Dodaj do ulubionych

FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 19:35
kto był , co widział i jak było???
Obserwuj wątek
    • Gość: karakan Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: 10.40.68.* 08.10.03, 09:17
      Byłem na Trzech siostrach. Wyszedłem w połowie. Teatr z tamtej epoki. Ale
      najgorsze są terrorystyczne zasady wpuszczania studentów. SKANDALLL!!! Dwa lata
      temu to właśnie przez ludzi siedzących na podłodze, schodach i dostawianych
      krzesłach ten festiwal żył! Teraz pięknie pachnąca elita śledzie znudzonym
      wzrokiem sceniczne poczynania myśląc o bankiecie.
      • Gość: mgc Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG do karakana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 09:25
        dla studentów są wejściówki, a żeby festiwal mógł się W OGOLE odbyć musi być
        jakikolwiek dochód z widowni... Festiwal żyje, bo jest dziełem Ludzi Teatru.
        A nie dlatego, że ktoś siedzi na podłodze
        p.s
        chociaż i w tym roku zdarza się, że schody sa pełne, ale mimo wszystko zachęcam
        do wejściówek. Karakan - dlaczego "SKANDALLL" to żarty ???
        :)))
    • Gość: mgc Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 09:21
      "W-Cyrk Robotników" - dla tych, co lubią teatr agresywny i brutalny, bez
      poetyckich obrazów. Mocne doznania. Niestety, chwilami uwaga widzów bardziej
      skupia się na pokazach sprawnościowych aktorów, a nie na tekście. Spektakl
      ciekawy i warto poznać węgierskie spojrzenie na teatr (i Człowieka...)

"Dybuk" - pierwsza częśc oparta na dramacie An-Skiego nie funkcjonuje w
      przestrzeni i scenografii, która nie zmieniona pozostaje do drugiej części
      (współczesnej) opartej na noweli Hanny Krall. I ta druga częśc jest idealna dla
      fanów Warlikowskiego, bo widać tu jego pracę w całej krasie. Niespójny i chyba
      jeszcze nie do końca 'zadomowiony' w aktorach spektakl.

• Gość: karakan Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: 10.40.68.* 08.10.03, 09:41
        Dlaczego? Bo uważam, że przyszli aktorzy powinni mieć możliwość obejrzenie tego
        co dobre za darmo! Przecież to oni będą w przyszłości zasilać szeregi
        teatralne. A uwierz mi, nie każdego stać na wejściówki za 20 zeta. Teatr na
        pewno nie straci wpuszczając kilka osób a i tak wszystkie bilety są już
        wykupione.
        • Gość: mgc Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.03, 10:31
          1) nie są wykupione wszystkie bilety

2) dlaczego Twoja kariera aktorska miałaby zależeć od ilości obejrzanych
          spektakli? (swoją drogą to uczelnie chyba powinny się o to postarać skoro sami
          studenci uważają to za ważne dla swojego rozwoju - poważnie mówie!)

3) faktycznie obsługa została zobowiązana do surowego sprawdzania biletów.
          • Gość: karakan Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: 10.40.68.* 09.10.03, 10:42
            Oj nie chce mi się tłumaczyć. Kiepsko z twoim kojarzeniem. Pomyśl dlaczego
            młodzi aktorzy powinni oglądać dobre i złe spektalkle, pomyśl, dlaczego nie
            powinni za nie płacić, pomyśl zanim coś napiszesz. Szkoda gadać.
    • Gość: karakan Polacy IP: 10.40.68.* 09.10.03, 10:51
      Ja nie wiem czy faktycznie pani Krystyna Meissner widziała spektakle, które
      zaprosiła. Byłem wczoraj na Polakach. Amatorka jakich mało. Przedstawianie w
      stylu pokrzyczymy, zrobimy kilka głupich min, nadymimy, zapalimy trzy kolorowe
      reflektory i jest super! Scenografia i efekty powstały prawdopodobnie pod
      wpływem koncertów Erosa Ramazottiego. Skandal! Patos + tandeta + licealne
      podejści do teatru. Coś strasznego.
    • Gość: Stosunki Klary Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: 10.40.68.* 09.10.03, 10:59
      Jest taki prosty sposób na to aby stwierdzić, czy spektakl był dobry czy nie.
      Jeśli boli cię tyłek, i nie możesz sobie znaleźć wygodnej pozycji znaczy to, że
      spektakl był zły!
      W przypadku Stosunków Klary ciężko stwierdzić czy to dobry, czy zły spektakl.
      Piękna Maja Ostaszweska elektryzuje ale nie zachwyca. Sceny trwają zbyt długo,
      zmiany scenografii trwają skandalicznie długo, Lupa mruczy zza światów może z
      nudów? Ale jest w tym spektaklu coś wspaniałego. Pięknie podany tekst, świetne
      kreacje aktorskie, no może poza Poniedziałkiem, który zmęczony chyba Dybukiem
      nie wyszedł nawet do braw. Stosunek Klary jest dłuuuugi, bardzo długiii ale
      kończy się fantastycznym orgazmem i w sumie bardzo mi się podobało.
      • Gość: magician Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.03, 15:22
        karakan ja wiem, że to nie jest przyjemne kiedy trzeba wrócić do domu, bo nie
        udało się wkręcić na spektakl, ale nie wykrzykuj "skandall" i nie mów, że przez
        to festiwal już nie jest taki jaki był.
        Jasne, że rozumiem dlaczego przydałoby się żeby przyszli aktorzy oglądali
        spektakle także zagraniczne, ale zastanawiam się, dlaczego np. PWST nie ustala
        tego z organizatorem? Pomyśl.

• Gość: pluskwa Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 07:48
          Karakan nie pohukuj na dyskutantów. Jeżeli już zostaniesz tym aktorem to
          wówczas zobaczymy czy będziesz taki skłonny do niższych honorariów z powodu
          braku frekwencji na widowni. Jeśli tak - jestem z tobą!
          • Gość: karakan Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: 10.40.68.* 10.10.03, 09:29
            Honorarium aktora na festiwalach nie jest zależne od frekwencji na widowni. Tu
            nie chodzi o kasę, o zdrowe zasady marketingowe. Wiadomo, teatr zarabiać musi,
            ale, a... nie chce mi się gadać. Pierdolę to forum. Jesteście bandą kretynów.
            Szkoda słów.
            • Gość: magician Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.03, 10:48
              wiecie, że kiedy studenci dowiadują się, że nie wolno obsłudze wpuścić nikogo
              na lewo to większość z nich kupuje wejściówki? :)) to jest ciekawe zjawisko
              • Gość: newest Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 10.10.03, 16:10
                Dobre karakan, dobre. Skoro uczę się na aktora, to powinienem wchodzić za
                friko. Idąc dalej - skoro uczę się na mechanika, powinienem dostać samochód, a
                na pilota, to pewnie samolot? Informatyk ma dostać komputer, a lekarz? Lekarz
                chorego ;)
                Przez wiele lat wcinałem się na lewo na różne przedsięwzięcia, ale do głowy mi
                nie przyszło winić ORGANIZATORÓW, że na to nie pozwalają! Czyli organizatorzy
                powinni organizować wejścia na lewo :)
                Jak brak CI kasy, to zwróć się o refundację kosztów do swojej uczelni, o
                stypendium do fundacji wspierania kultury, ale nie do organizatorów.
                Ale "Jesteście bandą kretynów. Pierdolę to forum". I ten świat, i ten świat
                koniecznie!
                • Gość: aga Re: FESTIWAL TEATRALNY DIALOG 2oo3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 11:34
                  tak sie składa że pracowałam przy obsłudze festiwalu i nawet mnie czasem nie
                  udało się wejśc na spektakle przy których nie pracowałam, na lewo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka