dankazaba 09.04.07, 22:19 Qualifications: NVQ Level - 2 or Equivalent in Beauty Therapy Co oznacza skrót NVQ - czy chodzi o poziom znajomości języka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 01:30 NVQ oznacza National Vocational Qualifications, czyli kwalifikacje zawodowe - nie jest to poziom języka. Więcej w artykule Co oznacza NVQ? Jak uzyskać NVQ? Poziomy i kursy Odpowiedz Link Zgłoś
dankazaba Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 08:47 dziękuję, czy oznacza to również że kwalifikacje zdobyte w polsce, poprzez np. ukończenie zawodowej szkoły policealnej i uzyskanie tytułu technika /przetłumaczone i potwierdzone/ będą zaliczane do tego poziomu zawodowego NVQ Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 09:24 > czy oznacza to również że kwalifikacje zdobyte w polsce, poprzez np. ukończenie > zawodowej szkoły policealnej i uzyskanie tytułu technika /przetłumaczone i > potwierdzone/ będą zaliczane do tego poziomu zawodowego NVQ "Oficjalnie" wymaga to uznania przez NARIC www.naric.org.uk. W praktyce rzadko pracodawcy wymagają oficlanego uznania kwalifikacji "recognition" przez NARIC - dotyczy to głównie instytucji państwowych, gdzie mają miejsce przetargi, konkursy itp. i procedura tego wymaga. Prywatny pracodawca najczęściej nie wymaga aż tak formalnego potwierdzenia. Opisując szkołę należy napisać, jakiego NVQ jest to ODPOWIEDNIK (equivalent). Odpowiedz Link Zgłoś
dankazaba Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 10:53 czyli reasumując: jeżeli w polsce ukończyłam policealną szkołę kosmetyczną i uzyskałam tytuł technika usług kosmetycznych, przeszłam odpowiednie praktyki w gabinecie kosmetycznym i mogę samodzielnie pracować w tym zawodzie - to jaki to będzie poziom NVQ Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 11.04.07, 00:37 ... moim zdaniem jest to poziom 3 Odpowiedz Link Zgłoś