Dodaj do ulubionych

Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie

10.06.08, 16:48
I wladze miasta mowia o T+ ktory bedzie po tych samych torach
jezdzil 90km/h... ??!!!! LOL
Przeciez kazdy tramwaj musi zwalniac na rozjazdach by zmienic
zwrotnice lub tylko zachowac bezpieczna predkosc. No i jak taki
tramwaj moze sie poruszac szybko skoro na calej trasie tych
rozjazdow jest duzo, a do tego dochodza jeszcze sygnalizacje
swietlne i stanie w korku w centrum gdzie torowiska nie sa
wydzielone.
Moze komus wkoncu wpadnie do lba ze szybki tramwaj powinien miec
wlasne bezkolizyjne torowisko i tylko na krotkich odcinkach wjezdzac
na czesc trasy zwyklego tramwaju tam gdzie nie bylo mozliwe lub
trudne poprowadzenie specjalnej linii...
W Warszawie, Poznaniu i Krakowie tak wlasnie powstaja nowoczesne
torowiska ale we Wrocku nadal jest to kosmos...
Ale co tam... wazne by bilety byly drozsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: gaax Głową muru nie przebijesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 16:54
      ...ale tramwajem już tak :)
    • jonatan.klimczewski Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie 10.06.08, 17:17
      heh..

15.18 wysłałem zdjęcia (15.04 był wypadek) i MMS-a z opisem wypadku, od
      pracownika mpk dowiedziałem się ilu jest rannych...
      zdjęć nie umieszczono, artykuł napisano na podstawie innych alertów, nie było
      danych o rannych, chociaż je wysłałem.
      GW mnie ignoruje :)

BTW. ciężko nazwać rannych "poturbowanymi". Na moich oczach wynoszono kobietę na
      noszach i z kołnierzem..
      • Gość: $ Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.08, 17:45
        A krew się z tej kobiety lała? Bo jak się nie lała to "poturbowana" jest właśnie
        dobrym słowem. Wielka mi rzecz - kołnierz.

W ogóle to precz z frajerami co za darmo dają się rolować w Alert24. Gazeta
        zrobiła sobie darmowe źródło informacji, a ludziki się jeszcze cieszą "mamo,
        jestem w internecie". Żenada.
        • jonatan.klimczewski Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie 10.06.08, 17:51
          Już ty nie bój się nic, mnie tam nie rajcuje obecność w internecie, bo i tak
          jest spora. Alert to zabawa, w pracy jeżdżę po mieście, coś widzę, to czemu nie
          napisać? GW lubię i tyle.

A jak Ci kark złamią to krew się nie będzie lała. A chciałbyś, żeby ktoś
          powiedział, że zostałeś poturbowany?
          • Gość: Kali Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 10.06.08, 18:20
            To napisz skargę do Lecha Kaczyńskiego na GW.
            Możę następnym razem Cie nie zignorują:)
            • Gość: rsj prawdopodobnie IP: *.telsat.wroc.pl 10.06.08, 20:35
              rycie w miękkie ziemi 'prawdopodobnie' osłabiło siłę uderzenia; nie wiedzą czy
              tarcie zadziałało ??? kretynizm
          • real_mr_pope Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie 10.06.08, 21:20
            Kołnierz zakłada się nie tylko przy uszkodzeniach, także wtedy gdy istnieje
            tylko podejrzenie, albo przy drobnych stłuczeniach i nadwyrężeniach. Raczej
            nosze wskazują na to, że coś się stało, jeżeli pasażerka nie była w stanie wyjść
            o własnych siłach, nawet wspierając się o czyjeś ramię.
          • Gość: $ Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.08, 09:52
            Mało kto w kołnierzu ortopedycznym ma naprawdę złamany kark. A Alert to nie jest
            zabawa, to jest źródło informacji za które w normalnych warunkach redakcja
            musiałaby zapłacić. A tak, dzięki psującym rynek frajerom, mają to za darmo a
            ludzie nie dostają kasy, która im się zupełnie słusznie należy.
    • Gość: ggg tramwayos desperados dla pasangeros o mocno nervos IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.06.08, 20:34
      - podrzucam pomysł na nowy "produkt turystyczny" wrocka. co tam bungee i sporty
      ekstremalne - zblazowani turyści z zachodu będą tu walić tabunami, aż miejsc w
      tanich liniach zabraknie - wystarczy (bezinwestycyjnie!!!) zwiększyć średnią
      prędkość jazdy tramwaju o 5 km/h + odpowiedni, typowy wrocławski
      swojsko-internacjonalny pi-ar, w rodzju: 'Welcome Everybody: first in the world
      public transportation breslauer life lottery: you never know, który zakrentos is
      your last zakrentos".... sukces gwarantowany - na dodatek będzie kasa na nowy
      system karty miejskiej.pardon - metropolitalnej.
      • Gość: jordi Re: idiotas que creen que hablan espanyol (n/t) IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 00:13
    • Gość: robik Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.08, 21:48
      Prawdopodobnie ktoś kto popełnił błąd, nie zrobił tego umyślnie. Nie
      widzę w tym nic śmiesznego, tym bardziej poniżej krytyki jest
      robienie sobie jaj z tego wydarzenia. Winny zdarzenia i tak ma teraz
      przegwizdane, ale co tam. Nasi forumowicze to prześmiewcy, zdołują
      do cna każdego. Ot takie cyniczne podejscie do życia...
      • Gość: paul Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.08, 00:34
        robik napisał:
        "Nasi forumowicze to prześmiewcy, zdołują do cna każdego..."

Ty... zobaczysz jak bedzie nam do smiechu gdy T+ bedzie
        zapierdzielal po 90km/h... LOL... to to jest pikus przy tym jak
        dopiero zabawnie bedzie...
    • Gość: :( Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.iitd.pan.wroc.pl 11.06.08, 09:42
      jechałam wczoraj tym tramwajem a dziś nie mogę się ruszać...śmieszne??
      • Gość: fgfd Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 10:06
        "Nie ma dużych strat: ani tramwaj, ani mur nie został zbyt mocno uszkodzony - powiedział nam dyżurny ruchu wrocławskiego MPK."

Staranował... taaa, kretynizm.
        • Gość: wrocławianka Re: Tramwaj staranował mur przy zajezdni Dąbie IP: *.lanet.net.pl 12.06.08, 20:03
          a dzisiaj kolejny wypadek i zatrzymanie - przy przychodni zdrowia ns
          Olszewskiego jakiś facet walnął w jadący tramwaj. Co się wyprawia? Codziennie
          jakieś wypadki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka