babciaw 05.11.08, 15:56 Dlaczego przychodnie robią sobie wolne w poniedziałek 10.11.08r? W przychodni przy ul. Celtyckiej na pytanie dlaczego? - usłyszałam: bo jest długi weekend! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dipolzg Re: Dłuuuuuuugi weekend! 05.11.08, 16:09 A co? Ty możesz mieć wolne, a służba zdrowia nie? Odpowiedz Link Zgłoś
babciaw Re: Dłuuuuuuugi weekend! 05.11.08, 19:11 Skąd ta pewność że mam wolne? Ja akurat pracuję, jest to normalny dzień pracy w Polsce! Pozbawienie ludzi opieki zdrowotnej w okresie "grypowym" przez 4 dni pod rząd, to wg Ciebie jest w porządku? Dlatego jestem za prywatyzacją "służby" zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Dłuuuuuuugi weekend! 05.11.08, 19:17 Jeśli przychodnia jest zamknięta i nie ma informacji, gdzie w tym czasie zostanie Ci udzielona pomoc medyczna, napisz skargę do NFZ. Tyle, że pewnie jest ogłoszenie, na którym jak wół stoi, że w tych dniach pomocy udziela taka a taka placówka. Ja jestem pacjentką małej praktyki lekarza rodzinnego, która działa na własny rachunek - często w takie dni jak 10 listopada, 2 maja czy np. Wigilia jest ona zamknięta - lekarz też cżłowiek. Ale zawsze wiem, gdzie w razie czego mogę się udać po pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Dłuuuuuuugi weekend! 05.11.08, 21:58 Lepiej pogadaj ze swoim pracodawcą. 1 listopada wypadło w sobotę, pracownikom więc należy się inny wolny dzień. Przychodni wypadło 10 listopada. Pretensje do ustawodawcy lub pracodawcy, nie do pracowników przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anis Re: Dłuuuuuuugi weekend! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 08:05 Jak ci nie pasuje idź prywatnie. Każdy ma prawo do wolnego w długi weekend. Tym bardziej, że 1.11 wypadł w sobotę. Myślisz, że pracownicy przychodni nie mają prawa mieć wolnego bo Ty tak chcesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Dłuuuuuuugi weekend! IP: *.51.akron.net.pl 06.11.08, 09:34 Poza tym to jest przychodnia!!! Jeśli dzieje się coś bardzo poważnego - szpitale działają, jeśli trochę mniej, to zawsze jest wyznaczone przychodnia, która ma dyżur w dni wolne od pracy albo trzeba będzie poczekać. Lekarze też ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś