Dodaj do ulubionych

Oszuści samochodowi z Wrocławia

31.10.08, 12:51
chyba sie wlasnie nabralam na takie oszustwo samochodowe Dokladnie tak jak wyzej opisane- zaliczka 3tys auto z niemiec,potem byly trudnosci...w koncu mialo dojsc do przekazania samochodu w serwisie toyoty NIestety nikt sie nie pojawil i kontakt tez sie urwal Dane tej osoby to Waldemar Witold Dańkowski Ul Drukarska 26/16 Legnica, nr dowodu AJB 468583 Wplata byla na konto Banku Ochrony Środowiska 85 1540 1258 3037 7982 9830 0001 Jesli ktos wiec cokolwiek na temat tej osoby to prosze o kontakt..moj gg 6688480

~aga09.10.2008 8:04
Widzę,że też jestem ofiarą tego człowieka. Miałam miećsprowadzone autko kilka dni temu,tj w piątek. Wszystko było ustalane jak w opisie gosi. Dwa dni temu złozyłam doniesienie na policje o tym oszustwie. Cieszy mnie fakt,że gościu jest złapany i nie oszuka juz innych osób

~tygrys13.10.2008 22:36
Witam Serdecznie. Podobną sytuację miałem 1.10.2008r. Osoba podająca się na nazwisko Dańkowski Waldemar Witold zam. na ul. Drukarskiej 26/16 w Legnicy próbował mnie naciągnąć na trzy tysiące PLN, również legitymował się tym samym numerem dowodu osobistego.Jednak moja czujność mnie nie zawiodła, nie dałem się gnojkowi nabrać. Jak ktoś zdobędzie jego zdjęcie to proszę o kontakt lub proszę go opublikować by każdy mógł mu mordę obić. MI kazał wpłacić na konto: Dominet Bank S.A 371690 0013 3034 0054 9341 0001. Jeżeli ktoś z Policji to cyzta to proszę to konto sprawdzić

~ygo13.10.2008 23:02
Witam Chciałbym ostrzec przed następnym lujem Wrocławskim, naciągaczem samochodowym. Wpłaciłem gościowi 1 tyś Ero na konto Millenium Bank nr: 761160 2202 0000 0001 1626 4606. Nazwisko gościa to Kamil Grąz z Wrocławia. Zgłosiłem na Policję tego naciągacza samochodowego liczę na skuteczność naszej Policji. Radzę by nic nie kupować jeśli jest to województwo donośląskie!!!!

~ygo13.10.2008 23:07
Witam ponownie Zapomniałem dodać, że umowa ta była zawarta w dniu 07.10.08. Jak ktoś dysponuje fotką i danymi gościa - to mile widziane - chętnie sam wypłacę sprawiedliwość - chyba gościu się naciął.

~aga13.10.2008 23:14
Witajcie w klubie oszusta. Oczywiście to żart, ale tylko tyle mogę zrobić. Śmieję się sama ze swojej głupoty,że tak dałam się DAŃKOWSKIEMU Z LEGNICY oszukać. Ale ja tych pieniędzy mu nie odpuszczę!!!!!!! Skasował mnie na 5700 zł. Gościu obiecuję ci ,że cię znajdę !!!!!!

~ygo13.10.2008 23:14
Muszę sie podzielić przykrym doświadczeniem. We wtorek dałem się nabrać squ...s.....na 1 tyś Euro,. Wpłaciłem na konto millenium Bank : 76 1160 2202 0000 0001 1626 4606. Dane osoby to Kamil Grąz zamieszkały we Wrocławiu o numerze dowodu osobistego AJI 125272 Skur...l mnie nabrał. W najbliższym czasie się wybieram i wtedy to pożałuje , że się urodził. Zabawa z internetem się źle dla niego skończy. Zgłosiłem całą sprawę do Policji we Wrocławiu. Ciekawe jaka będzie skuteczność. Tyle co się orientowałem to dane fagasa są autentyczne. Liczę, że Policja szybko gościa namierzy i mi go wskaże a wtedy....... Ostrzegam wszystkich przed zakupem na dolnym Śląsku

~aga13.10.2008 23:21
Jeśli ktoś poszkodowany przez DAŃKOWSKIEGO WALDEMARA Z LEGNICY, UL DRUKARSKA 26/16 miałby ochotę dorwać gościa i skopać mu morde to podaję gg 10203033

~tygrys13.10.2008 23:24
Natomiast ja proszę o namiar tego Kamila Grąza. Jak go dorwę to będzie to już ,,Kamila"

~aga13.10.2008 23:25
~ygo~ widzę,że jedziemy na tym samym wózku. Ciekawe, czy gościu, który cię oszukał to ta sama osoba , która mnie oszukała? Gościu może posługiwać się różnymi dowodami.
~tygrys13.10.2008 23:25
A może to jest jedna i ta sama osoba. Aga jak masz namiar na gościa to wchodzę w to.

~tygrys13.10.2008 23:28
Jeśli dobrze rozumiem, to z tego artykułu wynika, że sprawcy siędzą w więzieniu od czerwca. Czyli to nie mogą być ci. Pewnie to są ich koledzy co wiedzieli jak to się robi.
~aga13.10.2008 23:38
Ja tez tak rozumuję,że goście siedzą w celi.Ale to niestety nie ci,którzy nas oszukali.Ja naciełam się bardzo i DAŃKOWSKIEMU nie popuszczę!!!!!!!!

~tygrys13.10.2008 23:45
Sprawdzałaś kto mieszka pod podanym adresem?

~aga13.10.2008 23:56
Jeszcze sama nie sprawdzałam, bo jestem z Kielc i do Legnicy mam troszke kilometrów. Tydzień temu złożyłam doniesienie na policję o tym przestepstwie. W ciagu tygodnia kielecka policja miała przesłać moje zeznania do Legnicy. Jutro będę dzwonić na policję do Legnicy, może już coś się dowiem. Zaczełam szukać gościa na własną rękę ,ale nic nie udało mi się dowiedzieć. Wiem,że taki gościu istnieje, tylko pytanie,czy to są jego prawdziwe dane? Mam nadzieję,że policja coś zrobi w tej sprawie, bo jednak ma wieksze mozliwości ,aby dorwać gościa

~pawel7814.10.2008 12:49
wskoczcie na www.bezwypadkowe.net i tam opiszcie co was spodkało. Zobaczycie ile tam jest wpisów.
2008-10-17, 21:08

jtg
Kto jeszcze tym łotrom dał się oszukać?
2008-10-21, 11:22

jtg
Dlaczego nikt się nie odzywa w tej sprawie?
przedwczoraj, 19:10

koniu
tygrys chcesz pogadać na temet kamila to jutro zadzwoń do mnie około 18.00 - 606923479 - jestem poważnym człowiekiem i z powaznymi rozmawiam, nara
Obserwuj wątek
    • tygr-ys1 Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia 31.10.08, 12:55
      Jak mogę dodać jeszcze to uprzedzam przed kupnem samochodów na Dolnym Śląsku.
      P.S. Właściciele porządnych komisów powinni tych oszustów namierzyć i wydać ich Policji. Myślę, że w gronie samochodziarzy, wiadomo kto tak oszukuje.
      • Gość: marcel Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: 213.76.147.* 03.11.08, 14:26
        myślałem, ze już takich durniów nie ma
        a jednak
    • Gość: iwan Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 22:33
      Potwierdzam!!
      Nie kupujcie z okolic Wrocławia samochodów!!!!!!
      • Gość: assur Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 13:30
        Przepraszam co to znaczy nie kupujcie?? To ty nie dawaj zaliczki,
        szczególnie w kwocie aż 3 tys.
      • Gość: śmiech na sali Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 02.11.08, 20:52
        Kilka aut kupiłem we Wrocławiu i jeszcze mnie nikt nie skubnął, bo się po prostu
        nie dałem. Co to za zwyczaj, że się zaliczki płaci za samochód? Przecież to aż
        korci żeby zrobić w jajo takiego jelenia.
        Ludzie, kiedy Wy się nauczycie, że sami stwarzacie sytuacje żeby dać się oskubać
        z pieniędzy. Poważny sprzedawca, nawet jeżeli ściąga auta, nigdy nie bierze
        zaliczek. Rozumu trochę, to i przestępstw będzie mniej.
        • 45rtg Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia 10.06.13, 22:17
          Gość portalu: śmiech na sali napisał(a):

> Kilka aut kupiłem we Wrocławiu i jeszcze mnie nikt nie skubnął, bo się po prost
          > u
          > nie dałem. Co to za zwyczaj, że się zaliczki płaci za samochód? Przecież to aż
          > korci żeby zrobić w jajo takiego jelenia.
          > Ludzie, kiedy Wy się nauczycie, że sami stwarzacie sytuacje żeby dać się oskuba
          > ć
          > z pieniędzy. Poważny sprzedawca, nawet jeżeli ściąga auta, nigdy nie bierze
          > zaliczek. Rozumu trochę, to i przestępstw będzie mniej.

E tam nie bierze zaliczek. Zaliczka to normalna sprawa - sprowadzacz samochodów też ma prawo się zabezpieczyć przed fochami kupującego, który stwierdzi że jednak się rozmyślił i nie bierze auta, za które sprowadzacz przecież już zapłacił.

Tylko zaliczkę trzeba dawać rozważnie, a nie 3/4 ceny samochodu na gębę facetowi którego się pierwszy raz widzi na oczy a telefon ma się z Internetu. Pośrednik z polecenia, pokwitowanie przyjęcia pieniędzy, ewentualnie jeszcze spisanie dowodu osobistego i można handlować.

• Gość: jt Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 18:40
      Podobno to dwóch z akcentem ruskim i jeden Wrocławianin tym się zajmują.
    • membrum_virile Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia 03.11.08, 07:28
      Stultorum infinitus est numerus - głupców jest poczet nieprzeliczony.
      Tak długo, jak rzesze naiwnych gotowe będą płacić za kota w worku,
      tak długo oszuści sprzedający marzenia działać będą. Nie pomoże
      policja, CBA, FBI ani Opatrzność Boska. Rozum jedynie i jego potega
      są w stanie proceder ten ukrócić.
      • Gość: Alpin Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 07:35
        Tych oszustów to trzeba podziwiać że potrafili tylu
        JELENI znaleść.
        • Gość: jt Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 13:29
          tych oszustów z Wrocławia trzeba wykastrować!!!
          Tak dla przykładu
    • Gość: jt Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 12:06
      Dam nagrodę za wskazanie typów co tak nabierają ludzi. Sam wymierzę sprawiedliwość.
    • Gość: m Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 09:24
      Podobno za tym procederem stoi dwóch ruskich i jeden gość z Wrocławia.
      To tylko kwestia CZASU.......
    • Gość: m Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:39
      Jak z tymi oszustami?
      Ktoś coś więcej wie?
    • Gość: ktoś Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:46
      UWAGA!!!Tym razem ostrzegam przed oszustem samochodowym z LUBINIA (
      dolnośląskie) przedstawia się jako WIESŁAW CZYŻYK podaje adres ul.
      Żurawia 10 , a tak naprawdę mieszka na Zurawiej 11/8. Sprawa już
      zgłoszona na policji, zaliczka pewnie przepadła,wystawia auta po
      bardzo atrakcyjnych cenach, mówi, że auto jest do sprowadzenia i że
      sprowadzi po wpłaceniu zaliczki około tygodnia ( aż załaduje
      lawetę). Później zero kontaktu.
      • Gość: Tygrys Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 08:25
        Mi też mówił, że właśnie ładuje samochód na lawetę, a ten sk.....syn
        chyba w danej chwili wybierał moją kasę z bankomatu.
    • Gość: gosc Re: Oszuści samochodowi z Wrocławia IP: *.centertel.pl 10.06.13, 21:00
      witam ja sprowadzam auta ale na zyczenie klienta jakie sobie znajdzie i po nie pojade by przywiesc mu pod dom.osoba taka placi za samochod oplaty tablic na 5 dni i ubezpieczenie moja prowizje i dojazd do miejsca po dane auto w niemczech.spreawdzam auto i jego sprawnosc tankuje zalatwiam tablice na nazwisko wlasciciela auta ktore wybral i przyworze nastepnego dnia.ostatni jaki przywiozlem byl vw passat 1.9 tdi z gingen.3200euro i oplaty ful wypas.a dziwie sie ze ludzie daja sie oszukac i ten co oszukuje psuje nam marke.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka