Dodaj do ulubionych

anglojęzyczne forum

02.04.06, 23:08
Jaki jest odpowiednik brytyjski takiego forum jak np gazeta.pl, tzn. chodzi mi
o forum anglojęzyczne ?
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: anglojęzyczne forum 03.04.06, 14:50
      Jest forum English only, ale ostatnio tam sie kaszana porobila...
      • bragiel Re: anglojęzyczne forum 03.04.06, 21:53
        Eh Kicior co ta Anglia z Ciebie zrobiła...
        Prostego zdania nie rozumiesz- chodzi o anglojęzyczny odpowiednik
        forum.gazeta.pl, a nie jakieś forum na gazeta.pl.

Nie ma tak dużych for w światowym internecie, forum Gazety jest największe na
        świecie.
        Są tematyczne , bo z reguły nie ma angielskich portali na tak wysokim poziomie
        jak w Polsce.
        W ogóle w Anglii interner w porównaniu do polskiego wygląda bardzo mizernie.
        • gklej Re: anglojęzyczne forum 04.04.06, 09:44
          no to choć w tym jesteśmy najlepsi, a tak na marginesie to forum gazety
          wyborczej jest bardzo super, przejrzyste i można łatwo wypowiadać swoje zdanie,
          bez żadnych trudności.
          • ja_alexander Re: anglojęzyczne forum 04.04.06, 12:12
            "W ogóle w Anglii interner w porównaniu do polskiego wygląda bardzo mizernie."
            gklej to był żart :)
            • bragiel Re: anglojęzyczne forum 04.04.06, 15:47
              Nie-nie jest to żart.
              Onet.pl to strona odwiedzana przez najwięcej ludzi na świecie dziennie,
              forum.gazeta.pl to forum z największą ilością postów na świecie, kurnik.pl to
              największa na świecie strona z grami loogicznymi ( mekka szachistów z całego
              świata-grają na niej ludzie z Usa, Anglii, Australii , Rumunii etc).

Czołowe poslkie portale mają dzienne odssłony w granicach 100 mln, konkurować z
              nimi mogą tylko yahoo i google .
              Polscy informatycy rokrocznie wygrywają konkurs na najlepszego informatyka na
              świwecie-ostatnio Przemek Czajka .
              Porównaj polskie strony ze stronami angielskimi-zobaczysz różnice, ale
              rozumiem , że wyznajesz zasadę-zjedz tę muchę, to angielska mucha.

Mniej kompleksów-jeżeli chodzi o informatyków, rozwóju internetu, społecznośći
              internetowe-Polska jest w swiatowej czołówce i myślę że jedynie Usa mogą z nami
              w tym względzie konkurować.
              • ja_alexander Re: anglojęzyczne forum 04.04.06, 16:21
                Dla mnie w informacje sa bardziej zasobne strony anglojęzyczne. Na polskich
                dotarcie do czego kolwiek kończy sie z reguły "Wyślij smsa na numer xxxx"
                że wyznajesz zasadę-zjedz tę muchę, to angielska mucha.
                >
                > Mniej kompleksów-jeżeli chodzi o informatyków, rozwóju internetu, społecznośći
                > internetowe-Polska jest w swiatowej czołówce i myślę że jedynie Usa mogą z nami
                >
                > w tym względzie konkurować.
                Nie nie wyznaje tej zasady. co do informatyków to są tacy jak wszędziej i tak
                jak wszedziej zdażają sie wyjątki.
                Co masz na mysli rozwój internetu? Dostęp, szybkość łącz, powstawanie nowych
                stron/ domen internetowych? Polska jest daleko w tyle. Poprzeglądaj raporty nie
                tylko z polskich stron. Na głowę na rozwój technologii IT wydaje sie rocznie coś
                ok. 300Euro, to ostatnie miejsce w Europie. Nawet Estonia czy Litwa wydają dwa
                razy więcej
              • ja_alexander Re: anglojęzyczne forum 04.04.06, 16:33
                i jeszcze to:
                Research by Media Metrix also shows that 50% of all usage is spent on sites
                owned by just four companies: AOL Time Warner, Microsoft, Yahoo, and Napster.
                Experts say that this trend toward consolidation results from acquisitions and
                from companies going out of business. One also would suspect that some sites
                simply prove to be more popular over time.

What are some of the other 14 sites? They include Juno Online (free e-mail and
                Internet access), eBay (auction site), iWon (portal that offers prizes), and the
                portals Excite and Lycos.

Some 12 million people access Yahoo and Microsoft sites each day--the two most
                popular. The most popular category of sites is portals, like Yahoo and Excite,
                followed by services, entertainment, retail, and corporate sites.

więc nie wiem skąd info o Onet.pl
                • kropek_oxford Nie irytuj sie - myli pojecia i kategorie: dla 05.04.06, 20:01
                  mnie, socjologa, to praktyczne uzytkowanie internetu w spoleczenstwie, nie
                  jakis Mistrz Swiata, a tu Polska jest ze 100 lat za Murzynami z Nigerii;) i ze
                  200 - lekko liczac - za Wlk. Brytania: Polacy nie zdaja sobie sprawy z faktu,
                  ze tu sie nawet makaron kupuje przez internet z dostawa do domu, a dostanie
                  lepszych i bardziej ekskluzywnych towarow (angielskie tweedy, kaszmirowe
                  sfetry, stylowe kanapy i fotele w stylu lordowskiego gabinetu, recznie szyte
                  buty, dobra, artystyczna bizuteria etc)poza internetem, na byle high street,
                  jest po prostu niemozliwe. Mnie tez zona narzekala, ze w Anglii g.. mozna
                  dostac z lepszych towarow poza paroma firmowymi butikami w Londynie poki nie
                  odkryla zakupow w internecie. Pierwszym jej zakupem byla tradycyjna zeliwna
                  maszynka do miesa z korbka, za ktora obleciala z pol UK i zdarla z 5 par butow;)
              • kropek_oxford A co powiesz o amazon.co.uk? I czemu w tym 05.04.06, 19:52
                calym internecie tylku paru w Polsce jakies pieniadze robi, podczas gdy w UK
                mozna zarobic w rok z milion na witrynie typu czatow miedzyszkolnych? Uwiadl
                pomyslow czy tez czekanie ze "dadza" - jakis onet, GW etc.
        • kropek_oxford Bragiel, nie pieprz: wejdz na mesage boards w BBC 05.04.06, 19:50
          Abstrahuje tu od poziomu rozmowcow, bo z tym istotnie bywa roznie. A internet
          ci w UK slabo dziala, slabo rozwiniety? Ze 40% transakcji handlowych (w tym
          detal) w e-commerce - sami juz po zakupy prawie nie wychodzimy, zycia na
          bieganie po sklepach szkoda;)
    • kropek_oxford Najlepiej udaj sie na rozne "message boards" 05.04.06, 19:46
      (bo tak sie tutaj najczesciej nazywa) na portalu BBC. Sa niemoderowane, chociaz
      na prosby uzytkownikow admin ci moze post czy watek na zbity pysk wyrzucic.
      Serio - wylacznie angielszczyzna, choc nie zawsze dobra (przejrzyj
      watki "azjatyckie" - z jezykowych kompleksow sie wyleczysz):)
      • bragiel Re: Najlepiej udaj sie na rozne "message boards" 05.04.06, 21:44
        Nie chodziło mi o zakupy przez internet, czy o dostępność internetu.
        Na tej niwie Anglia jest bez wątpienia lepsza od nas.

Chodziło mi o sam poziom stron internetowych, portali , poziom informatyków,
        programistów.
        Czym innym wytlumaczyć fenomen tworzenia społecznośći internetowych w Polsce?
        W Polsce jest już grubo ponad 10 milionów for( podejrzewam , że najwięcej na
        świecie)-na samym portalu fora.pl jest ponad 100tyś for.

Ogólnie jeżeli chodzi o ilośc postów i ilość myśli przelewanych na ekran
        komputera, poprzez stukanie w klawisze, jesteśmy be wątpienai na 1 miejscu na
        świecie( na samym onecie jest ponad 1 milion blogów, a ogólnie to mamy więcej
        blogów niż mieszkańców Polski-tak podejrzewam, bo serwisów blogowych w Polsce
        jest tysiące).
        • allabout Re: Najlepiej udaj sie na rozne "message boards" 10.04.06, 22:23
          a moze to dlatego, ze w innych krajach grzecznie pracuja, a u nas wszyscy w godzinach pracy dyskusje
          na forach prowadza i stad te niesamowite wyniki? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka