Dodaj do ulubionych

Leeds - Horizon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:36
Witam,

otrzymalem oferte pracy w Leeds od firmy HORIZON. Czy ktos ma jakies swieze
informacje na temat tej firmy?
Ich strona www.horizoneuropean.co.uk przekierowuje sie na strone
www.horizon-recruitment.co.uk.
Opinie sa rozne, za i przeciw, ale nie sa one zbyt aktualne, moze ktos kto
korzysta teraz z ich uslug lub ktos kto mieszka w Leeds moglby podrzucic mi
troche informacji?

dziekuje
pozdrawiam
SD
Obserwuj wątek
    • wk350 Re: Leeds - Horizon 04.10.06, 15:20
      Nie piszesz o typie pracy ,poszukaj w wyszukiwarce na www.leeds.pl
      • Gość: SD Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:28
        Praca fizyczna, jakies pakowanie i tego typu sprawy...
        Z tego co wiem to Horizon jest angielska firma i podpisuja umowy bezposrednio z
        fabrykami w UK.
        Nie to zebym nie mogl podjac decyzji, bo juz jest podjeta, tylko wolalbym
        wiedziec na co sie nastawic...

pozdrawiam
        SD
    • Gość: Niuśka Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:22
      Przyłączam sie do tego postu i również proszę o aktualne opinie na temat tej
      agencji. Z góry dziękuje.
      • Gość: SD Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:31
        Tez wyjezdzasz od nich czy tylko tak z ciekawosci?

pzdr
        SD
        • Gość: Niuśka Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:27
          Tez wyjezdzam od nich 20 pazdziernika, a Ty kiedy?
    • Gość: SD Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:27
      Po raz pierwszy cieszy mnie brak odzewu :)
      To oznacza ze nie ma sie do czego przyczepic.
      Jedzie ktos moze do Leeds 26 pazdziernika?

pzdr
      • Gość: Aśka Re: Leeds - Horizon IP: *.cnb.com.pl 19.10.06, 12:18
        lece 25go
    • Gość: gośćIK Re: Leeds - Horizon IP: *.ztpnet.pl 05.10.06, 13:19
      Skoro istnieja z tego co widziałam od 2004 roku i nie znalazłam nic na ich
      temat w necie , to firma widocznie ok.Zwłaszcza jeśli opłat nie pobierają.Tez
      próbowałam poszukac cos na ich temat ;).Przez te dwa lata jakby było cos nie
      tak to juz dawno byliby "obsmarowani " ;)
      • Gość: Niuśka Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:05
        Ja się od nich wybieram 20 października do drukarnii, czy jest ktoś kto też
        jedzie w tym czsie z tej firmy? Mam nadzieje, ze sa uczciwi, a wiele na to
        wzkazuje, dlatego nie mam wiekszych obaw. Piszcie jesli jest ktos taki.
        • Gość: mateusz Re: Leeds - Horizon IP: *.freedom2surf.net 14.10.06, 19:54
          jak macie inne mozliwosci to zrezygnujcie z tego Horizonu, bylo tu na forum
          masa wpisow na temat dzialalnosci tej pseudoagencji, mieszkanie wam zalatwia po
          wygorowanej cenie, i robote na gora tydzien czasu, a jeszcze o prawidlowa
          wyplate za przepracowane godziny to bedziecie sie musieli z reklamacjami udac
          bo jak zwykle bedzie za malo; przeszukajcie forum, byl tu post z ponad setka
          wpisow na temat tej agencji;
          • Gość: emigrant Re: Leeds - Horizon IP: *.server.ntli.net 14.10.06, 22:37
            polecam forum na stronie www.leeds.pl znajdziecie w nim wiecej wiadomosci na
            temat Horizont..generalnie agencja jak wszystkie...bez rewelacji
            • Gość: Gość Re: Leeds - Horizon IP: *.aster.pl 27.10.06, 13:33
              Zgadzam sie wejdzie na stronke www.ang.pl na forum i tak jest troszke
              wypowiedzi o horizon european recruitment. W Warszawie maja siedzibe ale a tego
              co wiem nie maja certyfikatu czyli prowadza nabor nie legalnie wciaz mowia ze
              sa firma brytyjska i maja 1 odzial ale to siema bo popsisuje sie umowe z nimi a
              nie bezposrednio umowe z pracodawca. Zreszta ich umowa jest skonstuowana bardzo
              zle jest masa roznych rzeczy takich ze jasko sie okreslaja ze praca zaoferowana
              przez ich agencje moze byc nieosiagalna. Jest mnostwo podponktow smiesznych-
              jesli sie ktos na to godzi to trudno ale lepiej jest pojechac i na wlasna reke
              szukac niz potem harowac i nie moc sie doprosic o swoje ciezko zarobione
              pieniadze. Oni bazuja na tym ze na szybko daja dokumenty na wyjazd i na
              poczatek mowia ze nie biora kasy za posrednictwo ale za to maja kase z waszych
              wyplat.Poczytajcie sobie zanim stracicie swoja kase na rzecz ich agencji.
              • Gość: Olka Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:00
                Horizon Recruitment to agencja posrednictwa pracy, przez którą dostałam pracę w
                biurze. Wg mnie sa bardzo uczciwi. Tzn powiem tak: są jedna z najuczciwszych
                agencji na terenie Leeds i Bradford. Dlaczego? Bo np, gdy stracisz prace z
                powodu np choroby, nieobecości w pracy itp to znjda druga prace w szybkim
                tempie.Płacą ciut wiecej niz inne agencje. Na kontrakt z firma w której sie
                pracuje mozna przejsc juz po 4 tyg pracy. Ja pracowalam dzięki nim w biurze w
                firmie Grattan w Bradford. Gdy przeszłam na kontrakt zaplacili mi nawet za
                niewykorzystany urlop (bez proszenia sie). Nigdy nie miałam problemu z wypłatą.
                Sami daja tzw P45, który jest potrzebny jesli zwracamy sie do Revenue o zwrot
                podatku (przy pobycie krótszym niz 4 m-ce). Ja mam bardzo mile wspomnienia
                zwiazane z tą agencja.
                • Gość: martenika Re: Leeds - Horizon IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.10.06, 16:39
                  Nie wydaje mi sie, zeby placili wiecej niz inni...
                  Minimalna stawka jak cala reszta agencji.

Holiday Pay placa wszyscy wystarczy ich poinformowac,ze sie wiecej juz nie
                  bedzie dla nich pracowac...

Co do przechodzenia na kontrakt z firma w ktorej sie pracuje, to termin nie
                  zalezy w zadnej mieze od pracownika ani tez agencji. Decuduje o tym klient a
                  reguluja to dokladnie przepisy.

bez przesady Olka. Jest to agencja jak kazda inna. Ma wpadki wieksze i mniejsze
                  i tak jak kazda inna agencja nie nalezy sie zachwycac.
                  • Gość: Olka Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:29
                    Pracowałam dla kilku agencji np: Major, albo Relay i przy nich Horizon wypada
                    naprawdę dobrze. Przede wszystkim placa wiecej, może niezbyt wiele, ale wiecej
                    niz inni: tzn 5.69 mi placili, podczas gdy minimalna stawka wynosila 5.35. Po
                    drugie nie trzeba ich informować że rezygnuje sie z pracy a holiday'a i tak
                    wyplacaja. Podczas gdy Major robi wszystko by holiday'a nie wypłacic. Poza tym
                    dla zadnej agencji nie powinno sie pracować dłuzej niz 6 tyg. jeśli tak się
                    dzieje to jest to łamanie prawa przez pracodawce.
                  • Gość: Filipek Re: Leeds - Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:31
                    martenika a cos ty sie tak oburzyla? dziewczyna tylko opisala jak jej sie
                    pracowalo dla tej agencji a ty juz. Ja tez pracowalem dla Horizon recruitment.
                    co prawda az dwa lata temu to bylo ale byli na prawde w porzo wobec mnie. Nie
                    wiem, moze tylko mi sie udało....
                    • Gość: Dzanine Re: Leeds - Horizon IP: *.range86-137.btcentralplus.com 18.12.06, 21:05
                      kochani!W horizonie wymienili ostatnio ekipe. pojawil sie koles o imieniu Pawel
                      i niejaka Agnieszka co to ja z fabryki, prosto z 'production line' sciagneli!
                      He he az tesknie za stara dobra zmiana. Ci nowi nie dosc ze nic nie wiedza to
                      chyba jeszcze niedaawno robili tam za kandydatow do robot fizycznych! Co do tej
                      agnieszki to na 100 % . Moj chlopak jest informatykiem i nie tak dawno
                      zadzwonil do tej laski i chcial umowic sie na rejestracje. Mowil po angielsku
                      jako ze agencja niby angielska i to tutaj jezyk urzedowy. Co z tego ze byl
                      profesjonalny! panna nie zrozumiala ani slowa i rzucila sluchawka:P A jest
                      wiecej takich kwiatkow.
                      Jednym slowem strzeszcie sie totalnie nieprofesjonalnej i beznadziejnej nowej
                      polskiej ekipy horizonu:P
                      Juz lepszy wydaje sie Flame Recruitment choc i to dno.
                • Gość: end2005 Re: Przyjechalem do Leeds pomozcie!!!! IP: *.range86-128.btcentralplus.com 07.01.07, 10:18
                  Witam wszystkich internautow,powiem tak przyjechalem do leeds 2 dni temu i
                  chcem znalezc prace ale z jezykiem angielskim u mnie jest ciezko prawie go nie
                  umiem czy pomozecie mi i podacie mi adresy agencij pracy bo nie wiem od czego
                  zaczac z gory dziekuje i pozdrawiam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka