Dodaj do ulubionych

Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone.

IP: *.mikolow.net 01.11.06, 17:37
Proszę o opinie na temat mieszkania/życia w tym mieście.

Dziękuję,

Pozdarwiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: jelitko Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: 194.72.105.* 01.11.06, 17:45
      Dobrze, ze pytasz. W tym roku Strabane znalazlo sie na osmym miejscu w rankingu
      najgorszych miejsc do zycia w uk. W ocenie brano pod uwage rozne czynniki, taki
      jak: przestepczosc, srodowisko, styl zycia, edukacja i zatrudnienie. W zeszlym
      roku miasteczko zajelo szoste miejsce wiec nastapil pewien progres ;o). Czy w
      dalszym ciagu jestes zainteresowana przyjazdem do slonecznego Strabane?
      • Gość: Agnes Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: *.mikolow.net 01.11.06, 18:39
        tak:)

Masz więcej newsów???

mogę emiala prosić:)

Pozdrawiam,dziękuję
        • Gość: jelito grube Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: 194.72.105.* 01.11.06, 20:27
          hmm, o jakiego emiala Ci chodzi? znam jednego meksykanina o takim imieniu.
          niestety jest dosc stary i gruby. W dodatku naduzywa alkoholu.
          Jesli chodzi o Strabane to naprawde sa lepsze miejsca w irlandii polnocnej.
          polecam belfast.
    • Gość: Agnes Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: *.mikolow.net 02.11.06, 13:18
      Witam,
      O e-mail.
      Jeśli natomiast Meksykanin mieszka w Strabane i podzieli się opinia na ww temat-
      chętnie z nim porozmawiam.

Chciałabym się dowiedziec więcej o tym mieście od ludzi, którzy mają o nim
      jakieś pojęcie (większe niż moje -wiedza teoretyczna).

Dziękuję, pozdrawiam
      • Gość: HarryStreet Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: 167.127.24.* 03.11.06, 01:46
        Witam,
        Mieszkam w Strabane od jakiegos czasu wiec moge sie podzielic doswiadczeniami.
        Co do 8 miejsca w rankingu najgorszych miast to prawda. Natomiast rzeczywistosc
        jest zupelnie inna. Ranking opiera sie na rzeczywistych liczbach miedzy innymi
        z home office o bezrobociu itd, o stopie zycia, przestepczosci. Dla mnie
        miasteczko Strabane to przyzwoite i naprawde przyjemne miejsce do mieszkania.
        Co do bezrobocia to rzeczywiscie tu jest najwieksze ale po ludziach tego nie
        widac. Malo jest mieszkancow ktorzy nie pracuja. Po prostu robia to na czarno.
        Zreszta widac to po tym jakimi jezdza samochodami i w jakich domach mieszkaja.
        Wszystko nowe i drogie. Nastepny powod zeby tu zamieszkac to to ze Strabane to
        w 90% katolicy wiec zadnych problemow z tym nie ma. Nie czujesz sie tu obco a
        raz w miesiacu sa polskie msze. Oczywiscie to jest male miasteczko wiec nie ma
        tak duzo atrakcji jak w Belfascie ale blisko stad do Derry i nad ocean wiec nie
        jest tak zle. Dla mnie miasto jak najbardziej godne polecenia no i tansze niz
        Belfast co tez jest duzym plusem. A ludzie ktorzy tu w ogole nie byli nie
        powinni sie wypowiadac.
        • Gość: agnes Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: *.mikolow.net 03.11.06, 15:55
          Dziękuję bardzo Harry street za wypowiedź.
          Mogę prosić Twojego emaila?
          mam parę konkretnych pytań odnośnie pracy w pewnej firmie.

Dziękuję serdecznie,
          pozdrawiam z Polski
          • Gość: HarryStreet Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: 167.127.24.* 03.11.06, 22:14
            Nie ma sprawy harry_street@o2.pl
            pozdrawiam
            • Gość: Aga:) Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: *.mikolow.net 04.11.06, 08:41
              Dziękuję bardzo!
    • Gość: mini Polaczki :( IP: *.as13285.net 02.01.15, 01:20
      mieszkam w Strabne już kilkanaście ładnych lat . Niestety miasteczko to nie jest wcale takie miłe a zwłaszcza nasi rodacy kochani . a pewna ulica która juz opanowana została totalnie przez naszych a zwłaszcza pary które nie mają dzieci to totalna porażka . Więc jeśli możecie to z daleka od tej miejscowości a przynajmniej od tej właśnie ulicy , Praca tylko w pewnej firmie zajmujacej się żywnością w której 90% to Polacy lub firma krawiecka i zero perspektyw na znalezienie czegoś lepszego .a nad ocean wcale nie jest tak blisko i raczej rzadko można się w nim popluskać ze względu na niską temp. Wcześniej wspomniane piękne samochody to tez gruba przesada:)bo ludzie na kredytach jadą .
    • dwie_szopy_jackson Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. 02.01.15, 11:31
      Strabane to jest straszna dziura i mowie Ci to jako wieloletni mieszkaniec Irlandii Polnocnej.
      • jaybe Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. 10.01.15, 09:06
        Byłem w Irlandii ponad 20lat temu i zdziwiłem się,jaka Irlandia jest mała.Objechałem samochodem z Dublina,przez Waterford,Cork,Limerick,Gallaway,Donegal,Sligo,Derry do Omagh,Armagh,Belfast itd.,więc odległościowo nie ma problemu.Miałem mieszkać w Omagh,ale wtedy katolicy nie lubieli się z protestantami,więc stwierdziłem,że to nie mój problem.Mam wielu przyjaciół Irlandczyków i mentalnościowo,są bardzo weseli i rozrywkowi.Jeśli nie pracują to tylko dlatego,że bardziej opłąca im się siedzieć na zasiłkach.Jedź,popracuj,sama zobaczysz,a jeśli nie będzie ci się podobać,będąc tam,zawsze możesz przenieść się do Belfastu.Ludzie różnie gadają,ale dopóki sama nie skosztujesz,nie dowiesz się jak tam jest naprawdę.Chciałęm kupować dom w Irlandii,bo tanio,ale za daleko,żeby pilnować lokatorów.Powodzenia.
        • Gość: Nich Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. IP: *.as13285.net 21.01.15, 18:30
          Propo Strabane to Nie przyjeżdżajcie tutaj ludzie zero pracy tylko w fabryce są jakieś szanse za marne pieniądze wiec albo zapindalasz w fabryce żarcia albo siedzisz skulona czasami po 11godzin i szyjesz szmatki w innej fabryce nieopodal a ludzie jeśli rylko mogą ,maja jakieś szanse to nóż ci w plecy wbija . a dodatki na dzieci to kilka marnych funtów i jak ktoś już napisał wcześniej ze domy w Irlandii są tanie to chyba nie ma pojęcia co mówi .dom średniej klasy to kwota ok 100tys funtów . A wypłaty to ok 210 funtów tygodniowo i to jak masz szczęście z godzinami a rachunki płacić trzeba i to nie małe . Kraina mlekiem i... To może była ale 6 lat temu .pozdrawiam
          • jaybe Re: Praca w Miasteczku Strabane, county Tyrone. 24.01.15, 08:50
            Znalazłem kilka ładnych domów za Ł85k w okolicach Strabane,ale Armagh jest lepszą okolicą(mniej ludzi na socjalu,większy odsetek właścicieli domów bez pożyczki hipotecznej,mniej samotnych matek,czytają jakościowo lepsze gazety itd.).Ty Nich piszesz to co widzisz,ja analizuję różne dane i rozmawiam z Irlandczykami,którzy masowo wyjeżdżają z Irlandii(północ i południe),w poszukiwaniu lepszego życia.W Londynie nie kupisz domu za mniej niż Ł250k,więc o pożyczce można zapomnieć,bo musisz zarabiać Ł80k rocznie,żeby dostać taką pożyczkę.Reasumując,w UK lepiej się żyje albo ludziom bardzo bogatym,albo biednym,bo państwo dba o te grupy.Reszta płaci opłaty i podatki za wszystko.
            Moim zdaniem,do odważnych świat należy i jeśli się nie spróbujesz,to całe życie przesiedzisz przed TV narzekając na wszystko,a nóż w plecy wszędzie wbijają.Ja mam podwładnych Anglików i noże wbijają z uśmiechem,ale TAKIE JEST PRAWO BUSZU :) Nie ma się o co obrażać.
    • Gość: jaro żałuję :( IP: *.as13285.net 03.02.15, 00:36
      Witam mieszkam w Strabane może nie tak długo jak niektórzy ale niestety nie powiem nic dobrego :( człowiek jest tu samotny nawet jak mieszka z rodziną . Czasami żałuję że tu przyjechałem w Polsce nie było tak źle ale człowiek chciał jeszcze więcej i... ma .
    • Gość: młoda kali chcieć być kierownik? kali do strabane !! IP: *.as13285.net 03.02.15, 00:55
      Marne pieniądze , ludzie wredni , praca do niczego . Tyle jest z pracy w fabryce . A Polak jak się dorwie na stanowisko superviser to jedzie po ludziach totalnie!! ale czasami jest tez zabawnie bo np.taki superkierownik (jest z angielskim na poziomie gorszym od mojego włochatego pupila.)zaczyna rozmowe z irysem i nie idzie mu totalnie a pot zaczyna mu spływac po czole bo juz sam nie wie co chciał powiedzieć to dla takich chwil w sumie warto czasami zostać hehe . Super kierownik który nie umie mówić po angielsku takie rzeczy tylko w Strabane :)
      • jaybe Re: kali chcieć być kierownik? kali do strabane ! 06.02.15, 20:14
        To się nazywa polska mentalność,leczenie kompleksów poprzez bycie świnią.Lekarstwem na to jest bycie porządnym człowiekiem i nie zadawanie się z debilami;) Skoro jest tam beznadziejnie to oszczędzajcie kasę i przenieście się w inne miejsce,niekoniecznie w NI.To chyba nie jest obóz pracy?Jeżdzicie samochodem do Polski?Znalazłem w NI samochód,który chciałem kupić,ładny ale daleko,żeby tam pojechać na weekend.
        Przeciętny Paddy jest podobny do Polaka,ale niestety teraz ma Polaka,na którym może się powyżywać:(
        www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka