Dodaj do ulubionych

Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta

12.06.08, 21:39
cos mi sie wydaje ze ludzie dutkiewicza znalezli cos w tej umowie-
porozumieniu i dlatego w takim pospiechu sie z niej wycofali. jakos
nie wierze w tlumaczenia prezentowane na lamach gazet.
Obserwuj wątek
    • Gość: to ja Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: 213.25.69.* 12.06.08, 21:45
      Gdzie pan był panie Dudkiewicz do tej pory? Kto zaplaci Drzymale za
      poniesione ewidentnie straty? To kompromitacja całego Wrocławia!!
      • Gość: lolek Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 21:48
        ile Ci płacą za pisanie bzdur zajmij się oglądanie meczu
        • Gość: a jednak PO to oszuści, kombinatorzy i drobne cwaniaczki :( IP: *.aster.pl 12.06.08, 23:11
          A jednak PO to oszuści, kombinatorzy i drobne cwaniaczki.
          Nie bacząc na interes Wrocławia zrobią wszystko żeby pogrążyć Dutkiewicza.
          Schetyna z Tuskiem knują i skłócają ludzi. Więcej na was nie zagłosuję kłamcy!
          • Gość: lolek Re: PO to oszuści, kombinatorzy i drobne cwaniacz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 23:13
            kiepska odpowiedz do tego co napisałe chyba czytać nie potrafisz ze zrozumiene lol
            • Gość: glizdy Re: MSWiA i policja w rekach wrocka IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:32
              dlatego wszystko się tuszuje

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=80794107&a=80814627
              • Gość: WyborcaPO Szkoda Rafala - jego koniec bliski :( IP: 165.72.200.* 13.06.08, 14:33
                Prawda jest taka ze PO nie moglo sie pogodzic ze strata takiego kąska na ktory
                polowali od dluzszego czasu. Nie chcieli oddac Slaska jakiemus tam Drzymale.
                Teraz wszyscy sie wyżywaja na Dudkiewiczu, ktory chcial dobrze ale dal sie
                zapedzic przez platmosfersow w kozi róg z ktorego nie mial juz wyjścia. Niestety
                Dutkiewicz to czlowiek honoru i pewnie nie bedzie mial ochoty na polskie brudne
                polityczne gierki i predzej czy pozniej sie podda i wróci do biznesu. Szkoda bo
                poki nikomu nie przeszkadzal to byl dobrym prezydentem. Teraz jak bedzie musial
                energie marnowac na glupie gierki straci na wartosci

Rafale albo koncz szybko w chwale, albo nie zwarzaj na glupie gierki Platformy i
                rob swoje to co do tej pory robiles. Miales prawie 100% poparcia, jezeli uda ci
                sie kontynuowac to co byl to wygrasz jezeli widzisz ze nie masz szans to koncz
                szybko bo schetyna cie wykonczy. Chyba ze masz zamiar wchodzic w te polskie
                bagienko to wchodz ale bez mojego poparcia.

Powodzenia
      • Gość: gość Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 23:23
        a coś Ty jest takim adwokatem Drzymały? Skąd wiesz, że nie stawiał
        żądań, które fuzję uczyniły niemożliwą?

Brawo panie prezydencie. Ale trzymam pana za słowo. Śląsk ma być
        wielki, tak jak pan obiecuje.

Bo drugiej klapy to już nawet pana zwolennicy nie wytrzymają.
        • real_mr_pope Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast 12.06.08, 23:35
          > a coś Ty jest takim adwokatem Drzymały? Skąd wiesz, że nie stawiał
          > żądań, które fuzję uczyniły niemożliwą?

Stąd, że po podpisaniu umowy nie miał zbytnio możliwości stawiania żądań, mógł
          poczekać na decyzję Rady.
          • Gość: dociekliwy Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 01:23
            Ciekawe, radni nie znali treści umowy ale ty znałeś, że wiesz że miasto nie
            mogło się wycofać?
            • real_mr_pope Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast 13.06.08, 17:47
              Nic nie pisałem na temat tego, że miasto nie mogło się wycofać. Sprawdź lepiej
              na co odpisujesz a potem dopiero się odzywaj.
      • Gość: LUKI Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 00:35
        Ja Tylko spytam... Czy pan r.zielinski i jego owce sa zadowoleni?
        oczekuje wielkiego HURRA....
      • Gość: a to ja Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 01:22
        Jakie straty? wylicz je i udowodnij!
      • Gość: kolega debila13 Re: Rafał Dutkiewicz: a zabójstwa i fałszerstwa IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:27
        nie cisną?
        www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_whole_article&id=55
      • Gość: miotła Re: koledzy i podskakujcie sobie masowa chołota IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:41
        tak mysla w magistracie i robia kase
    • Gość: brawo Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 21:47
      brawo P Dutkiewicz proszę nie słuchać i nie czytać tych wyzwisk które padają pod Pana adresem, słuszna decyzja mam nadzieje ze na inauguracji zobacze Pana na trybunie WSK
      i na kazdym meczu
      HEJ ŚLĄSK
      • Gość: niezly gosc Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 22:58
        ja myślę że on to teraz nawet żadnego wyjazdu nie opuści
      • Gość: Baroni Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:53
        Na WSK to może i zobaczysz...
    • akzalag Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast 12.06.08, 21:49
      A ja w ogóle nie wierzę politykom.Informacje medialne traktuję z przymrużeniem oka.
    • Gość: W Jaki inwestor teraz zdecyduje sie na inwestycje... IP: *.e-wro.net.pl 12.06.08, 21:51
      w Slask? Po takim potraktowaniu pana Drzymaly chyba zaden. Dziekujemy wiec
      prezydentowi, za przeproszeniem, Dutkiewiczowi!
      • Gość: xyz Dutkiewicz musi odejsc IP: 83.15.80.* 12.06.08, 22:48
        Skoncz czlowieku te brednie bo sie pograzasz z kazdym zdaniem i sam sobie
        przeczysz.Zrob cos naprawde dla tego miasta i odejdz......
        • Gość: ja I.d.iota. musi zamilknąć IP: *.shinternet.ch 12.06.08, 22:55
          I.d.iota. musi zamilknąć
          • Gość: lolek Re: I.d.iota. musi zamilknąć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 23:00
            sam jesteś I.d.iota
          • mietek002 Re: I.d.iota. musi zamilknąć 12.06.08, 23:11
            W komunie wszystko bylo panstwowe ale teraz???!!! Dla mnie sam fakt
            zajmowania sie pilka nozna przez politykow miejskich jest czyms
            makabrycznie smiesznym i dziwnym. Przeciez to wszystko jest oplacane
            pieniedzmi podatnika!!!! 1. Przeciez oni mogliby zuzyc swoj czas i
            pieniadze na poprawe warunkow zycia mieszkancow pieknego
            Wroclawia!!! 2. Ludzie, ktorzy nie interesuja sie pilka tez za ten
            idiotyzm placa!!! Ludzie!!!! Kiedy sie to skonczy albo przynajmniej
            zmieni???!!!
        • Gość: doxyz Re: Dutkiewicz musi odejsc IP: *.lanet.net.pl 13.06.08, 09:31
          Nie jesteście z Panem Prezydentem na ty, chami i prostaku
      • Gość: Baroni Re: Jaki inwestor teraz zdecyduje sie na inwestyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:58
        Powinno chyba być Dutkiewiczowi za przeproszeniem prezydentowi...
    • johann3 Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta 12.06.08, 23:04
      dobro miasta to sprawna komunikacja miejska, wygodne ulice, chodniki i
      sciezki rowerowe, przyjazne urzedy, ciekawe imprezy kulturalne, itp.,
      a przede wszystkim miasto to mieszkancy, a na nich cos nie za bardzo
      panu piszacemu list zalezy...
      • Gość: koko Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.chello.pl 12.06.08, 23:13
        No i "fajnie", przez następnych 20 lat zamiast dobrej piłki nożnej , mierni
        politycy na czele z p. Dutkiewiczem zafundowali mieszkańcom Wrocławia oglądanie
        "szmacianki". I już chyba nikt nie da się wpuścić w taki kanał w jaki Dutkiewicz
        wpuścił Drzymałę. Czasem dobrze mieć trochę więcej cywilnej odwagi i potrafić
        walnąć pięścią w stół dla dobra mieszkańców Wrocławia .
      • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.e-wro.net.pl 12.06.08, 23:51
        po.. cię do reszty? W czasach, gdzie brakuje krasnoludków na ulicy, ty chcesz zajmować się takimi pierdołami, jak drogi, mieszkania i tramwaje? No proszę cię, tego mamy przecież pod dostatkiem.
    • Gość: Fan Slask zdegradowany! IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 12.06.08, 23:17
      Po sezonie Slask znow bedzie w drugiej (od teraz pierwszej) lidze. Dziekujemy!
      • Gość: Emeryt Re: Slask zdegradowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:22
        Miasto bogate. Nakupi Brazylijczyków z odrzutu i drużyna będzie sie pałętać
        gdzieś koło środka.
      • Gość: do FanFan Re: Slask zdegradowany! IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 23:25
        FanFanie Tulipanie - sam się zdegraduj.

Utrzymać się w buraczanej lidze łatwo. Polonia to zrobiła z budżetem
        1,5 miliona. Śląsk będzie miał 7-8. Na mistrza to nie starczy, ale
        na utrzymanie - w zupełności.
        • Gość: lolo a ja poznanskiej stonce nieufalem IP: *.chello.pl 13.06.08, 00:00
          fuzja z pyrami to juz z daleka smierdzi,po co Slaskowi jakies marne
          osrodki w pyrlandji jak buduje swoje
          laczyc sie mozna z bratem a nie z historycznym wrogiem
          nas nikt tam nie lubi i my ich nieszanujemy wiec po co ten caly cyrk
          za ktory trzeba wywalic 25 baniek
          • Gość: Darko Re: a ja poznanskiej stonce nieufalem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.08, 06:47
            Lolo. Zarzucanie komukolwiek, że pochodzi w innego rejonu Polski, tu u nas we
            Wrocławiu, jest czystym debilizmem. Skąd sam wieśniaku pochodzisz? Skąd pochodzą
            twoi rodzice, dzadkowie? Dutkiewicz zaś jest ignorantem i głópcem,
            skompromitował siebie i Wrocław. Jesteśmy pośmiewiskiem całej Polski.
            • Gość: eisenreich Re: a ja poznanskiej stonce nieufalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 00:38
              A ty biedny głupcze Darko jesteś pośmiewiskiem tego forum ,więc już idź weź kosę
              i w pole....no dalej rusz tę wiejską dupę.I nie zabieraj miejsca przy kompie
              sołtysowi...worze
        • Gość: Baroni Re: Slask zdegradowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:06
          Żeby za 7 mln się utrzymać, trzeba najpierw zbudować zespół a to też
          spory wydatek, 1,5 mln to może wystarczyć na nową I ligę, Polonii
          się udało, ale to chyba rekord świata, w tym roku będzie im bardzo
          ciężko.
    • Gość: jan.s Drzymała miał przejąć logo i nazwę Śląska!! IP: 89.171.197.* 12.06.08, 23:19
      Dlaczego ani prezydent ani radni nie poinformują opinii publicznej o głównym
      powodzie, dla którego do fuzji nie doszło? Od początku negocjacji Drzymała
      stawiał warunek - nazwa i herb Śląska stanie się jego własnością. To znaczy, że
      w przyszłości mógłby nazwę zmienić lub nawet odsprzedać! Wyobraźcie sobie, co
      zrobiliby kibice, gdyby dowiedzieli się o tym po fuzji. Informacja ta pochodzi z
      wiarygodnego źródła - jednego z działaczy Śląska.
      • Gość: JotKa Re: Drzymała miał przejąć logo i nazwę Śląska!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:49
        Z tego co wiem o prawie, to samej nazwy sprzedać nie można. A o zmianach nazwy
        spółki, to też decydują wspólnicy, a miasto chyba miało mieć większość udziałów,
        tak? Więc coś tu się kupy nie trzyma.
    • Gość: JotKa Bełkot ze strony prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:39
      Niczego z argumentacji Dutkiewicza nie rozumiem. Nieokreślonym dobrem miasta to
      można wszystko wytłumaczyć - nawet przewlekłe i niedopilnowane remonty ulic, bo
      trzeba to robić dokładnie i powoli, by ukochani Wrocławianie mogli jeździć po
      najwyższej jakości drogach.
      Jeśli prezydentowi tak zależało na konsensusie wszystkich sił politycznych w
      radzie miejskiej (co jak słusznie zauważył autor artykułu, jest raczej w
      polityce rzeczą niezwykłą) to mógł najpierw skonsultować projekt fuzji z
      wszystkimi klubami, a później podejmować rozmowy. Odwrotna kolejność jest, jak
      na kogoś, kto chyba ma doktorat z logiki, dość nielogiczna. Wcale bym się nie
      zdziwił, gdyby teraz Drzymała pozwał miasto i nie byłoby to wcale bezpodstawne.
      • Gość: lekko Re: Bełkot ze strony prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 01:29
        Bełkot to ty uprawiasz: "pozwał" Za co? Za negocjacje. Uważaj żeby cię
        straganiarka nie pozwała jak wytargujesz, a nie kupisz.
        • Gość: ziomal Re: Bełkot ze strony prezydenta IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.08, 02:52
          Tylko ze jak podpiszesz z nia wstepna umowe to juz sie moze zrobic
          problem...
        • Gość: JotKa Re: Bełkot ze strony prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:35
          Do lekko - jest taka dobra zasada, że jak sie na czymś nie zna, to się nie
          zabiera głosu. Zobacz sobie art. 72 kodeksu cywilnego - nazywa się to culpa in
          contrahendo.
    • Gość: Wrocek Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.chello.pl 12.06.08, 23:53
      Moim zdaniem mocny profesjonalny klub musi być w prywatnych rękach.Nie może tak
      być ze z kazdym za przeproszeniem głupstwem trzeba zwoływać sesję rady
      miejskiej. Im prędzej Sląsk będzie miał poważnego sponsora- współwłaściciela
      który zadba o odpowiedni budżet i sprawy organizacyjne [ tu możemy wziąść
      przykład od Lecha Poznań,marketing na wysokim poziomie ,możemy tylko
      pozazdrościć]tym lepiej.
    • Gość: shrek Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:58
      Niech Prezydent napisze o co właściwie chodzi. Akcepatacja była.
      Inaczej nikt tego nie zrozumie. Panie Prezydencie ludzie w pana
      wieżą ale proszę dokładnie napisać o co chodzi. Wiele innych spraw o
      wiele ważniejszych jest głosowanych w Radzie zwykła wieksząścią
      głosów i wszytko okej - taka była i teraz- klub Prezydenta, PiS, SLD
      i część PO była za. So what tha fuck is going on!!!!!!
      Miasto przegrywa, komentarze skandaliczne.Brak współpracy pomiędzy
      dyrektorami różnych wydziałów (tak na marginesie)a wszytko przeciw
      Tobie Prezydencie. Wyciągnij wnioski. Jak chcesz BYĆ - bądź twardy...
      Rozpoczęła się gra - a wygra tylko bardziej zdecydowany i
      inteligentniejszy go on go on go on!!!!! Zobacz kto jest z kim!!!
      • Gość: Piter To walka PO z Dudim tylko on głośno tego mówi... IP: *.as.kn.pl 13.06.08, 00:19
        PO już po cichu odcięła Wrocławiowi środki z budżetu.
        Schetyna od początku był przeciwny tej fuzji. Robili
        tylko dobrą minę, bo wprost nie chcieli tego powiedzieć.
        Z wypowiedzi Dutkiewicza nawet między wierszami można wyczytac, że
        faktycznie zgody PO nie było.
        Gdyby Dutkiewicz, jego klub + PIS przepchnęli fuzję mimo sprzeciwu
        PO,
        to rządząca partia (jak słyszałem ze źródeł nieoficjalnych) zgnoiła
        by
        spółkę piłkarską Śląska go kontrolami NIKów, srików i innych
        kontrolerów.

Ale tak czy siak jest to poraża Dutkiewicza.
        Chyba, że rzeczywiście widzi realną alternatywę dla fuzji z
        Groclinem.
    • Gość: bieela Panie Dutkiewicz! IP: *.gprs.plus.pl 13.06.08, 01:13
      "kieruję sie dobrem miasta".
      a zapytał Pan kiedys mieszkańców, co sądzą o porabanych pomysłach urzędników?
      wprowadzacie rózne zakazy bez alternatywy. Ograniczenie ruchu aut bez szansy na
      ich zaparkowanie na obrzeżach miasta (dla wjeżdżajacych z podmieskich osiedli).
      ograniczenie ruchu ciężarowego który zakorkuje miasto w dwie godziny później.
      Asfalt i tak się ugnie, bo tonaż przejedzie w dwie godziny a nie w dwanaście.
      Remont w tym samym czasie strategicznych dla ruchu ulic.
      inwestowanie w "wygląd" zamiast naprawa "praktycznego".
      Proszę poczytać komentarze do artykułów o Pana wyczynach. Gro internautów jest
      na urzędasów wściekła. Jak Pan sądzi, dlaczego?
      Pora pomyśleć i działać na dobro mieszkańców, a nie kreować się na obrońcę
      uciśnionych.
      Myślenie nie boli. Tak jak i rozmowa z tymi, których dobro chce Pan "polepszyć".
      • Gość: the_crew Futbol.... ;-) IP: *.as.kn.pl 13.06.08, 01:16
        a ja tak dla oderwania sie od ciagłych afer, kombinacji i niedoszłych fuzji zapraszam na mecz futbolu ale amerykańskiego 21. czerwca o godz. na stadionie olimpijskim wstep wolny !!!!!!!!
        Mistrzowie Polski the CREW zmierzą się z drużyną Warsaw Eagles
      • Gość: litzmanstadt Re: Panie Dutkiewicz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:58
        Zapraszam do Łodzi - jestem Dolnoślązakiem i Wrocław to moje
        miasto.Ale za to,że nie umiecie uszanować , tego czym to miasto
        dzisiaj jest w porównaniu z tym czym było 10 lat temu - w sporej
        części dzięki Dudiemu - powinniście zamieszkać w Łodzi!
        Zatęsknilibyście zapewniam !
    • Gość: mario Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.08, 01:18
      Jakie to dobro miasta sobie w ostatniej chwili wymysliles ty nedzna marionetko
      schetyny(speclalnie z malej)!Nie mam dla ciebie odrobiny szacunku
      chorogiewko.Jesli chodzi o pertraktacje handlowe musze ci powiedziec ze nie
      zagrales w otwarte karty!Nie traktuje sie tak nikogo a tym bardziej cenionego
      biznesmena!wytlumacz sie przed wszystkimi tutaj dlaczego mimo poparcia
      wszystkich klubow w miescie wycofales sie z przedsiewziecia i to w ostatniej
      chwili!To twoja porazka !Jak mi wiadomo(przynajmniej tak twierdzi PO ze bylo za
      fuzja)twoje pokretne tlumaczenia o braku konsensusu politycznego w miescie to
      klamstwo!Wszystkie kluby polityczne byly sklonne poprzec ten projekt!Co sie
      wydarzylo w ostatnim dniu ty kreaturo moze wyjasnisz?schetyna albo narod wybrany
      mila na ciebie haki?
    • Gość: armi Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.08, 01:31
      Mam zapytanie do tej marionetki?Czy wczesniej nie wiedzial o tych dokumentach
      rzekomo majacych wydymac Wroclaw z kasy? Jakie dobro miasta?Jesli ci nie
      pasowalo wczesniej to czemus nikogo nie poinformowal,ze sie nie zgadzasz na
      takie warunki fuzji tylko teraz zaslaniasz sie dobrem miasta i brakiem zgody
      politycznej.Podejmujesz decyzje za piec dwunasta i narazasz porzadnego czlowieka
      na straty i posmiewisko calej Polski.Moze jest inny powod dla takiego
      nieodpowiedzialnego zachowania?Ale o tym juz milczysz ty skonczony bankrucie!
    • Gość: roz Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: 212.127.95.* 13.06.08, 07:47
      Ja się pytam kim jest p.Maciorowski
      pogrzebcie trochę w archiwum i poczytajcie jego artykuły o Śląsku
      może i Dutkiewicz jest winny ale Maciorowski jest ostatnim który
      mógłby go pouczać.Macior spadaj ja pamiętam jak opluwałeś Śląsk
    • Gość: ian Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: 195.20.110.* 13.06.08, 08:03
      Brawo panie Redaktorze !! Brawo, punktuje Pan p-denta merytoryką po
      mistrzowsku. Żałosne jest, że tak dużym miastem kieruje tak mały
      człowiek. Przyznaję szczerze, to także moja wina, głosowałem na
      niego i będę miał na długie lata kaca moralnego.
    • krzysztofczyz Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta 13.06.08, 08:19
      Szanowny Panie Prezydencie Rafale Dutkiewicz. To nie ty się
      kierowałeś lecz tobą kierowano!
    • Gość: Howard z pismakiem nie pogadasz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.08, 09:10
      Nie ma sensu polemizować z człowiekiem, którego praca polega na
      pisaniu jakichkolwiek pierdół, bo jakoś musi wypełnić gazetę.

Też jestem zaskoczony decyzją Dutkoewicza, ale mu ufam i wierzę, że
      była dobra.

A Pan Pismak... cóż - wpisuje się Pan świetnie w poziom prezentowany
      przez Naczelnego tzn. dno i 3 metry mułu :*
    • isia333 Totalna kompromitacja Dutkiewicza 13.06.08, 09:15
      Ostatnie wydarzenia z udziałem Pana Prezydenta dowodzą, że stał sie
      on osobą niewiarygodną. Dopóki tyłki lizał swoim kolegom z PO i miał
      ich wszechstronne poparcie, wszystko było OK. Teraz, gdy jego
      niedawni koledzy zaczynają podstawiać mu nóżkę i nie zgadzają się na
      jego pewne decyzje,Pan Prezydent stracił swój dotychczasowy rezon.
      To nie tylko całkowita kompromitacja Dutkiewicza, ale i nas -
      Wrocławian. Całkowita klapa. A kto za to wszystko zapłaci? I z
      czyich pieniędzy?
      • Gość: celt Re: maja trupa w szafie IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:38
        www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_whole_article&id=55

i nie wiedza co z tym zrobic bo sprawa sie rypła
      • Gość: Irpol Re: Totalna kompromitacja Dutkiewicza IP: *.as.kn.pl 13.06.08, 20:44
        Bardzo niedobrze,że Pan Dutkiewicz zaczyna kierować się polityką i
        ulega jakimś pewnie "ostrzeżeniom"...straci nasze uznanie-wrocławian
        i dużej rzeszy kibiców i wspaniałego elektoratu,a "tamci" politycy
        dzisiaj są, jutro ich nie ma.I nie będzie wielkiego Śląska,bo nikt
        już w to nie uwierz jeśli nie dojdzie do fuzji.Poza tym wyprzedził
        Pa radnych,a może poparliby fuzję i nie byłoby na kogo zwalić
        potrzeby rezygnacji z fuzji.Znów zadecydowała polityka i pewnie
        ambicje Pana Prezydenta oparte na obiecankach lub ostrzeżeniach
        dziś "ważnych" polityków.
    • Gość: BAsti Zszargałeś dobre imię miasta swoimi układzikami IP: 91.198.179.* 13.06.08, 09:18
      Zszargałeś dobre imie miastau! Jesteś niesłowny i zobaczyła to cała
      Polska, a do tego pokazałeś jaki wpływ maja na Ciebie nieformalne
      grupy kolesiów partyjniaków. To nie Ty rządzisz we Wrocławiu
      marionetko tylko Tobą rządzą kolesie i układziki.
      Czy można Cię kupić? Ciekawe!
      Cała Polska zobaczyła i inwestorzy też jak słowny jest Wrocław i
      jego przeydent.
      • Gość: spozawrocka Re: Zszargałeś dobre imię miasta swoimi układzika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:56
        Opanuj się człowieku i jak Ci się nie podoba to się wynieś z jednego
        z najlepiej zarządzanych miast.Jest tyle syfu do wyboru w tym
        pięknym kraju: Kalisz,Łódź,Poznań - zasyfiałe miasta bez wizji,
        Sieradz , Skurniewice - do wyboru.
        • Gość: Baroni Re: Zszargałeś dobre imię miasta swoimi układzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:25
          Tylko kto tym miastem zarządza, bo mam spore watpliwosci czy jest
          nim Dutkiewicz, nie można być "za a nawet przeciw", to po prostu
          kompromitujące. Czy wrocławski aquapark to też pzykład dobrego
          zarządzania miastem? Zgadzam zaś się z tezą, że Dutkiewicz cholernie
          bał się fuzji bez akceptacji Grzegorza "zniszczę cię" Schetyny, bo
          zaczęłyby się niekończące się kontrole. Szkoda że ci panowie nie
          boją się wyborców, ale może warto mieć nadzieję, może w kolejnych
          wyborach wystartują ze Skierniewic.
    • Gość: lkosdsd Poszedłw on nieudaczniku!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:25
      lepiej bierz się za realizację obiecanek cacanek których złozyłeś
      dziesiątki i żadnej nie zrealizowałeś
      • Gość: wnuczek Dutkiewicz - fajny ale bezjajny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:58
        Panie Prezydencie, pewnie w gabinecie siedzi Pan i czyta te dyskusje.
        Ma Pan super wizje, sluzece glownie temu, zeby pokazac, ze jest Pan fajny. Nic z
        nich nie wychodzi. Wiec mam propozycje dla Pana. W tym pasazu na Swidnickiej od
        strony Pilsudskiego jest notoryczny brud, przejscie zarobione golebimi
        odchodami. Moze warto zadbac o czystosc w glownym przejsciu miasta? Da sobie Pan
        rade, sprosta Pan zadaniu? Chodzi tylko zeby posprzatac ptasie kupki, nic
        wielkiego, proszeee. Jak z tym sie Pan uwinie, to mozna sie zabrac za cos
        wiekszego, slowo! No to co damy rade? Prezydencie?
    • map4 Akurat ! 13.06.08, 11:39
      Czy ktoś uczony w piśmie mógłby mi zacytować z ustawy o samorządzie
      terytorialnym ustęp definiujący posiadanie zawodowego klubu piłkarskiego jako
      jedno z zadań własnych gminy ? Raczej takiego tam nie ma. Finansowanie i
      przejęcie Śląska w sytuacji, w której nie ma we Wrocławiu ani jednego
      pełnowymiarowego, oświetlonego i dostępnego dla amatorów boiska piłkarskiego
      jest kolejną po aquaparku przepompownią publicznego pieniądza do prywatnych
      kieszeni.

Oto i cała prawda o mieście Wrocław - z jednej strony aspiracje, aquapark,
      miejska drużyna piłkarska i miliard Euro dochodu rocznie, a z drugiej pół jednej
      obwodnicy w dwadzieścia lat, 7 tysięcy mieszkań komunalnych bez własnej łazienki
      i całe osiedla na początku XXI wieku ciągle srające do szamb podłączonych na
      lewo do okolicznych rzek.

Na czele zaś prezydent z doktoratem z logiki, który siedzibę EIT zapragnął
      umiejscowić w mieście, którego przejechanie w szczycie kosztuje podróżnych do
      trzech godzin.
      • Gość: Leon Amator Ja yeż dbam o dobro miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:24
        Dobre panie Dutkiewicz, dobre.... Ja też się kieruję dobrem miasta i
        wyganiam psa do sralni nad Odrę...
    • Gość: Don Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.08, 13:22
      Niestety przy okazji tej sprawy wyszło coś co niektórzy już od dawna
      zauważali, mianowićie to że nasz Pan Prezydent daje się kierować
      komuś z tylnego siedzenia. A Schetyna to człowiek patrzący na
      wszystko wyłącznie przez pryzmat kasy, własnej kasy oczywiście
      • Gość: eisenreich Re: Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:44
        Nie bardzo wiem dlaczego taki człowiek jak pan Dutkiewicz wdaje się w polemikę z
        taką padliną jak Brzozowski i Maciorowski-pseudo dziennikarzynami......
    • abulos R. Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta - haha 13.06.08, 14:08
      Dobro Miasta? Panie Prezydencie, to ostatnia rzecz o jaką Pana
      podejrzewam. Pańskie i Pańskich ludzi sukcesy to zabawy w stawianie
      znaków zakazu skrętu, przeganianie kupców i mima udającego na Rynku
      Lenina. To niedotrzymywane terminy realizacji inwestycji, to brak
      sankcji dla Pańskich urzędasów, którzy "zapomnieli wysłać odwołania"
      skutkiem czego m.in. z naszych podatków wyda Pan 100 milinów więcej.
      To włos, który nie spadł z głowy Pańskich koleżków z zarządu
      lotniska, którzy "zapomnieli" ogłosić przetarg na wozy strażackie i
      system bezpieczeństwa więc 10 mln zł poszło sie dymać (nie szkodzi,
      dopłaci Pan z kasy miejskiej). To "obwodnica" śródmiejska, na której
      co 100 m są światła (może pojedzie Pan do Warszawy i zobaczy jak się
      robi obwodnicę od Puławskiej w kierunku na Poznań?). Prowincjonalizm
      w myśleniu, w działaniu i ambicje na prezydenta RP. EIT w
      Budapeszcie i Euro'2012 w Gliwicach. Mam dalej wymieniać?
    • wdomanski Rafał Dutkiewicz: Kierowałem się dobrem miasta 13.06.08, 15:00
      Komunizm czystej wody ! Klub to nie domena wladz miasta ! Jak kluby
      chca sie laczyc ..niech sie lacza .To powinna byc sprawa ich
      wlascicieli.Komunizmu jest wiecej - brak prywatyzacji w 100 % ,
      scentralizowana Policja , sady ,prokuratury .Panstwowa TV i
      radio ,panstwowe teatry , zlobki , przedszkola i szkoly,sluzba
      zdrowia itd.A te partie ktore istnieja to przecize powstaly z PZPR (
      SLD ,PSL itp ) oraz z Rozowej Komuny ( z " Solidarnosci " ) Teraz
      dostaja dotacje od panstwa aby inne partie nie mogly im dorownac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka