Dodaj do ulubionych

Internet!!!!!

28.10.06, 11:38
Witam chciałbym sie dowiedziec jak i jaki założyc internet w domu od tesco,
dodam ze niema tam gniazdka telefonicznego. A i chodzi mi o jakis tanie
internet z limitem!
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Internet!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 28.10.06, 12:45
      no to masz pospszątane
      no chyba ze jakis kolo ma bezprzewodowego neta i go nie zabezpiecza tak jak u
      mojego kumpla :)
      ja mam ten sam problem
      a gniazdo bt ponad 100f
      • Gość: kasia Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr08.haye.blueyonder.co.uk 28.10.06, 15:46
        Ja mam z Telewestu bez gniazdka telefonicznego internet
        • Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 28.10.06, 18:43
          ja tez ja przedmowczyni, a po co ci limit?
          • leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 28.10.06, 18:49
            poniewaz niepotzrebuje neta bez limitu i jakiegos szybkiego, chodzi mi o tani
            internet byle gg i skype działał to wszytko!
            • leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 28.10.06, 18:49
              A wiem ze taki net jest tanszy~!
              • Gość: polishchaser1 Re: Internet!!!!! IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.10.06, 22:33
                sprawdź na stronie ntl-a czy twój "rewir" jest w ich zasięgu, jeśli tak to bierz
                ich.Internet mają nielimitowany, nawet ten w najtańszym pakiecie za (chyba) 15 Ł
                miesięcznie. Każdy inny privider wymaga kabelka telefonicznego(jak nie
                masz-podłaczenie 80 Ł) - abonament 11 Ł miesięcznie plus opłata za internet -
                czyli najmniej ok 25
                ł na mies.Ja mam niestety bt(odradzam) ale już wkrótce zamierzam przerzucić się
                na AOL, bo nie jestem w zasięgu ntl.
                • Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.10.06, 10:22
                  NTL = Telewest polishchaser1 :))

ja ze jestem uwiazany z telewestem, na 12 mcy to szukam mieszkania wlasnie w ich
                  zasiegu razenia
                  a leszku tu raczej nie ma znaczenia czy z limitem czy bez wazniejsza jest cena,
                  gdyz tesco value broadband jest za ok 13 gbp z limitem 2gb (cytuje z pamieci) i
                  bt line required, wiec za 2gbp wiecej masz no limit,oczywiscie warunek kabelek TW
                  • leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 30.10.06, 18:19
                    Tak wiem ale jeste ten problem ze niemam kabla telefonicznego znaczy gniazdka w
                    domu niema tez telewizora takze z kablówki tez niebedzie, iwec jaki net
                    radzicie, moze bexzprzewodowy, ale jakie firmy???
                    • Gość: polishchaser1 Re: Internet!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 31.10.06, 09:19
                      broadbandchecker.co.uk - tu masz stronkę na której wpisujesz kod pocztowy i
                      wyskoczy ci parenaście ofert dla towjego rewiru.Tak przy okazji to jaki
                      bezprzewodowy masz na myśli bo chyba nie satelitarny(najdrozszy i najwolniejszy
                      z możliwych) a innego wireless tu chyba nie ma(chyba ze między routerem a
                      pecetem:)).A po drugie to nie chce mi się wierzyć że nie ma żadnych gniazdek tv
                      ani tel. w domu bo to jest wszędzie, w kazdym domu.
                      • Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.10.06, 11:03
                        no bezprzewodowy to tylko JUMA Broadband ;)))

ja na poprzednim mieszkaniu tak mialem ale slabo sialo sygnalem niestety i raz
                        lapalo raz nie wiec szkoda gadac tu gdzie teraz mieszkam tez lapalem z zewnatrz
                        ale te mocniejsze byly zblokowane, do awarii sieci elektrycznej ;))) teraz sa na
                        nowo ale ja korzystam z wlasnego routera wiec nie patrze na inne, raczej
                        wszedzie mozna trafic na sygnal, tutaj duzo osob korzysta z wirelessa, wiec
                        wpiac sie mozna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka