imszulc 12.05.07, 11:22 pojechaliśmy w nocy do szpitala ale poród jeszcze się nie zaczął, jak się dzisiaj nie zacznie to jedziemy w niedziele na 8 rano pod kroplówkę, jutro już będziemy razem z dzidziusiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwa_mada Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 11:36 GRATULUJE!POWODZENIA! JA MAM TERMIN NA JUTRO,ALE NIC MI ODCHODZI TYLKO CHECI DO ZYCIA Z TEJ NUDY.I STRESU. JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ NAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 11:40 przyjdzie i czas na Ciebie :-) trzymam kciuki w Rotundzie przypadkiem nie rodzisz? jakby co to do zobaczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 12:09 to co wody odeszly i oni nie prowokuja porodu??? w polsce czeka sie 6 h i jak natua nie bierze spraw w swoje rece to lekarze to robia za nia - ja tak mialam... ale tu pewnie inne zwyczaje... zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwa_mada Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 12:56 Nie, ja rodze w cooomb. Ale co tam wazne zeby urodzic zdrowe dziecko, a czy coomb czy rotunda czy pole kartofli, to juz mnniejsza... ;-)))Do zobaczenia na forum juz malymi pisklakami. A moze nawet kiedys osobiscie, jako mlode mamy Odpowiedz Link Zgłoś
agatkakl Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 15:38 Imszulc, trzymam kciuki!!!:)) Ja miałam dokładnie tak samo. W nocy z piątku na sobotę odeszły mi wody, a skurcze zaczęły się dopiero w sobotę w nocy. Wywołanie porodu miałam ustalone na niedzielę rano, no ale na szczęście zaczęło się samo. Ach te wspomnienia.... Pozdrawiam i czekam na radosną wiadomość, że już jesteś z dzidzią:)Aż mi się łezka w oku zakręciła. Bądź dzielna!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
anetka110 Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 15:43 Powodzenia Imszulc :)Trzymam kciuki za bezbolesny(hehe )poród i za maleństwo żeby wszystko było ok.:) Też troche jestem zaskoczona że po odejściu wód wypuścili cię do domu a nie zostawili w szpitalu..:( no ale w Irlandzkiej służbie zdrowia już nic mnie nie powinno dziwić:))) W każdym razie powodzenia życze!:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatkakl Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 15:48 Moim zdaniem wcale nie jest zła opieka w czasie porodu:) A z tym wypuszczaniem, to jeśli nie chcesz to nie musisz jechać do domu (mnie przynajmniej prosili o własną decyzję), a jeśli nie ma skurczów, tzn sama akcja porodowa się nie zaczęła, to może to potrwać do 12 godz po odejsciu wód zanim się zacznie. Jak się słyszy stękanie kobiet zza parawanów, to wierzcie mi, woli się jechać do domu:) Ps. Mi odeszły wody jak pisałam w nocy z piątku na sobotę, a Maksio narodził się w niedzielę o 15.50, więc sama widzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 16:09 ojojojoj Iwonka TRZYMAJ SIE !! teraz to juz z gorki i bedziecie tulic to Wasze malenstwo :))))) To jest takie CUDOWNE PRZEZYCIE ! tych chwil zadna mama nie zapomni ... szybkiego porodu Ci zycze i zdrowka dla Wojtusia :) sciskam Was mocno !! Odpowiedz Link Zgłoś
annie_pl Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 16:09 Iwonka, pewnie juz cie nie ma, ale trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia :))))) Pisz jak wrocicie. A moze Marcin "Ciasteczko" Szulc napisze co i jak w miedzyczasie?? :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 16:12 ... Kochane ile my tych porodow mamy ostatnio na forum ;) i kazdy z osobna wspolnie przezywamy :)))))))))))) jeszcze raz TRZYMAM KCIUKI !! Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 18:48 jeszcze jestem w domku i chyba się cieszę, bo mogłam trochę się zdrzemnąć, w nocy prawie nie spaliśmy, poza tym wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :-) mam nadzieję, że będzie ok, nie mam powodów myśleć, że będzie inaczej bo wszystko wygląda chyba tak jak powinno :-) jak zasypiałam to miałam może ze dwa albo trzy skurcze ale nic poza tym, mam przeczucie, że w nocy się zacznie na poważnie, zobaczymy bardzo miło mi Was czytać, dzięki za ciepłe słowa pozdrawiam bardzo serdecznie Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
tomsmom Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 20:35 WOW, trzymaj sie Iwona!! Dobrze temu maluszkowi u Ciebie - mnie jak wody odeszly to Marek juz wygladal prawie na swiat! ;-) POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick Re: wody mi odeszły :-) 12.05.07, 22:20 powodzenia!! Ja bez wod zostalam tez w szpitalu jak Hania, ale w moim przypadku to bylo konieczne, bo troche krwawilam. Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc nuuuudzę się... 12.05.07, 22:38 snuje się po domu i już nie wiem co z sobą zrobić, dłuuugi ten dzień strasznie; kilka minut temu miałam chyba pierwszy trochę bolesny skurcz, mogłoby już coś się zacząć dziać nam nadzieję, że kolejne fazy będą szybsze niż pierwsza, marzy mi się poród taki jak Hania miała :-) trochę mnie martwiło to, że mnie odesłali do domu ale wygląda na to, że wszystko przebiega bez problemów, czuje ruchy, wody są czyste a wiadomo, że w domu przyjemniej niż w szpitalu pewnie jakbym się uparła to bym została w szpitalu ale nawet nie próbowałam :-) zerkam tu od czasu do czasu i czytam sobie ale nie mogę za długo usiedzieć przy kompie, jeszcze raz dzięki za miłe słowa pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
beciatwin Re: nuuuudzę się... 12.05.07, 23:51 Trzymaj się i powodzenia oby było szybko i zdrowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s Re: nuuuudzę się... 13.05.07, 06:01 przezywam Twoj porod jak swoj Iwonko :)))) moze dlatego, ze przechodzilam to 7 tyg temu !! i jeszcze sa to dla mnie przeogromne emocje ... jestem ciekawa jak sie sprawy posunely, wiem, ze wszystko dobrze jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatkakl Re: nuuuudzę się... 13.05.07, 12:45 Ciekawe co u Iwony, pewnie rodzi.. Trzymam kciuki, żeby jak najmniej ją bolało i nie mogę się doczekać wspaniałych wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: nuuuudzę się... 14.05.07, 10:50 Wow, to juz dzisiaj na pewno Iwona jest we dwoje;-))) Ciekawe jak wszystko poszlo - mam nadzieje, ze nie meczyla sie za bardzo... Dziewczyny, ma ktos wiadomosci z pierwszej reki? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: nuuuudzę się... 14.05.07, 11:14 Ja mam, ale czy Iwona mnie nie opierniczy za rozpowszechnianie???:) Powiem tylko,że już po wszystkim i wszystko super:)) Odpowiedz Link Zgłoś