to pierwsze ćwiczenia tak duże w Rzeczypospolitej i bardzo ciekawe.Ciekawe,czy gdyby to były ćwiczenia w Pałacu Kultury w Warszawie,który też chcieli zburzyć to czy by telewizja tego też nie pokazała? Odpowiedz Link Zgłoś
c.biani Ściema z koncertem 01.06.07, 21:42 A dlaczego ten koncert iry co miał na dachu być, wcale się tam nie odbył? Tylko podobno w jakimś bufecie? Byłem pod poltegorem, ale nic się na dachu nie było. Ściemka jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilife Re: Ściema z koncertem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.07, 21:06 radio dawno robi sobie jaja z widzów... a tyle było szumu, tyle zapowiedzi.... że dla słuchaczy... żałosne!!! ale czego sie spodziewać po takim prezesie i ludziach, których sobie dobiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Re: Ściema z koncertem IP: *.as.kn.pl 03.06.07, 18:23 A skoro tam byłeś, to pewnie widziałeś, że zaczęło padać i wiać? Byłeś i widziałeś? Czy nie? Mieli się ludzie pozabijać, byś był zadowolony oglądając koncert na dachu? Krwi, Krwi, więcej krwi... tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sue Re: Ściema z koncertem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.07, 18:38 o 18tej nie padało... byłam, czekałam, więc wiem.... rpzumiem, że Pan Organizator kit wciska... pozdrowienia dla prezesa, albo lepiej nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavelvava1 Re: Plama o Poltegorze w mediach IP: *.chello.pl 01.06.07, 22:22 ... a o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty kaczka Re: Plama o Poltegorze w mediach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 22:42 nie zapominajmy ze wrocek jest strasznie anty kaczogrodowy wiec jak media kaczogrodzkie mogłyby cos o tej akcji powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś