aabjp 10.10.03, 14:14 Wybrać publiczne czy raczej nie? I które w ogóle polecacie we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olga Re: Jakie gimnazjum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.03, 15:15 tylko niepubliczne! to co sie dzieje w gimnazjalnych-molochach wrocławkich to gorzej niz budowlanka w Toruniu rośnie nam nowa generacja analfabetów - o poziomie absolwentów publicznych gimnazjów moga poopowiadać wiele nauczyciele ogólniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsfsd Re: Jakie gimnazjum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 16:26 nie wszystkie są molochamii. Jadkan nie polecam tych wielkich, ani nie specjalnie tych przy liceach. Gimnazjum powinno byc gimnazjum, a nie jakis zespołem szkół. Polecam Gimnazjum 24 na Karłowicach. nie jest ogromna, i jest bardzo sympatyczna atmosfera. Nauczyciele ogólnie OK, choc nie wiem jak teraz jest, bo przyjęli troche nowych Odpowiedz Link Zgłoś
piksels Gimnazjaliści do głosu! 14.10.03, 10:28 Gimnazjaliści, odezwijcie się, powiedzcie jak jest w Waszej szkole! Czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Jakie gimnazjum 11.10.03, 17:13 Zdecydowanie publiczne. Jak Pan Bóg przykazał. Ja z kolei polecam gimnazjum numer 28 na ul. Zachodniej. To jest samo gimnazjum. Jest tam dość wysoki poziom, ale nie ma wyścigu szczurów, więc powinno sobie dizecko poradzić. Myślę, że to dobry pomysł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 17:44 a co ma Pan Bóg do wyboru gimnazjum???!!! Czyżby niepubliczne to "nie po bożemu"? "nie po bożemu" to było w "Konopielce" uprawianie seksu inaczej niż na wznak z męzem na sobie oj, chyba nie wszyscy jeszcze dojrzelismy do wolności wyboru i szacunku dla własności prywatnej - za długo mieszano nam w mózgach o "zaplutych karłach reakcjonizmu" PS. Moje dziecko korzysta z usług niepublicznego - zajęcia z biologii ma w laboratorium UW, a jak zacznie trajkotac o tym co człowiek ma pod skóra, to nie bardzo wiem o czym mówi (mimo mojej matury z biol w renomowanym ogólniaku i tytułu magistra psychologii) Z historii od kilku dni przekopujke się przez tomiska dot. Włoch przed I wojną światową, bo za kilka dni bierze udział w symulacji dot. polityki państw europejskich (zakładaja koalicje, podpisuja pakty, porozumienia, opracowują strategie rozwoju gospodarczego). Do tego wspomne jeszcze o biegłości w jęz. ang. na poziomie zaawansowanym (podręcznik dla II III klasy LO) i całkiem niezłą sprawność w jęz. niemieckim Które publiczne gimnazjum we Wrocławiu ma w ofercie podobne zajęcia i poziom? Gdyby takie było... może zaoszczędziłabym troche pieniędzy, ale wiem, że nie ma, więc płacę i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: ?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.03, 11:23 Tylko publiczne.trzeba wybrać spokojne,dobrze się rozgladnąc.Moje dziecko chodzi do Integracyjnego na Grochowej.Jest po 20 uczniów w klasie.Poziom dobry,na jedym poziomiesa po dwie klasy,nauczyciele wszytskich znaja.Jest dobrze.A niepubliczne? Bez sensu tylko wydzieranie pieniedzy .skad wiem znajomych dzieci chodza i nie jest rewelacyjnie pod wzgledem nauki.Niepubliczne i prywatne to tylko snobowanie sie.Liceum to inna sprawa.Gimanazjum to jeszce troch dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 11:54 czyzbym była snobem? jadam czasem w tanich barach (typu Vega), lubię szperac w ciuchlandach, czytam co lubię, ubieram sie w to, co wygodne, smieję się z tzw. "trendów", ale dziecko posyłam do szkoły niepublicznej (po żenujących doświadczeniach z oświatą publiczną) - tez dlatego, że umiem liczyć: za 10-12 godz. języków obcych tygodniowo + basen + tenis ziemny + korepetycje (lub kursy przedegzaminacyjne)+ leczenie stresów zapłaciłabym znacznie więcej niż wynosi czesne za szkołę (zwłaszcza, że dziecko ma stypendium za wysokie wyniki w nauce) a swoją droga dziwi mnie radykalizm ocen tych, którzy o szkołach niepublicznych wiedzą tyle, co z plotek "jedna pani drugiej pani..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: ?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.03, 18:53 Cudowne dziecko - patrzcie jakie mądre, zdolne i co czyta! A Ty biedna nic z tego nie rozumiesz, po pierwsze: niedouczona pani psycholog kup sobie atlas anatomiczny dla szkół podstawowych to się nauczysz, po drugie proponuj mu, żeby uczyło sie jeszcze więcej - szpitale psychiatryczne są pełne mądrych, zdolnych , wykształconych 23-30 latków może się tam dostanie po trzecie - jak płacisz to musisz być zadowolono-przecież trudno napisać- płacę i jestem niezadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel cichuuuutko... po co ta złość? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 19:51 trzeba mieć nieźle spieprzone życie, brak satysfakcji z każdego dnia, mało w głowie i w kieszeni, żeby tak BEZINTERESOWNIE bryzgać jadem i złością ... pozostaje mi tylko pokiwać głową w poczuciu litości nad parszywością natury niektórych i odejść jak najdalej, by nie dac się opryskać tym jadem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: sel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 21:08 Kotku to nie jad to właśnie kiwanie głową z uczuciem litości nad kandydatem do wyścigu szczurów. Jak na psychologa diagnoza nt. mojego życia , stanu portfela i satysfakcji z dnia codziennego nie tylko nieudolna , ale oparta na zbyt wątłych podstawach do właściwego wnioskowania , po prostu nadinterpretacja. Tak w ogóle to mam się o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel nie wątpię w Twoje subiektywne ..ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 11:20 zaślepieńcy i złośnicy różne rzeczy widzą i odczuwają... pochlebiasz sobie, podejrzewając mnie o zapędy diagnostyczne Twojej osoby - moją specjalnością niestety, nie jest psychologia kliniczna domniemywam, że kilka szczurów Cię już przegoniło, stąd te obsesje wyścigów i lęk przed gryzoniami ale nie martw się są na to metody - polecam desesytyzację (albo ...deratyzację) Powodzenia i uważaj żeby sobie nie nadwyrężyć uzębienia ...usługi stomatologiczne coraz droższe,a jakościowo nic nadzwyczjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel :-) ...no tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 13:50 I Prywatne Gimnazjum na ul. Drobnera 5 (a przedtem miesciło sie na al. Wiśniowej) Odpowiedz Link Zgłoś
kajak1 Re: Jakie gimnazjum 13.10.03, 11:30 A co sądzicie o Jantarowej (na boisku i w sąsiedztwie na przerwach i po lekcjach widuje się ćpunów) i Jastrzębiej? Odpowiedz Link Zgłoś
grochzkapusta Re: Jakie gimnazjum 13.10.03, 11:47 A czy ktoś coś wie o gimnazjum Fundacji ATUT, które miało być na Zielińskiego? Budowa rozgrzebana i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Jakie gimnazjum IP: *.bum.pl / 62.233.250.* 14.10.03, 11:26 chodze do bilingwalnego gimnazjum nr49 we Wrocławiu przy liceum nr14 i uważam że osoby które źle wyrażają się o szkołach przy liceach nie mają pojęcia co czeka ich dzieci w liceum. będą one kompletnie nieprzygotowane do nauki i nie będą sobie z nią radzić. dobra szkoła powinna właśnie juz w gimnazjum tego uczyć. z mojej szkoły jestem bardzo zadowolony i polecam ją wszystkim ludziom z jakimiś ambicjami. trzeba tylko pamiętać, że nie jest to szkoła dla przeciętnych uczniów i lepiej zastanowić się czy rzeczywiście chce sie pisać egzamin do tej szkoły, który wcale nie jest prosty. nie polecam tej szkoły osobom którym zależy tylko na dobrych ocenach, bo trudno tam o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aabjp Gimnazjaliści pochwalcie swoją szkołę 17.10.03, 14:49 Dzięki Ci Uczniu, odezwałeś się jako pierwszy i może nie ostatni. Zbliżają się próbne egzaminy VI-klasistów, a krótko potem trzeba wybrać szkołę. Nie ukrywam, że jako rodzic nie jestem pewny, jaką szkołę wybierze (lub powinno wybrać) moje dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś