Dodaj do ulubionych

Bezsenność

12.12.08, 12:36
Błagam niech mi ktoś pomoże:(Ja już nie mam siły:( Cierpię na
bezsenność od dość niedawna, od 7 miesięcy, ale zupełnie sobie z tym
nie radzę. Największy problem mam z zasypianiem. Zazwyczaj jak już
zasnę to śpię do rana. Moja bezsenność zaczęła się nagle. Niby
miałam jakieś tam stresy, ale każdy je ma. Poza tym zawsze spałam
bez zarzutu, tylko mój sen nie dawał mi regeneracji, nie czułam się
wyspana. Podobnie jak Famona chodziłam w pracy do toalety, siadałam
na desce, albo podłodze i drzemałam. Teraz jak zaczęłam cierpieć na
bezsenność nie czuję się bardzo senna w ciągu dnia, bo bez przerwy
czuję niepokój. Mam dopiero 23 lata, a praktycznie codziennie w
klatce piersiowej czuję ból. Byłam na terapii poznawczo-
behawioralnej i podczas jej trwania spałam bardzo dobrze, ale gdy
tylko się skończyła, razem z nią skończył się mój dobry sen. Nie
wiem co mam robić:( Bronię się przed lekami jak tylko mogę, bo boję
się uzależnienia. Biorę mnóstwo tabletek ziołowych, ale wiem, że i
one po jakimś czasie przestaną działać. W tej chwili moim
największym stresem jest spanie. Gdy tylko zbliża się wieczór moje
napięcie dochodzi do maksimum. Błagam, jeśli czyta to jakiś lekarz
to niech do mnie napisze, powie gdzie mam się udać po pomoc, lub
udzieli mi jakichś rad. Mój adres e-mail to asia_geo@o2.pl.
Zapomniałam dodać, że mój tata również cierpi na bezsenność, ale gdy
w jego życiu nie ma żadnych stresów śpi jak niemowlę.
Jeszcze raz bardzo proszę o kontakt jakiegoś lekarza, lub osobę,
która wyszła z tej wykańczającej choroby...
Obserwuj wątek
    • monnikapog Re: Bezsenność 03.07.09, 17:19
      Witaj
      Widze że nikt nie odpisał i widze że post dawno był napisany być może już poradziłaś sobie. Ale myśle że troche sie nakrecasz bo jak zbliża sie wieczór wychodzisz z założenia że znów bedziesz miec problem a to wcale nie jest powiedziane. Najlepiej popytaj u siebie o jakiegos lekarza który mógłby ci pomóc. A z tabletkami ziołowymi tak jest że też nie można ich za długo brac np. Nervomix-stosowałaś??- można brac chyba trzy tygodnie. Odezwij sie czy poradziłaś sobie ???Pozdrawiam
    • czerwonasukienka1 Re: Bezsenność 11.12.09, 14:58
      dzisiaj szukalam od rana jakichs madrych sposobow na bezsennosc, bom po calej
      nocy nie przespanej. znalazlam kilka rad m.in tu
      www.female.pl/artykul/8675/Na-problemy-z-zasypianiem.html
      • Gość: dr sen Re: Bezsenność IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.09, 15:52
        to co podałaś to są rady dla panienek, które sporadycznie nie mogą
        zasnąć, a nie dla ludzi, którzy cierpią na prawdziwą bezsenność.
        Prawdziwa bezsenność to prawdziwa zmora.
    • Gość: kotek_śpioszek Re: Bezsenność IP: *.mobile-tech.pl 08.01.10, 15:41
      Bezsenność dopada dużą grupę ludzi. Nie przejmuj się tym, tylko po prostu spróbuj kilku sprawdzonych metod na bezsenność. Polecam Ci zwłaszcza metodę sprawdzoną przezemnie.
      Złącz ze sobą opuszki kciuka i palca wskazującego na obu rękach. Taki układ rąk bardzo uspokaja. Nie pamiętam z czym to jest dokładnie związane, ale dzięki temu można bardzo łatwo wyciszyć się.
    • serce30 Re: Bezsenność 11.01.10, 10:45
      Już od dłuższego czasu mam problemy z zasypianiem, tu tylko może
      pomóc lekarz psychiatra i zapisane przez niego leki. Bez nich nie
      spałabym całą noc. A tak nie mam problemu z zasypianiem.Radzę
      skorzystać.Pozdrawiam:)
    • ilona_gdynia Re: Bezsenność 15.09.11, 16:35
      No nie wiem, co można poradzić na bezsenność. W necie mnóstwo jest poradników odnośnie zdrowego snu, np. tu: www.leczenie-stawow.pl/trzy-kroki-do-zdrowego-snu-krok-3/2011/08/ Ale myślę, że jak takie domowe sposoby typu: regularne chodzenie do łóżka, melisa przed snem, joga, ćwiczenia relaksacyjne, persen nie pomogą, to lepiej nie lekceważyć objawu i wybrać się do specjalisty. Bezsenność może być spowodowana np., depresją! braki snu są też charakterystyczne dla niektórych schorzeń typowo somatycznych. Specjalista zresztą doradzi najlepiej, ale nie taki z przychodni. Lepiej poszperać w guglu i wybrać kogoś,kto na spaniu się zna! Tutaj przeczytałam: zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105806,7748701,Bezsennosc_nad_Wisla.html, że problem ze zdrowym snem ma aż co TRZECI DOROSŁY POLAK! Wow... No nic, powodzenia w przeganianiu nocnego dusiołka!
    • Gość: Filip Re: Bezsenność IP: *.darnet.pl 07.05.12, 18:16
      Przeżycia wpływające na jakość snu, a w nawiasie zioło/ kwiat, który pomoże na problem z bezsennością (według drbach.pl)
      * nadmierny entuzjazm i pobudliwość (Werbena)
      * strach przed określoną sytuacją lub osobą (Kroplik)
      * martwienie się o zdrowie i dobro bliskich osób (Kasztanowiec czerwony)
      * poczucie przytłoczenia obowiązkami (Wiąz)
      * przemęczenie wskutek wzmożonej pracy fizycznej lub intelektualnej (Oliwka)
    • Gość: Tobi Re: Bezsenność IP: *.darnet.pl 11.05.12, 21:04
      Ja w swoje bezsenne noce sięgam po krople doktora Bacha - rescue remedy - noc. Śpię po nich jak małe dziecko
    • Gość: Krakus_ii Re: Bezsenność IP: *.darnet.pl 15.05.12, 21:26
      Odwidź stronę internetową www.drbach.pl gdzie w zakładce "Problemy od A do Z" znajdziesz opis bezsenności oraz sposoby na lepszy sen. Z zakładki download możesz ściągnąć darmowe ćwiczenia relaksacyjne, które pomogą się rozluźnić, dzięki czemu lepiej będzie Ci się spało
    • anastazzjaa Re: Bezsenność 18.01.13, 11:03
      Na bezsenność najlepszy jest sport, który zarówno dotleni nasz organizm jak też zmęczy go. Sama staram się biegać 30min wieczorem, jeśli to nie pomaga to przyjmuję jedną tabletkę Forsenu, która ma w składzie naturalne elementy takie jak magnez, witamina b6 czy melisa.
      • Gość: Mijagi Re: Bezsenność IP: *.ibs.net.pl 22.01.13, 23:29
        Zeby dobrze spac najlepiej sie zmeczyc w ciagu dnia, jesli nie ktos nie ma na to czasu moge polecic Forsen, stosowalem kilka razy, pomogl i jakos mnie nie uzaleznil :)
      • Gość: spioszek Re: Bezsenność IP: *.acn.waw.pl 23.01.13, 20:08
        A jak wygląda drugi dzień po Forsenie? Jesteś otumaniona trochę?
    • Gość: Fifka Re: Bezsenność IP: *.ibs.net.pl 13.02.13, 14:28
      Hej ludziska, ja moge polecic ten Forsen, godzinka przed snem jedna tabletka, wstaje sie normalnie, nie jest sie zamulonym rano, jak dla mnie strzal w dziesiatke.
      • Gość: Ewelina87 Re: Bezsenność IP: *.ibs.net.pl 24.02.13, 10:02
        Forsen jest swietny, juz nie mecze sie po kilka godzin zeby zasnac, pozdrawiam.
    • Gość: Karolina23 Re: Bezsenność IP: *.ibs.net.pl 14.03.13, 18:12
      Zamiast od razu siegac po pomoc psychologiczna mozna najpierw sprobowac czegos z apteki, ja stosuje Forsen, na mnie dziala.
    • Gość: woomera123 Re: Bezsenność IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.03.13, 22:03
      skoro mówisz, że wystrzegasz się leków to próbowałaś aromaterapii? u mnie podziałała ( a też 3małam się z dala od apteki) teraz mam taki Vapomix I-1 na dobry sen i całkiem fajnie się sprawdza, ewentualnie jest też taki antystresowy
    • Gość: Sen Re: Bezsenność IP: *.free.aero2.net.pl 16.05.13, 17:47
      Bezsenność to szeroki temat. Jest jednym z zaburzeń snu, o których można
      przeczytać tutaj: Sen.KEPO.PL/zaburzenia-snu
    • krysmaci Re: Bezsenność 26.07.15, 14:39
      Ja gdy nie mogę zasnąć stosuje Forsen forte z melatoniną. Spróbuj tobie też powinno pomóc.
      • alf.ika Re: Bezsenność 13.08.15, 23:30
        no ja też łykałam Forsen Forte i powiem szczerze były to jedne z lepszych tabletek...no i nie odbijało mi sie po nich ziołami :) jak to w niektórych przypadkach bywało
      • Gość: Imo Re: Bezsenność IP: 5.157.49.* 15.08.15, 21:15
        Także korzystam bo dużo podróżuje i jak zmieniam strefy czasowe to często nie mogę usnąć. Ale dzięki melatoninie zawartej w tym suplemencie jakos mi się w końcu daje ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka