hania266 25.01.08, 19:46 czesc dziewczyny mam pytanko. jak dlugo dawalyscie swoim malym mleko sztuczne a kiedy zaczac normalne. no i jakie potem dawac ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapytajnick Re: mleko?? 25.01.08, 23:34 ja po skonczeniu roku, zwykle mleko tluste. Odpowiedz Link Zgłoś
beanata_irl Re: mleko?? 14.05.08, 00:43 Po roku juz można dawać mleko od krowy. My niestety jedziemy na modyfikowanym, bo Natusia (1 rok 7 miesięcy) nie toleruje mleka. Albo kończy się biegunką albo wysypką na całym ciele. Powolutku ją przyzwyczajam, jakieś budynie, mizeria na obiad, czy serki pod różna postacią... Odpowiedz Link Zgłoś
morela7 Re: mleko?? 14.05.08, 19:02 Od kiedy maly skonczyl rok, pil krowie mleko, pelne ekologiczne (tutaj robi takie np. Glenisk). Potem sie uczulil (po paru miesiacach) i od kilku tygodni jest na formule bezlaktozowej. Ale generalnie krowie mleko mozna podawac, gdy dziecko skonczy rok. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_g27 Re: mleko?? 08.07.08, 11:22 jezu dziewczyny z kad wy macie te informacje??!!!! w zyciu teraz sie nie daje rocznym dzieciom mleka krowiego. kaza do 3 roku zycia karmic modyfikowanym! ja uwazalam ze to barzdo dlugo i ze chca producenci na nas zarobic ale pytalam sie doktor w polsce czy moge mojej Mayi juz powoli zaczac dawac (ma 16 mies) i powiedziala ze absolutnie! MINIMUM to 2 latka. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ektara Re: mleko?? 08.07.08, 13:05 > jezu dziewczyny z kad wy macie te informacje??!!!! Ja dokladnie takie same informacje dostalam od polskiego pediatry i irlandzkiego gastrologa w szpitalu dzieciecym. Obydwie panie zalecaly zaczac podawac mleko krowie po ukonczeniu 1 roku. Z kolei to jak dziecko je bedzie tolerowac to sprawa indywidulna. My probowalismy przejsc z Cow&Gate Comfort kilka razy na mleko krowie i dopiero gdy maly mial rok i 8 mies nie skonczylo sie biegunka. Od tego czasu,czyli ponad 3 mies, jest super. Kupujemy mleko pelne organiczne - Glensk albo Lidl. Pani gastrolog polecala rowniz mleko Avonmore. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.b5 Re: mleko?? 08.07.08, 13:23 Ja po ukonczeniu przez mala 18 mies probowalam mleka krowiego i ma po nim okropne zaparcia. Dziwne bo serki je i jogurty a na mleko reaguje zaparciem od razu. Teraz ma 27 miesiecy i probowalam niedawno znowu. Nic z tego. Podaje jej mleko sojowe i bardzo jej sluzy. A oprocz tego serki i jogurty. Mleka sojowego nie podaje sie jednak dziecku ponizej 2 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_g27 Re: mleko?? 08.07.08, 16:37 kurcze jak tu byc madrym nie? jeden lekarz mowi tak inny inaczej, glowa moze od tego wszystkiego rozbolec............. to moze ja powolutku tez zaczne probowac. Maya ma 16 mies... nie wiem......... Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: mleko?? 08.07.08, 19:56 nic jej nie będzie, moje ma 14 mies i nie chce żadnego mleka od kiedy mu cyca zabrałam (miał 10,5 mies), próbuje krowie czasem mu dać bo modyfikowanym pluje straszliwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zosiek13 Re: mleko?? 12.07.08, 21:18 to ja jestem chyba odosobniona w swoim postępowaniu. powód? Moja córcia zrezygnowała z cycka jak miała 8 miesięcy i może przez 1,5 dostawała modyfikowane a zaraz po tym przestawiliśmy ja na zwykłe mleko pełnotłuste. Ma teraz 19miesięcy i nic się z nią złego nie dzieje z powodu tego że zaczeła pić zwykłe mleko przed ukończeniem roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś