Dodaj do ulubionych

Zarobki w Angielskim TESCO

IP: *.chello.pl 05.11.07, 05:13
Ile sie zarabia w Angielskim TESCO. Kieruje te pytanie do osób które
już tam pracowały lub orientują sie ile można tam zarabiać.

• Gość: 1spag Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.opera-mini.net 05.11.07, 10:34
      Sir terry leahy to chyba ponad 1mln ?
      • Gość: sebas Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.lutn.cable.ntl.com 05.11.07, 12:35
        chyba ponad 4 :D
      • Gość: damian Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 213.232.79.* 19.11.07, 12:46
        nawet sie tym nie interesuj i nie przyjezdzaj tu. Ta cala anglia to
        1 wielki mit i wielkie gowno. Poza tym funt spadl na psy wiec nie
        ludz sie ze bedzie fajnie. Nie sluchaj tych palantow ktorzy
        opowiadaja bajki jaka kariere robia i jak im sie dobrze nie powodzi
        bo wiekszosc z nich to bajkopisarze. Ja przez takiego wlasnie pajaca
        (mojego kuzyna) przyjechalem tu i zaluje bo szkoda zycia dla tego
        syfu. Pozdro.
        • Gość: mianle Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.ipt.aol.com 20.11.07, 15:19
          popieram cie: damian w 100 procentach - dokladnie tak jest - a nawet
          w kilku kwestiach jest wiekszy syf niz w Polsce... ja tez wracam
        • fradza Re: Zarobki w Angielskim TESCO 19.07.08, 09:55
          DOKLADNIE!ZGADZAM SIE W 100%
    • Gość: jaga Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:36
      około 8oo funtów na czysto
      • matt.cobosca Re: Zarobki w Angielskim TESCO 08.11.07, 22:41
        ostatnio £1310 na czysto :)
        • Gość: gosc Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.net.pulawy.pl 08.11.07, 23:46
          nawet tyle??? nie ,,,chyba sciema..niech ktos potwierdzi jeszcze bo
          nie uwierze!!
          • Gość: florian Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.bulldogdsl.com 09.11.07, 08:14
            Zależy jak długo, w jakiej lokalizacji, w jakie dni (dodatki za
            weekendy). 1200 Ł
            • matt.cobosca Re: Zarobki w Angielskim TESCO 09.11.07, 09:54
              Londyn, dodatek lokalizacyjny 1,01 £/h. W ciagu 4 tygodni bylem 27
              na 28 dni w pracy, ostatniego off'a mialem 29 wrzesnia, od tamtej
              pory codziennie jestem w pracy.
              • macsad.uk Re: Zarobki w Angielskim TESCO 09.11.07, 15:49
                A tak po za tym to w domu wszyscy zdrowi ??
                • Gość: Mis Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.gprs.plus.pl 19.11.07, 08:22
                  ;)
                  • Gość: verom Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 85.12.64.* 20.11.07, 14:30
                    ja jestem juz kilka dni, ale to co w polsce mowia to wielki mit,
                    pracyja tu polacy w tesco i zarabiaja po odtroceniu mieszkania okolo
                    500 funtow, czyli na czysto maja z tego co mi mowili smieszne 300
                    funtow;-)ja juz mam dosc, robota jest do kitu, wykorzystuja ludzi
                    zeby jak najmniejszym kosztem utrzymac sklep,JA odradzam wszytskim,
                    ja jak zwroci mi sie podroz wracam do Polski ,takie pieniadze w
                    Polsce mozna zarobic!!!!
                    • Gość: 1spag Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.hers.adsl.virgin.net 20.11.07, 14:56
                      verom po kilku dniach jestes juz ekspertem?
                      jest prawda ze po odtraceniu kosztow zycia (glowny to mieszkanie) ale to tez zalezy od miejscowosci jedni placa za pokoj 300 inni za taka cene moga wynajac mieszkanie, fakt jest faktem powinno gdzies nie przesadzajac z oszczedzaniem pozostawac ok 400-600gbp co 4 tygodnie, robota jest odmozdzajaca ale jak popatrzysz na zarobki na dzien i w sklepach w okolicy to jednak tesco wyjdzie na szczodrego, podoba mi sie w twojej wypowiedzi zdanie o tym jak ci sie zwroci podroz musza cie bardzo wykorzystywac skoro bilety z przejazdem na lotnisko to czesto koszt od dniowki wzwyz, owszem mozna w PL takie pieniadze zarobic ale pomysl ze najczesciej dla osob mlodych w PL jest to rowne nadal np. z mieszkaniem wraz z rodzicami itp itd przyklady mozna mnozyc i przerzucac sie argumentami ale kazdy ma swoj wybor i swoje zycie jednemu odpowiada to innemu co innego
                      • Gość: opek Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.hers.cable.ntl.com 30.04.08, 13:31
                        zgadzam sie nie da sie wiecej zarobic za taka robote w kraju..a po
                        zatym poczekaj troche ja jestem w tesco juz ponad 2lata i musze
                        powiedziedz ze pieniadze tam przychodza z czasem...po 2latach mam
                        juz ponad 4stówki na tydzien...bez nadgodzin...to mi daje ponad
                        11funtow na godzine!!!! zarob tyle w polsce za taka robote!!nie ma
                        szans...
                        • Gość: ripost Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.cmbg.cable.ntl.com 28.05.08, 08:18
                          Te Opek masz coś z główką jak to piszesz 4 stówki na tydzień bez nadgodziń!
                          Chyba bez podatku, jestem w tesco ponad rok i w tesco nie można tyle zarobić! w
                          tesco jest podwyżka raz w roku w lipcu ustawowa o stopę inflacji tj. 3 do 4%
                          więc chyba dorabiasz na boku po godzinach w domu starej menager bez nadgodzin
                          możesz mieć jakiś 1000 funtów! nie pisz bzdur!
              • Gość: Mitka Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 212.140.128.* 22.05.08, 16:20
                funt wiecej netto czy brutto?
    • Gość: gabemi Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.11.07, 15:06
      Opwieści w stylu nie przyjeżdżaj tutaj, albo 'wszystko to mity' są z grubsza
      przesadzone. Początki nie są najłatwiejsze, najważniejsze żeby nie wpakować się
      w mieszkanie które oferuje Ci tesco, znajdziesz z powodzeniem zakwaterowanie na
      własną rękę które jest dużo tańsze no i zawsze masz ten wybór, ty decydujesz
      gdzie zamieszkasz. Na początku zarobisz ok 180 funtów tygodniowo z racji tego że
      będziesz płacił większy podatek do momentu wyrobienia national insurace number(
      jesli zajmiesz się tym od razu to cała procedura trwa ok 1 miesiąca) jeśli
      będziesz już miał ten numer i podasz go w tesco to zarobisz ok 230 funtów na
      miesiąc, zarobki te podaję dla 5 ciu nocek w tygodniu, możesz oczywiście zarobić
      więcej jeśli weźmiesz nadgodziny, praca nie należy do najłatwiejszych, po prostu
      klapki na oczy i robisz swoje i w pracy nie ufaj za nadto nikomu, podchoć
      krytycznie do osób i sytuacji, to ułatwi ci prace i życie w UK, wszystko opisuje
      na podstawie własnych doświadczeń, każdy ma prawo do własnego zdania i
      oczywiście możesz zrobić inaczej, pozdrawiam
    • Gość: gabemi Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.11.07, 15:14
      poprawka,oczywiście po podaniu nin-u zarobisz o 230 funtów tygodniowo,
      przepraszam za błąd
    • Gość: damian Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 213.232.79.* 23.11.07, 12:41
      nie interesuj sie stary, nie ma sensu tu przyjezdzac tu szczescia
      nie znajdziesz zwlaszcza gdy funt spadl na psy i prawodopodobnie
      jeszcze spadnie. Poza tym praca w tesco to jeden wielki shit i
      zapieprzanie na angoli. Polacy sa od brudnej roboty i podwojnej za
      te same lub mniejsze pieniadze. Nie sluchaj bajeczek jak tu sie
      Polaczkom powodzi bo to 1 wielki mit. Znam 5 Polaczkow z Tesco i
      tylko 1 normalnie odklada kase i mysli. Reszta albo zglupiala albo
      wpakowala sie w dlugi. Pozdro.
      • Gość: kris Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 13:44
        ale co kogo obchodzi, że funt spadł? przecież na miejscu w UK się te funty będzie wydawać a po jakimś czasie zawsze można zmienić pracę na lepszą!!
    • Gość: Pawel Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 13:15
      Odlozysz okolo 1500-2000zl miesiecznie zyjac skromnie. Do tego dochodzi praca w
      nocy, oglupiajace zajecie, 2 miesiace okolo odpracowujesz przyjazd a po kilku
      masz juz dosc, brak dalszych perspektyw itd.
      Wrocisz do kraju bedziesz odgrywal role jak tam super w tesco, jaka to nokie
      kupiles - tylko co z tego. Zawsze slysze jeden tekst "zupelnie inne zycie". I
      gdybym nie byl to bym uwierzyl.
      • Gość: Piotrek Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 22:55
        Po pierwsze, ile w Polsce musisz zarabiać, żeby odłożyć 1,5-2 tys?

Po drugie, nikt nie zmusza Cię do tego, żeby ciągle pracować w
        Tesco. Tesko jest stacją początkową. To co osiągniesz zależy tylko
        od tego co chcesz osiągnąć.

Po trzecie. Życie w UK jest tańsze niż w Polsce w dużych miastach. I
        nie tylko w przypadku odniesien relatywnych ale i konkretnych cen.
        (Np za rybke frytki i 1 browar u mnie w pubie musze zaplacic ok 30
        zł)

Nie znam cech ciągłego życia w UK. UK znam z wyjazdów turystycznych
        i powiem jedno. Weekendowy wypad np do Szkocji jest tańszy niż
        zabawa weekendowa u mnie w Warszawie.

Ciągłe marudzenie to domena Polaków. Najlepiej ciągle się umartwiać,
        narzekać i za całe niepowodzenie winić Anglików, Pakistańczyków,
        Hindusów no i oczywiście innych Polaków.
        • Gość: Pawel Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.07, 09:00
          Zeby odlozyc 2 tys. w PL musisz zarabiac okolo 4tys.
          To prawda Tesco jest stacja poczatkowa ale najczesciej do innej podobnej pracy -
          tyle ze w dzien:).

Roznica polega na tym, ze jestes u siebie, jestes kims, nie robisz nudnej
          oglupiajacej pracy, nie jestes smieciem u Anglikow.
          I chyba najwazniejsze jestes blisko rodziny, a straconego czasu nie odkupisz za
          te 20 tys. rocznie.
          Sam pomysl co za te pieniadze mozesz zrobic? Kupic troche
          ubran, gadzetow, samochod i co dalej? cale zycie chcesz pracowac fizycznie? A
          samochodzik trzeba utrzymac:)
          Wiekszosc ludzi ktorzy wyjezdza jest po szkole sredniej lub po skonczeniu
          jakichs strudiow humanistycznych(politologia, pedagogika itp.). Szanse na to ze
          znajda ciekawsza prace sa male ale masz racje w pl nie maja zadnej przyszlosci.

Oczywiscie nie mam nic przeciwko wyjazdom majac juz jakies doswiadczenie i
          pracujac w zawodzie.
          Skoro 7f/h w tesco to taka rewelacja to co powiesz na to, ze pielegniarka ma
          ponad 20f/h?

Wyjazd do tesco moze byc ok wlasnie dla takich ludiz jak napisalem wyzej i wtedy
          faktycznie dla nich praca po nockach przy wykladaniu towaru to jest duzy awans:)
          • Gość: Piotrek Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 09:16
            Widzę, że się nie rozumiemy. UK daje szansę życia w normalnym
            świecie, bez tego całego jadu, z którego słynie nasz kraj.
            Co do 7 gpb to nie napisałem, że jest to rewelacje, jest to lepsze
            niż płaca minimalna. Na pewno lepszy jest start w tesco niż wyjazd w
            ciemno (a robi to sporo ludzi). No i to co najważniejsze nikt nie
            zmusza Cię do pracy w Tesco do końca życia.
            Wolny czas możesz przeznaczyć na podnoszenie kwalifikacji i zamiast
            kupować samochód i inne pierdoły pieniądze możesz zainwestować w
            wiedzę.
            Co do odkładania kasy w PL jest to uzależnione gdzie mieszkasz. Przy
            moich zarobkach - właśnie 4 tys i opłacie 1,6 tys za wynajmowane
            mieszkanie, oplaceniu rachunków, kredytów oraz odliczeniu kosztów
            codziennego życia zostaje mi mniej niż 500.
            Więc nawet niższy zarobek, ale przy skalkulowanych do realiów cenach
            daje szansę odłożenia ...
            • Gość: Pawel Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.07, 11:23
              W UK zamiast polskiego jadu jest angielski rasizm. Mialem okazje pracowac rok w
              anglii i na kazdym kroku jest sie traktowanym gorzej niz Anglik. Wiesz jak
              fajnie isc po ulicy i jakis debil angielski krzyczy do Ciebie Ku*wa? Masz racje
              to jest szansa na zycie w normalnym kraju:) Takich drobiazgow znajdzie sie
              wiecej i te 1k na miesiac to jest nic. Niewazne jak dlugo tam mieszkasz - jestes
              obcym.

O doksztalcaniu mozesz zapomniec, pracujac 5-6 dni/tydzien po kilkanaascie
              godzin nie masz sily na nic innego jak tylko spanie.
              Umysl tez staje sie coraz bardziej ograniczony przez przebywanie z ludzmi
              niewyksztalconymi (deliaktnie mowiac:)) i wykonywanie nudnej roboty.

Tu na forum kazdy zarabia 4tys. :D
              Jak bys tyle zarabial to bys nie placil za wynajem 1,6 tylko spacalbys
              mieszkanie na kredyt po okolo 1tys/mc. Gdzie tu sens?
              • Gość: Piotrek Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 16:54
                Nie pracowałem jeszcze w UK, jeździłem tylko turystycznie. Nigdy nie
                spotkałem się z zachowaniami rasistowskimi. Spotykałem się
                z "brytyjskimi" Polakami, którzy często kierowali w kierunku
                tubylców "cenne" uwagi.

I jeszcze raz napiszę. Ludzie, którzy nie mają żadnych perspektyw
                życia w Polsce, lub znudziło im się życie w Po(pe)landzie mają
                szansę na coś innego. A jak będzie się im układało zależy w głównej
                mierze od nich.

Co do tego ile zarabiam i ile wydaje, to wszystkowiedzacy Pawle jest
                tak, że są sytuacje, gdzie nie masz np zdolności kredytowej. Poza
                tym nie wiem, gdzie w Warszawie mogę kupić mieszkanie płacąc 1 tys
                miesiecznie kredytu (nie piszę o 30 m kawalerce bo to totalne
                nieporozumienie wpierniczac sie w kilkadziesiąt lat w kredyt).
    • Gość: ROBERT Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.unregistered.net.exatel.pl 04.05.08, 17:49
      OKOLO
      1000_FUNTOW-NETTO,OD-TEGO_ODLICZ_OKOLO_60_FUNTOW_TYGODNIOWO_NA_MIESZKANIE,250_NA_JEDZENIE

,250NA_JEDZENIE,30_ZAWODE_I_PRAD,30_NA_COUNCIL_TAX,30_NA_GAZ-ZIMA/.TO_CO_ZOSTAJE_JEST_TWOJE.POMNOZ_TORAZY_CZTERY-I-BEDZIESZ-MIAL-SWOJ-ZAROBEK.JAK_JA_PRACOWALEM_FUNT_BYL_PO_6.50,TERAZ_JEST_PO_4,10.NIWESTETY!
      • Gość: ooooooom Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.cosh.broadband.ntl.com 05.05.08, 13:23
        Robert ale pierdzielisz !
        Na jedzenie 250 ???? To co ty jesz ?
        Ja wydaje miesiecznie na żarcie ok 80 maksymalnie.
        Poza tym zarobek to nie jest 1000 netto,tylko dokładnie 916.
        • Gość: kik Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.range86-135.btcentralplus.com 05.05.08, 16:03
          Robert za dużo wydajesz na Ciderki :-O tesco vodke i papierosy :-) skoro na
          żarcie wydajesz 250 :-O to jakaś paranoja !!

Ja ze swojego doświadczenia, wynajmuję pokój z rachunkami już wliczonymi 250 Ł
          miesięcznie, do tego żarcie góra 60 Ł miesięcznie...

U mnie na magazynie na okresie próbnym jest stawka 7,65 Ł na godzine, do tego
          weekendy +50% i nocki +33%. Niestety magazyn to też minusy, bo są normy a że u
          nas słowacy wyśrubowali normę jak szaleni, to trzeba się trochę narobić :-)

pozdrawiam Thurrock Depot :-)
          • nyga11111 Re: Zarobki w Angielskim TESCO 06.05.08, 10:22
            uważam że tacy ludzie jak piotr poprostu w Polsce nie mają żadnych
            perspektyw- może i zarabiał 4tyś, ale chyba na czarno jak nie miał
            zdolności kredytowej, a w Wawie spokojnie kupisz mieszkanie z rata
            za 1tys, i nie 30 m, a 60m, nie w centrum oczywiście, ale na prawie
            wszystkich innych dzielnicach
            • fiodor1969 Re: Zarobki w Angielskim TESCO 12.05.08, 11:14
              Nyga... jak widze zycie wg Twoich teorii jest bardzo proste.Chlopie ile Ty masz
              lat? Z tresci posta wnioskuje ze zyciowe doswiadczenie raczej masz niezbyt
              duze,skoro jest tak prosto wez prosze sobie kredyt hipoteczny - na np.na 30
              lat.Jak bedziesz mial szczescie to uda Ci sie go splacic,a jak nie to co?Co
              zrobisz jak stracisz zdrowie,albo stracisz tak lukratywna prace i braknie ci na
              comiesieczna rate? Masz rodzine? Wiesz co sie dzieje z niesplaconym/nawet
              ubezpieczonym kredytem/ hipotecznym po smierci kredytobiorcy przy przejeciu
              masy spadkowej?itd itd..
              Troche respektu dla zyciowego xp ludzi ktorzy troszke juz przezyli w swoim
              zyciu.Czasem posluchaj starszych,bedziesz madrzejszy o ich wlasne doswiadczenia.
              • Gość: diver Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 193.120.116.* 13.05.08, 21:51
                widze ze tesco w angli to syf,jezdzilem w irlandii i za 4 dni w tyg. na reke
                mialem 600 euro a jak sie pracowalo 5 dni to 800 euro(15,50/h)oczywiscie przez
                irlandzka agencje bo przez polska nie warto
                • Gość: Klik Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 212.140.128.* 22.05.08, 16:22
                  a gdzie pracowales? I mozesz podac te agencje, chetnie bym zarobil
                  600 euro w tydzien.
            • Gość: alex Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: 82.160.24.* 22.05.08, 15:03
              Widze Nyga, że zupełnie nie masz pojecia o tym jak kształtuja sie
              ceny mieszkań, a wiec i kredytow w warszawie. Płacąc ratę 1 tyś nie
              masz szans na mieszkanie w wawie, nawet na jego dalekim koncu. I mam
              tu na myśli nie tylko , jak wspomniałaś 60 m, ale i kawalerke
              niestety. troche realizmu dziewczyno, wiem co mówie bo ostatnie pól
              roku nic nie robilam jak tylko obserwowałam ceny mieszkan szukajac
              odpowiedniego kredytu w korzystnym banku. ostatecznie sukces, ale
              powtarzam, nawet przy kredycie we frankach szwajcarskich , nie
              zmiescisz sie w racie 1 tys, no chyba że 18 w kamienicy.
    • Gość: rekin1478 Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.sol2.cable.ntl.com 14.05.08, 01:04
      średnio 1200 funtów
    • Gość: stefan Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.range86-132.btcentralplus.com 23.05.08, 21:04
      zarobki zaleza od miejsca. lepiej zarabia sie w magazynach niz
      sklepach. ja pracuje w NDC i bez nadgodzin zarabiam na czysto 1300Ł.
      niestety moj magazyn byl ostatni taki i to juz sie zmienia. Ja
      jeszcze mam stawke 8.9Ł/h plus dodatki, nowo zaczynający maja ponoc
      miec 8.5Ł/h i zadnych dodatkow.
      • Gość: gapos30 Re: Zarobki w Angielskim TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:49
        WITAM PRZYJEZDZAM DO WAS 25 SIERPNIA ALE ,ROBIŁEM W MORRISONIE ALE
        SIE ZWOLNIŁEM WIELKI SYF,JESTEM TERAZ W POLSCE TO NA RA .gapos30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka