ert3 08.09.03, 11:45 Czy już jej budowa jest przesądzona i ewentualnie czy będzie się zaczynała przy moście Trzebnickim,czy dopiero od Bałtyckiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali1111 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 08.09.03, 11:59 ert3 napisał: > Czy już jej budowa jest przesądzona i ewentualnie czy będzie się zaczynała > przy moście Trzebnickim,czy dopiero od Bałtyckiej? od mostu Trzebnickiego juz jest dwupasmowa. od krzyzowki z Kasprowicza i Broniewskiego jak juz cos:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo81 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 08.09.03, 17:26 Projekt przebudowy wykonuje obecnie biuro Biprogeo ( termin ukończenia 30.01.2004) Zakres obejmuje przebudowę Żmigrodzkiej od Bałtyckiej wraz ze skrzyżowaniem, do ulicy Irysowej. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 08.09.03, 20:01 ert3 napisał: > Czy już jej budowa jest przesądzona i ewentualnie czy Według mnie to jest trochę bezsensowna inwestycja -- lepiej by było zbierać pieniądze na planowany nowy wylot na Poznań niż inwestować w stary... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo81 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 08.09.03, 20:28 Według mnie to ma sens , ale pod warunkiem że Osobowicka będzie przebudowana na dwa pasy w każdą stronę , skrzyżowania na obydwu końcach Bałtyckiej trzeba też zmienić , no i ten nieszczęsny wiadukt kolejowy na Osobowickiej. To zapewni przyzwoity wjazd na Most Tysiąclecia. Ale co do Żmigrodzkiej- druga nitka jest i tak potrzebna ,nawet jak zbudują nowy wylot na Poznań to będzie on znacznie odsunięty na zachód.Wielu Wrocławian tych z centrum i wschodu nie będzie z niego korzystać. Podsumowując - Żmigrodzka jako najważniejsza droga łącząca centrum z kierunkiem płn. powinna zostać poszerzona. Jednocześnie jednak miasto powinno już określić ostatecznie przebieg nowego wylotu , zarezerwować grunt . Mówiło się coś o ubieganiu się o fundusze UE na obwodnicę śródmiejską od Osobowickiej do Żmigrodzkiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 08.09.03, 22:09 lolo81 napisał: > nowy wylot na Poznań to będzie on znacznie odsunięty na zachód.Wielu Nie aż tak znacznie. > określić ostatecznie przebieg nowego wylotu , zarezerwować grunt . Okreslony to on chyba jest dość dokładnie już. Z rezerwowaniem gruntów pewnie gorzej. > Mówiło się coś o ubieganiu się o fundusze UE na obwodnicę śródmiejską > od Osobowickiej do Żmigrodzkiej.. To by nie było głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 15:26 svarte_sjel napisał: > > > Mówiło się coś o ubieganiu się o fundusze UE na > obwodnicę śródmiejską > > od Osobowickiej do Żmigrodzkiej.. > > To by nie było głupie... Więcej niż niegłupie, to jest warunek optymalnego wykorzystanie setek milionów wpakowanych w budowę mostu i estakady na Gądowie. Ja w ogóle nie zaczynałbym budowy mostu bez równoczesnej budowy tego odcinka. Pakowanie całego ruchu w Osobowicką uważam za spore nieporozumienie, a jej przebudowę do tego celu za marnowanie pieniędzy, bo po oddaniu odcinka obwodnicy do ul.Żmigrodzkiej przepustowość obecnej Osobowickiej będzie wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdario Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 15:35 Całkowicie zgadzam sie z opinia mojego przedmowcy !!! Remont Osobowickiej to nieporozumienie, lepiej te pieniadze władować w inna bardziej potrzebną inwestycje. Zjazd z mostu Tysiaclecia docelowo ma miec miejsce przy ulicy Żmigrodzkiej i w tym kierunku byl prowadził prace, a nie ładował miliony złotych w kompleksowy remont osobowickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 21:01 bigdario napisał: > Całkowicie zgadzam sie z opinia mojego przedmowcy !!! > Remont Osobowickiej to nieporozumienie, lepiej te pieniadze władować w inna > bardziej potrzebną inwestycje. Zjazd z mostu Tysiaclecia docelowo ma miec > miejsce przy ulicy Żmigrodzkiej i w tym kierunku byl prowadził prace, a nie > ładował miliony złotych w kompleksowy remont osobowickiej... Jak moze zjazd z mozstu być na Zmigrodzkiej skoro most konczt sie na osobowiskiej i to co bedzie kiedyś dochodziło do żmigrodzkiej mostem na pewno nie bedzie. Wiec nie wiem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
herpi1 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 23:19 sebcat napisał: > Jak moze zjazd z mozstu być na Zmigrodzkiej skoro most konczt sie na > osobowiskiej i to co bedzie kiedyś dochodziło do żmigrodzkiej mostem na pewno > nie bedzie. Wiec nie wiem o co ci chodzi. ...dodatkowo po drodze do Żmigrodzkiej jest jeszcze Obornicka, z którą zapewne również będzie skrzyżowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Żmigrodzka-druga nitka. 10.09.03, 10:38 herpi1 napisał: > ...dodatkowo po drodze do Żmigrodzkiej jest jeszcze > Obornicka, z którą zapewne również będzie skrzyżowanie. ... i to nawet dwupoziomowe Odpowiedz Link Zgłoś
lolo81 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 17:17 darek_w1 napisał: > > Pakowanie całego ruchu w > Osobowicką uważam za spore nieporozumienie, a jej przebudowę do tego celu za > marnowanie pieniędzy, bo po oddaniu odcinka obwodnicy do ul.Żmigrodzkiej > przepustowość obecnej Osobowickiej będzie wystarczająca. I wystarczająca będzie również nawierzchnia ( obecna ) Osobowickiej. Poza tym co z ruchem Fabryczna-Psie Pole ? Wielu kierowców będzie używało nowego mostu do wyjazdu na Warszawę. I jeszcze jedno: w obecnej sytuacji komunikacyjnej nie ośmieliłbym się powiedzieć o żadnej z ważnych ulic że jej przepustowość jest wystarczająca. Po prostu trzeba wszystko poszerzać ile tylko się da. Bierzmy przykład z Poznania - tam 3 pasy do ruchu w jedną stronę nie są rzadkością . Nawet autostradę wywalczyli sobie szerszą. Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 10.09.03, 22:11 lolo81 napisał: > > I wystarczająca będzie również nawierzchnia ( obecna ) Osobowickiej. A co chcesz od tej nawierzchni? Jak na wrocławskie warunki to jest całkiem niezła (zajrzyj na Wałbrzyską, Karmelkową, Przyjaźni, Krakowską, Jerzmanowską). Poza tym nie mówiłem o bezsensie remontu nawierzchni tylko o bezsensie rozbudowy Osobowickiej. Wydamy kupę kasy, a za kilka lat, gdy zostanie oddany odcinek obwodnicy do Żmigrodzkiej po tej czteropasmówce będzie jeździł jeden samochód na minutę. > Poza tym co z ruchem Fabryczna-Psie Pole ? Wielu kierowców będzie używało > nowego mostu do wyjazdu na Warszawę. > A co to ma do rzeczy? Mowa jest o bezsensie inwestowania dużych pieniędzy w rozwiązania z definicji tymczasowe bo czymś takim będzie przebudowana Osobowicka. Ruch w stronę wyjazdu na Warszawę również docelowo pójdzie obwodnicą, kolejnym jej odcinkiem i w to jest sens inwestować. > I jeszcze jedno: w obecnej sytuacji komunikacyjnej nie ośmieliłbym się > powiedzieć o żadnej z ważnych ulic że jej przepustowość jest wystarczająca. > Po prostu trzeba wszystko poszerzać ile tylko się da. Jasne, pod warunkiem, że nie będzie pilniejszych inwestycji do zrobienia. A na razie są, i jeszcze długo będą. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 19:51 darek_w1 napisał: > > To by nie było głupie... > Więcej niż niegłupie, to jest warunek optymalnego wykorzystanie setek milionów Nienienie. Warunkiem optymalnego wykorzystania mostu i estakady jest budowa reszty obwodnicy, a nie pozyskanie na tę budowę środków z UE. > Osobowicką uważam za spore nieporozumienie, a jej przebudowę do tego celu za > marnowanie pieniędzy, bo po oddaniu odcinka obwodnicy Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 21:16 Tak jak tu piszecie Żmigrodzka przebuduja do Irysowej bo tam bedzie sie krzużować z Obwodnicą Sródmiejska. Dalsza modernizacje drogi krajowej nr 5 do standardu ekspresówki S5 GDDKiA rozpocznie za 2 lata cos pisli na ten temat w Słowie. Jesli chodzi o Osobowicką to żaden remont nie jest nie porozumieniem, zrobienie Osobowickiej na pare lat czesci Obwodnicy srodmiejskiej to jest nie porozumienie. Na ten remont przeznczyć chcieli poczotkowo od 11 do 17 mln zł. Nie wiem ile w koncu ma być przyznaych. Koszt odcinka Osobowicka-Żmigrodzka to 100 mln zł, o tyle tez ma byc wiekszy przyszloroczny budzet na komunikacje wiec moze czesc z tych pieniedzy pojdzie na ten cel - miejmy taka nadzieję. Na rozbudowe Osobowickiej jest rezerwa terenu szerokosci 6 metrów, wiec mozemy sie spodziewac dwu pasmówki w pełnym wymiarze. Co do wiaduktu, to zacytuje decyzje prezydenta : "ochronie konserwatorskiej podlega powstala w 1895r. instalacja artuleryjska blokhauzu mostu kolejowego, skladajaca sie z czworobocznej, ziemnej reduty artyleryjskiej, przesla mostu kolejowego nad ul Osobowicką i ceglanego blokhauzu wmontowanego w przyczólek mostowy wraz z fragmentami przedpola umożliwiającymi wlasciwe zachowanie i ekspozycje całosci. Obiekt ten stanowi unikatowy przyklad tego tupu archtektory militarnej, jedyny we Wrocławiu" I co zagiałem was nie, chcieliscie zabytki niszczyc hehe. Sam sie zdiwilem ale co zabytek to zabytek i tyle. Jak dla mnie jest to tylko argument za tym aby budować szybko droge do Żmigrodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 09.09.03, 21:37 sebcat napisał: > krzużować z Obwodnicą Sródmiejska. Dalsza modernizacje drogi krajowej nr 5 do > standardu ekspresówki S5 GDDKiA rozpocznie za 2 lata Ale ta nowa DK5 nie będzie przecież przedłużeniem Żmigrodzkiej... Ze Żmigrodzką tylko się będzie krzyżować. > co zabytek to zabytek i tyle. Jak dla mnie jest to tylko argument za tym aby > budować szybko droge do Żmigrodzkiej. Ale przecież o to chodzi, że babranie się na Osobowickiej tylko odkłada budowę obwodnicy w czasie. A zresztą na obwodnicy jest jeszcze tyle do zrobienia... Klecińska z wiaduktem, wiadukt nad Krakowską... Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 10.09.03, 13:52 svarte_sjel napisał: > > Nienienie. Warunkiem optymalnego wykorzystania mostu i > estakady jest budowa reszty obwodnicy, a nie pozyskanie > na tę budowę środków z UE. > No, o tym właśnie pisałem, że budowa obwodnicy przynajmniej do Żmigrodzkiej, a środki na to będą dobre z każdego źródła. > > Osobowicką uważam za spore nieporozumienie, a jej > przebudowę do tego celu za > > marnowanie pieniędzy, bo po oddaniu odcinka obwodnicy > > Zgadzam się. Kurcze, svarte już drugi raz w tym tygodniu się ze mną zgadza! Coś się musiało stać, wypił za dużo albo zjadł za mało ;-))) Pzdr Darek Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 10.09.03, 14:36 darek_w1 napisał: > No, o tym właśnie pisałem, że budowa obwodnicy przynajmniej do Żmigrodzkiej, a > środki na to będą dobre z każdego źródła. A ja pisałem, że pomysł ze żródłem jest niegłupi. > Kurcze, svarte już drugi raz w tym tygodniu się ze mną zgadza! Coś się musiało Przypadek ;^) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Odnosnie drogi S5 10.09.03, 18:54 GDDKiA w poznaniu ogłosiła przetagrg na projekt odcinka Poznań-Rawicz. Ciekaw jestem kiedy u nas coś sie ruszy. A co do wylotu na poznań do przeciez on i tka bedzie biegł normalnie przez Żmigrodzką tyle że dla tranzytu bedzie biegł przez AOW ktura ma sie krzyzować gdzieś na Sułowskiej. Wiec nie rozumie czemu mówimy o nowym wylocie na poznań. Wylot bedzie cały czas a toz ze trasa dla tranzytu bedzie inna no to to juz jest inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 11:35 sebcat napisał: > o nowym wylocie na poznań. Wylot bedzie cały czas a toz ze trasa dla tranzytu > bedzie inna no to to juz jest inna bajka. Ja ci chyba będę musiał przeskanować plan miasta, na którym były zaznaczone planowane drogi i pokazać, jak będzie wyglądał nowy wylot na Poznań... Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 11:45 svarte_sjel napisał: > sebcat napisał: > > o nowym wylocie na poznań. Wylot bedzie cały czas a toz > ze trasa dla tranzytu > > bedzie inna no to to juz jest inna bajka. > > Ja ci chyba będę musiał przeskanować plan miasta, na > którym były zaznaczone planowane drogi i pokazać, jak > będzie wyglądał nowy wylot na Poznań... Nowy wylot na Poznań to będzie obwodnica śródmiejska czy jeszcze jakieś inne rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nty Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 11:48 svarte_sjel napisał: (..) > Ja ci chyba będę musiał przeskanować plan miasta, na > którym były zaznaczone planowane drogi i pokazać, jak > będzie wyglądał nowy wylot na Poznań... z checia sie zapoznam, a co do Osobowickiej, utrzymac ja w stanie zdatnym do uzytku, a glowne srodki polozyc na dalszy odcinek obwodnicy, do zmigrodzkiej, jak pamietam plan zagospodarowania tak zaklada, a i decyzje o lokalizacji juz zapadly, wiec jak bedzie kasa brac sie do roboty pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 13:48 gosc_nty napisał: > a co do Osobowickiej, > > utrzymac ja w stanie zdatnym do uzytku, a glowne srodki polozyc na dalszy > odcinek obwodnicy, do zmigrodzkiej, > > jak pamietam plan zagospodarowania tak zaklada, a i decyzje o lokalizacji juz > zapadly, wiec jak bedzie kasa brac sie do roboty do Żmigrodzkiej jeszcze nie można bo odcinek między nią a Obornicka jeszcze nie jest uchwalony ... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 16:22 svarte_sjel napisał: > > Ja ci chyba będę musiał przeskanować plan miasta, na > którym były zaznaczone planowane drogi i pokazać, jak > będzie wyglądał nowy wylot na Poznań... Czekam z niecierpliwosćią, bo cos sie nie mozemy zrozumieć. Jak ci sie chce to zrób zrrzut z internetowej mapiy wrocławia i zakreśl w jakms programie trase. Ale co byś mie mówił Żmigrodzka i tak bedzie sie wyjeżdzać na poznań i trzeba by było ja prznieśc aby nie byla wylotówka z miasta. Rozumiesz o co mi chodzi no nie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 16:30 sebcat napisał: > Czekam z niecierpliwosćią, bo cos sie nie mozemy zrozumieć. Jak ci sie chce to Jutro będzie. > zrób zrrzut z internetowej mapiy wrocławia i zakreśl w jakms programie trase. Programy do robienia obrazkół to ja też mam w domu. > Ale co byś mie mówił Żmigrodzka i tak bedzie sie wyjeżdzać na poznań i trzeba Będzie można dojechać. Tak samo jak Obornicką choćby. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo81 Re: Odnosnie drogi S5 11.09.03, 22:22 Czy orientujecie się dokładnie w przebiegu odcinka obwodnicy Osobowicka Żmigrodzka ? Chodzi mi o to gdzie będzie przecinała tory kolejowe ? Były dwa warianty 1. Pomiędzy szkołą wojskową i Centrostalem ; 2. Omijająca Centrostal od północy; wg. mnie ten drugi przebieg to lipa - nakładanie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 00:02 lolo81 napisał: > Czy orientujecie się dokładnie w przebiegu odcinka obwodnicy Osobowicka > Żmigrodzka ? Chodzi mi o to gdzie będzie przecinała tory kolejowe ? > Były dwa warianty 1. Pomiędzy szkołą wojskową i Centrostalem ; > 2. Omijająca Centrostal od północy; > > wg. mnie ten drugi przebieg to lipa - nakładanie drogi. > No dokładnie tak, pierwszy zostanie bo z tego co wiem to w połowie miedzy Obornicka a Żmigrodzka obwodnica bedzie przebiegać po trasie ul.Irysowej. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 09:28 sebcat napisał: > No dokładnie tak, pierwszy zostanie bo z tego co wiem to w połowie miedzy > Obornicka a Żmigrodzka obwodnica bedzie przebiegać po trasie ul.Irysowej. a dokładnie to można to zobaczyć na MPZP dla tego obszaru, który jest obecnie wyłożony do publicznego wglądu w BRW Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 12:10 svarte_sjel napisał: > > Czekam z niecierpliwosćią, bo cos sie nie mozemy > zrozumieć. Jak ci sie chce to > Jutro będzie. Na hekate.rlyeh.org/~svart/polnoc/ wrzuciłem skany z planów, na których wydawcom chciało się zaznaczać planowane drogi. Na jednym widać przebiegi: obwodnicy autostradowej (prosta trasa u góry), obwodnicy śródmiejskiej (takie coś krzywe u dołu) i nowego wylotu na Poznań (odbija od śródmiejskiej). Na drugim jest rozrysowany węzeł łączący ten wylot z autostradową i okolicznymi ulicami. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 12:52 svarte_sjel napisał: > wrzuciłem skany > z planów, na których wydawcom chciało się zaznaczać > planowane drogi. > Na jednym widać przebiegi: obwodnicy autostradowej > (prosta trasa u góry), obwodnicy śródmiejskiej (takie coś > krzywe u dołu) i nowego wylotu na Poznań (odbija od > śródmiejskiej). > Na drugim jest rozrysowany węzeł łączący ten wylot z > autostradową i okolicznymi ulicami. i oba sie trochę rozmijają ze Studium gdzie trasa wylotowa na Poznań wbija sie w Żmigrodzka nie przecinając jej ... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 13:11 meh_ow napisał: > i oba sie trochę rozmijają ze Studium gdzie trasa wylotowa na Poznań wbija sie > w Żmigrodzka nie przecinając jej ... Czyżby studium nie przewidywało budowy obwodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 13:14 svarte_sjel napisał: > Czyżby studium nie przewidywało budowy obwodnicy? przewiduje - S5 dochodzi do niej właśnie Żmigrodzką ... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 13:56 Chm troche to dziwne wszystko. Nowy wylot na poznań krzyzuje sie z A8 w okolicah Cholewkarskiej i Polanowickiej, tam jest rozbudowany węzeł. Dalej nowa trasa z poznania biegnie na poludnie nad Żmigrodzka do Obwodnicy Srodmiejskiej która krzyzuje sie ze Żmigrodzka. Dobrze ze nie ma wczesniej skrzyzownia bo nie ma sensu co 200 metrów robić swiateł. Nie wiem natomiast po co jest drugie odgłaezienie z A8 do obwodnicy Sródmiejskiej. I jaki tam miłby być wezeł, czy tez by umozliwial jazde w kazdym kierunku czy nie. Ktos ma pojecie? Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 14:36 sebcat napisał: > Chm troche to dziwne wszystko. Nowy wylot na poznań krzyzuje sie z A8 w > okolicah Cholewkarskiej i Polanowickiej, tam jest rozbudowany węzeł. Dalej nowa > > trasa z poznania biegnie na poludnie nad Żmigrodzka do Obwodnicy Srodmiejskiej > która krzyzuje sie ze Żmigrodzka. Dobrze ze nie ma wczesniej skrzyzownia bo nie > > ma sensu co 200 metrów robić swiateł. Nie wiem natomiast po co jest drugie > odgłaezienie z A8 do obwodnicy Sródmiejskiej. I jaki tam miłby być wezeł, czy > tez by umozliwial jazde w kazdym kierunku czy nie. Ktos ma pojecie? wylot na Poznań bedzie tylko od Żmigrodzkiej - Obwodnicę Śródmiejską między Obornicką a Żmigrodzką będzie przecinać tylko lokalna Irysowa Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Odnosnie drogi S5 12.09.03, 14:38 sebcat napisał: > ma sensu co 200 metrów robić swiateł. Nie wiem natomiast po co jest drugie Może dla wygody? > odgłaezienie z A8 do obwodnicy Sródmiejskiej. I jaki tam miłby być wezeł, czy > tez by umozliwial jazde w kazdym kierunku czy nie. Ktos ma pojecie? Powinien też być rozrysowany na Eko-grafowym planie. Oni tam wszystkie węzły na autostradowej mieli wyrysowane (widać projekt był dość precyzyjny już). Odpowiedz Link Zgłoś
smi S-5 (Trzebnica-Psary) 27.07.04, 08:05 Sebcat, S-5 ma iść po śladzie "starej" DK 5, z budową obwodnic miejscowości na trasie (i to nie wszystkich). Na razie jest projekt S-5 na odcinku od obwodnicy Trzebnicy do Psar, gdzie w zasadzie jedynym novum jest pas dla ruchu powolnego na Wzgórzach Trzebnickich oraz uporządkowanie skrzyżowań i zjazdów. Kalsa GP 1/2 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 24.07.04, 18:39 Marino rozebrało już kawałek parkingu od strony Żmigrodzkiej,coś się chyba szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: Żmigrodzka-druga nitka. 24.07.04, 19:06 ert3 napisał: > Marino rozebrało już kawałek parkingu od strony Żmigrodzkiej,coś się chyba > szykuje. No nie do końca. Miasto wystąpiło z wnioskiem do UE o dofinansowanie tej inwestycji. Jeżeli miastu udałoby się otrzymać dotację to prace rozpoczęłyby się jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Żmigrodzka-druga nitka. 26.07.04, 08:09 Żmigrodzka powinna być oddana w 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Żmigrodzka-druga nitka. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 15:34 A czy w związku z tym wyjazd na Poznań będzie dalej Sułowską,Psary,Kryniczno itd,czy też będzie poprowadzony inaczej??Nie mogę się zorientować z poprzednich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Żmigrodzka-druga nitka. 26.07.04, 16:25 Gość portalu: tal napisał(a): > A czy w związku z tym wyjazd na Poznań będzie dalej Sułowską,Psary,Kryniczno > itd,czy też będzie poprowadzony inaczej??Nie mogę się zorientować z poprzednich Docelowo będzie inaczej. Nowy wylot na Poznań ma wychodzić z miasta mniej więcej pośrodku między Sułowską i Polanowicką. Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Żmigrodzka-druga nitka. 27.07.04, 08:00 Svarte, docelowo DK 5 będzie biec nowym śladem, ale dopiero wówczas, gdy zostanie oddana do użytku AOW. Na razie pozostaje G 2/2 do Marino i dalej G 1/2 po starym śladzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Żmigrodzka-druga nitka. IP: 81.21.196.* 28.07.04, 13:28 Czyli perspektywa ok 10 lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curz Re: Żmigrodzka-druga nitka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.04, 22:48 Svarte, czy moglbys ponownie wrzucic te plany ktore kiedys pokazywales, bo nie mialem okazji ich zobaczyc :(( albo przeslac na maila (curz@interia.pl) Mam nadzieje, ze to nie bedzie problemem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 LIGOCKA 31.07.04, 10:43 Czy w ramach budowy drugiej nitki Żmigrodzkiej planuje się budowę skrętu w prawo w Ligocką? Odpowiedz Link Zgłoś