marzena_0 01.07.08, 21:28 Witam wszystkich rodziców w Ie Chciałam prosić o poradę jakie lekarstwa stosowaliście przy ząbkowanie waszych pociech w Irlandii ? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reyka Re: ząbkowanie 01.07.08, 22:24 jest kilka rodzajow zeli na zabki - trzeba sprawdzic w aptece jakie maja dostepne. po ang to teething gel. sa tez granulki homeopatyczne m.in. teetha. najlepjej przekonac sie metoda prob i bledow. co pomoze jednemu dzieciakowi, na drugiego nie zadziala. aha, i metoda stosowana nagminnie tutaj - calpol(czy jakis inny przeciwbolowy dla dzieci) -cudowne lekarstwo na wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: ząbkowanie 01.07.08, 23:20 u nas zadne zele ani granulki nie skutkowały i Alicja dostawała calpol albo nurofen - dawałam na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
k_ansia Re: ząbkowanie 02.07.08, 00:49 Ja używam z Polski Calgel lub Bobodent - mam jeden więcej, jeśli chcesz - mogę wspomóc. Niedługo jadę do Polski, to uzupełnię zapas, a z doświadczenia wiem jak ciężko mogą przechodzić to dzieci. Jak się zdecydujesz, to napisz na priv :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_101 Re: ząbkowanie 02.07.08, 00:59 W ciągu dnia polecam wszelkie zele chłodząco-znieczulajace lub coś przeciwbólowego w syropku oczywiście poza słynnym calpolem czy nurofenem moze to byc np paralink (obecnie stosuje, polecony przez GP ;-) (jest tez wersja paralink w czopku. Na noc jak maluszek sie czesto budzi lub ma kłopot ze zasnięciem polecam viburcol w czopkach (dostepny w ie)- rewelacja!! Po kąpieli podac czopek i maluszek powinnien ładnie zasnąc. Mój synek strasznie bolesnie przechodził ząbkowanie w sumie jeszcze nie koniec ma półtorej roczku i jeszcze dwa zęby brakuja do pełnego uzebienia. Cae szczescie!! ;-) ufff Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_0 Re: ząbkowanie 02.07.08, 16:34 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Nasza pociecha zaczęła piąty miesiąc i chyba zacznie sie ząbkowanie. Ssie paluszki, gorzej sypia zrobił sie trochę marudny tez w ciągu dnia więc rewelacje ząbkowania przed nami..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: ząbkowanie 02.07.08, 20:15 ja używam wciąż granulki homeopatyczne m.in. teetha i jak daję systematycznie to działają (jakoś żel z tej serii mi nie podszedł znaczy Zuli) w ciężkich wypadkach jakim były "4" stosowałam właśnie Calpol albo z Polski Ibum Odpowiedz Link Zgłoś
mamunistka Re: ząbkowanie 03.07.08, 17:15 hej :) a my używamy żelu Dentinox, a jak już bardzo źle to dajemy Calpol. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś