xiv 11.02.14, 13:01 polityczny! W Polsce chcieli rozszarpać ministrę za dwa spóźnione pociągi. W WB ludzie tracą domostwa, ale jakoś politycznie jest cicho. Inny kilimat czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ildefrans Re: Sorry, taki mamy klimat 11.02.14, 13:47 Poziom frustracji w spoleczenstwie jest nizszy, to i nie trzeba ministra odwolywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold Re: Sorry, taki mamy klimat IP: *.17-2.cable.virginm.net 11.02.14, 14:23 Ci na południowym zachodzie to chyba przywykli do odrobiny wilgoci. Może stąd ta cisza? Plus znany jest angielski stosunek do pogody. Weź jednak zaaresztuj jakiegoś popularnego gangsta, a nie daj boże, dodaj mu dziurę w czole, to zobaczysz ile w tych ludziach frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Sorry, taki mamy klimat 11.02.14, 17:41 Wyglada na to ze sprawa jest powazniejsza. www.eureferendum.com/blogview.aspx?blogno=84683 Angielski mlyn sprawiedliwosci mieli wolno,ale dokladnie,zaloze sie ze minister jeden z drugim wpadna w jego tryby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Sorry, taki mamy klimat 11.02.14, 17:59 jeszcze cus ;-) www.thegwpf.org/environment-agency-deliberately-increase-flooding/ Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Sorry, taki mamy klimat 11.02.14, 18:49 Ale to jest nic nowego. Po wielkie powodzi z 1997, gdzie popłynęły Worcław i Opole, wielu fachowców doszło do wniosków, że czasowe wylew rzek jest rzeczą naturalną i jest rzeczą nieekonomiczą ich ograniczenie. Trzeba tylko zaprojektować, gdzie rzeka może wylać. I uświadomić to ludziom. (zanim kupią tam ziemię rolniczą w celu zbudowania domu pod miastem) Somerset levels to jeden wielki polder, który nie raz był już zalewany. Problem (moim zdaniem) polega na tym, że wody gruntowe są strasznie nasiąknięte. Gdy ostatno postawiłem krzesło na trawniku i na nim siadłem to krzesło wjechało w ziemię. Tak z 30 cm (ok, grubas jestem). Tak nasiąkniętej ziemi w ogrodzie nigdy nie miałem. W wyniku czego wszystko spływa w doliny. A jeśli jeszcze dodamy wszechobecne asfaltowe czy betonowe podjazdy, to jeszcze bardziej ograniczamy gruntowe wchłanianie wody. Podobno lobby budowlane bardzo protestuje przeciwko bardziej przyjaznym środowisku regulacjom. Odpowiedz Link Zgłoś