Dodaj do ulubionych

Albańczyk w UK

19.09.12, 14:06
Cześć. Mam pytanie odnośnie wyjazdu Albańczyka do UK. Mój chłopak jest Albańczykiem i od ponad trzech lat mieszka i pracuje w Grecji. Jesteśmy razem już rok i jakoś nie mam już kasy i dość mam tych ciągłych wyjazdów do Grecji na max tydzień, żeby się spotkać. On chciałby przyjechać do Polski, ale przecież jaką on tu znajdzie pracę? Ja mam kiepską pracę i w dodatku kredyt na głowie. Planowałam wyjechać do UK ale nie bardzo się orientuję, czy po ślubie ze mną on też by mógł... a przecież znalezienie mu pracy w Polsce graniczy z cudem. On nie ma studiów ani nie zna polskiego, ale świetnie mówi po angielsku. Pomyslałam zatem, ze najlepiej gdybyśmy razem wyjechali do Anglii. Możecie mi coś poradzić? Czy ma jakieś szanse na dostanie wizy? Moj znajomy mówi, że powinnam najpierw ja pojechać i go zaprosić, czy wtedy byłoby łatwiej? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Obserwuj wątek
    • marcel109 Re: Albańczyk w UK 04.10.12, 09:25
      Myślę na kokosy w Anglii nie macie co liczyć.
    • tatibi Re: Albańczyk w UK 07.10.12, 21:11
      Ten slub moze sie na niewiele zdac gdyz to wcale nie oznacza ze dostanie pozwolenie na prace w UK. Po pierwsze dlatego ze wraz ze slubem nie nabywa wcale polskiego obywatelstwa (na to trzeba pare lat w zwiazku pobyc) A prawo do pracy przysluguje obywatelom Polski. Po drugie Brytyjczycy sa wyczuleni na punkcie takich malzenstw w celu zalegalizowania tam pobytu. Podam ci przyklad z zycia, a bylo to ok roku 2000, czyli zanim Polska weszla do UE moj kolega ozenil sie z pewna Brytyjka i na pozwolenie na legalna prace czekal w UK ok .12 miesiecy w tym czasie ona go utrzymywala. A wszystkie te obostrzenia byly to w celu sprawdzenia czy to nie bylo malzenstwo na lipe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka