Dodaj do ulubionych

CRM-przekrét !

IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 07.04.07, 20:19
Pisalem na temat CRM kilka razy,dowiedzialem sié ze jestem narzekaczem itp,
ale napiszé jeszcze raz bo ten temat wraca.Przy wynajmie mieszkania z CRM
placicie bardzo duzo kasy miesiecznie,czésto duzo wiecej niz cena
rynkowa.Teoretycznie jest mozliwosc wyjscia po pol roku,praktycznie NIE, bo
CRM nie da zgody lub - bo tak sobie zazyczyl wlasciciel i koniec tematu.Po
roku okazuje sie bardzo czesto ze placiliscie za wyposarzenie tego mieszkania
i mozecie laskawie zabrac je ze soba.Lub placiliscie za wyposarzenie innych
domkow i nie jest ono wasze.Nie jest bo koszty wyposarzenia WSZYSTKICH domkow
zostaly rozlozone tez na wszystkich. Czyli mozna trafic do domu ktory mial
meble i wtedy nie ma kasy do zwrotu.Co nie zmienia faktu ze tygodniowa oplata
nie ulega zmianie bo pozostale domki byly bez gratow i ten koszt ponosza
wszyscy.Po roku jest odbior domu prze CRM i szukaja dziury w
calym.Doslownie.Jesli przy piewszym wejsciu do domu nie zostaly zgloszone
usterki ,to potem CRM zada za to kasy.I niewiele daja tlumaczenia ze to juz
bylo.A placic mozna za wszystko,nawet za nie skoszona trawe w ogrodku.I proby
szukania pomocy w Citizen Advice Bureau nie pomagaja, bo odpowiedz jest taka
ze powinnismy byc zadowoleni ze tesco dalo prace.Moze prywatny prawnik by pomogl?
Mala rada- daleko od CRM.
Obserwuj wątek
    • kiniar24 Re: CRM-przekrét ! 08.04.07, 12:51
      Tak slyszalam o tym i dlatego ja wybralam hostel - rowniez droga opcja ale tylko na 2 tygodnie potem mozna znalezc cos samemu

Niestety co do usterek to rowniez wynajmujac gdziekolwiek indziej bardzo wazne jest spisanie dokladnego stanu wszystkich rzeczy Potem podobno moga kazac placic sobie np cala wartosc dywanu bo jest plama itd (powtarzam co czytalam na roznych forach)
      • Gość: endrique Re: CRM-przekrét ! IP: *.hudd.cable.ntl.com 08.04.07, 22:05
        Apropo dywanu, nie ma żartów... Znajomym policzyli 400 funtów za dywan, a
        właściwie za wykładzinę, która nie kosztuje więcej niż 3Ł za m2.
        Do tego obciążyli ich kosztami sprzątania mieszkania (170Ł) pomimo że mieszkanie
        było posprzątane przez lokatorów. Nie mówię już że obiecany zwrot nadpłaty
        gdzieś... zaginął :)

Są dwa wyjścia:
        1. płacić ile każą.
        2. poszukać sobie innej pracy a w mieszkaniu CRM wbić dzidę i zostawić
        karteczkę: " Jesteśmy w salonie peugot..." :)
        • Gość: CEREMOWIEC Re: CRM-przekrét ! IP: 86.111.162.* 10.04.07, 14:23
          Panowie i Panie walczyłem z nimi już w kilku sprawach. Z
          1 CAB faktycznie można rozmawiać ale dopiero jak znajdziesz gdrzyba w domu
          2 Za dywany Liczą i owszem ale jeśli menagera masz mocnego zabroni ściągnięcia z wypłaty . Powod błachy brak podstawy prawnej i wyboru naprawy rzekomych usterek
          3 Co do "Jestesmy w salonie peugeot " to to działa gdyż umowa jaka zawarliście jest nielegalna i to wam każdy prawnik w anglii powie.
          4 Uwaga i to nie jest zart doradziłem tak już dwujce kolegów żeby odwalili impre zazygali podwurko i sami wezwali policje do siebie. Usunieto ich w trybie 1tygodnia i nie płacą już nic

Możliwosci wiele nic tylko probowac i moja rada notowac wszystko
          • Gość: 1spag Re: CRM-przekrét ! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 14.04.07, 18:36
            >4 Uwaga i to nie jest zart doradziłem tak już dwujce kolegów żeby odwalili impr
            > e zazygali podwurko i sami wezwali policje do siebie. Usunieto ich w trybie 1ty
            > godnia i nie płacą już nic

hmm ciekawe acz ryzykowne, jesli osoba chce pozniej znalezc cale mieszkanie do wynajecia, a nie sam pokoj -REFERENCJE!!!! choc landlordzi niektorzy tez je wymagaja
    • Gość: 1spag Re: CRM-przekrét ! IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 14.04.07, 18:33
      mały i tak jestes narzekaczem :))))

ale co do CRM to podzielam twoje opinie, powtarzajac slowa pewnej osoby z CRM "gdyby nie my to nie dalibyscie sobie rady w Anglii" mam nadzieje ze My (czyli bywalcy tego forum) dajemy wam wskazowki abyscie dali sobie lepiej rade w Anglii bez pomocy CRM :))
    • Gość: dan zadna nowosc IP: 82.160.49.* 15.04.07, 01:30
      latwo sobie przeliczyc ze CRM robi niezle przyciny na ludziach. Np wynajumuje
      domek 2-pokojowy na 4 osoby. Kazda osoba placi min. 60 L na tydzien co
      tygodniowo daje 240 L a miesiecznie 960 L!!! za domek. Co najwazniejsze jest to
      cena bez oplat!!! Do tego trzeba doliczyc wode, gaz, prad, podatek od gruntu
      itp... Po drugie umowa podpisywana na rok to przegiecie, bo jesli zrezygnujecie
      z pracy i zechcecie wyjechac to i tak musicie placic. Najgorzej natomiast jest
      po upywie roku. Przyjezdza komisja CRM i ocenia stan mieszkania. Jesli uzna ze
      mieszkanie jest w gorszym stanie niz bylo przed waszym przyjazdem zaplacicie za
      szkody i to slono. Tak wiec wybierajcie hostel i szukajcie samemu czegokolwiek
      zeby nie wpakowac sie w klopoty z nie swojej winy (np. wspolokator pobrudzi
      sciane lub polamie muszle klozetowa - on i pozostale 3 osoby solidarnie zaplaca
      za to). Pozdrawiam :D PS: niedlugo wyjezdzam a to sa tylko moje przemyslenia na
      ten temat wynikajace z rozmowy z ludzmi od rekrutacji TESCO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka