IP: *.l6.c5.dsl.pol.co.uk 04.02.06, 16:05
alez oni Anglicy kochaja to okreslenie! wszystko jest lovely, fantastic,
fabulous, amazing, gorgeous ... moznaby liste takich ochow i achow ulozyc i
smialo je wplatac w rozmowe ... drazni to troche, my Polacy chyba tak wylewni
nie jestesmy?
Obserwuj wątek
    • ewika-uk Re: LOVELY 04.02.06, 16:12
      i wielka szkoda...bo zamiast cos chwalic itp wiecznie na wszystko
      narzekamy..taka nasza polska natura
      • Gość: pit Re: LOVELY IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.02.06, 17:57
        to ja chyba Polakiem nie jestem, bo raczej nigdy nie narzekalem.
    • pak76 Re: LOVELY 04.02.06, 22:01
      Daj sobie troche czasu. Po dwoch latach tutaj, zaczalem tak jak oni "lovely",
      "how are you?" itd itp choc na poczatku bardzo mnie to irytowalo. Co kraj to
      obyczaj :-)

Zawsze lepsze to nic "f*" i "f*"...
      • Gość: xxl Re: LOVELY IP: *.range86-133.btcentralplus.com 04.02.06, 23:53
        wiesz ja myśle ze oni sa sztuczni aż do bólu zawsze sie uśmiechaja i mówią
        super, fantstic itd itp nawet jak cos jest nie tak... a swoje myślą także
        uważaj na te superowe określenia ... bla bla bla
        • Gość: elibre Re: LOVELY IP: 212.140.128.* 11.02.06, 15:04
          w USA pod tym wzgledem jest jeszcze bardziej slodko (az za bardzo) ale to i tak
          lepsze niz polskie narzekanie ;-)
    • Gość: Soup Nazi Re: LOVELY IP: *.tor.primus.ca 05.02.06, 02:31
      Gość portalu: leja napisał(a):

> alez oni Anglicy kochaja to okreslenie! wszystko jest lovely, fantastic,
      > fabulous, amazing, gorgeous ... moznaby liste takich ochow i achow ulozyc i
      > smialo je wplatac w rozmowe ... drazni to troche, my Polacy chyba tak wylewni
      > nie jestesmy?

Hehehe, za to "my", Polacy, alez kochamy okreslenie "qrva". I to jest dopiero
      lovely!

• Gość: Foxy Re: LOVELY IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 09:35
      Tiia, my wolimy nawet nieznajomym walic prosto z mostu o naszych chorobach,
      rozwodach, braku pieniedzy,pracy- odrazajace!
    • emkz Re: LOVELY 05.02.06, 13:04
      Zgadzam sie z xxl. U mnie w pracy byla babka, ktorej corka umierala na raka. I
      jak sie ja pytalo co tam u niej, to wszystko bylo fantastic. Czy to nie lekka
      przesada???
      • Gość: alex Re: LOVELY IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.02.06, 13:42
        Do wyżalenia sie masz przyjacół i rodzine. Po co przelwać żle na obce osoby.
        Poza tym wiesz że jej córka umiera, pytasz ją jak sie czuje...przecież jej nie
        pomożesz, a tylko przypomnisz.
        • emkz Re: LOVELY 09.02.06, 22:50
          Przecież tutaj wszyscy pytają 'jak się masz' i nie ma w tym nic o przypominaniu
          o okropnościach. Tylko jedna rzecz: oni wcale nie chcą usłyszeć (lub
          powiedzieć), że coś jest nie tak. Każdego dnia wszyscy mnie pytają jak się mam
          i za każdym odpowiadam, że świetnie. Raz dla draki powiedziałam, że mi
          niedobrze itp. - po prostu oniemieli i nie wiedzieli co powiedzieć... Hm...
          • Gość: Soup Nazi Re: LOVELY IP: *.tor.primus.ca 10.02.06, 04:49
            emkz napisała:

Tylko jedna rzecz: oni wcale nie chcą usłyszeć (lub
            > powiedzieć), że coś jest nie tak.

To, ze ktos pyta "How are you?" czy cos takiego wcale nie oznacza, ze chce
            wiedziec jak sie miewasz. Jest to po prostu przyjazne pozdrowienie, powitanie, a
            nie zadne tam pytanie o twoje samopoczucie, w dokladnie taki sam sposob w jaki
            "Dzien dobry" nie oznacza wcale zyczen dobrego dnia tylko jest codziennym
            pozdrowieniem. A ty jestes glabica, zabierajaca sie do bezmyslnego wydziwiania i
            krytykanctwa bez chwili zastanowienia. Kolejna swietna przedstawicielka
            miedzynarodowego polactwa, ktore jest swiecie przekonane, ze im slonce z dupy
            swieci. Masz jeszcze jakies pytania?
            • emkz Re: LOVELY 16.02.06, 20:00
              Och, dziekuje, wiec pytan do kogos takiego nie mam i miec nie bede. Teraz juz
              wiem, czemu tak bardzo gardzisz Polska, skoro przebywales cale zycie z ludzmi
              Tobie podobnymi to tez bym miala dosc...
          • Gość: al Re: LOVELY IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.02.06, 11:25
            Ja naprzyklad czesto slysze odpowiedz typu wporzadku tylko ten kac, albo bywalo
            lepiej :)
    • Gość: j Re: LOVELY IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 10.02.06, 00:06
      Kolega z biurka obok uzywal za to "smashing". Przynajmniej raz musialo sie to
      przewinac w kazdej rozmowie tel., a on akurat byl Helpdeskiem wiec duzo tych
      rozmow dziennie bylo :-)

Niedawno slyszalam w niedzielnej audycji BBC jak Brytyjczycy porownywali sie do
      Amerykanow i twierdzili, ze to Amerykanie uzywaja wlasnie takich slow jak
      fantastic,amazing itp, natomiast oni sa bardziej ponurzy i skromni.
      • cafe_justysia Re: LOVELY 10.02.06, 13:29
        No własnie, ja np. nie używam nigdy jak się masz czy coś w tym stylu tylko od
        razu przechodzę do rozmowy a na powitanie mam cześć, hejka, witam, buźka i
        takie tam...
    • Gość: leja Re: LOVELY IP: *.l6.c5.dsl.pol.co.uk 10.02.06, 22:53
      glownie to lovely drazni mnie w programach TV, chodzi mi o taki np jak komus
      urzadzaja dom/pokoj, albo ucza jak porzadnie zrobic B&B. I wtedy nastepuje cala
      seria tych lovely, amazing, fabulous, itd. OK, moze sie cos komus podobac, ale:
      dlaczego wszyscy musza w ten sam sposob wyrazac swoje zadowolenie? nie ma innych
      slow? po prostu jest to jak zacieta plyta, czasem sobie wtedy mysle ze Anglicy
      maja malo polotu ... a juz najgorzej jestjak na boku mowia ze cos jest fuj
      ochydne a dla publiki ze lovely, dlaczego tak malo odwagi aby wprost powiedziec
      ze cos jest antylovely? moze przesadzam ale na slowo lovely zle mi sie robi.
      • soup.nazi [...] 11.02.06, 06:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: leja Re: LOVELY IP: *.l4.c4.dsl.pol.co.uk 11.02.06, 15:57
          szkoda mi cie
          czemu ma sluzyc taki momentarz? wysil sie na cos bardziej oryginalnego zupko
        • Gość: leja do zupy IP: *.l4.c4.dsl.pol.co.uk 11.02.06, 16:08

jak pisze Kutz: "Bo internet, przy wszystkich swoich zaletach i przydatności,
          służy także do rozładowania kompleksów i nienawiści do innych - z reguły wobec
          tych, którym się udało i mają możliwość głoszenia swoich poglądów publicznie.
          Internet stał się rajem dla pieniaczy, choleryków, ideologicznych fanatyków,
          religijnych dewiantów, dla zdesperowanych ignorantów. I ringiem zemsty. Tu każdy
          może dowolnie nokautować swoich wrogów pod byle jakim pseudonimem" nieprawdaz zupo?
    • jasiubleep Re: LOVELY 11.02.06, 16:43
      Wszystko? Bedac Angolem, nie bedziesz jakiemus przypadkowo spotkanemu
      imigrantowi wykladal swoich prywatnych pogladow na jakis temat. Jesli znasz
      kogos blizej, to spokojnie uslyszysz takze sad, awful, awkward, odd, Irish way,
      eye sore.
      • Gość: tommylondn Re: LOVELY IP: 81.1.93.* 11.02.06, 21:09
        Ja nie mialem nic preciwko tym pozdrowionkom how r u, ale jak jeden gosc 15
        razy dziennie mnie o to pyte, jak tylko mnie widzi to mi sie rzygac chce.po
        prostu go zlewam, bo prosby zeby mi nie zadawal tego najglupszego pytania w jez
        angielskim spelzly na niczym
        • soup.nazi Re: LOVELY 12.02.06, 00:17
          Gość portalu: tommylondn napisał(a):

> Ja nie mialem nic preciwko tym pozdrowionkom how r u, ale jak jeden gosc 15
          > razy dziennie mnie o to pyte, jak tylko mnie widzi to mi sie rzygac chce.po
          > prostu go zlewam, bo prosby zeby mi nie zadawal tego najglupszego pytania w
          jez
          >
          > angielskim spelzly na niczym

Moze trzeba bylo mu obiecac, ze ty przestaniesz mowic "dz" zamiast "th" jak on
          sie przestanie pytac?
        • jasiubleep Re: LOVELY 12.02.06, 00:18
          On jest mily dla ciebie i cieszy sie, ze nareszcie cos zaczynasz po angielsku
          rozumiec.
    • Gość: croix Re: LOVELY IP: *.chello.pl 10.03.06, 20:19
      tez nie znosze tego lovely i you alright.:-/~!!
      ale...podobno mozna ise przyzwyczaic:d.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka