Dodaj do ulubionych

telefonia Dialog

29.01.09, 15:18
witam, skusiłam się i podpisałam umowę z przedstawicielem ;Dialogu:
16.12.2008
ale zastanawiam sie czy nie wycofać , usługa ma być włączona od
01.03.2009 , tp.sa informowała mnie że narazie nie ponoszę żadnej
odpowiedzielności a oni w moim imieniu już to załatwią , w związku z
tym mam pytanie czy ktoś już tak wycofywał ta umowę , czy tp.sa
którą mam upoważnic do wycofania umowy może to załatwić bez
komplikacji dla mnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: fan dialogu Re: telefonia Dialog IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 15:26
      a czemu się chesz wycofać, to porządna firma, ja odkąd zerwałam z
      francuzami tepsą i mam dialog jestem bardzo zadowlony, na tepsę moi
      znajomi czekali na zainstalowanie bardzo długo, kilka miesiecy,
      wisząc na telefonie kiedy w koncu będą mieli internet (zmienili
      adres i musieli brać ze sobą TPSA) dialog jest tańszy, bardziej
      ekonomiczny i nie stosuje zakazanych klauzul, z tepsą bardzo ciezko
      zerwać, dialog jest naprawdę dobry, zastanów się jeszcze, do tego
      działa bezawaryjnie, mam go juz od lat i korzystam w róznych
      lokalizacjach
      • Gość: taka prawda Re: telefonia Dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 16:04
        Co ty gadasz za bzdury kolego?? Awarie internetu w Dialogu to
        normalka, a jak dzwonisz na infolinie to trole tam pracujące
        przekonują ciebie przez pół godziny iż to nie ich wina tylko twojego
        routera co jest oczywiście bzdurą. Miałem Dialog ale im
        podziękowałem. Neostrade miałem po kilku godzinach od podpisania
        umowy, a nie jak w DIALOGU mówią że nie mają miejsca na szafie.
        Awarii brak. Jedyne co mnie boli to wysokie ceny, ale wolę już
        płacić więcej i mieć stabilny internet niż conajmniej raz w tygodniu
        udowadniać na infolini DIALOGu że to oni mają awarię, a nie mój
        router. A zresztą ciekawe co będzie jak DIALOG będzie miał awarię na
        lini TEPSy. Będą mówić że to wina twojego routera no i oczywiście
        tepsy i za nic im nie udowodnisz że to ich wina.
        • Gość: ona Re: telefonia Dialog IP: *.media4.pl 29.01.09, 16:14
          a ja mam media4 i jest super.
          Przynajmniej mam symetryczne lacze w niskiej cenie!
        • Gość: cyceron Re: telefonia Dialog IP: *.punkt.pl 11.03.09, 22:17
          Trole?:) nie wiem nie widziałem żadnego ;) A sam jestem kierownikiem zmiany w
          TC....
      • ageh Re: telefonia Dialog 13.02.09, 14:29
        Gość portalu: fan dialogu napisał(a):

> a czemu się chesz wycofać, to porządna firma, ja odkąd zerwałam z
        > francuzami tepsą i mam dialog jestem bardzo zadowlony, na tepsę
        moi
        > znajomi czekali na zainstalowanie bardzo długo, kilka miesiecy,
        > wisząc na telefonie kiedy w koncu będą mieli internet (zmienili
        > adres i musieli brać ze sobą TPSA) dialog jest tańszy, bardziej
        > ekonomiczny i nie stosuje zakazanych klauzul, z tepsą bardzo
        ciezko
        > zerwać, dialog jest naprawdę dobry, zastanów się jeszcze, do tego
        > działa bezawaryjnie, mam go juz od lat i korzystam w róznych
        > lokalizacjach
        ja bardzo chciałęm dialog ale niestety niebyło mi dane, bo nie
        doprowadzili lini własnych do mnie i teraz mam netie.
        osiedle dalej jest dialog i ze znajomymi często porównuje jakość
        łącza. wszyscy twierdzą, że lepiej niż w tp ale ja z moim netem
        wypadam gorzej w speedtestach od dialogu...:/
    • membrum_virile Re: telefonia Dialog 29.01.09, 19:23
      Mowa jest o telefonii, nie o internecie.
      Mam telefon w Dialogu od początku niemalże jego istnienia i nawet
      nie wiem, gdzie mają siedzibę, bo nigdy niczego nie musiałem
      reklamować.
      Internet z media4 istotnie doskonały. No i ten dc++...
      • Gość: wertyk Re: telefonia Dialog IP: *.magma-net.pl 31.01.09, 00:00
        zgadam sie ze rozmowa dotyczy telefonii, a nie neta,
        ja mam dialog u rodzicow w jelenie gorze i od poczatku nie narzekali nic, a to
        juz z 10lat, dobra jakos, obsluga, ceny, lepiej jak w tp, a siedziba to chyba w
        lodzi jest czy gdzies, bo nigdy nie bylem

ps.: z internetem tez nigdy tam nie bylo problemow
    • Gość: myszka Re: telefonia Dialog IP: 94.254.233.* 08.02.09, 12:19
      na poczatku rachunki z Dialogu przychodzą niskie przez dwa lub tyrzy miesiące a potem coraz wyższe i ludzie z chęcią wracają do TP S.A. bo czują się oszukani. Jakby ktoś miał jakieś pytania to służę pomocą-proszę pisana e-maila: izabela.delikat@wp.pl
      • berloo Re: telefonia Dialog 08.02.09, 19:37
        A niby skąd te wyższe rachunki? Ceny połączeń telefonicznych i internetu od lat
        tylko spadają, więc coraz wyższe rachunki to wynik jedynie intensywniejszego
        korzystania z telefonu lub błędu systemy bilingowego (przez 10 lat w Dialogu
        niczego takiego nie stwierdziłem), który to błąd trzeba zareklamować.

Moim zdaniem ściemniasz...
    • Gość: bbkk Re: telefonia Dialog IP: 78.8.136.* 08.02.09, 22:30
      Od dwóch lat jestem jestem w Dialogu i żałuję, że wcześniej nie przeszłam. Internet też mam i nie narzekam.
      • Gość: Gość Re: telefonia Dialog IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.09, 11:55
        Miałem telefon w Dialogu 6 lat - bez zarzutu, skusiłem się na neta i
        po raku rozstaję się z mnimi definitywnie. Z Dialogiem jest tak, że
        jak działa to działa, a jak jest awaria to wszystko mają gdzieś.
        Czyli że wszysktko zależy od szczęścia i pewnie lokalizacji. U mnie
        są spaleni. Net gorszy w przesyle i serwisie od słynnej Generacji.
    • wolkow44 Re: telefonia Dialog 09.02.09, 18:44
      Mam telefon i internet w Dialogu od 5 lat, żadnych problemów i
      awarii, a ceny niższe niż u francuzów. Nie jestem pracownikiem
      Dialogu.
      • nanana_2 Re: telefonia Dialog 11.02.09, 02:42
        mam dialog jako BSA na linii tp, prawie od dwoch lat, przeszlam z tp zaraz po
        'uwolnieniu ' linii, i abonament socjalny z tp, bo nie dzwonie wogole prawie, i
        jestem bardzo zadowolona, gratisów zadnych nie dostaje, ale w tp tez nigdy nie
        dostalam, a place mniej o ok40%,bezawaryjny, bezzarzutu, za dwa miesiace,
        przedluze o kolejna umowe,

pozdrawiam
      • ageh Re: telefonia Dialog 13.02.09, 14:26
        wolkow44 napisał:

> Mam telefon i internet w Dialogu od 5 lat, żadnych problemów i
        > awarii, a ceny niższe niż u francuzów. Nie jestem pracownikiem
        > Dialogu.
        czemu tp=francuzy? coś przegapiłem?
        • nanana_2 Re: telefonia Dialog 25.02.09, 00:23
          ageh napisał:

> czemu tp=francuzy? coś przegapiłem?

a jakie to ma znaczenie, kto przewodzi nszej firmie, francus polak czy rus,
          pozatym wszystkie albo znaczna wiekszosc firma na rynku, tych znaczacych jest z
          kamitalem czy wiekszoscia kapitalu zagraniznego
          • ageh Re: telefonia Dialog 26.02.09, 00:23
            ale to Francuzi przewodzą tp? nie wiedziałem. nie ma to dla mnie żadnego
            znaczenia ale nie wiedziałem. myślałem nawet, że skoro to dalej państwowa firma
            to jakoś to nieprawdopodobne
            • nanana_2 Re: telefonia Dialog 01.03.09, 14:08
              inwestuje ten kto ma kase

to ze strony tp
              "TP Group is currently 48.6% owned by France Telecom. " reszta to chyba skarbu
              panstwa, wiekszosciowy pakiet
    • bransoletkaa Re: telefonia Dialog 10.02.09, 10:25
      Wycofaj, bo to nie ciekawa firma.
    • Gość: maluczki Re: telefonia Dialog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.09, 17:05
      Jacy oni usłużni w TP SA - sami załatwią i gwarantują coś za Dialog..., czyżby
      mieli w tym interes? Mam Dialog od lat ( z internetem), zamieniliśmy z TP SA, bo
      taniej i przyjemniej. Nie narzekam.
    • nanana_2 Re: telefonia Dialog 11.02.09, 02:39
      annas1961 napisała:
      > 16.12.2008

> 01.03.2009

maili o dialogu z tymi datami to ostatnio wszedzie jest,epidemia, ta annas
      napisala identyczny w dziale 'tarnobrzeg' moze rozdwojenie jakies ma?!
      • ageh Re: telefonia Dialog 13.02.09, 14:31
        e tam, nie szukajmy spisków. jedni są za inni przeciw
        • Gość: krzysia Re: telefonia Dialog IP: *.gprs.plus.pl 17.02.09, 20:08
          telefonia dialog a więc... pierwszy konkurent, prawdziwy konkurent
          tp w kraju. ma swoje zasługi i dość wysoką jakość świadczonych
          usług. przynajmniej w jeleniej górze, gdzie zdominował duże osiedle
          zabobrze
          • ageh Re: telefonia Dialog 20.02.09, 15:05
            Gość portalu: krzysia napisał(a):

> telefonia dialog a więc... pierwszy konkurent, prawdziwy konkurent
            > tp w kraju. ma swoje zasługi i dość wysoką jakość świadczonych
            > usług. przynajmniej w jeleniej górze, gdzie zdominował duże osiedle
            > zabobrze
            i nie tylko tam dominuje. ma najwięc własnych lini zaraz po tpsa
            • nanana_2 Re: telefonia Dialog 25.02.09, 00:22
              ageh napisał:

> Gość portalu: krzysia napisał(a):
              >
              > > telefonia dialog a więc... pierwszy konkurent, prawdziwy konkurent
              > > tp w kraju. ma swoje zasługi i dość wysoką jakość świadczonych
              > > usług. przynajmniej w jeleniej górze, gdzie zdominował duże osiedle
              > > zabobrze
              > i nie tylko tam dominuje. ma najwięc własnych lini zaraz po tpsa

wiem ze dialog to dobra firma, ale ze ma najiecej linii po tpsa? ale w calej
              polsce, czy w wybranych wojewodztwach przewodzi np nad netia?
              • ageh Re: telefonia Dialog 26.02.09, 00:25
                yy. mi się zawsze wydawało, że to dialog ma wiecej. moze sobie poszerzam wiedze
                troche nieobiektywnie bo u mnei na dolnym śląsku tak jest. może i netia ma więcej...
                • Gość: anna Re: telefonia Dialog IP: *.centertel.pl 26.02.09, 22:23
                  wlasnie rozstalam sie z Dialogiem-porazka,bylam u nich rok i gdy
                  chcialam podpisac kolejna umowe,to pinda z biura obslugi z Rynku zle
                  wypelnila umowe i skutkuje to tym ,ze dzieki tej panience z
                  galopujaca niekompetencja pozbawiona jestem neta az do kwietnia,przy
                  podpisywaniu umowy mili a gdy chcesz umowe wypowiedziec od razu
                  klody-zadnej informacji..a totalna porazka jest infolinia Dialog-
                  prosze kadre zarzdajaca z Dialogu aby raz zadzwonili na infolinie i
                  przekonali sie jakich zatrudniaja półmózgow i komu placa za
                  wizerunek firmy.Zenada!!!!!!!
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 27.02.09, 21:54
                    Ja niestety miałem pecha i się związalem... Całe szczęście tylko na rok. Sposob
                    działania, oszukiwanie klienta i podpisywanie umów jak widać może byc rozbieżne.
                    Regulamin i obietnica, że po rozwiązaniu umowy z TP SA czas przerwy w dostępie
                    do internetu nie przekroczy 12 godzin mozna wlożyć między bajki, jeśli nie
                    przekroczy 2 tygodni - będzie dobrze. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia czy
                    podpisać umowę - odradzam.
                    • Gość: herlitz Re: telefonia Dialog IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 15:32
                      a ja polecam. w mieszkaniu moim we Wrocławiu jest i telefon z internet z
                      dialogu. wszystko od zawsze działa sprawnie i bez zarzutu.
                      nieliczne są przyapdki też że byłem niezadowolony z tym jak mnie potraktowano na
                      infolini. tutaj mam nietie i moge sobie rzeczywiście porównać i ja już wiem kto
                      wypada lepiej i u kogo bardziej warto mieć internet.
                      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 28.02.09, 22:20
                        Możliwe, że z tych 2 operatorów dialog wypada lepiej. Niemniej kłamstwa, nie
                        trzymanie się własnego regulaminu, co więcej - dowiedziałem się, że usługę
                        dodatkową, ktora jest wyszczególniona na umowie jako dodatkowa i w sumie była
                        jednym z warunków zawarcia umowy, muszę zamówić jeszcze raz poprzez ich stronę,
                        bo wg pracowników dialogu to co jest na umowie nie dotyczy dialogu, tylko mnie.
                        To się nazywa partnerskie traktowanie! niestety - o ile podpisując umowę
                        myslałem rowniez o przeniesieniu tam telefonu, to jednak chyba tego nie zrobię.
                        Dostać się z deszczu pod rynnę - żadna przyjemność.
                        • nanana_2 Re: telefonia Dialog 01.03.09, 14:15
                          blad czlowieka, niedomowienie, tak samo jak u Anny powyzej, na infolinii pracuja
                          tylko ludzie, kazdy moze miec zly dzien, tak mi sie wydaje

a umowy trzeba czytac dobrze, przed podpisaniem, ja sama sie tego nauczylam na
                          umowie z plusem na abonament, co innego powiedziala Pani z dzialu prromocji, a
                          co innego sie okazalo na rachunku, a ja jej zawiezylam, i na starcie bylam 100zl
                          w plecy, takze wszystko trzeba czytac
                          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 01.03.09, 14:38
                            Żaden błąd człowieka. Ponieważ konsultowałem to zarówno na infolinii, jak i w
                            punkcie obsługi klienta. Po wtóre jest rozbieżność pomiędzy umową a regulaminem
                            dołączonym do umowy - rozbieżność ta miala być jak mi mówiono w razie gdyby tpsa
                            opóźniała odpowiedz. Jak się okazało tonie tpsa była tu słabym ogniwem, tylko
                            wewnętrzne procedury w dialogu - inne dla osób, które są w trakcie podpisywania
                            umowy, a inne sa przedstawiane osobą, które podpisały umowę. Na umowie mam
                            również wpisaną usługę, bez której umowy bym nie podpisal, jak się okazuje to
                            umowa mogę sobie conieco podetrzeć. Co do czytania umów - robię to przed
                            podpisaniem.
                            • nanana_2 Re: telefonia Dialog 01.03.09, 22:55
                              no niestety, nie moge za wiele powiedizec bo nie znam szczegolow, szkoda ze cie
                              to spotkalo, a powodow tego mozna sie doszukiwac,
                              a to jest mowa o BSA, z przeniesieniem abonamentu czy sam internet i telef w tp?
                              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 02.03.09, 11:38
                                Sam internet - telefon zostawiłem jeszcze w TP i chyba po obecnych
                                doświadczeniach - przynajmniej na razie tam zostanie...
                                • ageh Re: telefonia Dialog 02.03.09, 22:31
                                  Gość portalu: Kaczus (Tomek) napisał(a):

> Sam internet - telefon zostawiłem jeszcze w TP i chyba po obecnych
                                  > doświadczeniach - przynajmniej na razie tam zostanie...
                                  jak bys przenosił to pamiętaj aby załatwić to tak, że będziesz dostawać dwie
                                  umowy- jedna za telefon, druga za internet bo tylko wtedy przysługuje Ci zwrot
                                  kasy za internet z podatku
                                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 02.03.09, 22:40
                                    Po doświadczeniach z internetem, raczej wątpię bym szybko zdecydował się na
                                    przeniesienie telefonu, a być może i po zakończeniu obecnej umowy - czyli za rok
                                    (całe szczęście podpisałem jedynie na rok umowę) znajdę innego dostawcę
                                    internetu... Mam nadzieję, że pojawi się na rynku w mojej okolicy ktoś bardziej
                                    solidny niż dialog.
                                  • nanana_2 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 12:40
                                    ageh napisał:
                                    > jak bys przenosił to pamiętaj aby załatwić to tak, że będziesz dostawać dwie
                                    > umowy- jedna za telefon, druga za internet bo tylko wtedy przysługuje Ci zwrot
                                    > kasy za internet z podatku

sluszna uwaga, nie myslalam nigdy o tym, niby taki szczegól, a 760zl nie
                                    przyszlo by do mojej kieszeni
                                    • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 00:21
                                      się ogląda poranne programy się wie ;)
                        • ageh Re: telefonia Dialog 02.03.09, 22:28
                          wg. mnie na pewno wypada lepiej
                    • nanana_2 Re: telefonia Dialog 01.03.09, 14:13
                      dziwne,
                      ja jak juz mowilam mam dialog jako BSA wlasnie na linii tp, i 30dni przed koncem
                      umowy na neostrada zlozylam wymowienie, zgodnie z regulaminem, tego samego dnia
                      poszlam do dialogu, podpisalam umowe, i 2dni po zakonczeniu neo mialam juz net
                      dialogu,
                      ja nie mam do nich zadnych zastrzezen
                      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 01.03.09, 14:45
                        Tak miało być i w moim przypadku, jednak nie było. Modem od dialogu miałem
                        dostać jeszcze przed końcem umowy z tpsa, umowa skończyła mi się ponad tydzień
                        temu, login klienta i haslo od dialogu dostałem w piatek, modem ma dopiero
                        zostać wyslany - w piątek dopiero złożono ponoć dyspozycje odpowiedniemu działowi.
                        • nanana_2 Re: telefonia Dialog 01.03.09, 22:57

ale widac ze sie toczy dalej ten proces, a nie ze zamarl w martwym punkcie, a
                          jak juz masz login i haslo to moze na starym modemie z neo bedzie dzialas, ja
                          osobiscnie nie pamietam czy mozna tak, ale sprobowac nie zaszkodzi z ciekawosci
                          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 02.03.09, 10:39
                            Stary modem jest od InternetDSL, a nie od neo, troszkę inna konfiguracja modemu,
                            musiałbym się do niego dostać i poprzestawiać w nim opcje, a z tego co się
                            orientuję nie powinienem tego robić. Proces toczy się, tylko chodzi o sposób w
                            jaki się toczy. Jak pójdziesz do restauracji i podadzą Ci jedzenie po długim
                            oczekiwaniu i zimne (bo wystygło, dlatego, bo kelner nie zauważył, że powinien
                            Ci podać) to chyba coś jest nie tak. Tu właśnie widzę, że nawala wewnętrzna
                            procedura.
                            • ageh Re: telefonia Dialog 02.03.09, 22:34
                              ktoś zawsze musi być poszkodowany- cóż zdarza się.
                              są klienci, którym wszytsko załatwiono tak jak powinno a są i tacy którzy mają
                              pecha.myślę, że mimo wszytsko dialog nie pozwoliłby sobie by pecha miała
                              większość klientów.
                              pozdrawiam
                              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.teoc.pl 02.03.09, 22:38
                                Tego, czy by dialog sobie pozwolil, tak źle obsłużyć więcej klientów nie wiem,
                                ale wiem, że ja straciłem do nich calkowicie zaufanie. Ciekawe ile jeszcze będę
                                musiał czekać na modem...
                                • nanana_2 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 12:44
                                  szkoda mi ciebie, ale coz mozna poradzic, jak juz powiedziane zostalo, moze blad
                                  maszyny, moze sie list zawieruszyl, jest okres PITow, nowa promocja weszla, itd
                                  choc nic nie naprawia twojej krzywdy

z tego co rozumeim to Ty czekasz na paczke z modemem, a nie latwiej by bylo
                                  podjechac do siedziby i zeby Ci tam wydali,w koncu we wroclawiu jest ich centrala,
                                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 03.03.09, 12:55
                                    Nie jest łatwiej, bo pytałem się o możliwość odbioru własnego - nie było takiej
                                    możliwości. Po wtóre, to nie błąd maszyny, bo na tydzień przed rozpoczęciem
                                    umowy pytałem czemu nie dostałem jeszcze modemu, powiedziano mi wtedy, że to sie
                                    nie odbędzie tak jak mi to mówiono przy podpisywaniu umowy i modem otrzymam
                                    dopiero na samym końcu, po tym jak zgodzi się tpsa to zaraz wyślą, później
                                    okazalo się, że jednak znów zmieniono zdanie i dopiero jak dostarczą mi hasło i
                                    login złożona zostanie dyspozycja. Tak więc to nie błąd maszyny, tylko zmiana
                                    procedury z niewiadomych mi przyczyn. No i pozostaje jeszcze kwestia dodatkowej
                                    usługi, którą mam na umowie....
                                    • Gość: Kaczus(Tomek) Re: telefonia Dialog IP: 78.8.192.* 03.03.09, 20:33
                                      No modem w końcu dotarł... Czy mi się wydaje, czy wpisujac konto.dialnet.pl bez logowania dostaję się do
                                      konta! Hmmm Obsluga twierdzi, że to niemożliwe, ale ja na komputerze z którego nadaje nie wpisywalem ani
                                      hasla ani loginu, bo to jest na routerze i konfigorowane z innego komputera. Przeciez to jest bezsensu - tak to
                                      nie powinno dzialac... Najgorsze, że panowie w serwisie twierdza, że to tak nie działa, a ja własnie
                                      zalogowałem się w ten sposób z trzeciego z komputerów...
                                      • nanana_2 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 22:06
                                        nie znam sie na konfigurowaniu modemow i routerow,
                                        ale moze to gwiazdka z nieba dla Ciebie, wynagrodzenie za cierpliwosc

to jeszcze tylko po miesiacu uzytowania pochwal sie jak jakosc transmisji

pozdrawiam
                                      • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 00:26
                                        o tym programie conieco slyszalem, że skomplikowane jest to pierwsze logowanie.
                                        ale tylko pierwsze. także powodzenia!
                                        a grunt, że modem dotarł
                                        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 04.03.09, 08:30
                                          Logowanie było banalnie proste - ustawienie na routerze parametrów i wio.
                                          Działa. Gorzej, że mogę z dowolnego komputera w sieci wejsć na strone
                                          konto.dialnet.pl i jestem zalogowany bez podawania loginu i hasła. Sprawdzałem
                                          to na komputerach na których nigdy nie podawałem tego loginu ani hasła nawet
                                          konfigurując router. Jest to o tyle niebezpieczne, że można tam zmienić różne
                                          rzeczy konfiguracyjne, tudzież zamówić jakieś usługi...
                                          • nanana_2 Re: telefonia Dialog 04.03.09, 17:57
                                            a moze jest to zwiazane z IP, na router masz podpiety staly ip, i niezaleznie z
                                            ktorego kopmutera w twojej wlasnej sieci sie polaczysz to Cie zaloguje, jak z
                                            zapamietywniem hasel w przegladarce
                                            • Gość: Kaczus(Tomek) Re: telefonia Dialog IP: 78.8.192.* 04.03.09, 20:20
                                              No tak zapewne jest, ale to jest niewłaściwe działanie, bo to oznacza, że byle dzieciak nawet nieświadomie
                                              może coś mi pozmieniać w ustawieniach, lub wręcz zamówić usługę jakąś (albo z jakiejś zrezygnować). Że o
                                              włamaniach (jeśli router ma accespoint) nie wspomnę. Jest to nieprzemyślane i złe. Próbowałem zgłosić ten
                                              problem, ale nie wiem czy ktoś się tym zajmie. W każdym razie, jeśli nie - to chyba zgłoszę na piśmie - tak by
                                              w razie jakiś problemów być krytym.
                                              • nanana_2 Re: telefonia Dialog 09.03.09, 23:53
                                                no no , rozumiem,
                                                a patrzyles z ciekawosci czy ten sam problem wystepuje jak laczysz sie bez
                                                routera? z jednego dowolnego kompa tylko przez modem?
                                                jeszcze jedna mysl, moze jakos na routerze mozna zablokowac dostep do ich ww,
                                                albo zrobic to tylko na haslo?!
                                                • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: 78.8.192.* 11.03.09, 16:49
                                                  Sądzę, że występuje. Zlożyłem reklamację przez stronę niestety bez odzewu. Na
                                                  infolinii przełączono mnie do techników i ci twierdzą, że tak ma to działać...
                                                  Chyba jeszcze pofatyguję się z formą pisemną, tak by w razie jakiś problemów z
                                                  obsługą tego konta i by mi nie wmawiano, że ja to mogłem zrobić nieumyślnie.
                                                  Problem jest zgłoszony. Zabezpieczyć takie rzeczy powinien dialog.
                                                  • nanana_2 Re: telefonia Dialog 16.03.09, 22:26
                                                    no powinien,
                                                    ale ja jeszcze sprobowala bym zglosic to do jakiegos serwisanta sprzetu komp
                                                    albo sieci, taki ktos z poza branzy telekom, moze problem faktycznie lezy w
                                                    ustawieniach sieci
                                                    a tymczasem, dobrze ze to zglosiles, zawsze masz jakis podklad potem
                                                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 17.03.09, 10:14
                                                    Automatyczne logowanie do strony? To może zrobić tylko i wyłącznie albo
                                                    użytkownik w przeglądarce, albo autor serwisu identyfikując klienta np po ip,
                                                    ponieważ wykluczony został przypadek pierwszy - logowanie z dowolnej
                                                    przeglądarki (nawet takiej, która nie ma opcji zapamiętywania hasła), dowolnego
                                                    komputera w sieci (nawet takiego, na którym nigdy login ani hasło nie były
                                                    wprowadzane), zostaje przypadek drugi.
                                          • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 21:53
                                            hm. napisz im to w uwagach. moze Cię jakoś poinformują czy uspokoją w związku z
                                            tą sytuacją
                                    • nanana_2 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 22:04

> po tym jak zgodzi się tpsa

zadam Ci podstawowe pytanie, choc moze pytalam wczesniej, ale mi to umknelo,

kiedy zlozyles pisma o rezygnacje z neo do telekomunikacji
                                      lub
                                      kiedy zlozyles dyspozycje w dialogu ze oni maja sie zajac rozwiazaniem Twojej umowy
                                      ile dni przed koncem umowy jaka miales???
                                      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: *.dialog.net.pl 04.03.09, 08:31
                                        rezygnację z dsl-a tepsowego i umowę z dialogiem podpisałem w połowie stycznia
                                        • nanana_2 Re: telefonia Dialog 04.03.09, 17:59

> rezygnację z dsl-a tepsowego i umowę z dialogiem podpisałem w połowie stycznia

no ok, ale to ile bylo przed koncem umowy z tp? 30dni standardowo? czyli umowa
                                          sie skonczyla w polowie lutego , srednio dwa tygodnie zajmuje netii czy
                                          dialogowi puszczenie neta na nowej umowie, wiec interent mogles juz miec przed
                                          koncem lutego, i tu czas realizacji podlaczenia jest w normie, tylko z tym
                                          modemem byl problem
                                          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: telefonia Dialog IP: 78.8.192.* 04.03.09, 20:22
                                            Tylko po co jest w takim razie śpiewka (i regulamin), że takie przełączenie zajmie 12 godzin?
                                            • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 21:55
                                              po zapadnięciu decyzji i formalnościach- rzeczywiście tyle zajmuje :)
                                            • nanana_2 Re: telefonia Dialog 09.03.09, 23:56
                                              przypuszam ze w idealnych warunkach zajmuje, centrum sieci, martwy sezon, i
                                              przedewszystkim wszystko zgloszone 1,5miesiaca przed koncem neo, tak ze w niu
                                              zakonczenia maja wszystkie pisem ka podpisane itd i tylko przepiecie sygnaly, to
                                              jest w tym mysle najistotniejsze, bo czesto tp bardzo blokuje "uwolnienei"
                                              kilienta, bo juz im na czasie nie zalezy
                                              • ageh Re: telefonia Dialog 18.03.09, 01:25
                                                no niestety- szara rzeczywistość...
                                • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 00:23
                                  firma, która stara się ciągle pozyskiwać nowych klientów nie może sobie pozwolić
                                  na mosowość niekompetencji więc ja jestem niemalże pewien, iż jesteś jednym z
                                  nielicznych przypadków
                  • tortola Re: telefonia Dialog 18.03.09, 13:14
                    To prawda - wyniku niekompetencji pracownika biura obsługi w Rynku
                    przez 3 miesiace ( załatwiałam zmiane abonamentu telef bezpośrednio
                    w Biurze) walczyłam z Dialogiem o anulowanie mi niesłusnie
                    nałożonej płatnosci 120 zł.Równiez przez 3 miesiace dzwonili do mnie
                    co parę dni panowie z Dialogu chetni do zdjęcia modemu, który
                    wczesniej sami zdjeli , ale jak widać nie zauważyli co zrobili.
                    Próby przekonania ,ze modem zdjety a panowie powinni przestać
                    dzwonić zajęły mi sporo czasu i fatygi (faxy, pisma polecone, koszty
                    telefonów).Potem błedy w naliczeniach faktur wynikające z w/w
                    zamieszania.Na koniec pismo z przeprosinami , ze się pomylili i
                    przepraszaja i proszą o zapłacenie odsetek w wysokości 7 zł za
                    opóznienia wpłatności rachunków. He, he telefony i znaczki
                    kosztowały mnie więcej,a decyzja o umożeniu odsetek nie przyszła im
                    do głowy mimo mojej sugestii,ze skoro sie pomylili to moga mi
                    zrekompensowac koszty reklamacji umarzając odsetki.
                    Wnioski- trzeba bardzo uważać przy zmianach umowy, zdjęciu lub
                    zmianie tzw. wyposażenia abonenckiego oraz posiadać wszystkie
                    dokumenty.Acha infolinia bardzo trudno dostepna, długo się czeka na
                    połaczenie bez skutku ( oszczędzają na personelu ???) a jesli uda
                    sie cokolwiek zgłosić to i tak na prózno, bo po telefonach nie ma
                    reakcji tylko po pismach jest.
    • wolkow44 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 21:02
      Przed chwila dzwoniłem(20,30) do biura obsługi klienta
      Dialogu,otrzymałem wiadomość że czas oczekiwania to 20
      sekund,czekałem 14,30 minut, starczy za komentarz do działalności do
      tej firmy.Na szczęście juz nie długo do końca umowy.
      • nanana_2 Re: telefonia Dialog 03.03.09, 22:09
        matko jacy wszyscy sa w goracej wodzie kąpani

a myslisz ze o godzinie 20, i na calej nocce to ile pracuje osob na zmianie, ?
        10? no bez przesady, pracuja najwyzej dwie osoby, i akurrat rozmawialy ze
        starsza Pania,
        trzeba bylo zadzwonic o polnocy, to bys mial wolna linie
        • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 00:28
          mają 150tys uzytkowników, linia może sie zapchać na jakiś czas. ale przynajmniej
          reklam posłuchałeś :) mówili o nowej promocji?
          • nanana_2 Re: telefonia Dialog 04.03.09, 18:00
            nowej?
            • ageh Re: telefonia Dialog 04.03.09, 21:58
              nowej. cośtam nieskończoność. w weekendy szybciej. tyle zdarzylem przeczytać z
              tramwaju na bilboardzie. wiecej info podam jutro jak bede jechał :)
              • nanana_2 Re: telefonia Dialog 09.03.09, 23:57
                ageh napisał:

> nowej. cośtam nieskończoność. w weekendy szybciej. tyle zdarzylem przeczytać z
                > tramwaju na bilboardzie. wiecej info podam jutro jak bede jechał :)

no i ? bo ja u siebie nie widzialam zadnego plakatu jeszcze!
                • ageh Re: telefonia Dialog 18.03.09, 01:26
                  oj niechce m isię cytować wejdź na ich storne dialnet.pl i przeczytaj sobie-
                  fajna promocja, warto przeczytac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka