Dodaj do ulubionych

Kłodzko moje miasto

29.10.03, 21:47
W Kłodzku sie urodziłam skonczyła "Chrobrego",wyszła za mąz, urodziłam
dziecko i ...wyjechałam. Niedaleko, do Polanicy, Nie mogłabym żyć poza
Kotliną. próbowałam w Warszawie. Koszmar
Obserwuj wątek
    • Gość: kryl Re: Kłodzko moje miasto IP: *.proxyplus.cz / *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 09:58
      Ja też wyjechałem i jakoś sobie żyję. Kiedy kończyłaś Chrobrego?
    • Gość: Emigrantka Re: Kłodzko moje miasto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.03, 23:10
      Też kończyłam to LO - 1972 rok (moja ciocia w 1952) Pozdrawiam wszystkich
      cieplutko - "Emigrantaka"
    • Gość: Emigrantka Re: Kłodzko moje miasto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.03, 23:15
      Ach zapomniałam - urodziłam się w Polanicy - staram się chociaż raz w roku
      odwiedzić to najpiękniejsze uzdrowisko w Kotlinie. W tej chwili poszukuję
      miejsca na spędzenie tam z rodziną Swiąt. Bardzo chcę aby się udało - w
      niedzielę mam dostać w tej sprawie odpowiedź.
    • emlub Moje też... 27.11.03, 10:40
      ...chociaż urodzony ze mnie krakauer, to od pierwszego wejrzenia zakochany
      jestem w tym miasteczku i obiecuję Wam i sobie, że prędzej czy później
      zamieszkam w nim!
      • joosta Re: Moje też... 20.03.04, 14:41
        Ja też krakauer(ka) i też uwelbiam Kłodzko. Trochę rodzinki mam w Kłodzku i mój
        tatuś się tamże urodził... Jak wyprowadzać się z Kraka to tylko do Kłodzka!
        Pozdrawiam!
    • ewela1563 Re: Kłodzko moje miasto 18.01.05, 19:37
      To też moje miasto!:) W Kłodzku mieszka prawie cała moja rodzina. Niestety nie
      byłam tam już 4 lata - dla mnie straszne... Z Kłodzkiem i okolicą tego miasta
      kojarzą mi się najpiękniejsze lata mojego dzieciństwa. Ktoś powie - zrzędzi jak
      stara, a mam dopiero 26 lat, ale wierzcie mi mieszkam w dużym mieście Polski od
      wielu lat i gdybym tylko mogła to wróciłabym do Kłodzka! Pozdrawiam wszystkich
      z tamtego rejonu.

Ewelina
      • dzidzia_bojowa Re: Kłodzko moje miasto 19.01.05, 07:27
        No wreszcie ktoś zajrzał na stronę Kłodzka! Jasne,że Kłodzko to najfajniejsze
        miasto w Polsce. Kłodzko z przyległościami ,tzn ze Zdrojami po bokach. Nie ma
        lepszej lokalizacji. Cieszę się, że jest więcej fanów tego regionu. Pozdrawiam
        Ewelę i innych byłych i obecnych kłodczan.
    • wielka_zyrafa Re: Kłodzko moje miasto 26.01.05, 16:37
      www.law.uj.edu.pl/users/tbsp/PLIKI/j_ksie.htm
      • ouzo1 Re: Kłodzko moje miasto 01.12.05, 20:08
        Dziękuję wszystkim ,za miłe słowa o Kłodzku, mieszkam w nim i tu pozostane mam
        nadzieję.Jestem szczęśliwa ,ze tu mieszkam ,piekne okolice wszędzie stąd
        blisko. Jednej osobie chciałabym pokazać moje przepiękne miejsca,one są moimi
        nastalgiami....Pozdrawiam Kłodczan...
        • daredevil1 Re: Kłodzko moje miasto 21.12.05, 00:05
          urodzilem sie w klodzku, spedzilem w nim 18 lat zycia.
          Pozdrawiam z Toronto-Canada
    • dickofgeorge Re: Kłodzko moje miasto 31.12.05, 00:04
      W Klodzku sie nie urodziłem, nie ożeniłem i nie wyprowadziłem, bowiem nigdy w Kłodzku nie mieszkałem.
      Ale Kłodzko było miejscem pewnego rozstania... W takiej chwili to miasto niezwykle cieplo mnie przyjęło kojąc ogromna pustkę. Zapisało się w mojej pamięci jak żadne inne miejsce na świecie. Codziennie odwiedzam internetowe strony pięknego Kłodzka, czytam wypowiedzi na forum, choc nigdy nie zabieram glosu, bo cóż moge powiedziec? Ogladam zdjęcia. Odnajduję w nich to samo ciepło, jakim żegnało mnie to cudowne miasto tak dawno temu. Przybywają w mojej kolekcji obrazy dni, owego słonecznego lata, następne z zimy, znowu lata i znowu zimy i patrze tak na nie, nie mogąc zrozumiec pędzącego czasu. Kłodzko jest niezmienne i na zawsze zostanie w mojej pamięci takie, jakie żegnało mnie tyle miesięcy, ..juz chyba lat temu. Szum rzeki słyszę gdy zamknę oczy, słyszę jak płynie wśród kamieni, widzę słońce wędrujące w dół, atmosfere rynku i przechodzących ludzi.
      Tylko po co mam tu wracac... Nie mam juz do kogo. Piekno stanie sie wehikulem czasu - znakiem rozstania. Nie chce tak.
      Przychodzi kolejny Nowy Rok. Moze przyniesie inne spojrzenie? Niech spełnią się Wasze marzenia i życzę żeby Kłodzko wszystkich Was otoczyło takim samym ciepłem i wspanialoscia, jakie mi były dane.

EPGD
      • dzidzia_bojowa Re: Kłodzko moje miasto 31.12.05, 15:38
        z kim się rozstałeś Drogi Przyjacielu? Napisz coś więcej, proszę. Twoja
        historia coś mi przypomina...
        • dickofgeorge Re: Kłodzko moje miasto 31.12.05, 22:20
          Rozstalem sie z przyjaciolka. more ---> @
    • doxa5 Re: Kłodzko moje miasto 01.04.06, 10:54
      Urodzilem sie w Klodzku 52 lata temu(rodzice mieszkali w Bystrzycy
      Klodzkiej,ale prawdopodobnie szpital byl w remoncie).Od ponad 30 lat mieszkam w
      Australii i w Klodzku od tego czasu bylem 3 razy.Ostatni raz po wielkiej
      powodzi.Nie znam tam nikogo, ale czuje wielki sentyment do tego miasta i
      dlatego czesto zagladam na strony zwiazane z tym miastem.Przy okazji dodam,ze
      moja siostra skonczyla Liceum Pedagogiczne im.Bohaterow Getta w latach 70
      tych.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka