bull68 27.11.05, 10:03 Ktoś się wybiera do pracy w TESCO w styczniu 2006. Podobno jest już rekrutacja w Krakowie czy ktoś na niej był????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal7779 Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.pl / 195.150.76.* 06.12.05, 11:29 Mam taki zamiar ,czekam na list ofertowy Sa jeszcze inne osoby? Prosze o kontakt michal7779@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:14 A jak Ci poszło na rozmowie, jakie ci pytania zadawali po polsku i po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.dolsat.pl 11.12.05, 10:06 Przebieg rozmowy jest fajnie opisany w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=33119945&a=33203211 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.dolsat.pl 11.12.05, 10:11 Ja tez bylem na rozmowie na poczatku grudnia. na rozmowie mowili ze wyjzadny dla sprzedawcy i pracownikow magazynow beda pod koniec stycznia, a dla kierowcow w marcu. po kilku dniach zadzwonilem na ich infolinie i tam babka mi powiedziala, ze tak na prawde to oni nie wiedza kiedy beda wyjazdy i ze moga byc nawet w marcu! powiedziala zeby dzwonic po 21 grudnia. wtedy beda mieli odpowiedz w wielkiej brytani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pashall Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:07 Hey, a czy ktoś startuje na stanowisko kierowcy, lub ma już doświadczenia w Tesco w UK na tym stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbjju Re: TESCO styczeń 2006 IP: 87.207.217.* 17.01.06, 21:10 Witam wszystkich :-) Pracuje w Tescu UK od 6 mies,kilka rad dla wybierajacych sie do UK: Nie wierzcie we wszystko co wam mówią w Krakowie,70% to ŚCIEMA I PRZEBARWIENIA,hostel Nie 30 min od sklepu,moja grupa miała 1,5h jazdy metrem i autobusami od sklepu,4 przesiadki Za wypasiona taksówke z lotniska do hostelu kasuja 30 funtów od osoby,kursowy autobus na Victorie 10+metro 5 !!!!!! Zwrot nadpłaty po długim dopominaniu sie w Tesco i Britbound,zwrot po ponad 8 tyg. !!!! Samolot 430 zł w 1 strone(bo lecicie w 1 )autobus 300 w 2 strony !!!!!!!!!!!!!! Umowy po jakims bliżej nie okreslonym czasie,oczywiscie z datami wstecznymi !!!!!! Mieszkanie zapewniane przez Tesco (mi proponowano dwójke po 100 funtów tyg od osoby)porażka ja znalazłem 1-dynke za 73 tyg 5 min pieszo od sklepu !!!!! Zależy od sklepu ale nadgodziny nie wszedzie sa możliwe. Polacy sie strasznie zmieniają jak zaczną zarabiac,wiec uważajcie na najleprzych przyjaciół. Teraz to co najważniejsze,zarobki : ok 230 funtów tyg po rejestracji Home Office i National Insurance Number(w załatwieniu NIN nikt wam nie pomże ,chyba że naciągacze za 50 funtów z ogłoszenia w gazecie hahahaha ) W razie jakichkolwiek niedomówień i pytań bolero001@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zapraszam do nas. P.S.Jeżeli ktoś wie co to znaczy " masz głowe i h... to kombinuj " poradzi sobie napewno.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacus88 Re: TESCO styczeń 2006 30.01.06, 22:34 Czy ktos z Was pracuje w Tesco w Huntingdon - jakie sa wrazenia klimat pracy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 22.12.05, 17:16 Hej! Szukam osób chcących wyjechać do pracy w Tesco (UK) do wymiany "wrażeń" i informacji. Ja byłam na rozmowie w Krakowie 12 XII, obecnie jestem już po wizycie u lekarza i czekam na kontakt ze strony Tesco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 23.12.05, 23:35 Ja chcę z mężem wyjechać. Też jesteśmy po wizycie u lekarza i też czekamy na kontakt ze strony Tesco. Chętnie podzielimy się wrażeniami, jak narazie jestesmy ciekawi jak to będzie dalej. A jakie ty masz wrażenia. Jak chcesz bardziej prywatnie, podaję adres: izakosinska@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiaa Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 26.12.05, 20:46 Hej Aga! Miło się z Tobą skontaktować ;D,d 'Jak na razie wrażenia u mnie OK, Ja się będę z Tesco w przyszłym tygodniu kontaktować co i jak dalej z wyjazdem, pzdr M.A. a gdzie jest Wasz sklep?? p[zdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neva6 Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.tvgawex.pl 28.12.05, 11:04 MOj syn wyjezdzal spod siedziby ITC z Karkowa 12.12 zaluje ze dal sie wpasowac w ta cholerna firme. Osobiscie odradzam!!!!!!!cala grupa liczy 14 osob ktore wyjechaly i do tej pory nie maja zalatwionego HOME OFFICE a z Provista nie moga sie uporac.Jest tam na miejscu polaczek imieniem Alex ktory wali w rogi bo pracuje dla PRovisty. ITC po monitach ze strony calej grupy jak i mojego syna nie reaguje na problemy wiec poki co zalatwiaj wszystko droga prawnicza. Tutaj sprwe poruszylam do Polsatu zeby zajeli sie ITC.MIeszkania sa tam zimne nie ogrzewane nie ma gazu ani kuchenek gazowych zadnego wyposarzenia oprocz lozek. Nie wierz w zapewnienia przemilej pani z ITC ktora wszystko naswietla w rozowych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 28.12.05, 12:24 Ale my nie jedziemy z ITC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. A. Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.range86-136.btcentralplus.com 26.12.05, 13:41 Ja wiem tylko tyle ze do mojego sklepu przyjezdza kolejna czworka Polakow pod koniec stycznia, moze to ktos z Was ;), do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosinska Re: TESCO styczeń 2006 27.12.05, 09:29 A gdzie jest twój sklep M.A.?I jak tam jest? Napisz po krótce jakie kierownictwo jak ci się pracuje i jak z wynagrodzeniem no i z umową. A jak mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neva6 Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.tvgawex.pl 28.12.05, 10:54 Daj sobie spokoj chlopie z Tesco w UK i to jeszcze za posrednictwem ITC wala wrogi z ta jcholerna PROVISTA. Moj syn jest od grudnia i cala grupa nic tylko po prawnikach biega calymi dniami. ODradzam ITC Odpowiedz Link Zgłoś
mysleze Re: TESCO styczeń 2006 28.12.05, 22:02 Kobieto- po pierwsze nauka czytania ze zrozumieniem, potem czas na pisanie a potem pedem do lekarza- moze jeszcze jest szansa.A jak nie to Cie bede pokazywac w Polsacie w Niedowiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł 99 Praca bez doswiadczenia IP: *.crowley.pl 28.12.05, 16:24 Sorry ze zadaje to pytanie w tym miejscu ale nie chciałem zakładac niewiadomo którego watku na temat Tesco. czy mam szanse dostac sie do Tesco w UK nie mając do tej pory żadnego doswiadczenia zawodowego ( nigdy nie pracowałem)? Mam 24 lata w tym roku zrobie licencjat. Oczywiście wiem co pomyslicie 24 lata i "pracą się nie hańbił" , teraz sam tego żałuje..ale tak jest. Dodam że angielski znam dobrze. Warto próbowac czy dac sobie spokój? Z góry dziękuje za szczerą odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Praca bez doswiadczenia IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.01.06, 19:22 to wszystko zalezy od szczescia. Najlepiej szukac na miejscu, zawsze cos sie znajdzie- puby- chodzic i sie pytac! ja poszlam do pobliskiego pubu, a na drugi dzien juz pracowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 28.12.05, 16:42 u nas jeszcze nikt nie zrezgnowal ( 20 osob) ale z tego co mowili to dalej placi sie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 30.12.05, 15:01 Hej! Ma ktoś może jakieś informacje z Tesco? U mnie już ponad tydzień minął od badań i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.236.spine.pl 04.01.06, 10:27 Ja tez czekam i czekam i nic, cisza Czy ma ktos jakies swieze informacje kiedy beda wyjazdy ? Czy ktos dodzwonil sie na ta ich infolinie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 04.01.06, 11:15 Ja dzwoniłam - mam nadal czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.236.spine.pl 04.01.06, 12:11 Czyli w dalszym ciagu zadnych konkretow A czy wogole byly w ostatnim okresie jakies wyjazdy? Ktos cos wie na ten temat Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pashall Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:10 Cześć, U mnie minęło już z miesiąc od badań i od informacji, że ktoś się ze mną skontaktuje w sprawie wyjazdu. Czekam cierpliwie. Czy ktoś już się znalazł kto startował na stanowisko kierowcy lub już pracuje na tym stanowisku w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 05.01.06, 09:18 To mnie nie pocieszyłeś :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nene Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.bulldogdsl.com 05.01.06, 10:49 Cześć.Na początek chcę Ci doradzić abyś uzbroiła się w cierpliwość.Jeżeli dotarłaś tak daleko to raczej wyjazd masz zaklepany.Pracuję w Tesco w U.K. od 11 miesięcy.Przyjechalismy jako pierwsi w ramach programu.Było nas 28 osób,po cztery na sklep.My mieliśmy dopiero wątpliwości bo nie bardzo było się do kogo zwrócić po radę.Ale weszliśmy w to bo czuliśmy że to ogromna szansa na lepszą przyszłość.I z perspektywy czasu wiem że warto było.Oczywiście na poczatku była spora presja.Obserwowano naszą pracę pod kontem sensowności dalszego prowadzenia programu.Ale sprawdzilismy się i w jakiś sposób otworzylismy szerzej drzwi dla następnych chętnych do wyjazdu.Dziś,po prawie roku osiągnąłem wraz z rodziną status na jaki w Polsce musiałbym pracować ładnych kilka lat.Dodam że w międzyczasie przyjechała do mnie żona (też pracuje w Tesco,ale dostała pracę tutaj na miejscu)i dzieci,chodzą tutaj do szkoły.Życzę powodzenia.Jeśli masz jakieś pytania to pisz na gg 9233800.Chętnie odpowiem.cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: TESCO styczeń 2006 IP: 80.94.35.* 06.01.06, 12:27 Pozdrawiam wszystkich chetnych do wyjazdu do tesco.Ja sam wyjechalem w pazdzierniku ubieglego roku, placa jest spoko a z nadgodzinami jeszcze lepiej,po odliczeniu podatku i skladki na ubezpieczenie i haty(70£) zostaje ponad 140 funtow na reke tygodniowo(bez nadgodzin).Moze to nie kokosy ale starcza na zapelnienie lodowki i wyslke kasy do polski - 200 funtow na miesiac i jeszcze ponad trzy stowy zostaje.Sa delikatne problemy z platnosciami za nadgodziny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.derbyshire.gov.uk / 213.249.162.* 28.01.06, 14:43 cos tu koles Majkel sciemniasz, ja pracuje w magazynie od sierpnia i cos mi tu nie pasuje z tymi twoimi wyliczeniami, a tak wogole to Tesco w Krakowie plecie glupoty i same sciemki o ktorych sie dowiadujesz po przyjezdzie, duzo do opowiadania o pracy tutaj w Tesco, ale jedno podsumuje chyba wszystko, odemnie z magazynu wszyscy powoli rozgladaja sie za inna praca bo maja tego obozu pracy powoli juz dosc, a bez nadgodzin to za miesiac wyjdziesz do oszczedzenia odliczajac 200 funciakow na jedzenie, jakies moze 300 funtow jak ci dobrze pojdzie, zalezy jak kto na co liczy i liczyl, narka i przemyslcie powaznie wyjazdy do tesco, powodzenia moze traficie lepiej bo mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg9233800 Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:41 czy jestes wstanie zalatwic prace i w jakim miescie pracujesz jestem dosc konkretnym gosciem tego samego oczekuje od ciebie dziekuje seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:50 Witam.Staram się o prace w tesco razem z mężem czy możesz nam napisać jakich mozna się spodziewać pytań od tego anglika który podobno ma dzwonić. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
michal7779 Re: TESCO styczeń 2006 09.01.06, 18:05 Witam, dzwonili do mnie z Tesco w piatek i poinformowali mnie o mozliwosci wyjazdu w polowie lutego Czy z kims z was tez sie kontaktowali ? Ps. na rekrutacji bylem na poczatku listopada wiec troche mnie zaskoczyli poniewaz juz myslalem ze nic z tego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 09.01.06, 19:26 Gratuluję Michał, ja jeszcze czekam :( co prawda byłam na testach miesiąc później, ale miałam nadzieję że odbędzie się to szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pashall Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:41 Ja całą przygodę zaczęłem również mniej więcej w listopadzie ale jeszcze do mnie nie dzwonili z propozycją wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izakosinska Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:41 My czekamy na list ofertowy, nie wiemy czemu to tak długo trwa. Już chcielibyśmy wiedzieć kiedy wyjedziemy. Musimy uregulować sprawy w pracy i przygotować się do wyjazdu.Podobnież nie mają narazie ofert wyjazdu z mieszkaniem. Czy ktoś się może ostatnio kontaktował i ma jakieś informacje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 10.01.06, 09:57 Hej Iza! A czy dzwonił już do Ciebie konsultant? Ja jak ostatnio do nich dzwoniłam to mówili że najpierw dzwoni konsultant a potem list ofertowy. Skąd wiesz o tym że nie mają ofert z mieszkaniem? Qrcze mi aż tak strasznie na mieszkaniu nie zależy, tylko wydawało mi się że tak będzie wygodniej - teraz jestem zła na siebie że przez to mi się cała procedura wydłuży. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izakosinska Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:02 No hej Kasia, Ja ostatnio (jakiś tydzień temu)) dzwoniłam do Tesco i dostałam infoarmację, że nie mają narazie ofert z mieszkaniem i że jestem zapisana do wyjazdu. Wyjazd prawdobodobnie przełom lutego i marca. Nie dzwonił do mnie konsultant, ale przyznam że mam ochotę tam zadzwonić żeby się czegoś dowiedzoeć, może już wiadomo coś więcej.A ty kiedy ostatnio dzwoniłaś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 10.01.06, 10:22 Ja dzwoniłam też tydzień temu i dowiedziałam się że mam czekać na telefon od konsultanta i nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:54 Cześć. Podobno tesco ma problem z mieszkaniami mówili że jeśli się chce wyjechać jak najszybciej to najlepiej zgłosić też mozliwość zamieszkania w hosstelu lub na własną rękę. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 11.01.06, 10:38 Dziś do mnie zadzwonili z Tesco i jadę 27 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.236.spine.pl 11.01.06, 11:24 Witam a czy dostalas juz list ofertowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 11.01.06, 14:09 Nie dostałam jeszcze - dziś mają mi wysłać Odpowiedz Link Zgłoś
izakosinska Re: TESCO styczeń 2006 11.01.06, 14:16 Hej Kasia! Moje gratulacje. Wiesz już może do jakiego miasta pojedziesz? Jestem ciekawa kiedy ciekawa kiedy byłaś na rekrutacji i czy skorzystałaś z mieszkania oferowanego przez Tesco. Z góry dzięki za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 11.01.06, 21:07 Hej Iza! wysłałam Ci priva na adres gazetowy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izakosinska Re: TESCO styczeń 2006 12.01.06, 08:09 Hej Kasia, Na jaki adres wysłałaś mi tą wiadomość? Mój adres to : izakosinska@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: TESCO styczeń 2006 IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 16.01.06, 16:58 Iza a moze pokasujesz troche poczty :)) FAILED: Original Recipient: rfc822;izakosinska@poczta.onet.pl Diagnostic texts: rozmiar quoty skrzynki pocztowej przekroczony / size of mailbox exceeds quota for the user Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:58 Cześć!! Czy możesz mi napisać o co pytał cię ten konsultant z anglii który podobno do wszystkich wybranych dzwoni. Z góry dziekuję i pozdrawiam!!! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal7779 Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.236.spine.pl 13.01.06, 21:04 Hello , kto leci 18 .02.2006 z Krakowa ostro poszalec i zarobic kuuuuuuuuuupeee kasy hhahahahahahhahaa Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 14.01.06, 11:38 Ja jadę 27 stycznia do Osterley Store Odpowiedz Link Zgłoś
michal7779 Re: TESCO styczeń 2006 16.01.06, 10:16 HEJ Kasiu jaka opcje wybralas co do mieszkania i czy bylas juz na spotkaniu informacyjnym ? Pozdro Ps.czy moglabys mi podac jaks kontakt z Toba:michal77791@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fillipo Re: TESCO styczeń 2006 14.01.06, 19:03 Prosze o obiektywną wypowiedź na temat pracy w Tesco w UK. Najlepiej niech napisze osoba, która tam jest i pracuje. Czy są dotrzymane wszystkie ustalenia z Krakowa (bo z tego co czytałem to nie) i co z tymi umowami tam na miejscu, po jakim czasie się je dostaje. Jak praca, tj. czy Polacy sobie pomagają, czy może "sprzedają" się nawzajem (czasem tak jest na obczyźnie, bo co się nie robi dla takich PIENIĘDZY). Mam nadzieje, że jednak większość pomaga nowym, itp. Bo w końcu swiat sie nie kończy na pieniądzach. Ale chciałbym o jakiś jasny i klarowny obraz pracy w Tesco w UK. Z góry dziękuję i pozdrawiam tych co tam pracują, powodzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nene Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.bulldogdsl.com 16.01.06, 13:30 filippo,przeczytaj mój post z 5.01.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fillipo Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:44 dzięki nene, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saberek TESCO styczeń 2006 IP: 87.207.217.* 17.01.06, 21:02 Witam wszystkich :-) Pracuje w Tescu UK od 6 mies,kilka rad dla wybierajacych sie do UK: Nie wierzcie we wszystko co wam mówią w Krakowie,70% to ŚCIEMA I PRZEBARWIENIA,hostel Nie 30 min od sklepu,moja grupa miała 1,5h jazdy metrem i autobusami od sklepu,4 przesiadki Za wypasiona taksówke z lotniska do hostelu kasuja 30 funtów od osoby,kursowy autobus na Victorie 10+metro 5 !!!!!! Zwrot nadpłaty po długim dopominaniu sie w Tesco i Britbound,zwrot po ponad 8 tyg. !!!! Samolot 430 zł w 1 strone(bo lecicie w 1 )autobus 300 w 2 strony !!!!!!!!!!!!!! Umowy po jakims bliżej nie okreslonym czasie,oczywiscie z datami wstecznymi !!!!!! Mieszkanie zapewniane przez Tesco (mi proponowano dwójke po 100 funtów tyg od osoby)porażka ja znalazłem 1-dynke za 73 tyg 5 min pieszo od sklepu !!!!! Zależy od sklepu ale nadgodziny nie wszedzie sa możliwe. Polacy sie strasznie zmieniają jak zaczną zarabiac,wiec uważajcie na najleprzych przyjaciół. Teraz to co najważniejsze,zarobki : ok 230 funtów tyg po rejestracji Home Office i National Insurance Number(w załatwieniu NIN nikt wam nie pomże ,chyba że naciągacze za 50 funtów z ogłoszenia w gazecie hahahaha ) W razie jakichkolwiek niedomówień i pytań bolero001@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zapraszam do nas. P.S.Jeżeli ktoś wie co to znaczy " masz głowe i h... to kombinuj " poradzi sobie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saberek TESCO UK styczeń 2006 IP: 87.207.217.* 17.01.06, 21:02 Witam wszystkich :-) Pracuje w Tescu UK od 6 mies,kilka rad dla wybierajacych sie do UK: Nie wierzcie we wszystko co wam mówią w Krakowie,70% to ŚCIEMA I PRZEBARWIENIA,hostel Nie 30 min od sklepu,moja grupa miała 1,5h jazdy metrem i autobusami od sklepu,4 przesiadki Za wypasiona taksówke z lotniska do hostelu kasuja 30 funtów od osoby,kursowy autobus na Victorie 10+metro 5 !!!!!! Zwrot nadpłaty po długim dopominaniu sie w Tesco i Britbound,zwrot po ponad 8 tyg. !!!! Samolot 430 zł w 1 strone(bo lecicie w 1 )autobus 300 w 2 strony !!!!!!!!!!!!!! Umowy po jakims bliżej nie okreslonym czasie,oczywiscie z datami wstecznymi !!!!!! Mieszkanie zapewniane przez Tesco (mi proponowano dwójke po 100 funtów tyg od osoby)porażka ja znalazłem 1-dynke za 73 tyg 5 min pieszo od sklepu !!!!! Zależy od sklepu ale nadgodziny nie wszedzie sa możliwe. Polacy sie strasznie zmieniają jak zaczną zarabiac,wiec uważajcie na najleprzych przyjaciół. Teraz to co najważniejsze,zarobki : ok 230 funtów tyg po rejestracji Home Office i National Insurance Number(w załatwieniu NIN nikt wam nie pomże ,chyba że naciągacze za 50 funtów z ogłoszenia w gazecie hahahaha ) W razie jakichkolwiek niedomówień i pytań bolero001@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zapraszam do nas. P.S.Jeżeli ktoś wie co to znaczy " masz głowe i h... to kombinuj " poradzi sobie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmjmnijnmi Re: TESCO styczeń 2006 IP: 87.207.217.* 17.01.06, 21:08 Witam wszystkich :-) Pracuje w Tescu UK od 6 mies,kilka rad dla wybierajacych sie do UK: Nie wierzcie we wszystko co wam mówią w Krakowie,70% to ŚCIEMA I PRZEBARWIENIA,hostel Nie 30 min od sklepu,moja grupa miała 1,5h jazdy metrem i autobusami od sklepu,4 przesiadki Za wypasiona taksówke z lotniska do hostelu kasuja 30 funtów od osoby,kursowy autobus na Victorie 10+metro 5 !!!!!! Zwrot nadpłaty po długim dopominaniu sie w Tesco i Britbound,zwrot po ponad 8 tyg. !!!! Samolot 430 zł w 1 strone(bo lecicie w 1 )autobus 300 w 2 strony !!!!!!!!!!!!!! Umowy po jakims bliżej nie okreslonym czasie,oczywiscie z datami wstecznymi !!!!!! Mieszkanie zapewniane przez Tesco (mi proponowano dwójke po 100 funtów tyg od osoby)porażka ja znalazłem 1-dynke za 73 tyg 5 min pieszo od sklepu !!!!! Zależy od sklepu ale nadgodziny nie wszedzie sa możliwe. Polacy sie strasznie zmieniają jak zaczną zarabiac,wiec uważajcie na najleprzych przyjaciół. Teraz to co najważniejsze,zarobki : ok 230 funtów tyg po rejestracji Home Office i National Insurance Number(w załatwieniu NIN nikt wam nie pomże ,chyba że naciągacze za 50 funtów z ogłoszenia w gazecie hahahaha ) W razie jakichkolwiek niedomówień i pytań bolero001@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zapraszam do nas. P.S.Jeżeli ktoś wie co to znaczy " masz głowe i h... to kombinuj " poradzi sobie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:24 Ales sie koles zdenerwowal 3 posty pod roznymi nickami-polski pieniacz.Przeciez nikt przed toba kosztow nie ukrywal- na infolinii i rozmowie tlumacza jak krowie na rowie, mozesz zaakceptowac ta oferte albo nie- zdradze Ci szokujaca tajemnice wyjazd z Tesco nie jest obowiazkowy, mogles jechac z inna agencja (za podobne koszty) i do konca kontraktu zarabiac panstwowe minimum. Ja wlasnie dla tego za pierwszym razem odpuscilem i jade teraz za 640PLN.Wydaje mi sie ze ani h..a ani glowy do kobinowania nie masz i dlatego frustracje pokrzywdzonego robotnika za ok 6000PLN/m wylewasz na forum.Wroc tu i pokaz cos za gieroj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:11 I znowu ty... Myslisz że nikt się nie zorientował, że to ty. Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
grolly Re: TESCO styczeń 2006 18.01.06, 12:35 Witam wszystkich. Wczoraj byłem na rozmowie w Krakowie. Jeszcze czeka mnie podobno rozmowa telefoniczna, ale jak na razie cisza (ktoś tak miał?). Dowiedziałem się, że na razie nie mają wolnych mieszkań i jest długa kolejka oczekujących. Jeżeli chciałbym przyspieszyć wyjazd to powinienem wybrać opcję z hostelem (a co tam, może coś taniej znajdę). Nie gwarantują również pracy magazynierom, ale cały czas szukają sprzedawców. Praca sprzedawcy polega na wykładaniu towarów na półki (początkowo myślałem, że za kasą). Niech ktoś napisze ile w jego wypadku czasu trwało od wizyty w Krakowie do skierowania na badania i otrzymania oferty. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milman Re: TESCO styczeń 2006 18.01.06, 16:01 Hej! Na jakim poziomie wymagana jest znajomość j.angielskiego? Czy jak ktoś zna słabo angielski dostanie się? Mamy zamiar jechać w piątek do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grolly Re: TESCO styczeń 2006 18.01.06, 16:52 milman napisała: > Hej! > Na jakim poziomie wymagana jest znajomość j.angielskiego? Czy jak ktoś zna słab > o > angielski dostanie się? Mamy zamiar jechać w piątek do Krakowa. Szczerze to nie wiem. Moją znajomość określiłbym jako średnią, ale po pierwszej rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że jest bardzo dobrze. Właśnie odbyłem ostatnią rozmowę rekrutacyjną przez telefon. Była to rozmowa z rodowitym anglikiem, ale pytania jakie zadawał były raczej banalne (opowiedz coś o sobie, co robiłeś w ostatniej pracy itp.) i jestem z tej rozmowy raczej zadowolony. Wydaje mi się, że jeśli odbyłeś pierwszą rozmowę przez telefon i zostałeś zaproszony to znaczy, że nie jest źle. Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.dolsat.pl 20.01.06, 15:02 duzo o rekrutacji masz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=33119945&a=33203211 i zajrzyj tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=33119945 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nene Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.bulldogdsl.com 19.01.06, 14:52 Gwoli informacji.W moim sklepie część sprzedawców przeszła przeszkolenie na checkout(kasach)Jeśli tylko zachodzi taka potrzeba to siadają na nich i odprawiają klientów.Ma to tę dobrą stronę że pozwalać złapać dod. overtimy.Jest również opcja na petrol station,o ile takowe znajduje się w pobliżu.Większość Tesco Extra posiada stacje benzynowe usytuowane nieopodal.Najlepiej spytać managera odpowiedzialnego za training.Dodatkowe umiejętności zawsze się przydają.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
grolly Re: TESCO styczeń 2006 20.01.06, 08:49 Dzięki za info. Przynajmniej wiadomo co i jak ze sprawdzonego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
milman Re: TESCO styczeń 2006 22.01.06, 17:55 Jestem po rozmowie w Krakowie, na stanowisko sprzedawca w Tesco. „Egzamin” składał się: z wypełnienia ankiety, potem rozmowa z konsultantką ( dwa pytania w j.angielskim) i ostatnia część to test (gramatyka, tłumaczenie zdań, opisz siebie i znaki graficzne – zakaz wjazdu, punkt opatrunkowy, zakaz palenia, inne niebezpieczeństwo). Pani poinformowała nas, że umowę dostaje się dopiero po zarejestrowaniu w Home Office (dziwne). Następnie jest umowa na czas nieokreślony z 2-tygodniowym wypowiedzeniem. Rekrutację w Krakowie wspominam miło, w przeciwieństwie do podróży PKP. 10-godzinna jazda w wypełnionym po brzegi pociągiem, z wariatem w przedziale :), który gadał sam do siebie, zaczepiał innych, czytał na głos pornosy, robił nam wywody i palił skręty na korytarzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nene Re: TESCO styczeń 2006-do milmana IP: *.bulldogdsl.com 24.01.06, 16:46 Cześć.Odnośnie Twojego niepokoju związanego z otrzymaniem umowy.W formularzu WRS wymagany jest dokładny adres pracodawcy.Jest więc to wiążące dla Tesco i świadczy o zawarciu stosunku pracy z Tobą.To warunek rejestracji w HO.Nie martw się więc na zapas.No i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratker Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.ipt.aol.com 25.01.06, 19:14 czy ktos wie ze jedzie do fenny lock w Milton Keynes Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2709 Re: TESCO styczeń 2006 26.01.06, 21:28 czy ktoś już wie że jedzie do tesco 3-go marca?? kto będzie w na spotkaniu w krakowie 10-go lutego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pashall Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:43 Nic nie wiem, mieli mi wysłać list ofertowy po tygodniu a minęło już z miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
milman Re: TESCO styczeń 2006 26.01.06, 22:39 Jade 3 marca do Workester, ale spotkanie w Krakowie mam 9 lutego. Chętnie nawiążę kontakt z osobą, która wybiera się w to samo miejsce w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2709 Re: TESCO styczeń 2006 28.01.06, 12:17 witam!! jedę z mężem 3-go marca, spotkanie mamy 10-go lutego w krakowie, wczoraj dzwoniła do mnie kobieta z tesco z informacją na temat badań, mamy te badania w katowicach(my jesteśmy ze śląska), czekam jeszcze tylko na list ofertowy powiniem być w poniedziałek. Do zobaczenia na lotnisku w Balicach. see you!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:46 Ja jadę 3 marca, gdzie dokładnie - tego jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin kuc Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.man.busko.pl 26.01.06, 22:53 sorki ze głupie pytanie -ale na jakim poziomie znacie ang. moze ktos sie z czegos uczyl "specjalnie do tego egz" w krakowie Tesco. Bardzo prosze o odpowiedz. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:34 Firsta mam zdanego, advanced oblałem w zeszłym roku. A tak w ogóle to przeszliście już całą procedurę czy cos wam jeszcze zostało? Bo mnie już wczoraj poinformowano że zostałem przyjety, a dopiero dzis miałem rozmowe z nativem. No i jeszcze jakies badania lekarskie przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
milman Re: TESCO styczeń 2006 26.01.06, 23:48 Swoją znajomość angielskiego określam na poziomie fce. Dzisiaj rozmowiałam z Anglikiem i chwilę po tym zadzwonili że jadę do Worcester. Jutro mają chyba wysłać list ofertowy. A jak z mieszkaniem? Którą opcję wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel do Sylwii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:18 cze, jadę 3 marca, a wcześniej będe na spotkaniu w Krakowie 10 lutego. Jeżeli masz jakieś pytania pisz: fillipo@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2709 Re: do marcel 31.01.06, 17:10 cześć już wiem że jedziemy do Cambridgeshire mamy opcje z mieszkaniem, daj znać jak u ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
milman Tesco Worcester 01.02.06, 13:46 Czy ktoś pracuje w tesco w Worcester albo wybiera się tam do pracy? Chętnie nawiążę kontakt z taką osobą. Proszę pisać muriela@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: TESCO-CAMBRIDGESHIRE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:52 Witam!! Czy ktoś już wie że jedzie do Tesco w Ely w hrabstwie Cambridge, odezwijcie się razem zawsze raźniej, już z jedną osobą nawiązałam kontakt może jest nas więcej? Czekam i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: TESCO-CAMBRIDGESHIRE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:42 Co ty Sylwia w gorącej kąpana jesteś czy co? Gdzie nie wejdą, ty o tym swoim Ely hrabstwie czy coś. Pczekaj, nie każdy może codziennie sprawdzać internet. Poza tym jedziesz z tego co zauważyłam dopiero w marcu więc spoko, dowiesz się wszystkiego a na pewno na spotkaniu organiozacyjnym w Krakowie. Poznasz osoby z którymi będziesz pracowac i mieszkac. Więc, calm down! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianle Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.man.busko.pl 26.01.06, 22:15 a skad miesz ze jedziesz do Milton K. i ile osob jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
barbakana Re: TESCO styczeń 2006 28.01.06, 08:27 poprosze o odpowiedź w sprawie pracy w Tesco w UK. Czy jeżeli zadzw3onił do mnie Anglik to oznacza, że jadę już na 100% czy też nadal nic nie wiadomo i muszę czekac na kontakt od Tesco? Oni jakos współdziałają czy jakoś inaczej to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianle Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.man.busko.pl 28.01.06, 10:31 zalezy co ci powiedzial "anglik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:21 Oczywiscie ze nie wspoldzialaja to dwie odrebne instytucje,dzwonia tak dla jaj- a jak myslisz, Boze widzisz i ....................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.retsat1.com.pl 28.01.06, 12:30 Anglik powiedział 'follow tesco' czyli, że teraz ruch należy do tesco. Co do dzwonienia tak dla jaj to bardzo to możliwe łysy zgredzie. Widzę, że podstawy działania firrmy dla ciebie są wielkim nieodgadnionym misterium a p[ytania szczegółowe są poza twoim zasięgiem, więc pytam ludzi świadomych a nie trolli z jaskiń. Zrozumiano? No więc ponawiam pytanie, co po rozmowie z Anglikiem skoro pwiedział, że teraz zajmie się mną tesco. Czy to znaczy, że wyjazd jest już na 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
milman do doktora 28.01.06, 17:36 Niekoniecznie wyjazd jest pewny w 100%. Z tego co mi wiadomo Tesco nie ma w zwyczaju od razu informować osób, które nie przeszły rozmowy z Anglikiem. Przekonaliśmy się o tym na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
barbakana Re: do doktora 28.01.06, 20:08 a długo czekaliście na odpowiedź negatywną? bo ponoć czeka się nwet do 6 tygodni? Czyli rozumiem, że to w waszym przypadku rozmowa z Angolem była przyczyną niewyjechania? Odpowiedz Link Zgłoś
milman Re: do doktora 29.01.06, 12:12 Do pracy w Tesco zgłosiłam się razem z moim chłopakiem. Po rozmowie z native speakerem dostałam po dwóch godzinach telefon, że zostałam przyjęta, ale niestety mój chłopak nie, o czym zdecydował Anglik. Wynika więc z tego, że nie informują od razu osób, które nie zostały zakwalifikowane. Nie wiem jak Ty, ale ja nie decydowałam się na mieszkanie, być może dlatego wyjazd jest tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DogintheFog Re: do doktora IP: *.range86-137.btcentralplus.com 29.01.06, 21:11 Nie przepuscili ci chlopaka... Wierz mi ze zrobisz jedna z glupszych rzeczy jesli wyjedziesz do UK sama. I oczywiscie mam na mysli prace w TESCO. Nie wiem czy jedziesz do DC (centrum dystrybucyjne) czy do Malla (sklep), ale jesli to pierwsze to od razu moge ci odradzic wyjazd samej. Z kilku powodow...jednak mysle ze to nie rozmowa na forum. Podam ci moj mail jesli chcesz nieco wiecej informacji. paq1979@o2.pl pozdrawiam z UK Odpowiedz Link Zgłoś
jacus88 TESCO w Huntingdon 30.01.06, 22:36 Czy ktos z Was pracuje w Tesco w Huntingdon - jakie sa wrazenia klimat pracy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratker Re: TESCO styczeń 2006 IP: *.ipt.aol.com 04.02.06, 13:21 Ja juz tam pracuje 11 miesiecy jak chcesz cos wiedziec wiecej to gg 6608926 Odpowiedz Link Zgłoś
grolly Re: TESCO styczeń 2006 06.02.06, 15:48 Dzisiaj się dowiedziałem, że wyjeżdżam 10 marca do CHELTENHAM. W związku z tym szukam kogoś kto tam mieszka, pracuje, pracował lub będzie pracował. Chciałbym zasięgnąć trochę informacji o tym mieście. Sporo dowiedziałem się z netu i ogólnie to jestem zadowolony z "miejsca mojego zesłania", ale zawsze to co innego otrzymać info z pierwszej ręki :-). Proszę o kontakt grolly@poczta.fm Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś