Dodaj do ulubionych

Przewóz papierosów z PL do UK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:55
Zamierzam wziąźć kilka kartonów fajek do UK. Jak duże jest ryzyko, że "wpadnę"
i czy jest to bardziej pewne na polskim lotnisku (ku radości celników), czy
już po przylocie na Wyspy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Palacz. Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.ipt.aol.com 24.11.06, 18:36
      Logika wskazuje,ze polskich celnikow nie interesuje ile wywozisz,ale jak
      angielscy znajde wiecej niz jeden karton to cie odesla spowrotem.
      • Gość: przemytnik Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.winn.cable.ntl.com 25.11.06, 03:43
        gowno prawda"""
      • Gość: dvt Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:09
        Hm, myslalam ze polscy celnicy wlasnie czyhaja na "mrowki", zeby przechwytywac
        owe wagony fajek (i potem je wypalac, bo watpie zeby grzecznie sie tego
        pozbywali). O angielskich wiem tyle, ze jak znajda wiecej niz 2-3 kartony (z
        Polski wolno wwiezc 2), to a)moga dac pierwsze i ostatnie ostrzezenie i wpuscic
        delikwenta wraz z kontrabanda b)zabieraja papierosy ale wpuszczaja delikwenta.
      • mike-great Po co targać? W UK na fajki zarobisz... 27.11.06, 19:51
        Po co targać? W UK na fajki zarobisz...

Gość portalu: Palacz. napisał(a):

> Logika wskazuje,ze polskich celnikow nie interesuje ile wywozisz,ale jak
        > angielscy znajde wiecej niz jeden karton to cie odesla spowrotem.
    • Gość: ajax Patrz na tablice informacyjne. IP: *.aster.pl 25.11.06, 10:22
      Ludzie wychodzący z lotniska, na własne życzenie, maszerują przed nosami
      celników. Tymczasem, gdyby tuż przed celnikami, popatrzyli na tablice
      informacyje "dla obywateli UE", to poszliby równoległą drogą bez celników. Tam
      nawet nie było możliwości, żeby gdzieś odejść na bok do jakiejś kontroli. Nie
      było żywego ducha. Ja byłem JEDYNY, który przeszedł się korytarzykiem "nur fur
      Union". Wszyscy idą w prawo, a ty jeden idziesz w lewo. To jest bardzo trudno
      pójść inaczej niż wszyscy. Już myślałem, że idę na jakieś zaplecze, tak ten
      korytarz wyglądał. Ale nie, po kilkunastu metrach, tuż przed ostatnimi
      drzwiami, spotkałem pozostałych pasażerów. Tym razem nie zobaczyłem celnika.
      • Gość: dvt Re: Patrz na tablice informacyjne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:12
        Chyba masz na myśli korytarz dla osób które nie mają (teoretycznie)nic do
        oclenia. Dla obywateli UE to są osobne kolejki ale do odprawy paszportowej.
        Zresztą, ja 2 razy samolotem lecialam jak dotąd i dlatego się radzę bardziej
        doświadczonych. Poza tym, skoro tak łatwo umknąć celnikowi, to jak to jest że
        ludzie lądują na kontrolach osobistych - wszystko wyfruwa z walizki itd. ?
        Jakieś łapanki czy co ?
    • Gość: igi Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:07
      to mozna przewiesc 1 czy 2 wagony fajek
    • Gość: agunia 262 Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:46
      Przecież na stronie np. wizzair pisze ze można przewieźć nawet 800 szt.
      papierosów czyli 4 kartony.
      • Gość: Pat&Co Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.efm.bris.ac.uk 27.11.06, 18:54
        taa, a wizzair zastapil ostatnio przeciez House of Commons w stanowieniu prawa w
        UK... czekam na dalsze rewelacje
    • Gość: hela Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:47
      Do UK można wwieźć 200 sztuk papierosów, czyli karton. polecam zainteresowanym
      stronę
      www.britishembassy.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1109178278114
      zawiera odpowiednie informacje. Pozdrawiam :)
      • Gość: greg Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.bulldogdsl.com 28.11.06, 19:45
        a to sobie mozesz kupic do tych kilku kartonow fajek zebyc nie obgryzal
        paznokci w samolocie .......
        www.allegro.pl/item144385527__antystresowe_cycki_nareszcie_w_sprzedazy.ht
        ml ...limit jak wyzej podala kolezanka 200 czyli duza paka
        • Gość: Mwaruwari Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.autocom.pl 29.11.06, 23:40
          Limit to 200 sztuk papierosów, czyli 10 paczek + nieograniczona (!?!?!?) liczba
          jakichkolwiek innych wyrobów tytoniowych - tak napisne jest na stronie HMR&C. W
          niedziele lecialem do Liverpoolu. Po wyjściu z samolotu i po ustawieniu sie przy
          taśmi po odbiór bagazu obejrzałem się na chwile i zobaczyłem sześciu angielskich
          celników z minami kotów, które własnie dobrały się do śmietany. Dwie osoby idace
          przede mną poprosili na bok i zaczęli kontrolę. Zakładam, że nie były to jedyne
          dwie osoby.
          • Gość: dvt Re: Przewóz papierosów z PL do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:02
            Hmmm, to zła wiadomość, zakładam że takie kontrole nie są rzadkością.

Niebawem odwiedzi mnie chłopak z Liverpoolu właśnie i oczywiście chciałby sobie
            przywieźć troszkę tanich fajek z PL. Może wobec tego namówię go na zakup tytoniu
            ?;-)

Czy w PL w ogóle można kupić angielskie papierosy: Embassy Regal
            Lambert&Butler..? Jak dotąd tylko Bensony znalazłam, w wyśmienitej cenie 7.80 za
            paczkę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka