leszekrzeszow 28.10.06, 11:38 Witam chciałbym sie dowiedziec jak i jaki założyc internet w domu od tesco, dodam ze niema tam gniazdka telefonicznego. A i chodzi mi o jakis tanie internet z limitem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Internet!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 28.10.06, 12:45 no to masz pospszątane no chyba ze jakis kolo ma bezprzewodowego neta i go nie zabezpiecza tak jak u mojego kumpla :) ja mam ten sam problem a gniazdo bt ponad 100f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr08.haye.blueyonder.co.uk 28.10.06, 15:46 Ja mam z Telewestu bez gniazdka telefonicznego internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 28.10.06, 18:43 ja tez ja przedmowczyni, a po co ci limit? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 28.10.06, 18:49 poniewaz niepotzrebuje neta bez limitu i jakiegos szybkiego, chodzi mi o tani internet byle gg i skype działał to wszytko! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 28.10.06, 18:49 A wiem ze taki net jest tanszy~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishchaser1 Re: Internet!!!!! IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.10.06, 22:33 sprawdź na stronie ntl-a czy twój "rewir" jest w ich zasięgu, jeśli tak to bierz ich.Internet mają nielimitowany, nawet ten w najtańszym pakiecie za (chyba) 15 Ł miesięcznie. Każdy inny privider wymaga kabelka telefonicznego(jak nie masz-podłaczenie 80 Ł) - abonament 11 Ł miesięcznie plus opłata za internet - czyli najmniej ok 25 ł na mies.Ja mam niestety bt(odradzam) ale już wkrótce zamierzam przerzucić się na AOL, bo nie jestem w zasięgu ntl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.10.06, 10:22 NTL = Telewest polishchaser1 :)) ja ze jestem uwiazany z telewestem, na 12 mcy to szukam mieszkania wlasnie w ich zasiegu razenia a leszku tu raczej nie ma znaczenia czy z limitem czy bez wazniejsza jest cena, gdyz tesco value broadband jest za ok 13 gbp z limitem 2gb (cytuje z pamieci) i bt line required, wiec za 2gbp wiecej masz no limit,oczywiscie warunek kabelek TW Odpowiedz Link Zgłoś
leszekrzeszow Re: Internet!!!!! 30.10.06, 18:19 Tak wiem ale jeste ten problem ze niemam kabla telefonicznego znaczy gniazdka w domu niema tez telewizora takze z kablówki tez niebedzie, iwec jaki net radzicie, moze bexzprzewodowy, ale jakie firmy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishchaser1 Re: Internet!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 31.10.06, 09:19 broadbandchecker.co.uk - tu masz stronkę na której wpisujesz kod pocztowy i wyskoczy ci parenaście ofert dla towjego rewiru.Tak przy okazji to jaki bezprzewodowy masz na myśli bo chyba nie satelitarny(najdrozszy i najwolniejszy z możliwych) a innego wireless tu chyba nie ma(chyba ze między routerem a pecetem:)).A po drugie to nie chce mi się wierzyć że nie ma żadnych gniazdek tv ani tel. w domu bo to jest wszędzie, w kazdym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Internet!!!!! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.10.06, 11:03 no bezprzewodowy to tylko JUMA Broadband ;))) ja na poprzednim mieszkaniu tak mialem ale slabo sialo sygnalem niestety i raz lapalo raz nie wiec szkoda gadac tu gdzie teraz mieszkam tez lapalem z zewnatrz ale te mocniejsze byly zblokowane, do awarii sieci elektrycznej ;))) teraz sa na nowo ale ja korzystam z wlasnego routera wiec nie patrze na inne, raczej wszedzie mozna trafic na sygnal, tutaj duzo osob korzysta z wirelessa, wiec wpiac sie mozna Odpowiedz Link Zgłoś