Dodaj do ulubionych

sure workers Sheffield

02.03.11, 20:34
Jak w temacie - czy ktoś coś o nich słyszał? Jakieś informacje? Ktoś z Wrocławia może to sprawdzić?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 09:40
      Niestety nic o nich nie słyszałem, ale propozycja ich jest bardzo interesująca. Chcą abym dla nich pracował, wyjazd już 18 marca. Napisałem maila o więcej szczegółów do nich i czekam na odpowiedź.
    • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 10:27
      Witam.
      Ja również szukam info na temat tej firmy. Na razie jeszcze nic nie znalazłem co było by warte uwagi. Wydaje mi się że jesteśmy w podobnej sytuacji, mianowicie wczoraj dostałeś od nich wiadomość odnośnie pracy.
      Jak coś znajdziesz lub się dowiesz to napisz. Ja również jak tylko czegoś się dowiem to napiszę.

Pozdro
    • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 10:49
      Tak, wczoraj dostałem od nich wiadomość że razem z Żoną jesteśmy zakwalifikowani do pracy tylko trzeba kilka formalności dopełnić, wysłałem rano maila i czekam, dzwonić nie będę bo nie mam zbytni kasy na telefon, a jak nie odpiszą to jedna wielka lipa. Nic o tej agencji na razie nie wyszukałem w internecie nic a nic. Jak się czegoś dowiem to będę od razu pisał. Fajnie byłoby wyjechać do pracy i wkońcu się usamodzielnić.

Pozdrawiam.
      • Gość: jochasia Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 13:38
        Ja też otrzymałam oferte pracy i zapewniają że praca legalna a autokar pokrywa pracodawca. Jeśli macie jakieś informacje to piszcie
        • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 09.03.11, 03:11
          Ja do nich wyslalem cv, poza tymi info co wy macie to tez nie wiem nic. Wyslalem ponownie email, z zapytaniem jak to widza,wyjazd z wrocka itp... zadnej filii,czy jakiegos info odnosnie,ktos nas wezmie,zabierze, itp....narazie czekam. 18 wyjazd ponoc
    • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 10:54
      Właśnie dostałem odpowiedź na takiego mojego maila:
      Dzień dobry Państu

Dziękujemy bardzo za możliwość pracy dla Państwa. Mamy z żoną kilka pytań:
      1. czy ten depozyt w wysokości 20 funtów jest za jedną osobę? czy tą kwotę należy wpłacić w funtach czy w złotówkach?
      2. wypełnione dokumenty można przesłać mailowo czy na jakiś konkretny adres?
      3. jeżeli nie posiadamy żadnych dodatkowych dokumentów tj świadectw ukończenia kursów lub kwalifikacji to nie musimy ich przesyłać?
      4. prosimy opisać jak będzie wyglądała praca?
      5. jeżeli nie mamy home offica, nin i konta w UK to będziemy zmuszeni to wszystko wyrobić?

Będziemy wdzięczni za odpowiedź
      Z poważaniem

oto ich odpowiedź:
      Witam

Odpowiedzi dla panstwa:
      1. depozyt jest w wypadku pary za pare czyli prosze wplacic tylko 20 funtow, mozna w zlotowkach.
      2. prosze jak najszybciej przeslac je na adres meilowy
      3. jezeli panstwo nic takiego nie posiadacie to oczywiscie nie wymagamy tego od panstwa
      4. praca polega na pakowaniu art. spozywczych na palete lub klatke ktore sa potem dostarczane z magazynu do sklepow.
      5. oferujemy oczywiscie bezplatna pomoc w zalatwieniu wszystkich formalnosci.

Pozdrawiam
      • Gość: Adcog Re: sure workers Sheffield IP: *.psary.eu 03.03.11, 11:19
        Witam.
        Ja też wczoraj otrzymałem maila z propozycją pracy (wyjazd 18 marca). Niestety w Internecie nie ma nawet słowa na temat tej firmy (trochę mnie to martwi).
        Mam zamiar napisać do nich maila, jeśli będziecie wiedzieć coś nowego, to piszcie.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:25
          To napisz jeszcze do nich maila niech jakieś konkretne informacje podadzą o sobie, bo mnie też martwi to że nic o nich nie ma w internecie nawet na stronach angielskich :(
          Daj znać jak będziesz coś wiedział.

Pozdrawiam
      • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 11:23
        ja również wysłalem do nich kilka pytań.
        Tobie to wsumie nic konkretnego nie napisali. teraz tylko co zrobić wpłacić nie wpłacić.
        najgorsze jest to że w róznych opiniacj i forach piszą jesli ktoś chce kasę za załatwienie pracy to jest oszustem i tylko chce wyciągą kase.
        • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:28
          No właśnie tez na formach przeglądałem i jeżeli ktoś chce kase to jest oszustem, z tym, że może to jest naprawdę jakaś spoko oferta pracy, teraz sam nie wiem co zrobić - bo ja jeszcze pracuje ale chce się zwolnić i jeżeli się zwolnie a to nie wypali to kaszana będzie, moja żona nie ma problemu bo nie pracuje, a kasy potrzebujemy, zresztą jak każdy jej potrzebuje.

Jeżeli będziecie mieli jakieś konkretne informacje to piszcie piszcie, każde wskazówki będą pomocne.

Pozdrowienia
          • Gość: Adcog Re: sure workers Sheffield IP: *.psary.eu 03.03.11, 11:38
            Ja bym radził na razie nic nie wpłacać (sam tak robię). Myślę, że osoby, które otrzymały tego maila też nie rwą się od razu do wpłaty kasy, bo byłoby to bardzo naiwne.
            Napisałem przed chwilą maila, w tym prośbę o to by potwierdzili w jakiś sposób swoją wiarygodność. Dam znać co odpisali.
            Martwi mnie, że podali jakiś Wrocławski adres ale w Internecie ich firmy nie znalazłem. Poza tym skoro mają siedzibę w Polsce, to dlaczego dzwonić można tylko do UK. Może jestem zbyt podejrzliwy (i mam nadzieję się mylić bo też chciałbym bardzo wyjechać) ale gdyby firma była fikcyjna to świetnie posuniecie bo do Anglii to raczej i tak nikt dzwonić nie będzie (raz że szkoda kasy, dwa trudniej się dogadać).
            Też słyszałem opinię, że jeśli ktoś chce na wstępie kasy to jest to bardzo podejrzane...
            • Gość: karolka Re: sure workers Sheffield IP: 80.50.4.* 03.03.11, 16:11
              właśnie ja także otrzymałam od nich meila i tez jestem proszona o wpłatę pieniędzy na konto.. dziwi mnie jeszcze to że potrzebują skanu dowodu osobistego lub paszportu oraz innych dokumentów.. słyszałam że takie sprawy załatwia się już na miejscu a nie drogą meilową..
              • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 16:26
                Broń Boże nie wysyłaj nikomu skanu dowodu osobistego czy paszportu, na podstawie takiego świstka przestępcy mogą założyć konto bankowe, kupować na raty, podpisywać umowy z sieciami telefoni komórkowej i jeszcze sporo innych rzeczy na Twój rachunek.
                • Gość: karolka Re: sure workers Sheffield IP: 80.50.4.* 03.03.11, 16:30
                  ależ oczywiście, wiem to doskonale.. dlatego solidna firma która nie byłaby przekrętem nie poprosiłaby o takie dokumenty, więc nie ma co się łudzić..
                  • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 11:25
                    Więc, Moi Drodzy - ta oferta to jedna wielka ściema i chęć zebrania kasy - zakwalifikowali ponad 50 osób, niech każda wpłaci te 100zł i mają 5000zł bez jakiegokolwiek wysiłku. Czemu są takie osoby, żerujące na ludzkiem chęci pracowania i zarobienia jakichkolwiek pieniędzy.
            • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 09.03.11, 03:15
              Tak bo za to pieniedzy nie powinno sie brac, aczkolwiek jak to napisali mi w mailu, ze zbyt duza ilosc chetnych, a potem nie stawiaja sie, dlatego ten depozyt. Tez mnie to zastanawia wlasnie,dlaczego nie ma nic zadnych info, dotyczacych wyjazdu z polski, telefon czy osoba jakas kontaktowa.... Napisalem wiadomosc,czekasm zobaczymy....
          • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 11:41
            pisałem do kolesia z wrocławia żeby pod podanym adresem sprawdził co tam jest. i moze uda mu sie coś dowiedzieć co pomoże podjąć decyzję. jak by nie było szkoda stracić kasę.

pozdro
            • Gość: Adcog Re: sure workers Sheffield IP: *.psary.eu 03.03.11, 11:51
              W Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia ich nie ma. Przynajmniej nie pod naszwą Sure Workers, czy Sure Workers Sheffield...:/
              • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:57
                Bardzo ciekawie to wszystko wygląda hmm pewnie to jakiś podstęp i naciągnięcie ludzi, którzy pragną wyjechać i coś zarobić na życie, na łatwą i szybką kasę :( ech a już myślałem że wyjadę z tego kraju, w którym już coraz ciężej się żyje i mieszka.
                • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 12:06
                  Raz to sprawdzić czy we Wrocku istnieje wogóle coś pod podanym adresem siedziby, dwa czy podała ta osoba komórkę czy stacjonarny? Maila dostaliście tak poprostu, jak spam?

Obawiam się że może chodzić o mikro wyłudzenia na sporą skalę, w angli nie brakuje cwaniaczków.
                  • Gość: Adcog Re: sure workers Sheffield IP: *.psary.eu 03.03.11, 12:18
                    To nie był spam. Ogłoszenie zostało umieszczone w Internecie, na stronce z ofertami pracy. Odpowiedzieliśmy na nie wysyłając CV, po czym dostaliśmy maila, że proponują nam wyjazd, będzie praca, mieszkanie (firma nie pobiera żadnych opłat jako pośrednik) jedynie trzeba wpłacić 100 zł depozytu (za osobę lub parę). Ma to być niejako zabezpieczenie dla danego pośrednika, że stawimy się w dniu wyjazdu. Do kontaktu podali maila (gdzie można pisać po polsku) i telefon w UK (nie orientuje się czy to jest stacjonarny, chyba tak-ale kontakt już tylko po angielsku). Jakiś adres podali we Wrocławiu, więc trochę dziwne, że nie można dzwonić bezpośrednio tam.
                    Na mojego maila na razie nic nie odpisali.
                    • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 03.03.11, 12:32
                      Hej,
                      dzięki za udział w tym temacie forum. to ja dostałem od nich e-maila w którym były namiary na Was wszystkich - pewnie przez pomyłkę.
                      Co myślę?
                      To jedna wielka ściema. bo tak naprawdę nic nie wiemy. Nazwa - wymyślona - nigdzie nie ma po nich śladu. Ani na polskich ani na angielskich stronach.
                      Wysłałem ten nr do mojego znajomka w uk - ma to sprawdzic.

Jesli chodzi o adres wrocławski - to chyba jakis biurowiec - wiec firm tam pełno i ciągle sie zmieniają.
                      Nie wiem jak wy, ale ja się na to nie piszę... Choć jeśli ktoś sie zdecyduje i wyjedzie i wszystko bedzie ok to dajcie znac, a jesli to lipa to tym bardziej...

Wiadomo ze teraz ciezko z pracą w PL i w UK tez nie jest łatwo to i naciągaczy sporo...
                      Pozdrawiam
                      Arek
                    • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 12:33
                      Telefony komórkowe w UK zaczynają się od 07, stacjonarne od 01, wszelkie przekierowania od 08 (infolinie, płatne i bezpłatne) Adres mailowy to jakiś firmowy czy z yahoo, googlemail lub innej publicznej skrzynki? Możecie podać namiar na stronę z ogłoszeniem?

Parę lat temu wyjechałem też przez agencję i nie było mowy o kaucji, więc coś ściemą pachnie.
                      • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 12:39
                        tu link na oferte jaką zamieścili

www.praca.zagranica.net/ad20486.htm
                      • Gość: sprawdził Re: sure workers Sheffield IP: *.zone6.bethere.co.uk 03.03.11, 12:58
                        Nie dajcie się zwieśc takiemu oszustwu,, ta agencja nie istnieje ;]] Po 2 taka płaca?? hmm 5,93 to max co mogli wam zaoferowac!!! ul. Nowa 4 we Wrocławiu to inna firma, nikt nie pobiera opłaty jak ma szczere chęci chyba że na flaszke już na miejscu, i ten mail jest wygenerowany w Polsce, pozdrawiam wszytskich i życzę powodzenia z uczciwymi ludźmi ;]]

• Gość: Taunusek Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:34
                      Ja też dostałem od nich oferte i jestem z Wrocławia zaraz podjade tam zobaczyc bo pod tym adresem jest jakis biurowiec ,ale innej firmy.
      • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 12:38
        poniżej jest to co napislali mi w odpowiedzi na moje pytania.

dalej nic konkretnego nie chcą napisać tylko że kasa jest gwarantem...
        to troszkę dziwne.....

Witam

Do konca tygodnia prosze zalatwic wszystkie sprawy z dokumentami, gwarancja

dla pana jest kaucja jak i dla nas ze pan sie pojawi i podejmie ta prace,
        jezeli pan nie wplaci kaucji to moze pan dalej probowac podjac prace ale
        nikt panu nie zagwarantuje na 100% miejsca wtedy.
        Firma nazywa sie Park Foods w sheffield bedzie sie pan zajmowal pakowaniem
        towarow na palety i do klatek dzienna zmiana to 9 godzin, stroj roboczy nie

jest wymagany, wyjazd jest dnia 18 marca o godz. 5 rano na dworcu pks
        wroclaw stanowisko 4
        • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 03.03.11, 12:47
          Nie wiem co wy o tym myślicie, ale ja się chyba nie piszę...Zero nazwisk, zero kontaktu z konkretnymi osobami. zgadzam się, ze nie powinni brać żadnej kasy.
          W sheffield nie ma tez firmy park foods...

Ci ktorzy sie zdecydują - mam nadzieję ze nie bedzie to przekręt - ale niestety na to wygląda.
          A juz na pewno podejrzana jest stawka. Na dzien dzisiejszy stawka w uk to 5.93 na dziennej zmianie. W nocy sa bonusy...
          • Gość: Adcog Re: sure workers Sheffield IP: *.psary.eu 03.03.11, 13:09
            Zamiast kłaść nacisk na dokładne przedstawienie oferty, doinformowanie swoich potencjalnych pracowników to podkreślają przede wszystkim konieczność szybkiego wpłacenia kasy jako gwaranta.
            Przecież logicznym jest, że ludzie którzy wyjeżdżają do innego, obcego im kraju chcą zdobyć jak najwięcej informacji o tym co ich czeka. Moim zdaniem prawdziwa, solidna firma pośrednictwa pracy zdaje sobie z tego sprawę i wie, że dla takich ludzi wyjazd to nie jest takie hop siup tylko poważna decyzja, więc stara się udzielić konkretnych odpowiedzi a nie mydli oczy. Albo pracownicy tej firmy są mało kompetentni albo to oszuści.
            Sam wyjechałem za granicę do pracy sezonowej w Holandii (ok. 3 lat temu) przez biuro pośrednictwa pracy z Opola. Mimo iż biuro miało siedzibę, było legalne i niby wszystko było w porządku to po przyjeździe na miejsce i tak parę rzeczy nie zgadzało się z obietnicami jakie usłyszałem tu w Polsce. Nie było najgorzej bo praca była, lokum też, nie zostaliśmy wystawieni do wiatru ale jednak informacje w PL okazały się bardziej optymistyczne niż warunki na miejscu (praca była cięższa, duża norma do przerobienia-co nie było łatwe szczególnie dla kobiet, mniejsze zarobki).
            Tym bardziej wyjazd za granicę z takim niepewnym pośrednikiem to naprawdę duże ryzyko. A niestety, mimo tego, co Sure Workers Sheffield próbuje nam wmówić, większe koszty i ryzyko ponosi osoba wyjeżdżająca do pracy niż pośrednik.
        • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 12:52
          Firma drucik do wyciągania kasy moim zdaniem, wskazuje na to mail publiczny na google mail, brak strony internetowej, brak jakichkolwiek informacji o agencji Sure Workers oraz pracodawcy Park Foods w internecie.
    • Gość: Bronko Re: sure workers Sheffield IP: *.zone6.bethere.co.uk 03.03.11, 13:00
      Nie dajcie się zwieśc takiemu oszustwu,, ta agencja nie istnieje ;]] Po 2 taka płaca?? hmm 5,93 to max co mogli wam zaoferowac!!! ul. Nowa 4 we Wrocławiu to inna firma, nikt nie pobiera opłaty jak ma szczere chęci chyba że na flaszke już na miejscu, i ten mail jest wygenerowany w Polsce, pozdrawiam wszytskich i życzę powodzenia z uczciwymi ludźmi ;]] Pozdro z UK
      • Gość: Taunusek Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 13:13
        Na ul. Nowa 4 sa mieszkania prywatne i tylko 2 firmy BIS (business intelligence solutions), i Lucrum (biuro podatkowe) reszta to mieszkania prywatne.Więc raczej to przekret , tak jak ktos odpowiedzial stawka dosyc wysoka i koszt zakwaterowania tez niski.
        • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 13:36
          to wyglada na to że kolejna osoba chce zarobić. jak tylko zaproponowałem osobiście przywiozę dokumenty bo do wrocławia mam blisko to od tamtej pory cisza.... która o czymś świadczy....
          • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 13:42
            Czy można coś na takich oszustów poradzić? Czy trzeba czekać aż naciągnie parę osób i mieć nadzieję że ludzie się zbiorą by założyć pozew zbiorowy?

Niestety parę osób pewnie stwierdzi że 100zł to nie dużo jak za załatwienie pracy, a będą się musieli obejść smakiem.
          • Gość: Taunusek Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 13:44
            edyne co w pobliżu znalazłem to:www.bfff.co.uk, ale tam niema przyjec.
            • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 03.03.11, 14:14
              Mam nadzieję ze z grupy 26 osób nikt nie wpłaci kasy. tyle e-maili do mnie trafiło i wszystkich poinformowałem ze to wałek...
              Szkoda ze nie można dorwać tych oszustów...
              Przykładem jest agencja KONTAKT z Częstochowy...
              • Gość: popo Re: sure workers Sheffield IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 14:51
                teraz prawie te same osoby prowadzą firmę Best. pisano o niej w gazecie wyborczej i podawano przykłady ludzi którzy zostali oszukani
                zeby wyjechać z tą firmą to trzeba tylko ????

1) podpisanie umowy z Agencją Best oraz
                2) opłacenie biletu lotniczego w dwie strony.
                Koszt biletu to 700zł.
                kwota nie jest zwracana w przybadku gdy do wyjazdu nie dojdzie.

• Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 14:39
      Już teraz zwątpiłem, że kiedykolwiek wyjedziemy z Żoną do pracy w Anglii. Hurtowo wysyłamy odpowiedzi na ogłoszenia o pracę i albo chcą abyśmy pojawili się na drugi dzień w pracy albo wcale się nie odzywają. Pozostaje siedzieć nam w Polsce i żyć od pierwszego do pierwszego :( smutna rzeczywistość :((
      • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 03.03.11, 14:54
        Radek co Ci mogę poradzić? Wyjedź sam i ściągnij żonę jak tylko znajdziesz coś w miarę pewnego - żeby pod mostem nie nocować. Znasz angielski? Znam jedną agencję w Coventry, kiedyś pracowałem dla nich, to dzięki nim dostałem pierwszą stałą pracę na etat. Coventry to duże miasto, coś jak Katowice, tanie do mieszkania i sporo pracy na około.
        Tu masz obecne oferty, zapewne w rzeczywistości mają coś więcej lub mniej - musisz zadzwonić:

www.thebestconnection.co.uk/vacancy.list.php?sp=0&bid=169849d64b43ccb69052fa1b04162329
      • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 03.03.11, 14:57
        No nie ma się co łamać, choć fakt że teraz znaleźć pracę w UK będąc w Polsce nie jest łatwo. Ja czekam jeszcze do połowy marca ewentualnie do końca i wyjeżdżam w ciemno do Londynu. Tzn nie tak do końca w ciemno bo już tam mieszkałem ponad 2 lata i błędem było powrót do Polski. Ale jak każdy łudziłem się, że w Polsce się uda. Niestety...
        Jeśli ktoś ma podobne plany, to zapraszam do kontaktu, w kilka osób zdecydowanie łatwiej się zdecydować.
        Pozdrawiam
        arek.cz14@gmail.com
        • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 05.03.11, 09:48
          Witam

Wraz z moim narzeczonym zdecydowaliśmy się wpłacić kaucje wczoraj. Teraz gdy znalazłam państwa forum jestem troszkę przerażona chociaż nie zgodzę się z pewnymi kwestjami
          Gdy napisłam do nich e-meila odnośnie nazwy firmy i właściciela to odpisali mi adres angielski...więc ta firma ma siedzibę w Anglii a przelewy są po prostu dokonywane na ten wrocławski adres a może nóż akurat ktoś tam mieszka. Co do dowodu osobistego to potrzebny im jest do zrobienia umowy oraz przed wejściem do autobusu mamy się legitymować na podstawie dowodów. Podłam kumplowi w UK adres oraz numer telefonu żeby mi sprawdził te informacje na razie czekam na cynk od niego.

Ale mogę przyznać że dużo informacji mam od tej agencji po pytałam prawie o wszystko.
          Dzisiaj wysyłamy swoje dokumenty i jedziemy co będzie to będzie puki nie spróbujemy to się nie dowiemy nikt nam nie zagwarantuje jak będzie też mamy obawy i to straszne.....

Jeżeli ktoś też się zdecydował na wyjazd to proszę o kontakt aby się zapoznać bo im więcej nas będzie tym raźniej w razie jakiś problemów.

Oto mój e-mail

blondi_129@o2.pl
          • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 05.03.11, 17:34
            Pisze Pani że dostała Pani adres w Anglii. Jeśli tak to proszę go tu podać. I jeszcze jedno pytanie. Czy wie Pani jak się nazywa osoba z którą Pani e-mailuje?

Jeśli to możliwe to bardzo proszę przekleić tutaj tekst odpowiedzi na pani pytania. Może rzeczywiście się mylimy i oferta jest ok, choć szczerze w to wątpię.
            • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 05.03.11, 19:49
              Proszę oto dane które otrzymałam od tej osoby lecz nie wiem z kim tak naprawdę piszę.

Pracodwaca to nasza agencja czyli:
              Sure Workers Ltd.
              Fountain Precinct
              Leopold St Sheffield
              South Yorkshire S1 2GZ

Magazyn w ktora jest praca to:
              Park Foods
              Tinsley Industrial Estate, Sheffield,
              Yorkshire S9 1TH
              • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 05.03.11, 19:53
                Fakt faktem w internecie nie ma nic na temat tej agnecjii ale to nie oznacza że jak czegoś nie ma w necie to od razu jest oszustwo być może jest to jakaś nowa agencja? Dużo słyszałam o oszustwach agencji ale my postanowiliśmy wyjechać mimo wszytsko i staramy się jak najlepiej zabezpieczyć wrazie jakich kolwiek problemów. Tak że jeśli się ktoś zdecyduje to bardzo proszę o kontakt na e-meila aby się zapoznać.
                • Gość: azkeel Re: sure workers Sheffield IP: *.zone9.bethere.co.uk 06.03.11, 08:58
                  Nie istnieje taka firma jak Sure Workers Ltd.

Wszystkie firmy Ltd (Limited czyli z ograniczona odpowiedzialnoscia) sa wpisane do rejestru Companies House (www.companieshouse.gov.uk). Jest to panstwowy wykaz wszystkich firm zarowno tych istniejacych jak i tych juz zlikwidowanych. Sure Workers nigdy nie istniala. Jezeli nic innego Cie nie przekonuje to to powinno.
              • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 05.03.11, 20:07
                Mam nadzieję, że Wam się uda ale mam kilka wątpliwości:
                1. Adres agencji nie ma numeru - więc w przypadku ściemy nie trafisz za nimi, jest coś takiego jak google earth i możesz sobie zobaczyć jak wygląda ulica gdzie jest to biuro w sheffield. Oczywiście ani śladu tabliczki i nie widać tam za dużo miejsca na biura.
                2. Ktoś tu pisał, że chciał dokumenty dostarczyć osobiście i kontakt się urwał
                3. Po wpisaniu w google nie ma śladu po agencji sure workers (ani w polsce ani w UK)
                4. w googlu nie ma śladu po park foods pod podanym adresem
                5. nie znasz nawet imienia osoby z którą korespondujesz
                6. adres e-mail z gmaila - mało profesjonalnie
                7. brak numeru telefonu w polsce
                8. Stawka godzinowa jest za wysoka jak na dzisiejsze realia w UK.
                9. Nawet jeśli firma nie ma strony internetowej to powinna być na yellow pages - a nie ma:(
                Jeszcze dziś wyślę e-maila do kilku Polaków którzy mieszkają w Sheffield - z prośbą o sprawdzenie tego adresu biura i magazynu.
                Pozdrawiam
                Arek
                • Gość: michal Re: sure workers Sheffield IP: *.play-internet.pl 06.03.11, 12:17
                  Witam,
                  Otrzymałem od nich też propozycję. ale ciągłe naleganie na wplate choc niewielkiej kwoty troszke dziwi . Dzieki odpowiedziom internautów rezygnuje z tego wyjazdu .
                  niech ktos jeszcze sprawdzi na pks wrocław czy o danej godzinie jest planowany odjazd jakiegos autobusu bo jesli nie to juz sprawe przesadza.
                  • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 12:44
                    Ja wpłaciłam kasę za 2 osoby ale nie będę już płakać z tego powodu trudno szczerzę mówiąc to z mojego punktu widzenia nikt nie nalegał żebym wpłaciła kasę ani razu się nie upomnieli prosili mnie tylko o przesłanie dokumentów....

Jeżeli chodzi o autokar to dzwoniłam na pks Wrocław i gościu mi powiedział że on nie ma żadnych informacji na temat odjazdów międzynarodowych...więc ja prędko wysłałam im e-maila z prośbą o podanie mi firmy z jakiej jest ten autobus żebym go rozpoznała niby bo po tym też można ustalić czy wyjerzdrza taki autobus bo może być on wynajęty. No ale do tej pory nie przysłali mi odpowiedzi.....Czyli prawdopodobnie wyjebka jest na samym początku wpłacenie kasy niby nie dużo ale jak im 50 osób dajmy na to wpłaci to sumka się uzbiera prawda?
                    • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 06.03.11, 13:17
                      ktoś mi napisał na e-maila, ze zgodnie z polskim prawem do 250 zł to wykroczenie czyli nic im nie można zrobić. Ale jeśli więcej takich ludzi będzie to teraz można złożyć pozew zbiorowy i coś się tam uzbiera.
                      Gość podał nr konta w mbanku - zawsze możesz spróbować cofnąć przelew, lub poprzez bank (względnie policję) dostać dane tego pacjenta. Ale rozmawiałem z kolegą z dochodzeniówki i pozbawił mnie złudzeń. Jakby się 100 osób nacięło to wtedy może coś by się z tym dało zrobić. A tak to raczej lipa.
                      Jedyna szansa, że napiszesz, że prosisz o zwrot kasy, bo jednak się rozmyśliłaś. Może się uda:)
                      Chyba że ktoś ma dobrego znajomego w mbanku, zeby po numerze konta sprawdził dane gościa.
                      • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 06.03.11, 18:26
                        Napisałam e-mail do m banku mam u nich konto założone więc może mi podadzą jakieś informacje kto wie...teraz trzeba cierpliwie czekać...
                        • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 06.03.11, 20:56
                          Jeśli nie ma tam Pani znajomego, to nikt Pani nie poda danych odbiorcy. Ustawa o ochronie danych osobowych. Jedyne co może Pani zrobić, to powiedzieć że się Pani pomyliła i czy można to jakoś odkręcić - skontaktować się z odbiorcą. Inaczej nie ma szans. No chyba, że tak jak już pisałem jakiś znajomy w mbanku zrobi mały research:)
                          • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:17
                            Witam

Teraz już nie wiem co mam myśleć napisałam do nich e-maila z prośbą o zwrot zaliczki.
                            A oni na to że zwrócą ją zaraz po zaksięgowaniu i pytają dlaczego się rozmyśliliśmy? Ehh napisałam do nich że nie czujemy się pewnie ponieważ nie mogę znaleść żadnych informacji na temat ich agencji no i jaka mi dają gwarancje że po przyjeździe praca będzie.

Czekam na odpowiedź....od nich a co wy o tym myslicie??
                            • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 16:52
                              Witam

Z ciekawości ściągnełam sobie "google earth" i posprawdzałam te adresy które mi przysłali i okazało się agencja to jest biurowiec tam gdzie mają być magazyny to są tam hale jakieś i obok nich jest bardzo dużo domków bliźniaków i to mają być niby nasze mieszkania bo powiedziano mi że 10min drogi spacerkiem jest z miejsca zamieszkania do pracy.

Może zaryzykujemy?
                              • Gość: Radek Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 19:36
                                Faktycznie na google earth tam są jakieś magazyny a i ten biurowiec też jest, więc już teraz nie wiem co czynić :(
                                • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 07.03.11, 20:18
                                  No właśnie heh ale puki co nic mi nie odpisali co do tego jakim przewoźnik jest albo jaką gwarancje mi dają...
                                • Gość: czytelnik Re: sure workers Sheffield IP: *.bb.sky.com 07.03.11, 20:19
                                  Zawsze jest opcja na Cygana. A i pogoda robi sie lepsza..
                                  • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 07.03.11, 20:28
                                    Heh być może ale do końca nie mam 100% pewności że robią nas w bambuko...
                                    • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 07.03.11, 20:37
                                      Ale jeśli miałbym 1% wątpliwości, że to wałek to już bym odpuścił...
                                      Tymczasem wyjeżdżam do Livingston do magazynu DHL.
                                      Innym życzę powodzenia.
                                      Arek
                                  • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 07.03.11, 20:34
                                    Ja naprawdę rozumiem, że teraz ciężko z pracą w PL, ale nie można nabijać kieszeni takim oszustom...
                                    Nie ma najważniejszych informacji tzn. jak się nazywa osoba z którą mailujecie, i tak jak ktoś napisał - jeśli to jest LTD to musi być po tym jakiś ślad i tu nie ma miejsca na wątpliwości.
                                    Jeśli mimo wszystko ktoś się zdecyduje wpłacić kasę i pojechać do Wrocka na dworzec, to jestem na 99% pewny że wróci z niczym.
                                    PS: a co do biurowca i magazynów, to znaczy tylko tyle, że ten cwaniak był w Sheffield i wie co pisać, żebyśmy myśleli że wszystko jest ok.
                                    • Gość: Brag Re: sure workers Sheffield IP: *.xdsl.centertel.pl 07.03.11, 20:40
                                      Witam. do mnie tez przyszedł ten mail, zapytałem o kilka rzeczy, czy praca pewna co i jak... i odp to ze praca jest pewna na 100%. Uzupełniłem tą aplikacje, podpusciłem ich ze wpłaciłęm kase, i dostalem maila ze do 2 dni skontaktuje sie ze mna ich pracownik. Jesli mam jeszcze jakies pytania to mam pisac... Z drugiej strony wydaje mi sie ze gdyby to był oszust to mogł by umiescic na necie kilka ogloszeń pracy w róznych zakładach a nie tylko w jednym. Wtedy predzej by sie zbogacił... także...
                                      • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 07.03.11, 21:24
                                        A może na innych portalach, jest inna nazwa firmy, inna miejscowość...
                                        OK, jeśli ktoś chce jechać to proszę bardzo. Ja uważam, że mój obywatelski obowiązek spełniłem. I naprawdę - więcej jest wątpliwości niż sprawdzonych informacji.
                                        Powodzenia tym, którzy jednak zdecydują się wpłacić kasę i wyjechać.
                                        • Gość: Brag Re: sure workers Sheffield IP: *.xdsl.centertel.pl 07.03.11, 21:33
                                          Tez tak moze byc. Wszystko sie wyjasni ok 18 marca
                                          • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 22:45
                                            Czyli jednak zdecyduje się pan pojechać? bo my mamy wątpliwości pomimo tego że zaliczka została zapłacona
                                            • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 08.03.11, 10:32
                                              Scenariuszy może być parę, po pierwsze może to być uczciwy pracodawca w co wątpię - wcześniej ludzie przytaczali powody dla których można tak sądzić, jednak dla niektórych to za mało, po drugie może to być zwykły naciągacz cwaniaczek - w tym wypadku żaden autobus nie podjedzie i ludzie na lodzie zostaną, ale nie będzie im grozić większe niebezpieczeństwo, po trzecie może to być bardziej zorganizowany opszust co was wywiezie do obcego kraju, skroi na większą kasę i jeszcze sprzeda do obozu pracy.
                                              • golab90 Re: sure workers Sheffield 08.03.11, 10:44
                                                czasem trzeba zaryzykowac:D nigdy nie ma 100% pewnosci
                                                • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 08.03.11, 11:23
                                                  Wybacz, ale jak nie można wyszukać strony internetowej agencji i pracodawcy, nawet drobnej wzmianki na googlach i dodatkowo agencja która jest spółką Limited nie widnieje na spisie rządowym... to mi bije dzwon zagrożenia wielkości dzwonu Zygmunta. Nawet nie znacie imienia osoby z którą piszecie.
    • Gość: golab90 Re: sure workers Sheffield IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.11, 10:31
      Autokar wynajmujemy od firmy w polce jezeli by pan chcial to oczywiscie podam nazwe firmy, wyjazd jest z wroclawia 18 marca dworzec pks stanowisko 4 o godzinie 5 rano, siedziba naszej agencji znajduje sie w sheffield (to mi odpisali na pytanie o firme przewozowa i siedzibe agencji)
      • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 08.03.11, 12:40
        Czyli nic konkretnego nie napisał... Siedziba agencji w Sheffield... Jeśli taka informacja jest wystarczająca, żeby w dzisiejszych czasach zaufać obcej osobie (której nawet nie znam z imienia i nazwiska) to jeśli stanie się coś złego (odpukać) to Ci którzy się zdecydują, będą sami sobie winni...
        Żadna - powtarzam żadna legalna agencja pracy w UK nie pobiera kasy na początek. I jeszcze ma obowiązek zapewnić kamizelkę i buty robocze. Takie jest prawo.
        Czy ktoś znalazł w Sheffield ten konkretny magazyn - z tą konkretną nazwą?
        PS: Jeśli może podać nazwę firmy od której wynajmuje autokar, to niech poda. Niech poda jeszcze swoje imię i nazwisko...
        • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 08.03.11, 12:48
          To wygląda jak rozgrywka szachowa, koleś pisze że może podać i jak ktoś chce to poda, ale z jakigoś powodu nie pisze od razu - przecież nie daj Boże ochotnik do pracy zadzwoni do tej firmy przewozowej ;D

Jestem pewny że jeśli poda nazwę firmy przewozowej to też będzie zmyślona. Moim zdaniem to jakiś gó...arz co wpdadł na świetny pomysł na łatwy pieniądz.
    • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 09.03.11, 03:41
      Ponowie pytanko, czy ktos juz dostal moze konkretniejsza wiadomosc od nich ? Jakies szczeguly, cokolwiek ? Niech umiesci, sam czekam na wiadomosc, jak dostane, napisze na forum co powiedzieli.
      • Gość: bea Re: sure workers Sheffield IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 09:45
        wyjazd jest 18 marca o godz 5 rano z dworca pks ze stanowiska 4 autokar wynajmowany od firmy prywatnej, a osoba z którą korespondujecie to Kamili Biniecki - oto co otrzymałam w odpowiedzi na mojego maila o podanie konkretniejszych danych. a dopełnienie wszystkich formalności czyli m.in. wpłaty kasy do końca tygodnia.
        • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 09.03.11, 10:16
          Firmy prywatnej - czyli jakiej? Dlaczego nie podał nazwy?
          Czy Pana Kamila Binieckiego można jakoś zweryfikować? Nr PESEL, nr dowodu, jakiś ślad w internecie?
          Piszcie co chcecie - ale dla mnie to jest wałek - i to taki najtańszy. Mały zarobek, ale też żadne koszty.
          Ja od soboty będę już w Szkocji, więc będę śledził wątek już na miejscu:)
          Pozdrawiam
          • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 10:24
            Oto co znalazłam hehe wiadomo że nie jeden jest Kamil Biniecki ale może to akurat ten oszust

ANTYKAMIL
            UWAGA !!! KAMIL BINIECKI ZE SZCZECINA TO ZŁODZIEJ 2010-11-01 14.53

UWAGA !!! KAMIL BINIECKI ZE SZCZECINA TO ZŁODZIEJ

KAMIL BINIECKI ZE SZCZECINA TO ZŁODZIEJ
            OSZUKAŁ LUDZI NA ALLEGRO NA 30000 ZŁ
            NAPEWNO DALEJ OSZUKUJE
            DZIAŁAŁ POD NICKAMI : bladyneczkaxd, Stargard_Domi, kaarolinkaaa
            JEGO KSYWA TO PEPSIK, PEPSIO
            TELEFON DO TEGO ZŁODZIEJA TO 514843448
      • Gość: hania Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 11:18
        niestety numer telefonu jest nieaktywny poprostu niema takiego numeru w angli koleżanka sprawdzała bo też miałam jechać więc lipa to jest
        • Gość: Taunusek Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 14:23
          Od kiedy to prywatny przewoźnik może wjechać na dworzec autobusowy?
          • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 14:52
            Hehe no też fakt....musiałby uzyskać pozwolenie po pierwsze a po drugie jeżeli by dostał to na informacji pks powiedzieli by mi o tym:)
            • Gość: michal Re: sure workers Sheffield IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 15:15
              Reasumując . Jeżeli byłaby to firma normalna (istniejąca) podałaby swoje dane z powodów takich jak : potwierdzenie , reklama , historia , inne oferty itd.itd. . Stawka zaproponowana bodajże ponad 6.7 jest celowo wysoka aby ludzi zachęcić w UK 5.93 w tym momencie na start to podstawa. Zresztą odpowiadają ludziom którzy nawet CV nie wysla do nich - wazna ilosc . Brak jakiejkolwiek gwarancji i zapewnienia wszytko wskazuje bez sciemniania juz ze to tlko oszust ktory im wiecej osob zlapie tym wiecej zarobi , a wiele osob nie czyta forum internetowych wiec takich jak kilka osob tutaj ma szanse jeszcze nie zapisywac sie ale ile jest takich ktorzy wydadza te pieniadze i pojada do tego wroclawia dworzec obejrzec. Ale dobra wiadomosc jest taka ze kwota "inwestycji" nie jest duza .
            • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 09.03.11, 15:17
              Nie wiem czy to dobry trop z tym Kamilem Bienieckim, tutaj jest stronka z jego numerem telefonu i ksywką pepsik:

Tutaj jego strona z mailem i telefonem:
              pepsik.cba.pl

Ktoś ma pomysł jak dopasować tą układankę?
              • Gość: bea Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 17:11
                Ja już się poddaje z tym szukaniem pracy w Anglii, tyle się nawysyłałam odpowiedzi na ogłoszenia z pracą że szok, a w Polsce się niedługo umrze z głodu - ceny zabijają. I potwierdza się stwierdzenie że z rodzinką najlepiej wychodzi sie na zdjęciach. Pisałam do nich żeby jakąkolwiek pracę mnie i narzeczonemu znaleźli i nic, od trzech miesięcy cisza :(
                • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 09.03.11, 17:19
                  Ogolnie troszke ciezej z praca jest teraz...aczkolwiek sezona sie zaczyna, wiec pracy powinno byc,calkiem sporo...Z polski jest ciezej znalezc i wyjechac, nie ma to jak miec kogos, przyjechac i na miejscu sie rozejrzec. Mieszkalem w Cambridge, przed koncem roku, jak i po nim, ciezko z praca bylo, a miasto przeciez spore jestes....
              • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 09.03.11, 23:54
                Może błądze, ale idąc dalej tropem Kamila Binieckiego:

www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090418/ZACHODNIOPOMORSKIE/775910003
                nk.pl/#profile/27034267
                Na profilu sporo danych osobowych w komentarzu profilu.

• rat_canals Re: sure workers Sheffield 10.03.11, 13:03
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9230502,Wysylali_mu_CV__a_on_zakladal_na_ich_dane_konta_w.html
                  • Gość: Brag Re: sure workers Sheffield IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.11, 18:41
                    i jak, dowiedział się ktoś czegoś nowego? Czy koleżanka co wpłaciła kasę, i prosiła o zwrot odzyskała ją ??
    • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 09.03.11, 17:17
      Wszystko skazuje na ciezka lipe, a oszuscik... Na wstepie mnie juz zbudzilo to ze ani sladu nie w necie o nich, w zadnej wzmiance nic.... Nie posiadaja strony, kontaktow, cokolwike...moze podac ale nie podaje, jak dzisiaj otrzymalem maila od nich, jak to wyglada, napisali mi tylko tyle,zeby wypelnic aplikacje, w wrocku bedzie ktos od nich z biura, gdzie dostep maja tylko oni- nie dzwine?
      Gram dalej w ich gierke...wyslalem rzeczowe pytanie:
      1 Jakies uwiarygodnienie
      2 Dlaczego maja tylko oni dostep z biura do tej osoby ?
      3 Dlaczego nie ma ich w zadnym spisie ..uwzgl. angielski
      4 Podanie nazwy firmy przewozowej ktora nas by zabrala.

Dzisiaj juz nie odpisza, ale czekam na jutrzejszy dzien, zobaczymy co odpisza, odpowiedz zamieszcze tutaj.
      7.94 czy cos, to troche za wysoka stawka....standardowo jak juz ktos pisal 5.94, poza tym jesli by w nocy sie pracowalo, kwota by wynosila okolo 6.50 tak mysle....Bo zadna agencje nie da nam nigdzie takiej kwoty na godzine....Z wyjatkiem jakis tam zawodow innych to owszem,ale na pakowanie itp, stanowoczo nie.

Niedawno wrocilem z anglii...planuje wyjechac ponownie, moze jakos grupowo cos by sie dalo zorganizować ? ???

Ps: Kamilow takich moze byc kilka...aczkolwiek nikt nie powiedzial ze to wlasnie ten, byc moze tak .... byc moze nie.
      • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: *.centrum.gliwice.pl 09.03.11, 20:34
        Mi się udało z tym wyjazdem - ale fakt - jest ciężko. Jeśli mogę coś doradzić...
        Z rodziną to zawsze lepiej tylko na ślub, chrzest i pogrzeb. Niestety.
        Jeśli ktoś zna dobrze angielski, ma jakieś 400 funtów na pierwsze dwa tygodnie, jest otwarty i komunikatywny - to tylko LONDYN!!! I to najlepiej południowy - 3 strefa i dalej. Na początek nastawić się trzeba na dorywczą pracę. Zmywak, magazyny itp.
        LONDYN jest najdroższy - ale za to tam jest najwięcej pracy.
        Zrobić jeszcze w Polsce przegląd agencji pracy no i przede wszystkim wizyta w jobcenterplus. Tam naprawdę jest sporo ofert. Tylko trzeba się nie bać dzwonić i być pewnym siebie. Trzeba mieć przetłumaczone dokumenty z polski - jeśli się gdzieś pracowało.
        I nie zrażać się po pierwszych dniach. Bo jak się ktoś podłamie to od razu to widać przy kontakcie z potencjalnym pracodawcą. A oni w UK cenią nas za pracowitość, zaangażowanie i optymizm. Nie lubią jak jesteśmy roszczeniowi, mamy o wszystko pretensję i te nasze wnerwione modry:)
        Jeśli pytają o umiejętności to mówić prawdę, jeśli się czegoś nie umie - przyznać się ale dodać ze szybko się uczymy i wystarczy dać nam szansę to udowodnimy swoją wartość. My naprawdę jesteśmy lepszymi pracownikami niż rodowici Anglicy. Tylko trzeba dobrze znać język. Czasy kiedy można było dostać pracę bez znajomości języka - już się raczej skończyły...
        Wszystko to wiem z doświadczenia 2-letniej pracy w Londynie i dotychczasowej pracy w Polsce jako handlowiec.
        POWODZENIA!!!
    • Gość: royal Re: sure workers Sheffield IP: *.retsat1.com.pl 10.03.11, 11:31
      Tak wiec moii mili,, nie ma co sie oszukiwac..oraz LUDZIC DALEJ !!!!!!!!!!!!!!!
      TO JAWNE OSZUSTWO, A PANSTWO CO WPLACILI, TO WATPIE ZEBY ODZYSKALI PIENIADZE.
      PRIMO :
      - BRAk jakiegokolwiek sladu w necie
      - W zadnym SPISIE NIE ISTNIEJE
      - KONTAKT TYPU MAM ALE NIE PODAM

cO MNIE zdziwilo ? Osoba odpowiedzialna za wroclaw tylko w ich kontakcie bez mozliwosci z naszej strony na jakakolwiek komunikacje, bo jak mi napisal oszust... to tylko oni maja kontakt i nikt inny.
      Po wyslaniu maila z pytaniem:
      - uwiarygodnienie
      - dlaczego zadnego sladu o nich w necie
      - w spisie ewidencji polskiej angielskiej
      - Dlaczego tylko niby oni kontakt z ta osoba maja (moze sie boja ze beda dzwonic ludzie z pytaniami w nocy....to juz wiem, napewno z troski o swojego czlowieka zeby nie musial za duzo rozmawiac - moze wstydliwy jakis ? ;d )
      - Podanie firmy przewozowej ?

Jak nie dopytywalem sie wiecej o szczeguly,mail mialem codziennie, raptem po konkretnych pytaniach ... MAILA NIE MA :)) ah ci zapracowani sa bardzo i dlatego nie moga odpisac :P

LUDZIE NIE DAJCIE SIE NABRAC !!!! KAZDY GLUPI POTRAFI WEJSC POSZUKAC JAKIS TAM MAGAZYNOW,FIRM,PODAC ADRES ITP - TO WSZYSTKO W NECIE JEST :)

TAK WIEC WIELKA DUPA ;P

Co do wypowiedzi o londku, to fakt, jest drogi, polaczenia metro/autobus jak i kolej...ale mozna migawke kupic ;p W londynie jest sporo pracy, ale trzeba poszukac, zmywaki,magazyny, bedzie tego wiecej, niech sezon sie zacznie.

BOGNOR REGIS - male miasto, nad sama woda, west sussex - Tanie pokoje, 50 f od 1 osoby przy 2jce, jedynka ok...55-70 max. jak ktos jedzie tak w ciemno, niech nagra pokoj i okolo 400 funtow na zycie :)) pozdrawiam.

OLAC TYCH OSZUSTOW :)
    • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 11:03
      I jak tam rozwój sytuacji??
      Chyba widzę że sprawa ucichła do nikogo nic się nie odzywają?
      • Gość: Brag Re: sure workers Sheffield IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.11, 16:09
        Mam pytanie do Beaty. Czy oddali zaliczkę???
        • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 10:33
          Niestety nie oddali;/ i przypuszczam że nie oddadzą;/
          • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 15.03.11, 10:41
            Czy wogóle coś pisze ten koleś? Jeśli ktoś mieszka we Wrocławiu warto by było pójść na dworzec na tą umówioną godzinę żeby chociażby spisać dane osób poszkodowanych i się zorganizować. Co prawda mam nadzieję że będzie to tylko parę osób, ale nigdy nie wiadomo.
            No i proszę być ostrożnym, oszust z łatwością może się wmieszać w tłum oszukanych i tuszować sprawę.
            • Gość: beata Re: sure workers Sheffield IP: *.rtk.net.pl 16.03.11, 21:28
              Też tak myślę ja bym z chęcią to sprawdziła ale niestety nie mieszkam we Wrocławiu....Tyle że kto się podejmie iść na dworzec o 5 rano...Szkoda mi ludzi którzy nie znaleźli tego forum to przykre że zostaną z niczym;/ bo tak będzie ja kasy nie odzyskałam do tej pory i nie liczę że ją odzyskam aczkolwiek dobrze by było bo by mi się sprzydała na życie w Polsce;////
              • Gość: michal Re: sure workers Sheffield IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 18:35
                Mozna zadzwonic i poinformowac o oszustwie jako zgłoszenie muszą to przyjąc i pojada napewno tam chociaz ludzie odrazu beda wiedzieli ze niepotrzebnie sie tam udali . Sam ciekaw jestem ile osob tam bedzie ??? jesli 50-60 to chyba niezle im sie uda. poniewaz przypuszczam ze jakies moze 25% znalazlo cos na forum reszta pewnie dziisaj sie pakuje
                prosze jutro osób ktore sie pojawia o komentarz
                • spiderk0 Re: sure workers Sheffield 18.03.11, 15:28
                  Był ktoś na dworcu?
                  • Gość: keraczer Re: sure workers Sheffield IP: 82.132.248.* 19.03.11, 16:18
                    Jestem ciekaw jak to się skończyło.

Ja jestem już w Szkocji. Pracuję przez agencję Team Support Ltd
                    kontakt - rafal@teamsupp.co.uk - można wysyłać CV.
                    Warunki ok, tylko trzeba uważać do jakiego domu się trafi. Nas dali do totalnej ruiny, ale postawiliśmy się i teraz jest ok. Na miejscu wszystkim zajmuje się Łotysz - ale można się kontaktować też z Rafałem w Polsce.
                    Język angielski komunikatywny - NIEZBĘDNY!!! Praca w magazynie DHL.
                    Nie jest ciężko, jeśli ktoś miał już styczność z taką pracą (order picker).
                    Normy są dość wyśrubowane, bo jest dużo Łotyszy no i Polaków. Nie ma za dużo czasu na naukę.
                    Tylko uwaga!!! Na początku jest test na alkohol i narkotyki, więc lepiej ze 2 dni wcześniej nic nie pić, a jeśli chodzi o dragi to wychodzi do 3 miesięcy wstecz - nawet jeden joint.
                    Ze mną było dwóch Polaków- jeden oblał testy właśnie - a drugi nie dał rady na treningu i już szukają mu innej pracy. Z tego co wiem - to przy myciu klatek z Tesco. Tam nikt nie chciałby trafić. Bardzo ciężka praca - monotonna a i warunki mieszkania fatalne (jakieś baraki pracownicze).
                    Życzę powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka