09.04.07, 22:19
Qualifications:
NVQ Level - 2 or Equivalent in Beauty Therapy
Co oznacza skrót NVQ - czy chodzi o poziom znajomości języka??
Obserwuj wątek
    • wrodarczyk.witold Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 01:30
      NVQ oznacza National Vocational Qualifications, czyli kwalifikacje zawodowe -
      nie jest to poziom języka.

Więcej w artykule
      Co oznacza NVQ? Jak uzyskać NVQ? Poziomy i kursy
      • dankazaba Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 08:47
        dziękuję,
        czy oznacza to również że kwalifikacje zdobyte w polsce, poprzez np. ukończenie
        zawodowej szkoły policealnej i uzyskanie tytułu technika /przetłumaczone i
        potwierdzone/ będą zaliczane do tego poziomu zawodowego NVQ
        • wrodarczyk.witold Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 09:24
          > czy oznacza to również że kwalifikacje zdobyte w polsce, poprzez np.
          ukończenie
          > zawodowej szkoły policealnej i uzyskanie tytułu technika /przetłumaczone i
          > potwierdzone/ będą zaliczane do tego poziomu zawodowego NVQ

"Oficjalnie" wymaga to uznania przez NARIC www.naric.org.uk.

W praktyce rzadko pracodawcy wymagają oficlanego uznania
          kwalifikacji "recognition" przez NARIC - dotyczy to głównie instytucji
          państwowych, gdzie mają miejsce przetargi, konkursy itp. i procedura tego
          wymaga. Prywatny pracodawca najczęściej nie wymaga aż tak formalnego
          potwierdzenia. Opisując szkołę należy napisać, jakiego NVQ jest to ODPOWIEDNIK
          (equivalent).
          • dankazaba Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 10.04.07, 10:53
            czyli reasumując:
            jeżeli w polsce ukończyłam policealną szkołę kosmetyczną i uzyskałam tytuł
            technika usług kosmetycznych, przeszłam odpowiednie praktyki w gabinecie
            kosmetycznym i mogę samodzielnie pracować w tym zawodzie - to jaki to będzie
            poziom NVQ
            • wrodarczyk.witold Re: Co to znaczy NVQ Level Praca w Anglii UK 11.04.07, 00:37
              ... moim zdaniem jest to poziom 3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka