Gość: paweł IP: *.*.*.* 03.08.01, 09:20 Słyszałem, że Wrocławiu jest fabryka Volvo. Chciałbym tam pracować. Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 03.08.01, 09:27 Gość portalu: paweł napisał(a): > Słyszałem, że Wrocławiu jest fabryka Volvo. Chciałbym tam pracować. > Czy ktoś coś wie na ten temat? Tak we Wrocławiu jest fabryka Volvo przy ul. Mydlanej 2. Wszystkie szczegółowe informacje o histori, lokalizacji, ofertach pracy znajdziesz na www.volvopoland.pl zajrzyj tam, oraz odwiedż fabrykę na żywo bo to naprawdę fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: Volvo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 09:28 A ja słyszałem iż ostatnio były tam 50% redukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 03.08.01, 10:09 Gość portalu: Ssaczek napisał(a): > A ja słyszałem iż ostatnio były tam 50% redukcje. Zwolnienie 100 osób z ponad 1000 prcujących to nie 50% redukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Volvo IP: *.*.*.* 03.08.01, 10:13 Ale czy ktos zna kogos kto tam pracuje i moze powiedziec czy przyjmują do pracy i czy warto sie starać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: Volvo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 16:08 Jak już wspomniałem pracuje w podobnym zakładzie i znam już trochę te tematy. Wszystko jest pięknie kiedy zakład startuje, płace wzorowe i poszanowanie pracownika i wszystkie straty idą w tzw. rozruch. Następny etap to dokręcanie śruby. A kiedy rusza prawdziwa produkcja wszystko się zmienia - stawki średnia krajowa i koniec z miałczeniem, ciemnota do roboty a nie to brama. Niegdyś robiono zadymę na skalę krajową gdy zwolniono paru nierobów z jakiegoś kołchozu dziśiaj jest OK gdy koncern zwalnia 100 ludzi a wynosi ich ochrona. Może jestem w błędzie ale do takiego pracodawcy brak zaufania - cokolwiek by wciskał na stronach www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan w Re: Volvo IP: *.*.*.* 16.08.01, 14:24 W uzupełnieniu, przesyłam artykuł o Delphi w Krakowie. Tu jest napisane czarno na białym. Polscy inżynierowie pracują lepiej i dłużej za znacznie mniejsze pieniądze niż Niemcy lub Francuzi. Nasuwa się pytanie, czy my Polacy mamy się z tego cieszyć, czy martwić. Jedni marzą o pracy dla takiej zachodniej firmy, ale jak już się tam dostaną (nieliczni) to szybko się frustrują, bo uważają się lepsi od innych, ale nadal ich nie stać na własne mieszkanie. Drudzy wznoszą w górę patriotyczne sztandary i krzyczą o traktowaniu Polaków jak białych murzynów. July 30, 2001 Delphi: Engineering center in Poland Edmund Chew Automotive News Europe Many suppliers are moving production to low-cost central Europe, but Delphi Automotive was the first to set up a modern engineering center in the region. Delphi recently opened a new technical center in Krakow, Poland, in part because engineers are plentiful and less expensive in Poland. The cost of employing engineers is about a third of the expense in western Europe, says Delphi country manager Lezcek Waliszewski. "We were curious to find out the level of quality and productivity of the engineers," he says. So far, Waliszewski says that the work force is meeting expectations. And just as important, engineers are available in Poland. Waliszewski estimates that every year 6,000 to 7,000 engineers graduate within a 50km radius of Krakow. The Krakow center employs 120 Polish engineers. Four expatriate employees are based there. Staff will increase to 250 to 300 after the completion of a $25 million (29.15 million euros) first phase of the development in 2003, says Waliszewski. The center is specializing in suspension systems, but also works on switches and connectors, and has a growing focus on automotive software. Krakow engineers will work on product-based design and development, benchmarking, testing and validation. Project gains momentum Delphi began thinking about putting a center in Poland in 1995, says Waliszewski. But the project didn''t gain momentum until early 1997, when Delphi''s chassis division began to look seriously at the idea. When the project was approved in late 1997 other Delphi divisions got involved. The site in Krakow was selected in April 1998. Delphi was already one of the largest suppliers in Poland. Delphi''s sales in Poland grew from $21 million in 1995 to over $200 million in 2000. Delphi currently has 5,100 employees at six manufacturing sites in the country. The center works entirely for customers based outside Poland, as there is no car development underway in the country. The work is organized like Delphi''s other 30 technical centers around the world, except that employees work a 42-hour week - longer than at most other centers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Volvo IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 16:53 Gość portalu: paweł napisał(a): > Ale czy ktos zna kogos kto tam pracuje i moze powiedziec czy przyjmują do pracy > > i czy warto sie starać? Volvo zwalnia 50% zalogi. VW Poznan przyjmuje 2000 nowych pracowników od przyszlego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 16:15 Gość portalu: q napisał(a): > Gość portalu: paweł napisał(a): > > > Ale czy ktos zna kogos kto tam pracuje i moze powiedziec czy przyjmują do > pracy > > > > i czy warto sie starać? > > > Volvo zwalnia 50% zalogi. > > VW Poznan przyjmuje 2000 nowych pracowników od przyszlego roku A Ty w zastępstwie Lechity i P.B znów uprawiasz propagande sukcesów Wielkiego Poznania. Jezeli chodzi już o ścisłość dotyczącą VW, to zatrudni on tylko, lub aż ok 1200 pracowników (nowych) i to w ciągu najbliższych 2 lat. A o 50 % z Volvo, to niestety, ale kompletnie nie wiesz co piszesz. Zanim drugi raz włączysz się do jakiejś dyskusji to sprawdż wiadomosć u żródła, a nie wypisuj głupot. OK ? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Volvo IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 21:23 znalazl sie przy okazji jakis wroclawski nacjonalista. tak tak roberto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Volvo IP: *.a2000.nl 04.08.01, 00:13 > Ale czy ktos zna kogos kto tam pracuje i moze powiedziec czy przyjmuja do pracy > > i czy warto sie starac? Ja tam pracuje. Przyjmujemy do pracy, ale nie warto sie starac. Sami do Ciebie zadzwonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: Do SebCAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 10:34 Gościu gdybyś na Mydlaną wcisną 1000 osób to by się zadusili jak kurczaki. A tak na marginesie to jakaś VOLVOmania. Pozdr.Ssaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 03.08.01, 11:01 Czemu Volvomania? Kazdy szuka lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:26 Go�ć portalu: paweł napisał(a): > Czemu Volvomania? > > Kazdy szuka lepszej pracy. He,he,he,he,he.... he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he. Poszukaj gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 14.08.01, 08:39 Go�ć portalu: JACA napisał(a): > dlaczego gdzie indziej??? Bo kto� napisał ''lepszej pracy''. Tobie też radzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Do SebCAT IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 03.08.01, 11:16 Gość portalu: Ssaczek napisał(a): > Gościu gdybyś na Mydlaną wcisną 1000 osób to by się zadusili jak kurczaki. > A tak na marginesie to jakaś VOLVOmania. > Pozdr.Ssaczek Ach tak to dlaczego fabryka autobusów ma docelowo zatrudniać(przy pełnej zdolności produkcyjnej) 1500 osób. Po drugie pamiętaj że w fabryce pracuje się na zmiany, jest jeszcze biurowiec i hala produkcji ciężarówek, gdzie będzie się odbywać od przyszłego roku montaż maszyn budowlanych. Gdybyś miał trochę wyobraźni to byś wiedział że ilość zatrudnionych osób nie jest równa ilości przebywających osób w zakładzie.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: Do SebCAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 11:26 Gość portalu: sebCAT napisał(a): > Ach tak to dlaczego fabryka autobusów ma docelowo zatrudniać(przy pełnej > zdolności produkcyjnej) 1500 osób. Po drugie pamiętaj że w fabryce pracuje się > na > zmiany, jest jeszcze biurowiec i hala produkcji ciężarówek, gdzie będzie się > odbywać od przyszłego roku montaż maszyn budowlanych. Docelowo,gdzie będzie,mam trochę wyobraźni, pracuje na trzy zmiany w podobny kołchozie. Co do Volvo narazie jest słabo, nikt nie redukuje bez przyczyny a może związki zawodowe były zbyt mocne - co. A kryzys w motoryzacji to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxis Re: Do SebCAT IP: *.ig.pwr.wroc.pl 03.08.01, 17:15 panowie, Volvo jest tragicznie zarzadzane, a szefem personalnym jest tam kobieta-pupilka poprzedniego dyrektora, osoba kompletnie bez kwalifikacji. Marketing lezy; organizacja pracy tragiczna. Firma jest do wykonczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACA Re: Do SebCAT IP: *.dial.plusgsm.pl 05.08.01, 07:42 Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej dwa lata temu. Zaproponowano mi prace i już miałem podpisywać umowę. Gdy zorientowałem się, że musiałbym pogodzić się z obniżeniem moich dochodów, podziękowałem. Zrozumiałem, że Volvo to dobre jako pierwsza praca dla absolwentów. Jak ktoś już coś osiągnął, znajdzie lepiej płatną pracę gdzie indziej. Ta dziewczyna z działu personalnego robi jednak duże wrażenie. Słyszałem, że teraz jest konsulem Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Do SebCAT IP: *.sorco.no 08.08.01, 09:30 Gość portalu: JACA napisał(a): > Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej dwa lata temu. Zaproponowano mi prace i > już miałem podpisywać umowę. Gdy zorientowałem się, że musiałbym pogodzić się z > > obniżeniem moich dochodów, podziękowałem. Zrozumiałem, że Volvo to dobre jako > pierwsza praca dla absolwentów. Jak ktoś już coś osiągnął, znajdzie lepiej > płatną pracę gdzie indziej. > > Ta dziewczyna z działu personalnego robi jednak duże wrażenie. Słyszałem, że > teraz jest konsulem Szwecji. Ona rzeczywiscie ma kompetencje, niekoniecznie jesli chodzi o umjejetnosc czytania CV. To wlasnie te koleski staraja sie (wsluchujac sie dobrze w glosy zagramanicznych szefow) aby Polacy mieli za co i gdzie pracowac. A tak na marginesie, jak sadzicie po co Volvo otwarlo montownie w Polsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksdjf do maxisa IP: *.dial.plusgsm.pl 05.08.01, 11:23 A co, wolałbyś być teraz w Jelczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erik do Maxisa IP: *.*.*.* 06.08.01, 12:18 Jesteś z konkurencji?? Volvo to wspaniała firma. Produkuje fantastyczne pojazdy i daje ciekawą pracę wielu ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 07.08.01, 09:31 Logistyka pracuje bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 03.08.01, 14:45 Dużo wiesz. Czy Twój adres kończy się na volvo.com? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Do: juzek IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 03.08.01, 14:59 Gość portalu: juzek napisał(a): > Dużo wiesz. > > Czy Twój adres kończy się na volvo.com? Czy człowiek nie może się już niczym interesować. Jedni lubia zbierać grzyby, innni interesują się kotkami, a ja jestem miłośnikiem VOLVO komunikacji miejskiej i maszyn budowlanych. Czy to coś dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Do: juzek IP: *.*.*.* 03.08.01, 15:11 Moze odezwie sie ktoś z fabryki na Mydlanej. Na pewno macie tam Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolwo Re: Do: juzek IP: 64.124.150.* 03.08.01, 15:41 przepraszamy ze nie mozemy odpowiec bo jestesmy zajęci robieniem autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Do: juzek IP: *.*.*.* 03.08.01, 15:49 Gość portalu: wolwo napisał(a): > przepraszamy ze nie mozemy odpowiec bo jestesmy zajęci robieniem autobusów I ciężarówek! Jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Do: juzek IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:45 Autobus przekazany dla MPK Wroclaw, zepsul sie po tygodniu - miasto wybralo inna marke. A najfajniesze sa autobusy, ktore jada do Austrii. Pusja sie i w efekcie ida za cweirc zysku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Do: juzek IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 08.08.01, 11:37 Gość portalu: Morcik napisał(a): > Autobus przekazany dla MPK Wroclaw, zepsul sie po tygodniu - miasto wybralo inn > a marke. A najfajniesze sa > autobusy, ktore jada do Austrii. Pusja sie i w efekcie ida za cweirc zysku... Co ty za brednie piszesz Volvo 7000 jeżdził do fabryki na kontrolę, Man pojechał do Poznania na dwa tygodnie bo się popsół i pękła mu szyba dlatego jężdił u nas biały MAN testowy. Wroćław w zeszłym roku zakupił jednego Jelcza, MAN-a i Volvo. Zaden nie miał poważniejszych usterek a na pewno nie Volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Do: juzek IP: *.*.*.* 20.08.01, 09:20 Go�ć portalu: sebCAT napisał(a): > Go�ć portalu: Morcik napisał(a): > > > Autobus przekazany dla MPK Wroclaw, zepsul sie po tygodniu - miasto wybral > o inn > > a marke. A najfajniesze sa > > autobusy, ktore jada do Austrii. Pusja sie i w efekcie ida za cweirc zysku > ... > > Co ty za brednie piszesz Volvo 7000 jeżdził do fabryki na kontrolę, Man pojecha > ł > do Poznania na dwa tygodnie bo się popsół i pękła mu szyba dlatego jężdił u nas > > biały MAN testowy. Wroćław w zeszłym roku zakupił jednego Jelcza, MAN-a i Volvo > . > Zaden nie miał poważniejszych usterek a na pewno nie Volvo. Tak, a SLD to nie sš przecież bylo komuni�ci, a Kwa�niewski jest bezpartyjny i bezstronny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Do SebCAT IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:42 Lo-co? Chyba <i> el loco </i> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Do SebCAT IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 06.08.01, 19:39 Gość portalu: Ssaczek napisał(a): > Gościu gdybyś na Mydlaną wcisną 1000 osób to by się zadusili jak kurczaki. > A tak na marginesie to jakaś VOLVOmania. > Pozdr.Ssaczek No i co ssaczek, tak jak oznajmiła Pani z Volvo firma może zatrudniać nawet 2000 pracowników. Jak zawsze prawda i VOLVO zwyciężą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 18:36 Gość portalu: sebCAT napisał(a): > Gość portalu: Ssaczek napisał(a): > > > A ja słyszałem iż ostatnio były tam 50% redukcje. > > Zwolnienie 100 osób z ponad 1000 prcujących to nie 50% redukcja. Nie zwolnili tych 106 osób, a przenieśli do nowopowstałej fabryki Volvo, zajmującej się we Wrocławiu wytwarzaniem maszyn budowlanych (koparki itd) Volvo, która to fabryka od pewnego czasu znajduje się na terenie Volvo Bus Poland we Wrocławiu. Ot i cała prawda o rzekomych zwolnieniach we wrocławskiej fabryce VOlvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 03.08.01, 21:40 Gość portalu: Kriss napisał(a): > Nie zwolnili tych 106 osób, a przenieśli do nowopowstałej fabryki Volvo, > zajmującej się we Wrocławiu wytwarzaniem maszyn budowlanych (koparki itd) Volvo > , > która to fabryka od pewnego czasu znajduje się na terenie Volvo Bus Poland we > Wrocławiu. Ot i cała prawda o rzekomych zwolnieniach we wrocławskiej fabryce > VOlvo. To nie jest nowo powstała fabryka. Volvo Truck Poland z dniem 01.01.2002 kończy montaż ciężarówek w Polsce, natomiast Volvo Construction Equipment nakładem 5 mln. dolarów dostosowuje halę produkcji ciężarówek na fabrykę maszyn budowlanych. Ludzie zostaną przekwalifikowani, prawdopodobnie już od jakiegoś czasu trwa szkolenie, i zajmą się nową produkcją. Możliwe że wtedy wzrośnie zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 16:19 Gość portalu: sebCAT napisał(a): > Gość portalu: Kriss napisał(a): > > > Nie zwolnili tych 106 osób, a przenieśli do nowopowstałej fabryki Volvo, > > zajmującej się we Wrocławiu wytwarzaniem maszyn budowlanych (koparki itd) > Volvo > > , > > która to fabryka od pewnego czasu znajduje się na terenie Volvo Bus Poland > we > > Wrocławiu. Ot i cała prawda o rzekomych zwolnieniach we wrocławskiej fabry > ce > > VOlvo. > > To nie jest nowo powstała fabryka. Volvo Truck Poland z dniem 01.01.2002 kończy > > montaż ciężarówek w Polsce, natomiast Volvo Construction Equipment nakładem > > 5 mln. dolarów dostosowuje halę produkcji ciężarówek na fabrykę maszyn > budowlanych. Ludzie zostaną przekwalifikowani, prawdopodobnie już od jakiegoś > czasu trwa szkolenie, i zajmą się nową produkcją. Możliwe że wtedy wzrośnie > zatrudnienie. Jest tak jak piszesz SebCAT... W tej fabryce maszyn budowlanych ma być początkowo zatrudnionych ok 130 osób (w tym prawie wszystkie zwalniane-przenoszone z innych wydz Volvo Wrocław). Jeżeli prod maszyn bud będzie się rozwijała i będzie dużó zamówień z całej Europy, to w 20002/3 zainwestowane zostaną następne $ i zatrudnienie wzrośnie o kolejne 100- 150 osób. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Volvo IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:34 Ze, co - przeniesli. Bledne dane - na pysk za brame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Volvo IP: *.a2000.nl 04.08.01, 00:10 Tak, ja slyszalem. Potrzebujemy wlasnie takich ludzi, jak ty. Twoje kwalifikacje predystynuja Cie do pracy na najbardziej odpowiedzialnym stanowisku dyrektora generalnego naszej fabryki. Mam nadzieje, ze pieciocyfrowa kwota w zlotowkach jako miesieczna pensja Cie zadowoli. Przyjdz w poniedzialek na 8:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 00:41 Gość portalu: bromden napisał(a): > Tak, ja slyszalem. Potrzebujemy wlasnie takich ludzi, jak ty. Twoje kwalifika > cje predystynuja Cie do pracy na najbardziej odpowiedzialnym stanowisku dyrekto > ra generalnego naszej fabryki. Mam nadzieje, ze pieciocyfrowa kwota w zlotowka > ch jako miesieczna pensja Cie zadowoli. Przyjdz w poniedzialek na 8:00. Do kogo kierujesz swoją propoycję? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Volvo IP: *.a2000.nl 04.08.01, 10:13 A na czyj post odpowiedzialem? Ty sie nie nadajesz na generalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 13:08 Gość portalu: bromden napisał(a): > A na czyj post odpowiedzialem? > Ty sie nie nadajesz na generalnego. A ty masz napewno baaaaaaaaardzo dużo dopowiedzenia w sprawie kto będzie generalnym. O tym decydują panowie z centrali w Goteborgu, a nie jakiś tam facet który podaje się za pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Volvo IP: *.a2000.nl 05.08.01, 10:41 Ja tu wlasnie siedze sobie w Goeteborgu i pociagam za wszystkie sznurki. Ci panowie, o ktorych wspomniales, jedza mi z reki. Wiec dobrze Ci radze: badz dla mnie mily, to zobacze, co da sie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś do bromdena IP: *.dial.plusgsm.pl 05.08.01, 11:21 Mistrzu, Masz przerwę w zmywaniu naczyń w jakiejś holenderskiej knajpie? Pisz, jak masz coś mądrego do przekazania. Niech piszą ci, którzy mają jakieś doświadczenia w pracy dla zachodnich firm. Jak tam jest? Szanują człowieka? Dobrze płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Volvo IP: *.a2000.nl 05.08.01, 20:34 W mojej knajpie mnie szanuja. A placa bardzo dobrze, w koncu jest srodek sezonu, brudnych naczyn co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag do maxisa IP: *.*.*.* 06.08.01, 08:38 Mylisz się. A. jest OK. Jest dobra w tym co robi i wszystko zawdzięcza sobie. Po prostu jej zazdrościsz sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: bromden IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 06.08.01, 19:48 Mam nadzieję że pani z Volvo sprowadziła ciebie i twoją bujną wuobraznię na ziemię. Kolego to dobrze że masz ambicję na naczelnego w jakimś dużym przedsiębiorstwie ale siedząc przed komputerem i pisząc głupoty nic nie osiągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leif Joh Re: Volvo IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:47 Ze co, ze ktos pociaga za moje sznurki... Jestes zwolniony. CEO Leif Johanson. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Volvo IP: *.*.*.* 06.08.01, 15:55 Witam. Nie będę sie ustosunkowywać do opinii na temat moich kompetencji. Jeżeli jednak ktoś uważa, ze można od postaw zorganizować cała funkcję personalną (od pierwszego komputera, programu, dokumentu, zatrudnionego fachowca) łącznie z rekrutacją, funkcją PR, szkoleniami, wynagrodzeniami, ubezpieczeniami,Funduszem Socjalnym, regulaminami, służbą BHP, ambulatorium medycznym, zakładowym centrum szkoleń - w startujacym od zera ogromnym zakładzie przemysłowym, zatrudniającym obecnie ponad 1000 pracowników, z wymagającym zagranicznym właścicielem, oraz organizacja związkową - bedąc jedynie "pupilką eks-szefa" to wykazuje się dość dużą naiwnością zawodową. I mam nadzieję, że to się nigdy przeciwko tej osobie nie obróci. Skończyły sie bowiem czasy, kiedy można sobie po prostu "być dyrektorem" mając odpowiednie poparcie. Życzę z całego serca takiego sukcesu, ale proszę się nie oszukiwać - wymaga to ogromnej pracy i wielu wyrzeczeń. A teraz odpowiedź na źródłowe pytanie : Faktycznie wiosną tego roku firma - ze względu na długotrwałą złą sytuację z zamówieniami (ogólny trend w przemysle motoryzacyjnym) zwolniła 99 pracowników.Z 45 nie zostały przedłużone umowy czasowe. Ani sposób zwolnienia, ani dodatkowe świadczenia nie są tematem pytania, więc nie będę się rozwodzić. W chwili obecnej obserwujemy powolną poprawę sytuacji, jednakże wstrzymane zostały rekrutacje nowych pracowników.Musimy najpierw osiągnąć poziom produkcji pozwalający w pełni wykorzystać obecnie posiadane kadry. Wszyscy jednak liczymy na to, że "karta się odwróci" i będziemy mogli dalej się rozwijać - także personalnie (zakładane docelowe zatrudnienie w zakładzie to 2000 pracowników). Jedyną funkcją, która w tej chwili rekrutuje nowe osoby jest grupa Volvo IT (Information Technology), która przyjmuje programistów, informatyków ze znajomością platformy AS 400. Podania można kierować na adres: Volvo Polska Dzial Personalny i Administracji ul.Mydlana 2 51 - 502 Wrocław Osoby, które chciałyby uzyskać dodatkowe informacje na temat zatrudnienia - oprócz oczywiście możliwosci wymiany opinii z naszymi pracownikami na forum, co uważam za bardzo ciekawe - mogą również kontaktować się z działem personalnym telefonicznie : nr centrali (071) 34 50 700. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: 213.76.92.* 06.08.01, 19:16 a - czy moje info na temat Volvo, które podałem w tym wątku jest do końca prawdziwe, czy sytuacja wygląda trochę inaczej niż to napisałem. Ja moje info miałem od jednego ważnego gościa -z centarli Volvo ze Szwecji. Roberto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 07.08.01, 10:57 Życzę Volvo i wszystkim wspaniałym ludziom tam pracującym wygrania przetargu na nowe autobusy dla Wrocławia i wielu innych miast. Cieszę się ze taka firma jest obecna w naszym mieście. Pozdrowienia dla wszystkich a w szczególności dla a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 19:20 Gość portalu: sebCAT napisał(a): > Życzę Volvo i wszystkim wspaniałym ludziom tam pracującym wygrania przetargu na > > nowe autobusy dla Wrocławia i wielu innych miast. Cieszę się ze taka firma jest > > obecna w naszym mieście. Pozdrowienia dla wszystkich a w szczególności dla a. Wiesz co SebCAT, coś mi mówi, że to właśnie nasze VOLVO wygra przetarg na te prawie 50 autobusów dla Wroćławia. Ja także życzę Volvo tego z całego serca i wszystkiego najlepszego dla całej jego załogi. Pozdrawki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-51 Re: Volvo IP: *.*.*.* 08.08.01, 08:32 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Gość portalu: sebCAT napisał(a): > > > Życzę Volvo i wszystkim wspaniałym ludziom tam pracującym wygrania przetar > gu na > > > > nowe autobusy dla Wrocławia i wielu innych miast. Cieszę się ze taka firma > jest > > > > obecna w naszym mieście. Pozdrowienia dla wszystkich a w szczególności dla > a. > > > Wiesz co SebCAT, coś mi mówi, że to właśnie nasze VOLVO wygra przetarg na te > prawie 50 autobusów dla Wroćławia. > Ja także życzę Volvo tego z całego serca i wszystkiego najlepszego dla całej je > go > załogi. > Pozdrawki ! Ale sie nagle podniośle zrobiło i patriotycznie, czyzby wyowiedz "a" rozpaliła nowego ducha w podupadłych sercach pracownikow Volvo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tos Re: Volvo IP: 192.168.1.* / 213.76.92.* 08.08.01, 08:41 A jaki udział ma Volvo w upadku Jelcza? Czy dwie fabryki autobusów tak blisko siebie z góry nie skazały "słabszego-rodzimego" Jelcza na porażkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 08.08.01, 11:18 Gość portalu: tos napisał(a): > A jaki udział ma Volvo w upadku Jelcza? Czy dwie fabryki autobusów tak blisko > siebie z góry nie skazały "słabszego-rodzimego" Jelcza na porażkę ? Udzaiął Volvo w upadku Jelcza jest mały. Wystarczy spojrzeć na udział w rynku w roku 1997 z którego wunika że jelcz i autosan(grupa zasada) miał 60% udziału w rynku. Reszta to Neoplan, Volvo, Man i pozostali. Obecne udział Neoplana to 44%,jelcz i autosan 10%,Man 28%,Volvo 14% i pozostali. Jak widac najwiekszy udział w udziła w upadku jelcza i nienajlepszej kondycjii innych jest Neoplan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Volvo IP: *.*.*.* 08.08.01, 10:04 Ty chyba sie nie wyspales dzisiaj. Ale jesli twierdzisz, ze Volvo wygra, to zapewnie prezydent Zdrojewski zmieni swoje "przestarzale" sluzbowe Volvo V70 na nowiutki Volvo S60. Aha pewnie zupelnie przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek_B Re: Volvo IP: *.chello.pl 17.08.01, 11:03 Dlaczego nie na S80? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcik Re: Volvo IP: *.*.*.* 20.08.01, 09:18 Go�ć portalu: Jarek_B napisał(a): > Dlaczego nie na S80? ;-))) Bo S80 jest juz oklepany, a S60 to jest auto dla mlodych i prężnych... Kumasz ironię?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korocia Re: Volvo IP: *.*.*.* 08.08.01, 09:59 Fajnie, szkoda tylko, ze w dziale Human Resorces brak jest rzetelnej wiedzy na temat spraw kodeksu pracy, kapitalu poczatkowego. To znaczy wiedza jest, ale nie wykracza za wiele poza ramy wiedzy przecietnego pracownika, ktory interesuje sie swoimi prawami. Efekt niescisle, czesto niekorzystne dla pracownika interpretacje isniejacych przepisow. Dlaczego, bo pracujacy tam ludzie sa na swiezo po studiach wyzszych (nie wszyscy i nie na najnizszych szczeblach), bez doswiadczenia zawodowego. Takich niekomptencji nie poprawia zadne szkolenia. A czy latanie na studia do Warszawy samolotem, to dzialanie majace na celu poprawienie kondycji firmy. Niedawno uslyszalam, ze nie musze co miesiac dostawac raportow RMU-a do ZUSu. Miesiac temu dostalam RMU-a za rok 2000. Czy to jest kompetencja? (To jedynie przyklad takich kruczkow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Volvo IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 08.08.01, 19:01 Wszystko i tak sprowadza się do tego żeby produkowąc autobusy,maszyny i ciezarówki wysokiej klasy a w tym Volvo jest najlepsze.Reszta to tylko znaleść runek zbytu(no to już jest problem) ale że wrocławska fabryka działa w koncernie jest największa w europie i jedną z dwóch(druga w Finlandi)to perspektywy sa dobre.Jak wynika z badań to polscy pracownicy(chodzi mi o różne fabryki róznych firm w kraju) produkują najlepiej i najdokładniej przynajmniej w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcil Re: Volvo IP: *.*.*.* 09.08.01, 12:02 I to wła�nie nazywamy dobrš propagandš. Czy widziałe� firmę zagranicznš, która by wypowiadała się �le o swoich działaniach. Ja nie. Dla opini publicznej każda porażkę przekuwa się na sukces. Zresztš statystyki sš łatwym narzędziem manipulacji, gdyż wszystko zależy od przekroju pod jakim bada się zebrane dane. Przy statystykach nigdy nie podaje się jakie domy�lne założenia wstępne przyjeli twórcy. Je�li wydaje ci się, że statystyki sš publikowane przez osoby/gazety niezależne. To proszę bardzo - ja uważam, że sš one subiektywne. Zawsze można znale�c statystykę, w której inna firma wypada najlepiej. Go�ć portalu: sebCAT napisał(a): > Wszystko i tak sprowadza się do tego żeby produkowšc autobusy,maszyny i > ciezarówki wysokiej klasy a w tym Volvo jest najlepsze.Reszta to tylko znale�ć > runek zbytu(no to już jest problem) ale że wrocławska fabryka działa w > koncernie jest największa w europie i jednš z dwóch(druga w Finlandi)to > perspektywy sa dobre.Jak wynika z badań to polscy pracownicy(chodzi mi o różne > fabryki róznych firm w kraju) produkujš najlepiej i najdokładniej przynajmniej > w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Volvo IP: *.*.*.* 14.08.01, 11:29 Korociu Droga, Zwykle naprawdę nie mam czasu na dyskusje w internecie, ale nie mogłam oprzeć sie pokusie wyprostowania paru mało konkretnych (emocjonalnych?...) uwag. Po kilku latach pracy z ludźmi wiem bowiem, ze w ocenach (choć należy sie ich wystrzegać) liczą się fakty, a tutaj ich zabrakło. Zespół zajmujący się całością spraw personalno-płacowych jest faktycznie w 100% grupą z wykształceniem wyższym, przy czym różnorodność specjalności daje nam możliowść podejmowania różnych zadań i szybkiego dostosowania się do wymagań firmy. Nie wiem skąd informacja o "swieżości" skoro średnia doświadczenia zawodowego w tym dziale to 5 lat (niejeden pracodawca uznałby to za ideał,a jeżeli dodamy do tego jeszcze dobrą znajomość j.angielskiego i doskonała znajomość obsługi komputera...). Jeżeli zaś mówimy o kompetencjach - niechże Korocia sama sprawdzi u źródeł : wszystkie kontrole ZUS (nawet te tuż po zupełnie bałaganiarskim wprowadzeniu reformy w 1999)wypadły u nas BEZ UWAG. Żadnych zastrzeżeń ani w kwestii prowadzonej dokumentacji , ani naliczanych składek. Jeżeli to jest wiedza przeciętnego pracownika - niech będzie. Najważniejsze,że dzięki temu firma mogła zawsze bez problemów z tego tytułu brać udział w przetargach publicznych, a pracownicy otrzymują wszystkie świadczenia zgodnie z przepisami i na czas. Jeżeli zaś ktoś uważa,że szkolenia nie podnoszą kompetencji - to przekreśla chyba sens szkoleń w ogóle. Bez komentarza. Dwója z zarządzania ludźmi. A jeśli ktoś chce sobie latać samolotem do szkoły - bo go na to stać, to niech lata. Czy "wlata" na Koroci niebo? I tym pozytywnym akcentem kończę i życze wszystkim internautom miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: Volvo IP: *.*.*.* 14.08.01, 14:22 Gość portalu: a. napisał(a): > Najważniejsze,że > dzięki temu firma mogła zawsze bez problemów z tego tytułu brać udział w > przetargach publicznych, a pracownicy otrzymują wszystkie świadczenia zgodnie z > przepisami i na czas. hahaha.... czy to ma być miernikiem sukcesu służb personalnych? nie zaleganie ze składkami dla zus-u i świadczenia na rzecz pracowników to jest w końcu minimum które przedsiębiorstwo musi spełniać! chyba, że zadłużenie z tytułu zaległych składek i wynagrodzenia wypłacane z kilkumiesięcznym opóźnieniem w przekonaniu waszego HR jest standardem, a "przeskoczenie" go to podstawa do trąbienia jacy to jesteśmy wielcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Do "a" IP: 10.7.137.* / *.rozanka.wroc.pl 16.08.01, 15:19 Mam pytanie do a Na parkingu pred fabryka stoi 5 volvo 7000A dla Wrocławia, kiedy bedzie przekazanie pierwszej partii autobusów i ile będzie ona wynosić, do jakiej trafia zajezdni? Pozrdrowienia dla internatów i dla Volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Do IP: *.*.*.* 17.08.01, 15:10 Weź sie za robote. Nie interesuj się tyle bo kociej mordy dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebCAT Re: Do IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 19:41 Gość portalu: piter napisał(a): > Weź sie za robote. > Nie interesuj się tyle bo kociej mordy dostaniesz Sam sie weż do roboty obdartusie.I nie wtrącaj się do rzeczy które cie nie dotyczą koleś.Tu się rozmawia o wszystkim. A ty nie jesteś od cenzury.Więc spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Do IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 20:34 Gość portalu: piter napisał(a): > Weź sie za robote. > Nie interesuj się tyle bo kociej mordy dostaniesz. Spadaj stąd gościu jak nie wiesz o co biega w tym wątku !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Volvo IP: *.*.*.* 17.08.01, 10:11 Tak wła�nie wyglada propaganda sukcesu. Chciałbym, aby mnie (moja firme) bylo stac na samolot. Samolot do Warszawy to ok 1000 PLN -> Trzeba bylo uciac jedna osobe. Ciekawe w ilu innych miejscach marnuje sie jeszcze taka kase i ile osob z tego powodu trzeba bylo wyciac. Co do kompetencji - jak wyglada spawa z opisanymi przez Korocie raportami RMUa. Nawet ja wiem, ze pracownik powinien dostac takie cos razem z paskiem od pensji. Czas uciac te pieknie odpowiedzi. Jesli zrozumialem dobrze to ''a'' jest osoba z kregu menagement, wiec zawsze cos wymysli, aby ladnie brzmialo. Pozdrawiam i mysle, ze lepiej juz zakonczyc temat Volvo, bo inaczej miasto nie kupi ich autobusow, a w efekcie poleca szeregowi pracownicy, a nie ci tak ''dobrze'' przeszkoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugopis Re: Volvo 17.08.01, 10:34 Tez uwazam, ze trzeba wziasc od Volvo, bo maja we Wroclawiu fabryke i trzeba ja popierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:57 No i jak volviarze, wygraliście ten przetarg na autobusy dla MPK Wrocław ? Pytam się, bo chciałbym wreszcie wiedzieć czym wkrótce będę jeżdził do pracy. Chciałbym, zebyście wygrali, bo wtedy będę jeżdził do pracy Volvo, czyli tak jak przezydent Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Volvo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 15:23 Dla Wrocławia będzie na razie ok. 10 autobusów.Myślę że przekazanie będzie we Wrześniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 19:01 Gość portalu: R napisał(a): > Dla Wrocławia będzie na razie ok. 10 autobusów.Myślę że przekazanie będzie we > Wrześniu! Czy te 10 autobusów ma oznaczać, że przetarg na te 50 autobusów dla MPK wygrało jednak Volvo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Volvo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 21:38 Nie wiem czy na wszystkie 50 na 10 napewno!Czas pokaże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Volvo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 21:44 Gość portalu: R napisał(a): > Nie wiem czy na wszystkie 50 na 10 napewno!Czas pokaże! Mam nadzieję,że Volvo wygra(ło) przetarg na autobusy dla MPK i dostarczy naszemu MPK Wrocław wszystkie , prawie 50 autobusów... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Volvo IP: 195.116.106.* 20.08.01, 15:38 Gość portalu: a. napisał(a): > Witam. Nie będę sie ustosunkowywać do opinii na temat moich kompetencji. Jeżeli > > jednak ktoś uważa, ze można od postaw zorganizować cała funkcję personalną (od > pierwszego komputera, programu, dokumentu, zatrudnionego fachowca) łącznie z > rekrutacją, funkcją PR, szkoleniami, wynagrodzeniami, ubezpieczeniami,Funduszem > > Socjalnym, regulaminami, służbą BHP, ambulatorium medycznym, zakładowym centrum > > szkoleń - w startujacym od zera ogromnym zakładzie przemysłowym, zatrudniającym > > obecnie ponad 1000 pracowników, z wymagającym zagranicznym właścicielem, oraz > organizacja związkową - bedąc jedynie "pupilką eks-szefa" to wykazuje się dość > dużą naiwnością zawodową. I mam nadzieję, że to się nigdy przeciwko tej osobie > nie obróci. Skończyły sie bowiem czasy, kiedy można sobie po prostu "być > dyrektorem" mając odpowiednie poparcie. Życzę z całego serca takiego sukcesu, > ale proszę się nie oszukiwać - wymaga to ogromnej pracy i wielu wyrzeczeń. > A teraz odpowiedź na źródłowe pytanie : > Faktycznie wiosną tego roku firma - ze względu na długotrwałą złą sytuację z > zamówieniami (ogólny trend w przemysle motoryzacyjnym) zwolniła 99 > pracowników.Z 45 nie zostały przedłużone umowy czasowe. > Ani sposób zwolnienia, ani dodatkowe świadczenia nie są tematem pytania, więc > nie będę się rozwodzić. > W chwili obecnej obserwujemy powolną poprawę sytuacji, jednakże wstrzymane > zostały rekrutacje nowych pracowników.Musimy najpierw osiągnąć poziom produkcji > > pozwalający w pełni wykorzystać obecnie posiadane kadry. > Wszyscy jednak liczymy na to, że "karta się odwróci" i będziemy mogli dalej się > > rozwijać - także personalnie (zakładane docelowe zatrudnienie w zakładzie to > 2000 pracowników). > Jedyną funkcją, która w tej chwili rekrutuje nowe osoby jest grupa Volvo IT > (Information Technology), która przyjmuje programistów, informatyków ze > znajomością platformy AS 400. > Podania można kierować na adres: > > Volvo Polska > Dzial Personalny i Administracji > ul.Mydlana 2 > 51 - 502 Wrocław > > Osoby, które chciałyby uzyskać dodatkowe informacje na temat zatrudnienia - > oprócz oczywiście możliwosci wymiany opinii z naszymi pracownikami na forum, co > > uważam za bardzo ciekawe - mogą również kontaktować się z działem personalnym > telefonicznie : nr centrali (071) 34 50 700. > Życzę powodzenia. Brawo a.!!!! Tak się składa, że znam Cię od bardzo dawna i wiem, że umiesz ciężko pracować. Co też miało miejsce w przypadku Volvo. Gratuluję Ci odniesionego sukcesu oraz klasy odpowiedzi na tak zawistny post. Jeszcze wiele ten niewatpliwie amibitny osobnik musi się nauczyć - ambicja to za mało, aby osiągnąć sukces. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrywń Re: Volvo IP: *.*.*.* 23.08.01, 08:26 Go�ć portalu: ig napisał(a): > Go�ć portalu: a. napisał(a): > > > Witam. Nie będę sie ustosunkowywać do opinii na temat moich kompetencji. J > eżeli > > > > jednak kto� uważa, ze można od postaw zorganizować cała funkcję personalnš > (od > > pierwszego komputera, programu, dokumentu, zatrudnionego fachowca) łšcznie > z > > rekrutacjš, funkcjš PR, szkoleniami, wynagrodzeniami, ubezpieczeniami,Fund > uszem > > > > Socjalnym, regulaminami, służbš BHP, ambulatorium medycznym, zakładowym ce > ntrum > > > > szkoleń - w startujacym od zera ogromnym zakładzie przemysłowym, zatrudnia > jšcym > > > > obecnie ponad 1000 pracowników, z wymagajšcym zagranicznym wła�cicielem, o > raz > > organizacja zwišzkowš - bedšc jedynie "pupilkš eks-szefa" to wykazuje się > do�ć > > dużš naiwno�ciš zawodowš. I mam nadzieję, że to się nigdy przeciwko tej os > obie > > nie obróci. Skończyły sie bowiem czasy, kiedy można sobie po prostu "być > > dyrektorem" majšc odpowiednie poparcie. Życzę z całego serca takiego sukce > su, > > ale proszę się nie oszukiwać - wymaga to ogromnej pracy i wielu wyrzeczeń. > > A teraz odpowied� na �ródłowe pytanie : > > Faktycznie wiosnš tego roku firma - ze względu na długotrwałš złš sytuację > z > > zamówieniami (ogólny trend w przemysle motoryzacyjnym) zwolniła 99 > > pracowników.Z 45 nie zostały przedłużone umowy czasowe. > > Ani sposób zwolnienia, ani dodatkowe �wiadczenia nie sš tematem pytania, w > ięc > > nie będę się rozwodzić. > > W chwili obecnej obserwujemy powolnš poprawę sytuacji, jednakże wstrzymane > > > zostały rekrutacje nowych pracowników.Musimy najpierw osišgnšć poziom prod > ukcji > > > > pozwalajšcy w pełni wykorzystać obecnie posiadane kadry. > > Wszyscy jednak liczymy na to, że "karta się odwróci" i będziemy mogli dale > j się > > > > rozwijać - także personalnie (zakładane docelowe zatrudnienie w zakładzie > to > > 2000 pracowników). > > Jedynš funkcjš, która w tej chwili rekrutuje nowe osoby jest grupa Volvo I > T > > (Information Technology), która przyjmuje programistów, informatyków ze > > znajomo�ciš platformy AS 400. > > Podania można kierować na adres: > > > > Volvo Polska > > Dzial Personalny i Administracji > > ul.Mydlana 2 > > 51 - 502 Wrocław > > > > Osoby, które chciałyby uzyskać dodatkowe informacje na temat zatrudnienia > - > > oprócz oczywi�cie możliwosci wymiany opinii z naszymi pracownikami na foru > m, co > > > > uważam za bardzo ciekawe - mogš również kontaktować się z działem personal > nym > > telefonicznie : nr centrali (071) 34 50 700. > > Życzę powodzenia. > > Brawo a.!!!! Tak się składa, że znam Cię od bardzo dawna i wiem, że umiesz cięż > ko > pracować. Co też miało miejsce w przypadku Volvo. Gratuluję Ci odniesionego > sukcesu oraz klasy odpowiedzi na tak zawistny post. Jeszcze wiele ten > niewatpliwie amibitny osobnik musi się nauczyć - ambicja to za mało, aby osišgn > šć > sukces. Pozdrawiam. Cieżka praca, to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Volvo IP: *.*.*.* 03.09.01, 15:11 Tak jak wszędzie, na sukces składa się talent, praca i duuuużo szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś