Dodaj do ulubionych

Podroz autem do PL - porada

20.03.07, 20:51
Witam wszystkich Forumowiczow,
Miwszkajac w UK wybieram sie do PL autem. Bede jechal przez F,B,NL i D. Auto
na benzyne i wlasnie tego dotyczy pytanie. W ktorym z tych krajow (a moze
nawet wiecie na ktorej sieci stacji) najbardziej oplaca sie tankowac beznynke.

Dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: majkel Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.bas502.dsl.esat.net 20.03.07, 21:44
      przed antwerpia skrecisz w prawo na eindhoven i pojedziesz jakies 60 km na prawo
      jest stacja maja tam 3centawos taniej na litrze tylko najlepiej z rana bo
      kolejka jest zawsze ale z rana mniejsza
      • korkix78 Re: Podroz autem do PL - porada 20.03.07, 21:59
        Hmm majac benzyniaka zwykle dojezdzalem do Gelsenkirchen i tam zjezdzalem z
        autostrady i tankowalem do pelna - starczalo potem w sam raz do Polski z lekkim
        zapasem.
        Tyle, ze mam kolege w Gelsenkirchen i laczylem to z soba po prostu :-)

Od miesiaca jednak "udieslowilem" sie i nie wiem sam jak teraz bedzie to
        wygladalo. Bylem pare dni temu w Belgii i tam widzialem ropke za 0,95 Ojro, ale
        pojecia nie mam, moze Francja, Holandia i Niemcy nie sa gorsze ?

Sie bede zastanawial, jak sie bede wybieral.
        • Gość: ale nedza Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.lei3.cable.ntl.com 20.03.07, 22:09
          na trasie UK-PL zdecydowanie najtaniej jest w Luxemburgu pb95 ok.1,05Euro do
          1,10euro-tylko niezawsze po drodze
        • Gość: A Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 21.03.07, 23:22
          W Holandii to mozna dostac czasami zawalu serca na stacji ;-)
    • Gość: ankadal Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.bulldogdsl.com 20.03.07, 22:09
      Chcialabym zapytac,ile czasu wam zajmuje dojazd do Polski,o ktorej najlepiej wjezdzac przez granice-bo slyszalam ze czasem dlugo sie czeka.Moze macie jakas trase ktora polecacie.
      No i przede wszystkim, czy dziwnie i czy bezpiecznie jest angielskim autem w Polsce?
      My jedziemy pierwszy raz na Wielkanoc:)
      Pozdrawiam
      • Gość: ff Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.adsl.legend.co.uk 22.03.07, 10:50
        polska to najbardzoej niebezpieczny kraj do jazdy jakimkolwiek autem

nie ma autostrad, jezdza wszyscy jak wariaci, pelno dziur
        nie ma co porownywac do zachodu

najlatwiejsza trasa to chyba caly czas E40 ale zalezy w ktora polske jedziesz
        • Gość: ... Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.aster.pl 21.05.07, 23:19
          ff twoje przezycia z jazdy trabantem z wujkiem staszkiem malo kogo interesuja.
          Teraz stac cie co najmniej na fiata 125 wiec kozak z ciebie. Zalosny idiota..
          • Gość: elibre Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.leed.cable.ntl.com 27.05.07, 22:05
            sama prawde napisal. Byc moze Polsce ciezko porownywac do Iraku ale jezdzenie
            po polskich drogach bezpieczne ani, czesto, przyjemne nie jest. A jezdzilem w
            wielu krajach, nie tylko europejskich.
            Czy statystyki nie wystarcza?
      • aldix Re: Podroz autem do PL - porada 22.03.07, 11:19
        jak nie masz swojego podworka w PL, to lepiej wstaw samochod na strzezony
        parking, najlepiej pod dachem. w zyciu nie zaryzykowalabym postawienia auta na
        brytyjskich numerach na ulicy...
        • Gość: Ralph Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.bb.sky.com 22.03.07, 19:06
          Parę miesięcy temu wieczorem podjechałem na 20 minut do znajomych na Gocławiu w
          Warszawie, jak wróciłem do samochodu, to nie miałem prawego lusterka. Nie
          zostało zdemontowane, tak żeby można je było użyć ponownie, zostało wyrwane
          silnym kopniakiem (ślady na lakierze), specjalnie tak żeby zniszczyć. Żeby to
          było lewe, to jeszcze bym nie płakał, ale bez prawego nie da się jeździć.
          Następnego dnia miałem wracać do UK, więc była nerwówa żeby znaleźć pasujące
          lusterko (niestety w Polsce nie sprzedają "lewych" wersji do mojego samochodu).
          Zachciało mi się podróży do Polski...
          • Gość: Mulder Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.cdif.cable.ntl.com 23.03.07, 00:51
            I vice versa. Auto zostawione na ulicy w UK (mieszkam Cardiff) bez względu na
            tablice rejestracyjne czy umiejscowienie kierownicy wygląda podobnie jak Twoje,
            a czasem i gorzej bo wracający w nocy z pubów pijani walijscy wandale urywają
            nie tylko lusterka - czasem skaczą po maskach albo kopią w szyby - wot zachodnia
            kultura.
            • Gość: ff Re: Podroz autem do PL - porada IP: *.adsl.legend.co.uk 23.05.07, 17:06
              jak sie wynajmuje pokoik w najgorszej dzielnicy to tak bywa

kup sobie dom i stawiaj auto na swoim placu

w pl to pewnie auta stoja wszedzie nie naruszone bo wandali w ogole nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka