Dodaj do ulubionych

Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!!

IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 21.09.03, 13:30
We Wrocławiu ciągle jest za mało "miasta" aż się prosi żeby uzupełnić
zabudowę placów
1Maja,Wolności,Legionów,3Maja,Dominikańskiego,Wróblewskiego,Społecznego,Bema
że już nie wspomnę o pl.Grunwaldzkim i Centrum Południowym.Urząd Miejski
powinien dopuścic tam zabudowę mieszkaniową na równi z budynkami użyteczności
publicznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magic Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 10:22
      Bardzo dobrze!!! Ale w to miejsce powinna być przewidziana zieleń. Nie wyorażam
      sobie całkowicie "betonowego" placu grunwaldzkiego latem.
    • wroclawczyk Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! 23.09.03, 22:41
      gadzam sie, ż ekonieczne jest uzupełnienie zabudowy ale...
      najlepsze jest to, że najczęściej goście odwiedzający Wrocław a pochodzący z
      innych cześci P
      • wroclawczyk Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! 23.09.03, 22:42
        wroclawczyk napisał:

gadzam sie, ż ekonieczne jest uzupełnienie zabudowy ale...
        najlepsze jest to, że najczęściej goście odwiedzający Wrocław a pochodzący z
        innych cześci Polski mówią, że Wrocław ma bardzo gęsta zabudowe :)
        • Gość: Marjo Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 20:49
          Wroclaw ma dosc gesta zabudowe tak, ze nie da rady poszerzyc ulic.
        • stary.prochazka Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! 03.01.04, 17:49
          Jestem spod Warszawy,wczoraj byłem z przyjaciółmi we Wrocławiu,wracaliśmy z gór
          i zatrzymaliśmy się żeby trochę połazić po mieście.Wrocław ma gęstą zabudowę i
          NIECH TAK ZOSTANIE.Bardzo nam się podobało bo ulice nie były wielkie jak pasy
          startowe na lotnisku tak jak w Warszawie.Wrocław jest sympatyczniejszy od
          Warszawy, nie jest taki nadęty.

pozdrawiam,macie pięknie miasto.
    • Gość: WMad Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! IP: *.chello.pl 01.12.03, 18:38
      Wrocławiacy - NIE DAJCIE SIE
      Idiotyczny pomysl
      • Gość: kotbehemot Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 22:40
        a co ma piernik do wiatraka? za komuny własnie "rozgęszczano" zabudowe co dało
        fatalne efekty w poostaci wolnostojących bloczków. Nie mamy nic przeciwko
        parkom, klombom etc, ale wymienione przez qrczaka place wyglądają po prostu jak
        wielkie skrzyzowania
    • Gość: stefek Re: Zagęścić zabudowę WROCŁAWIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:42
      Qrczaku, przejedź się do innych miast, nawet do Warszawy, a przekonasz sie jak
      bardzo Wrocław, w stosunku do nich, jest zageszczony. Konieczne jest raczej
      uporządkowanie jego zabudowy, również połączone z WYBURZENIAMI a w rzadnym
      razie zagęszczanie!!!
      • Gość: to ja3726466 Re: place we Wroc.oczywiście jak skrzyżowania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 11:31
        20lat temu nie znając Wrocławia zaparkowałem na pl.Staszica.Milicjant zasunął
        mi mandat,zaczołem sie kłócić jak kierowca ma poznać że to jest plac/wówczs
        mosty wiadukty i place zakaz/.W ten sposób poznałem pierwszy plac we Wrocławiu.
        To samo pl.Bema za kilka lat realizując zagęszczanie,tylko z tabliczki dowiemy
        się że to jest plac.W miejsce obecnego ugoru widziałbym rondo podobne do
        projektowanego na pl.Grunw.
    • Gość: bus 144 Zagęścić - to większe korki.Place ,podwórka ,traw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:53
      trawniki zamieniamy w parkingi.Tylko 3-4 nowe mosty i obwodnica śródmiejska
      mogą uratować Wrocław.Obwodnica autostradowa/popieram lokalizację/nie może
      podzielić miasto na dwie części.Musi mieć wiele małych wiaduktów.przykład:jadę
      z ul.Stalowej na Wagonową i krew mnie zalewa w tę i z powrotem.
      • Gość: qrczak Uzupełnić zabudowę ulic i placów! IP: 212.127.95.* 09.01.04, 17:42
        Lepiej brzmi chociaż chodzi o to samo.
        • Gość: Uri Re: Uzupełnić zabudowę ulic i placów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 14:59
          W żadnym razie, nie zagęszczać miasta.
          Tylko wiecej trawników, parków i zieleni. Nie wiem czy ktoś z was był w
          Kanadzie czy krajach skandynawskich. W tamtejszych aglomeracjach w sercu miasta
          są parki i deptaki spacerowe. To nadaje miastu specyficzny charakter, aż chce
          się chodzić pieszo, przysiąść na ławce, a nie w lecie umierać od oddającego
          ciepło rozgrzanego do czerwoności asfaltu i betonu, smogu, którego wiatr nie
          może przegnać z powodu zbyt gęstej i wysokiej zabudowy !! :(
          Po co "cofać" miasto w rozwoju ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka