Dodaj do ulubionych

UK, Tesco i inne

31.01.07, 15:39
Kilka moich spostrzeżeń odnośnie pracy w Tesco i życia w UK. Zajęcie proste,
nieskomplikowane, a menadzerowie w porządku. Sporo zawistnych i podłych
Polaków bez żadnych ambicji, którzy nie mogą znieść, że komuś może być lepiej
od nich - no ale zazdrość jest nie tylko wśród Polaków. Co do kasy to jak na
polskie warunki jest ok, tyle że tutaj mieszkanie pochłania dużo pieniędzy:
do tego koszty jedzenia plus dojazdy sprawiają, że zostaje niewiele tych
funtów. Jeszcze mniej będzie jeśli chce się iść do pubu, kina czy jechać
gdziekolwiek. Żyje się z obcymi ludźmi w jednym domu, z dala od rodziny i
przyjaciół w Polsce, a to wszystko za około 500 f oszczędności na miesiąc. Co
za to można w pl kupić, skoro ceny mieszkań poszły w górę niesamowicie i
dalej będą szły z tego co czytam. Generalnie życie w UK to jak dla mnie
wegetacja, bo ani kasy nie idzie nazbierać na cokolwiek sensownego w Polsce,
ani tym bardziej w Anglii, gdzie ceny są horrendarne przy zarabianych
pieniądzach w tej pracy. Tesco nie jest złe, ale trzeba będzie chyba poszukać
innej lepiej płatnej pracy, bo w ten sposób się do niczego nie dojdzie. No,
ale może ja się mylę.....:)

Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: UK, Tesco i inne IP: *.lom.vectranet.pl 31.01.07, 15:43
      mowisz ze 500 odkladasz i ci zle czlowieku po co narzekasz wracaj do ciemnogrodu do swoich ziomkow lecha i jarka i pracuj za tysiac no ale bedziesz mial czas dla przyjaciol
      • facetpl1 Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 15:46
        chłopie 500 odkładając w uk to porażka :P
        • Gość: kolo Re: UK, Tesco i inne IP: *.lom.vectranet.pl 31.01.07, 15:51
          od czegos trzeba zaczac chyba ale jak to dla ciebie porazka to mowie ci wracaj do ciemnogrodu i przy dobrych wiatrach odlozych hmm no nie wiem czy 50 funtow odlozysz
          • facetpl1 Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 15:58
            co do tego masz rację, tyle tylko, że jak popracuje się dłużej na nocki to
            widzi się to z trochę innej perspektywy
            • Gość: kolo Re: UK, Tesco i inne IP: *.lom.vectranet.pl 31.01.07, 16:03
              no nie wiem jak to sie widzi ale mam nadzieje niebawem sie dowiem,ale mysle ze po jakims czasie sa szanse na znalezienie pracy w normalnych godzinach i za wieksza gotowke
              • Gość: 1spag Re: UK, Tesco i inne IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.01.07, 16:47
                kolo odwal sie od goscia sam wracaj najlepiej do biskupina, gosc napisal rzeczy
                post o rzeczywistosci, gdyby mieszkania w pl tak nie poszybowalyby w gore to
                przy pracy w tesco mozna o czyms myslec i probowac realizowac, ale teraz to
                niewiadomo czy lepiej zbierac na mieszkanie 2 pokojowe w pl (moja okolica nowe
                min ok 400 000PLN) czy 2 bedroom flat w uk (moja okolica nowe min ok. 200
                000-220 000GBP).
              • facetpl1 Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 16:49
                pewnie jest szansa na to - ale najpierw popracuj w tesco :P
    • loke2 Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 17:07
      Tak. Masz rację. Co to jest 500 funtów!? To nie pieniądze! To kpiny a nie
      oszczędności! ... Ech ludzie
      • ramirezos Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 17:37
        K...a wspaniały rząd polski nie pozwala nawet dwuch stówek odłożyć, a wy do
        ch.ja płaczecie bo tylko pięćset funtów???? Jedźcie do kongo ko wam będą w
        płacić w guwnach pawiana (może i śmierdząca ala zawsze waluta), a jak wam kasy
        zabraknie to pod palmą nazbieracię!!!
        Ludzie wy chyba nie próbowaliście utrzymać się w polsce na własną ręką tylko
        mame za spódnice trzymacie i tak wam dobrze!!! 500 funtów miesięcznie to na
        pewno więcej niż rocznie na ciuchy wydajecie a wam mało???
        loke2 masz rację... Ech ludzie (ale się wkurzyłem).
        I niech nikt się nie obraża tylko najpierw pomyślcie zanim coś napiszecie.
        • Gość: Idiota Platon Re: UK, Tesco i inne IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.07, 18:03
          Wszystko jest uzależnione od potrzeb i ambicji. Jeśli ktoś ma ambicję kupić
          sobie willę w UK, to wątpię, żeby na nią uzbierał z pensji w Tesco. Dla takich
          ludzi 500 funtów to faktycznie porażka. Ja tam nie mam wygórowanych wymagań i z
          takiej kasy bym się cieszył jak mały Edzio.
          • matt.cobosca Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 18:24
            Prawda jest taka, że pracując w hipermarkecie w Polsce czy w Anglii zarobki są
            niskie. Tylko tam można coś odłożyć, a w Polsce nawet nie starczy na opłacenie
            rachunków. Jak ktoś młody woli klepać biedę w Polsce i mieszkać z rodzicami to
            jego sprawa. Jadąc do pracy w Anglii na pewno nie stanę się milionerem, ale
            przynajmniej stać mnie na samodzielne i przyzwoite życie, a w dodatku jeszcze
            coś odłożę na konto, o czym w Polsce można zapomnieć.
        • facetpl1 Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 18:15
          hmmm pewnie dla ciebie taka kasa to raczej kosmos w Polsce co?
          • ramirezos Re: UK, Tesco i inne 31.01.07, 18:52
            facetpl1 napisał:

> hmmm pewnie dla ciebie taka kasa to raczej kosmos w Polsce co?

Jeżeli to było do mnie to masz rację - taka kasa to dla mnie w polsce KOSMOS.
            Razem z żoną zarabiamy około 2800 zł i nie starcza przy dość niskich
            wymaganiach co do poziomu życia. Mieszkanie, żarcie, ubrania, czasem kino i
            żyje się pod kreską.
            Drugą sprawą jest to, że nie mam zamiaru wracać do kraniny kaczorami i
            giertychami płynącej. Nie ma sensu zarabiać 5 lat na mieszkanie w polsce, po
            czym wracać znowu do anglii bo się pieniążki skończyły:(
            • Gość: bungalow bill Re: UK, Tesco i inne IP: 213.199.192.* 01.02.07, 15:07
              Może Ci co tak narzekają to im po prostu..
              • facetpl1 Re: UK, Tesco i inne 01.02.07, 17:16
                Odstosunkuj się jak masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego.....
                • Gość: bungalow bill Re: UK, Tesco i inne IP: 213.199.192.* 02.02.07, 10:38
                  Zawsze możesz poprosić administratora o wyrzucenie mojej wypowiedzi. Pamiętaj że możesz to zrobić tylko 1 raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka