Dodaj do ulubionych

Ochroniarz w sklepie

IP: 193.16.239.* 19.06.06, 17:33
Jak to jest z pracą ochroniarza w sklepie np. z odzieżą lub butami ? Czy w
Anglii właściciele takich sklepów zatrudniają pracowników z agencji pracy czy
raczej wolą sami kogoś zatrudnić? Czy jeśli bym się starał o pracę właśnie w
takim sklepie a nie mam żadnej licencji wymaganej w Anglii to czy mogą mnie
przyjąć do takiej pracy czy licencja jest tu niepotrzebna? Może ktoś tak
pracuje (nie chodzi mi tu o sklep spożywczy gdzie zwykle jest sporo
kradzieży).
Obserwuj wątek
    • mikolaj1978 Re: Ochroniarz w sklepie 20.06.06, 01:01
      Od 20 marca br. niezbedne do pracy ochroniarza sklepowego jest posiadanie licencji SIA ktora jest wydawana przez agencje rzadowa na podst m.in twojego swiadectwa karalnosci tzw criminal records check i paru innych reczy.
      Ogolnie jest wiele firm zajmujacych sie organizowaniem szkolen na egzaminy na te licencje oraz przeslaniem dokumentow do biura. Ja osobiscie zaczynalem w Sabrewatch, teraz pracuje w MITIE Initial. Licencja kosztuje jakies 190 GBP okolo tyle samo kosztuje szkolenie ktore jest z reguly zapewniane gratis przez firme. Praca obecnie ksztaltuje sie w stawce 7 GBP/ ph bez licencji ( musisz byc w trakcie jej uzyskiwania, bo inaczej nie mozesz pokazac sie w sklepie ) do ok. 10 GBP jeslli juz masz licencje. Ja na razie dostaje 7.5 GBP / ph pracuje w Marksie & Spencerze. Moim zdaniem lepsza jest licencja Door Supervisor mozesz wtedy stac na bramce w klubach, placa tez minimum 10 GBP/ph.
      • Gość: hey Re: Ochroniarz w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:40
        Jakieś badania lekarskie obowiązują?Przechodziłeś jakieś?
        • Gość: kris_GB Re: Ochroniarz w sklepie IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.06.06, 17:31
          Nie ma zadnych badan, przechodzisz kurs, ktory zwykle trwa dwa-trzy weekendy,
          wysylasz 190 funtow wraz z criminal check i czekasz. Z tego co wiem, to pytania
          na egzaminie mozna dostac po polsku, ale ja zdawalem po angielsku, wiec musisz
          to sprawdzic.Chodzi mi tu o Door Supervisor, a jak jest z innymi - nie wiem.
          • sith_space Re: Ochroniarz w sklepie 23.06.06, 17:54
            Tylko nie zapomnij dodac, ze Organ wydajacy ow licencje, tj SIA, ma u siebie
            jeden wielki burdel i na te licencje czeka sie dlugie miesiace. Ja zlozylem
            aplikacje pod koniec marca, a do dzisiaj sie jeszcze nie doczekalem :P
            • maga47 Re: Ochroniarz w sklepie 24.06.06, 14:17
              ehh sorry, że się wcinam w wątek
              Sith mistrzu masz priva odpisz jeśli możesz
              Pozdrawiam
              mag
              • sith_space Re: Ochroniarz w sklepie 25.06.06, 12:54
                Odpisalem na konto gazetowe.
            • Gość: kris_GB Re: Ochroniarz w sklepie IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.06.06, 18:29
              Nie wiem jak u Ciebie, ale mi po miesiacu przyslali list, ze wszystko OK,
              papiery sa sprawdzane, itd...i tenze lst juz umozliwial mi stanie na bramce.
              • sith_space Re: Ochroniarz w sklepie 25.06.06, 12:12
                Nie no jasne, ze przyslali ci ten list. Mi tez. Wlasnie mi sie konczy waznosc
                drugiego...
                Ja mowie juz o samej licencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka