laemmchen79
14.09.14, 13:25
Nie jestem pewna, czy mojego pierwszego wpisu na ten temat nie skasowano, czy może po prostu się nie zapisał, więc próbuję raz jeszcze, a administratora poproszę o informację, czy był jakiś powód do usunięcia.
Otóż na nieocenionym forum o książkach dla dzieci i młodzieży znalazłam informację o tym, że w kancelarii premiera można bezpłatnie zamówić mapę Polski autorstwa państwa Mizielińskich z dodatkowymi informacjami o polskiich symbolach narodowych, kilku podstawowych informacjach z historii, kultury i geografii itd. - nie miałam jeszcze w rękach, ale na stronie wygląda bardzo zachęcająco.
mapa.premier.gov.pl/index.html?status=1#First
Według regulaminu mapę można zamówić także za granicę, instytucjom przysługują maks. do 5 egzemplarzy, osoby prywatne po 1 sztuce. Przy zamówieniu nie ponosimy kosztów ani mapy ani przesyłki.
Ja zamówiłam dla naszego polskiego przedszkola 5 sztuk, zobaczymy, czy i kiedy i w jakiej ilości do nas dotrą. Dajcie znać, czy i Wam uda się zamówić i czy wszystko zostanie przesłane zgodnie z deklaracją na stronie.