Dodaj do ulubionych

Mój śpiwór poleci ze mną!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:11
Lece do Anglii ryanairem i nie wiem co zrobić ze śpiworem, Ktoś mi poradził,
że warto wziąść go ze sobą jak sie leci do Anglii.. Wątpię, że dam radę
zmieścić go w walizkę. Myslicie ze można zabrac ze sobą do samolotu obok
bagaza podręcznego?Moj spiwor nie jest duży,to taki nowszy:))Dzieki za info.
Aha, czy oni faktycznie ważą wszystkie bagaże? Podręczne też?czy moge upchac
ile sie da?:)
Obserwuj wątek
    • misjonarz_prostytutek Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 07.06.06, 17:16
      Po co śpiwór?. W południowym Londynie pełno kartonów wala się po ulicach, mozesz
      zawsze jeden sobie pożyczyć
      • Gość: mehehe Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:22
        tylko bedziesz musial oddac w stanie zastanym, bo nastepna partia polakow przylatuje
      • ecto Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 07.06.06, 22:54
        po co brac ze soba? na miejscu mozna dostas stosunkowo dobry juz za 20f. (czy
        dobry to sie okaze - weekend testowy w Donington Park).
    • Gość: Zenek Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.bulldogdsl.com 07.06.06, 22:06
      Może ty się lepiej zapakuj w ten śpiwór i nadaj na bagaż. Będzie pewnie
      kosztowało tyle co bilet, no i śpiwór na pewno z tobą doleci.
    • Gość: aa Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:58
      Ludzie , ale wy jesteście porąbani...
      Człowiek się normalnie pyta, a wy każdą okazję wykorzystujecie do durnowatych
      żartów .

Do bagażu podręcznego możesz wziąść tyle, ile zmieści się w tej szafce nad
      siedzieniem w samolocie-a więc jak jest mały śpiwór to na pewno można go wziąść
      jako bagaż podręczny.
      Ja nieraz miałem wielką torbę i zawsze mnie przepuszczali.
      • Gość: PK UWAGA - Ryan waży IP: *.range217-44.btcentralplus.com 13.06.06, 09:14
        Ostatnio Ryanair zaczął dokładnie ważyć bagaż podręczy. Jeśli masz więcej niż 10
        kg każą przepakować jeśli masz miejsce w rejestrowanym bagażu. Ja miałem więcej
        o 0,9kg i musiałem to zrobić. Wylatywałem z Łodzi na East Midlands. Waga
        rejestrowanego nie może być większ niż 20kg + 10kg podręczny
        • Gość: kwa Re: UWAGA - Ryan waży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:35
          niedługo lecę po raz pierwszy samolotem, czy ktoś może mi powiedzieć, czy po
          ewentualnym zważeniu bagażu (podręcznego i rejestrowanego), gdy okaże się, że
          przekracza limity wagowe, można jeszcze gdzieś odejść i przepakować się/zostawić
          "nadbagaż" osobie odprowadzającej po prostu?Czy już wyboru nie ma i trzeba
          płacić? :(
          • Gość: miloopa Re: UWAGA - Ryan waży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:55
            jeszcze mozna sie przepakowac
          • Gość: mewa Re: UWAGA - Ryan waży IP: *.ghnet.pl 16.06.06, 23:11
            chyba żartujesz! są tam takie kartony, do których wrzucasz nadmiar. jak wejdziesz do gejta to już nie ma odwrotu.. no chyba że rezygnujesz.
    • Gość: SeBo Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:03
      aa, dziekuje za poważną odpowiedź, o taką mi chodziło.. Juz myslalem w
      ostatecznosci zeby sie w ten spiwor owinąc..np moglbym go uzyc jako ponczo:)
      ale tez mam nadzieje, ze nie bedzie wiekszych problemow i zmiesci sie w szafce
      nade mna!
      • Gość: laleaua radze uwazac IP: 82.79.174.* 12.06.06, 12:24
        a ja bym radzila uwazac i zapytac przewoznika. slyszalam ze tanie linie
        lotnicze maja jakies ostre zasady dotyczace bagazu (waga i ilosc sztuk). ja mam
        tylko doswiadczenia zwiazane z LOTem: jako bagaz podreczny bralam torebke,
        laptopa i torbe podreczna i nikt sie nie czepial - a altam ekonomiczna a nie
        biznes. lepiej spytac, po co masz miec problemy.
      • Gość: jayesh Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.cable.ubr01.hari.blueyonder.co.uk 12.06.06, 12:35
        Wszystkie informacje dotyczace wagi bagazu powinny byc na bilecie. Wszystkie
        tanie linie przestrzegaja wagi bagazu niemilosiernie. Zazwyczaj bagaz podreczny
        powinien byc do 5kg a glowny do 20kg. Nie polecam pan przy chech -in na
        Pyrzowicach ... stoja dzielnie na strazy aby ani 'deczko' nie przecisnelo sie
        bez dodatkowej oplaty!!!
        • Gość: hej:0) Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.fcc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:39
          az tak ostro nie jest,bez przesady!
      • nolwen58 Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 12.06.06, 17:10
        ziawsze mozna miec bagaz podreczny,czasem ludzie maja taki majdan ze szkoda
        gadac utykaja to pod siedzenimi i obleci nie wolno miec w podrecznym nozy,
        nozyczek, petard itp .szczesliwego lotu
      • Gość: jasio Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 15:33
        Z ta szafka to bedziesz sie musial jeszcze podzielic z szescioma innymi
        pasazerami. Bedziesz mial miejsce pod siedzeniem, gdzie tez cos mozna wcisnac
        kolo nozek. (swoich oczywiscie).Nie zapominaj o tym. Obok limitow wagowych jest
        tez limit wymiarowy. Sprawdz wymiary bagazu na stronie internetowej linii
        lotniczej, bo na lotnisku moze sie okazac, ze chca doplaty za nadbagaz (slono
        zabulisz) albo odmowia ci "boardingu", mimo ze masz bilet.
        Pozdrawiam
    • Gość: jarek Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.138.rev.vline.pl 12.06.06, 12:50
      bagaż rejestrowany 20 kg,a podręczny 10 ,to done Rayana każdy nadgagażowy kg 32
      pln, a spiwór bierz ze sobą do samolotu!
    • Gość: guapatia Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.fcc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:37
      Bagaz rejestrowany jest wazony,mozesz upchac ile sie da,ale poprzekroczeniu
      wagi zaplacisz za kazdy dodatkowy kilogram.co do bagazu podrecznego to
      najlepiej,zeby byl on takich wymiarow jak sa schowki bagazowe na pokladzie,tez
      raczej nie mozna przekroczyc pewnej wagi.nie wiem jak to wyglada w
      Ryanair,przewaznie jest to 5-10 kg(np.Wizzair)pozdroovka.milego lotu:0)
    • svarozyc Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 12.06.06, 13:38
      Ludzie!!! Nie "wziąść" tylko "wziąć"! Sądzę, że jak najbardziej możesz go wziąć do samolotu. Jeśli nie jest zbyt duży, nie powinno być problemów. Ciężki też chyba nie jest?
      • pit38 Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 12.06.06, 14:26
        ja lecialem 2 razy i mialem walizke(24kg), plecak (5kg) i laptopa (4,5kg).
        Laptopa trzymala mi siostra. Ja do wazenia dalem tylko bagaz i plecak. Co
        prawdaw walizce bylo o 4 kilo za duzo ale nie sapali wiele bo w sumie nie bylo
        30 kg. a z laptopem pozniej weszlem bez problemow. ale roznie moze byc.
        • wolnomysliciel1 Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 13.06.06, 07:57
          pit38 napisał:

pozniej weszlem bez problemow.

Nie pisze się "weszlem" tylko wszedłem !!!!!
    • Gość: simon Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.06, 14:54
      sprawdz koniecznie czy mozesz miec wiecej niz jedna szt bagazu, czasami nie
      mozna miec wiecej bez wzgledu na wage. ale nie wiem jak to jest w Ryanair:(
      mysle ze moze tak wlasnie byc, ja bym sie upewnil
      • Gość: przemytnik Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.postinfo.com.pl 12.06.06, 16:02
        no ja wziąłem ostatnio walizkę - jakieś 33 kg (ciuchy, 25 kg amfy, buty) bagaż
        podręczny (3 kg heroiny) i spoko mnie puścili. Burek na Heatrow trochę ujadał
        ale szybko oddaliłem się z lotniska więc stary możesz wziąć z 10 śpiworów to
        może je upchniesz i na bilet jeszcze zarobisz ....
    • sith_space Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 12.06.06, 16:29
      Jesli ten twoj bagaz podreczny to jakis plecak, taki jak na ksiazki czy cos w
      tym stylu, to poprostu przywiaz spiwor do plecaka i nie bedziesz mial problemow
      zadnych.

Przemytnik - slaby tekst.
      • Gość: Bambi Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.rodamco.pl 12.06.06, 16:34
        a może przemknij się cichaczem po płycie lotniska i przywiąż śpiwór do skrzydła
        samolotu, nie będziesz musiał świecić oczami na odprawie.
    • earlyyears Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 12.06.06, 19:04
      ubierz sie w niego i zaloz krawat. nikt sie nie kapnie.
      ps. nie zapomnij go uprasowac.
    • Gość: 85 lotów rocznie Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:21
      Na czas odprawy bagażu rejestrowanego zostaw cały bagaż podręczny komuś, kto
      Cię odprowadza (jeżeli jest b. ciężki) lub ewentualnie pokaż 1 szt (może
      dostaniesz jakąś przywieszkę). Potem do kontroli paszportowej. Przy
      prześwietlaniu nikogo nie interesuje, ile masz ze sobą.
      Jeżeli nikt Cię nie odprowadza, to staraj się żeby dodatkowy bagaż podręczny
      nie rzucał się w oczy (śpiworek przez ramię i na plecach, a walizeczka
      podręczna pod ladę). Jeżeli jest lekki nie powinno być żadnego problemu.
      Zazwyczaj ludzie wnoszą w podręcznym małe walizki na kółkach + torba z
      komputerem na ramieniu (2 szt to przywilej biznes klasy, ale robi to również z
      powodzeniem ekonomiczna). Powodzenia!
    • isshia Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 13.06.06, 02:37
      skad lecisz? zwykle nie waza, zwracaja uwage, by byl wymiarowy - to dla nich duzo wazniejsze, by
      mozna bylo go schowac albo pod siedzenie albo na gore.
      na miedzykontynentalnych waza co do grama oddawane, ale nie podreczne.
      powiedz zes chory i otul sie spiworem jak sie nie da inaczej
    • camel_3d a po co ci spiwor? 13.06.06, 08:21
      przeciez w Agnlii jest teraz cieplo i pod mostem tez nie zamarzniesz:)

mozesz zabrac ze soba.
    • Gość: miloopa Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 16:00
      ja lecialam kilka razy z ryanair i nigdy nie mialam problemow z podrecznym, a
      wracajac wiadomo, bagaz dwa razy wiekszy

kiedys nawet mialam mala walizke na kolkach ktora ledwo zmiescila sie miedzy
      siedzeniami, nie mowiac juz zeby weszla pod siedzenie, siedzialam okrakiem cala
      droge, a nogi przykrylam bluza :]

wszystko co sie nie zmiesci do walizy bierz jako podreczny i nie martw sie :)
      • Gość: kwa Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 16:13
        dzięki za odpowiedź!W takim razie zabieram wszystko to, co potrzebuję ;) ufff... ;)
    • Gość: eeeee Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.wolfson.cam.ac.uk 14.06.06, 20:56
      jesli chodzi o polityke bagazowa to ryanair strasznie jej przestrzega w
      porownaniu do innych tanich przewoznikow;
      bagaz podreczny nie moze miec wiecej niz 10 kg i co wiecej powienien miec
      odpowiednie rozmiary; przy odprawie ryanair lubi postawic taka metalowa
      konstrukcje z informacja ze bagaz pidreczny powienien miesicc sie w koszyku
      przez a konstrukcje utworzonym;

ogolnie nie polecam ryanaira - za wszystko zaczeli sobie liczyc dodatkowo;

• yolanta80 za wszystko osobno... 16.06.06, 22:30
        za wszyystko osobno...bo to linie 'no frills'....a ludzie o tym zapominaja...za
        bagaz trzeba osobno placic ale za to dostepna waga wzrosla z 15 do 20kg ....
        ryanair ma stosunkowo duzo promocji.. i trzeba to doceniac...a na czyms w koncu
        musza zarabiac..nie?...nikt nie bedzie ludzi 'wozil'za darmo ot tak sobie...

poza tym samolot to nie pociag ani ciezarowka....musza byc ograniczenia
        bagazowe!trzeba to zrozumiec
    • Gość: kasia Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.cable.ubr03.glen.blueyonder.co.uk 15.06.06, 00:21
      Jeśli ktoś CIę odprowadza na lotnisko, to daj mu do przytrzymania ten spiwór.
      Bagaż ważą i sprawdzają tylko przy stanowisku odprawy. Potem bieżesz spiwór i
      nikt się już nie czepia.
      • Gość: kasia Re: Mój śpiwór poleci ze mną! IP: *.cable.ubr03.glen.blueyonder.co.uk 15.06.06, 00:22
        bierzesz oczywiście a nie bieżesz
    • jetpilot1 Re: Mój śpiwór poleci ze mną! 16.06.06, 08:45
      weź sobie folie NRC ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka