Dodaj do ulubionych

kupno samochodu

15.02.07, 15:52
mam pytanie do zorientowanych odnosnie zakupy auta u dilera badz w komisie ale
na raty..
po jakim czasie sie staraliscie?
jakie warunki trzeba spelnic ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kredyt Re: kupno samochodu IP: 205.223.239.* 15.02.07, 16:29
      Wszystko zalezy od Twojej historii kredytowej. To jakie masz konto bankowe, czy
      masz karte kredytowa, czy ja splacasz o czasie, czy nie masz zadnych innych
      zaleglosci za rachunki i zaden komornik Cie nie sciga.

Plus standardowo czy jestes zarejestrowany do wyborow, jaka jest wysokosc Twojej
      pensji itp.
      Czas mieszkanie w UK nie zawsze ma znacznie, bo czasami mozna miec niezla
      historie kredytowa w krotkim czasie.
      Poczytaj o "credit score" w necie.
      • spacecoyote Re: kupno samochodu 15.02.07, 16:39
        > Wszystko zalezy od Twojej historii kredytowej. To jakie masz konto bankowe,
        czy
        > masz karte kredytowa, czy ja splacasz o czasie, czy nie masz zadnych innych
        > zaleglosci za rachunki i zaden komornik Cie nie sciga.
        >
        > Plus standardowo czy jestes zarejestrowany do wyborow, jaka jest wysokosc
        Twoje
        > j
        > pensji itp.
        > Czas mieszkanie w UK nie zawsze ma znacznie, bo czasami mozna miec niezla
        > historie kredytowa w krotkim czasie.

Ja konto mialam od samego przyjazdu, pierwsza karte kredytowa z limitem £200
        tez dostalam od swojego banku pare miesiecy potem. Dlugow nigdy nie mialam,
        wszystkie 3 karty kredytowe splacam co miesiac. Ale komorke na kontrakt
        dostalam dopiero po wciagnieciu sie na electoral register, a wspomnianego
        ponizej telewizora nie chcieli mi sprzedac w ogole. Moj facet ma dlugi w
        wysokosci £15,000, do tego mortgage, ale dali mu kredyt na ten TV, bo
        regularnie robi minimum payments.
        • Gość: kredyt Re: kupno samochodu IP: 205.223.239.* 15.02.07, 17:09
          To wszystko to sprawa indywidualna. Ja sie zarejestrowalawalam do wyborow pod
          pierwszym adresem gdzie mieszkalam tylko 4 miesiace, potem od razu pod nowym i
          nie mialam zadnych problemow z kredytami.

Pewnie wysokosc dochodow tez ma znacznie.

Autor watku powinien sie przejsc po prostu do pierwszego z brzegu dealera i
          dowiedziec sie czy dostanie kredyt czy nie. Szkoda czasu na gdybanie.
    • spacecoyote Re: kupno samochodu 15.02.07, 16:33
      Ja samochod kupilam za gotowke, ale karty kredytowej nikt mi nie chcial dac az
      do czasu, kiedy moglam powiedziec, ze jestem pod danym adresem od 3 lat. Robia
      credit check - liczy sie ilosc czasu pod okreslonym adresem. Chcialam kupic TV
      na 12 miesieczny bezodsetkowy kredyt i mi nie dali kredytu, a mojemu facetowi
      dali - mimo ze zarabial mniej ode mnie i mial pelno dlugow, a ja zadnych.
      • Gość: Maya Re: kupno samochodu IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 15.02.07, 19:20
        Jeszcze cos dodam jako ciekawostke.Moze to kogos spotka w przyszlosci i
        informacja ta sie moze przydac.Ludzie w UK czesto sie przeprowadzaja a w
        szczegolnosci w dzielnicach tanszych gdzie z regoly polacy i inne narodowosci
        mieszkaja.Bywa tak ze poprzedni wlasciciel ostro nabroil finansowo i adres jest
        tak zwanie "back listed"Nowy wlasciciel o tym nie wie i nagle chce sobie konto
        otworzyc i wie ze byl finansowo swiety a tu nikt mu nie chce nic otworzyc i
        nawet nie powie dlaczego.Trzeba wtedy sprawdzic czy na ten adres nie bylo
        rejestracji finansowych w poprzedniech latach na poprzednich wlascicielach i
        jak ten poprzednik do tego podchodzil.Mam nadzieje ze to nikogo nie
        spotka.Jesli jednak spotka to nie panikujcie to jest do odkrecenia ale troche
        tez jest przy tym zamieszania.Powodzenia
        • Gość: vitek Re: kupno samochodu IP: 82.3.204.* 16.02.07, 00:11
          > Trzeba wtedy sprawdzic czy na ten adres nie bylo rejestracji finansowych w
          poprzedniech latach na poprzednich wlascicielach i jak ten poprzednik do tego
          podchodzil

A możesz łaskawie wyjasnić jak to zrobić?
          Tajemnica bankowa mówi ci coś ten termin? :)
      • Gość: vitek Re: kupno samochodu IP: 82.3.204.* 16.02.07, 00:15
        > mial pelno dlugow, A JA ZADNYCH

Ano właśnie w tym tkwi problem.
        Kto nie ma długów, ten nie dostanie kedytu.
        Bo nie ma żadnych danych co do jego wiarygodności.
        Nonsens? Tak. Ale identycznie jest z pracą. Wszędzie wymagają doświadczenia.
        Jak go nie masz nigdzie nie dostaniesz pracy i nigdy go nie zdobędziesz. Jak
        nie masz długów nigdy nie dostaniesz pożyczki.
        Paradoxy 21. wieku :)
    • e-martik Re: kupno samochodu 15.02.07, 20:00
      dzieki wszystkim za odpowiedz:)
      z historia kredytowa wlasnie jest najwiekszy problem bo jak dotad kupowalismy
      raczej za gotowke, zreszta nie mozna bylo inaczej jestesmy tu dopiero ponad rok
      wiec nikt nie chcial slyszec o karcie kredytowej, odrzucili nam jakis czas temu
      bo nie mielismy jeszcze konta przez rok, za pol roku mozna sie starac ponownie
      wiec jedynie zostaje czekac i z ciekawosci przejdziemy sie do jednego czy
      drugiego dilera i ocenimy szanse
      pozdrawiam
      • penelopa.pitstop Re: kupno samochodu 15.02.07, 20:12
        Jak jeszcze nie zarejestrowalam sie do wyborow - electoral roll, to wpisz sie.
        Na stronie swojej gminy - council'u znajdziesz informacje jak to zrobic i
        fomularz. To bardzo pomaga w kwestiach finansowych.

Opcja zas na zdobycie karty moze byc np przeniesienie konta do innego banku,
        gdzie nie beda Wam stawiac warunkow typu rok czekania.
    • elaweybridge Re: kupno samochodu 17.02.07, 09:53
      bardziej sie oplaca wziac pozyczke w banku i auto kupic za gotówke. z zasady %
      ktory oferuje dealer bedzie prawie zawsze wyzszy od tego ktory oferuje ci bank.

oczywiscie sa wyjatki. znajomy ostatnio wytargowal sie w Toyocie na kredyt
      oprocentowany niecale 4% za nowa Yaris. :O

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka