Gość: ineczka71 IP: *.range86-133.btcentralplus.com 23.07.08, 00:33 Czy ktos ma jakis pomysl jak uzyskac referencje nie informujac obecnego pracodawcy o poszukiwaniu innej pracy? Bo jestem w kropce :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duende1 Re: referencje?!?!?! IP: *.redlineplc.com 23.07.08, 10:07 mozesz w aplikacji o prace podac dane aktualnego pracodawcy zaznaczajac, zeby zwrocic sie do niego o referencje tylko w razie zaoferowania ci pracy. mozesz tez podac dane poprzedniego pracodawcy. zazwyczaj potencjalni pracodawcy wystepuja o referencje dopiero po zlozeniu ci oferty pracy i taka oferta jest wtedy "subject to satisfactory references". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dankazaba Re: referencje?!?!?! IP: *.range86-153.btcentralplus.com 23.07.08, 11:12 ja np nie mialam referencji od ostatniego pracodawcy, bo sprawę skierowałam do sądu pracy. ale mialam /i nadal przedstawiam / referencje od osoby "publicznej" - konkretnie w moim przypadku to dyrektor szkoły który dobrze mnie zna. może być lekarz, prawnik, ktos na stanowisku. nie było nigdzie problemu z przyjeciem tych referencji a prace tutaj zmienialam juz kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś