Dodaj do ulubionych

papierosy....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:34
wybieram sie niedlugo do anglii, chcialem sie Was zapytac ile mozna przewiesc
kartonow papierosow i wodki do anglii? i czy wogole oplaca sie kupic tutak
papierosy by puzniej w anglii je sprzedac- czy to jest oplacalna?
Obserwuj wątek
    • carnivore69 Re: papierosy.... 05.05.07, 23:02
      MIT to brzmi dumnie.

Pzdr.
    • Gość: andrej Re: papierosy.... IP: *.lei3.cable.ntl.com 06.05.07, 12:18
      Fajki to bierz-od reki opchniesz i zarobisz pare funtow,wodke tez bierz jak
      chcesz-tu 1 l smirnoffa kosztuje 13£(chyba nawet promocja-wczoraj kupwalem)-
      tylko ze 37,5%.Oficjalnie mozesz wwiesc 1 wagon fajek(200sztuk)-ale mozesz
      sprobowac wziasc 3-4kartony-nie rozstrzelaja.Wodki to sam niewiem-litr napewno
      mozna,ale wodki to raczej niesprawdzaja-jak wezmiesz 5 litrow"na wlasny
      uzytek"to nirpowinno byc problemow.A i papierosy polskie chodza po2,5-3£za
      paczke(marlboro)-a angielskie 5-6£.
      • Gość: maecki Re: papierosy.... IP: 89.240.102.* 06.05.07, 13:26
        Andrej? Faktycznie gada jak ruska mafia przemytnikow.

Co do alkoholu. Tu masz wszystko opisane.
        www.netwars.pl/forumview.php?t=50063
        • Gość: Mit Re: papierosy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:07
          serdeczne dzikei za odp mysle ze jak wezme 2 kartony fajek i litr wodki to nie
          bedzie problemu z przewiezieniem, wogole sa jakies kontrole? jakos szczegolnie
          tego przestrzegaja?
          • Gość: andrej Re: papierosy.... IP: *.lei3.cable.ntl.com 07.05.07, 23:05
            bieri 3 kartony a wodki ile sie da(5litrow spoko na wlasne potrzeby)-a czym tu
            sie dostajesz???Jak samolotem to dla 2-3 kartonow nieoplaca im sie robic
            zamieszania bo wiecej straca natym-szczegolnie jak 1-2 raz lecisz!
            Samochodem,autobusem-wez wiecej wodki i piwa bo do samolotu to bagaz drogi,a
            fajki na twoje ryzyko-2-3 bez klopotu,do 5 powinni puscic.Mozesz i miec
            100kartonow i miec fuksa i przejdzie,a mozesz i wszystko stracic-a i jak drogi
            samochod to niechowaj w siedzenia,drzwii,dach,kola itd-bo zarekwiruja woz jako
            narzedzie przemytu!!Na granicy UK niewidzialem zeby komus zabrali,ale na
            granicy PL/Rus,pl/ua,PL/BY-to jest norma-Polscy celnicy rekwiruja wozy bez
            gadania(przewaznie stare graty),a prawo jest takie same!!
            • Gość: ,, Re: papierosy.... IP: *.it-net.pl 07.05.07, 23:21
              heheh a co z granica Polsko-Niemiecka oraz przejazd przez Niemcy,czasami Niemcy
              robia tzw kipisz w autokarach i samochodach z Polski i z tym sie trzeba
              liczyc,,moj kolega zostal tak zatrzymany .
    • Gość: millo Re: papierosy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:30
      ja dodam, ze od grudnia w uk strasznie wzrosła wykrywalność paczek z fajami w
      środku. Kiedyś to była najlepsza alternatywa na dostawę papierosów do UK. Za
      30zł można było wyslac 3 boxy. Paradoksalnie polscy pocztowcy ich nie kradli.
      Nie wiem tylko czy moje i znajomych paczki nie zabiera lokalna poczta/listonosz
      w uk - się skapneli co jest w środku. Niby listy z informacją ze jak nie zapłacę
      podatku za te fajki (40pounds) za box pójdą na przemian szla z london ale myślę
      ze donosił lokalny listonosz. W sumie mu sie nie dziwie - na tym traci skarb
      państwa a Royal jest państwowy. Pewnie nawet maja premie za każdą wykrytą
      paczkę. Fakt 2 jest taki że na fajach sporo zarobiłem + wspierałem IVRP
      podatkami od polskich fajek.
      • Gość: poprostu Re: papierosy.... IP: *.nott.cable.ntl.com 08.05.07, 00:23
        poprostu zapytaj /zadzwon do celnika...
        • Gość: Lucky Luck i koń Re: papierosy.... IP: *.sol2.cable.ntl.com 08.05.07, 23:22
          Z papierosami to są mity. Nie ma ograniczenia co do ilosci po jednym ale to bardzo waznym warunkiem. To maja byc papierosy dla Ciebie do uzytku a nie na handel. Jak Cie dorwą że handlujesz papierosami z przemytu na terenie Jej Królewskiej Mości to idziesz na pare lat do więzienia ;)
          • Gość: dis_and_dat_kid Re: papierosy.... IP: *.cable.ubr07.azte.blueyonder.co.uk 08.05.07, 23:30
            Gee,

to tylko taki zarcik rozumiem, ale uwazaj bo ktos na powaznie potraktuje...
            • Gość: Mit Re: papierosy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:27
              Dzieki wszytkim z aodpowiedzi
              wezme ze 2 kartony elemów, jade autobusem to nie ma co ryzykowac i brac wiecej
    • john_kidly Re: papierosy.... 09.05.07, 15:39
      ja (moi znajomi również) zawszw bierzemy po 8 kartonów marlborasów. tylko raz na
      granicy pytali ale zaraz machneli reka a my udalismy heavy smokers:))

pamietaj ze jak sprzedasz 8 kartonow marlboro w anglii to zwraca ci sie bilet

25 funtow razy 8 kartonow = 200 funtow

koszt to 12 funtow (69pln) razy 8 kartonow czyli 96 funtow

100 nabilet jak znalazl:))

znam strasznie duuuzo ludzi ktorzy tak robia i inigdy nie mieli problemow
    • gregonek Re: papierosy.... 14.05.07, 16:34
      Kolego ja lecialem kilka dni temu i wzialem sobie 12 kartonow normalnie w
      reklamoweczce na poklad. tyle ze fajki kupowalem w sklepie bezclowym na okeciu,
      juz po odprawie bagazu.. Pan w sklepie powiedzial ze moge wziac ile mi sie
      zmiesci bo itak teraz nie sprawdzaja,gdyz anglicy zgonili ten obowiazek na
      polska straz graniczna a polsy celnicy na anglikow. i wten oto piekny sposob
      sporadyczne kontrole na lotnisku angielskim;-) spokojnie mozesz wziac 10
      kartonow i nic Ci nie zrobia.
      • Gość: ja pytam Re: a ile kosztują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 00:46
        na lotnisku? są tansze??
        • Gość: andrej Re: a ile kosztują IP: *.lei3.cable.ntl.com 07.07.07, 12:46
          w PL na"value"nie sa tansze,ale ceny podobne do kioskow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka