Gość: Krzysztof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:54 Znacie jakies sklepy z polska zywnoscia? Poki co znalazlem 2 sklepy internetowe: www.shoppingpoland.netoraz www.bocian.co.uh Co o nich sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Polskie sklepy w UK? IP: *.is.net.pl 04.10.06, 14:59 oba sa zajebiste.... a ile towaru ze ho ho Odpowiedz Link Zgłoś
erodzicee Re: Polskie sklepy w UK? 05.10.06, 11:34 Ja mieszkam w Birmingham, jest tu pare "normalnych" sklepów. Sa rzecz jasna mniejsze i wieksze w których jeździ sie wózkami, można kupić polska wedline, nawet babka ci ja pokroi, podobnie jak serek. Kupisz Kubusie, kawy, ryby, ba nawet polskie wazywa i owoce, istny raj!!!!! Znajomi mieszkaja w Londynie, tam tez są sklepy z polskim jedzonkiem, obsługiwane przez miła polską kadrę!! A co najwazniejsze jest w nich POLSKI chleb, świezynka, prosto z angielskiej piekarni, upieczony przez Polaków, na polskiej mące. Duzy 800 gram za 80 pików;) Odpowiedz Link Zgłoś
saliya Re: Polskie sklepy w UK? 05.10.06, 19:54 a moze adres takiego sklepiku gdzie mozna swiezy chlebek dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
erodzicee Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 11:32 Ja mieszkam w Birmingham i kupuje w 2 polskich sklepach. Pierszy jest na Soho, mały, ale i chlebek i bułeczki maja tam 2-3 razy dziennie świezynki. Poza tym przetwory dla dzieci i takie tam.. Drugi duzy jestobok digh Beth Station( nie wiem czy dobrze napisałam, ale chodzi mi o centrum miasta i główną stacje autobusów) On jest spory, jest wedlina, oboce, wazywa, soki, kasze, konserwy, ba nawet bułka tarta, herbata, ciasteczka, masełko czy mleko, np dla dzieci ... no i chlebek oczywiście!! W żadnym nie znalazłam herbatek granulowanych dla dzieci typu HIPP, to przysyłają mi z Polski, a moze ktoś wie gdzie mozna kupić takie rarytasy w UK?? W razie problemów, służe pomocą: 077 0102 0182 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 12:21 Digbeth. To znaczy ten sklep w polskim centrum, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
erodzicee Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 13:08 W życiu nie nazwałabym tego kramu w Polskim Domu jako sklep;) Ten jest niedaleko PD, nieopodal Policji;) O i twaróg mają i drożdze co pizze można zrobić....normalną;) Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 13:11 sklepik, chlebek, jedzonko, swiezynka, serek, maselko .... rozumiem, ze to wszystko miniaturowe jakies, w wersji dla lalek, i stad te zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
erodzicee vierablu 06.10.06, 13:30 I właśnie dzięki takim ludziom jak ty odechciewa sie pomagać. Wstyd mi za takich rodaków... Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: vierablu 06.10.06, 13:33 Mi za to wstyd za takich, ktorzy nie potrafia sie przyznac do swoich bledow. Przezalosne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: vierablu IP: *.proxy.aol.com 06.10.06, 14:20 erodzicee napisała: "Wstyd mi za takich rodaków..." a mnie wstyd za takich rodakow ja Ty, przepraszam za szczerosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawidoo Re: vierablu IP: *.cable.ubr01.king.blueyonder.co.uk 06.10.06, 16:38 Stary wyluzuj, nie potrafisz przyznać sie do błaznowania?? Potrzebujący pytają, a ci co wiedzą odpowiadają. Jesli przez takich jak ty przestaną to jaki sens bedzie miało to forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: vierablu IP: *.proxy.aol.com 06.10.06, 14:25 " I właśnie dzięki takim ludziom jak ty odechciewa sie pomagać." a mnie przez takich ludzi jak ty odechciewa sie czytac po polsku, polskie forum. przepraszam za szczerosc. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda vierablu ::)))) IP: *.proxy.aol.com 06.10.06, 14:18 moje ulubione to "pieniazki" no i nie ma jak "jedzonko, serek" etc brr przepraszam za off topic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 01:20 Ja tez prosze o adresy w Brum - znam tylko jeden na Erdington :) Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 12:41 Polskie sklepy... no cóż, ja mam mieszane uczucia - w moim mieście są dwa. Większość rzeczy jest puszkowana albo paczkowana - zawierają tyle chemikaliów, że smakowo nie różnią się od szajsu z Lidla czy Tesco. Polski chleb jest pieczony na angielskiej mące. Ciastek i drożdżówek podobno nie mogą(?). Są paczkowane z miesięcznym terminem ważności:>. Słodycze są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 12:58 Racja. Nie ma problemu z dostaniem chleba lepszej jakosci niz ta krojona kicha standardowo dostepna w polskich sklepach. Ruskie pierogi, bigos, golabki czy co tam jeszcze mozna samemu zrobic z tego co kupisz w byle Tesco. Jedyny powod zagladania do polskich sklepow to majonez Winiary i kiszone ogorki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 13:02 a ja myślę że majonez kielecki jest najlepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 13:34 Jak moze byc najlepszy, skoro najlepszy jest Winiary? A jak wiadomo, najlepszy moze byc tylko jeden ;] Odpowiedz Link Zgłoś
erodzicee Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 13:05 No nie do końca sie z tym zgadzam. Czesto bywamy w tym sklepie. Gadaliśmy z piekarzami którzy akuratnie dostarczali kosze z chlebem. To polacy, chleb pieką na polskiej mące. Dla mnie i mojej rodziny to rewelacja. Drozdzówek nie mają ale recze ze jedzonko polskie. Identyczne jak w polskim sklepie. S atez gorące kubki, szybkie dania i zupki chinskie. Pewnei ze to chemia, ale czy w polsce jej nie jedliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
magda2219 Re: Polskie sklepy w UK? 06.10.06, 16:10 zgadzam sie, wedlog mnie jakosc polskich produktow jest bardzo srednia, mowie o londynie, czasem trafi sie niezly chleb, ale czesto jest gliniasty i naprawde nic specjalnego, w sklepie kolo mnie tez wszystko paczkowane, polprodukty, wiele podobnych dostaniesz w tutejszych ang. sklepach, konserwy i zupki chinskie, ale mi smakolyki, dlaczego tak malo sprzedaja swiezych produktow?? tak jak jest np we wloskich delikatesach, gdzie wybor jest duzy... reasumujac, polskie produkty sa dobre, czasem duzo lepsze od angielskiego jedzenia, tylko obawiam sie, ze dostepne tylko w polsce, bo tu wybor jest marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Polskie sklepy w UK? IP: 217.70.59.* 08.10.06, 07:50 podobno polskie sklepy w UK prowadza glownie Hindusi ;-) dziewczyna P.S. Miecio uważa, że prędzej czy później depisuaryzacja Polski się dokona. znalezione na www.blog.miecio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Re: Polskie sklepy w UK? IP: *.uz.zgora.pl 06.10.06, 13:44 ja szukam polskiego nabialy CHUDEGO!!! w Edynburgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Polskie sklepy w UK? IP: *.is.net.pl 06.10.06, 21:23 w Coventry gdzie mieszkam jest polski sklep na Keresley Road, jest jeszcze kramik z np. goracymi kubkami na targu Odpowiedz Link Zgłoś