aeki 31.12.10, 11:38 Wykorzystał stanowisko za które mu podatnicy opłacają. Gdyby gen chciał, to by sam poprosił. Niektórym to nie mieści się w głowie. Nachalni są. www.se.pl/wydarzenia/kraj/nie-chcia-sie-wyspowiadac_165843.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Postawa godna pochwały 31.12.10, 11:52 warta nagłośnienia, bo powszechnie panuje opinia, że ateiści i agnostycy w obliczu śmierci nagle się nawracają i proszą o łaską. GUZIK! Prawdziwi ateiści i agnostycy tak nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Postawa godna pochwały 31.12.10, 20:43 A skąd to wiadomo, że ksiądz chciał nawracać? Od kiedy to księdzu nie wolno porozmawiać z chorym? Gdyby generał nie chciał rozmowy, to BORowcy księdza by nie wpuścili. Ładnie się generał zachował. Porozmawiał bez czynienia wstrętów. Jak kulturalny człowiek. Generał Jaruzelski prosił portal, by przekazać, iż kapelan polikliniki odwiedził go w jednoosobowej sali chronionej przez BOR-owców. To ksiądz prosił byłego prezydenta o chwilę rozmowy. W czasie spotkania odpowiadał kapłanowi o swoich wspomnieniach. Duchowny nie nawracał go i nie udzielał mu sakramentu namaszczenia chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 31.12.10, 21:39 a000000 napisała: > A skąd to wiadomo, że ksiądz chciał nawracać? bo jajco przy tym było, a nawet jak nie było, to ksiądz wedle jajca zawsze nawraca, nawet przez sen Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Postawa godna pochwały 31.12.10, 21:43 Te, materac, naucz się czytać, ja nic o tym, że ksiądz chciał nawracać nie pisałem, bo i nic o tym nie wiem. Więc nie zmyślaj. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 17:26 0golone_jajka napisał: > Te, materac, jak już to chyba любовница, drogie яйцо тебе нужно изучать русскому языку Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:01 maitresse.d.un.francais napisała: > > jak już to chyba любовница > ;, drogie яйцо > > тебе нужно из > учать русско& > #1084;у языку Ciekawe, kiedy na tym forum zaczną sie pojawiac tesksty po chińsku? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:08 Pewnie wtedy jak materac nie będzie miał nic lepszego do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:16 0golone_jajka napisał: > Pewnie wtedy jak materac nie będzie miał nic lepszego do powiedzenia... ты мне не ответил` яйцо Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:20 www.google.pl/images?hl=pl&source=imghp&biw=1366&bih=604&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&aqi=&oq=&gs_rfai=&q=%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%BE&tbs=isch:1 Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:17 > Ciekawe, kiedy na tym forum zaczną sie pojawiac tesksty po chińsku? ;-) Jak znajdziesz jakieś chińskie mateusze i zaczniesz je wklejać na dowód siły katolicyzmu w Chinach. www.przeznaczeni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:54 www.vatican.va/chinese/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 19:04 z2006 napisał: > www.vatican.va/chinese/index.html Banał. www.vatican.va/phome_sp.htm www.przeznaczeni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 08:59 0golone_jajka napisał: > powszechnie panuje opinia, że ateiści i agnostycy w obli > czu śmierci nagle się nawracają i proszą o łaską. GUZIK! Prawdziwi ateiści i ag > nostycy tak nie robią. Wobec tego dopiero w obliczu Twojej smierci okaże się, czy jesteś prawdziwym agnostykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 18:11 > Wobec tego dopiero w obliczu Twojej smierci okaże się, czy jesteś prawdziwym ag > nostykiem. Ano. Ale jeśli mogę się czymś pochwalić, to w obliczu realnego zagrożenia życia mojego dziecka, nie pozwoliłem na odprawienie nad jego nieświadomym i maszynami przy życiu podtrzymywanym ciałem żadnych rytuałów religijnych. Oczywiście, własna śmierć to co innego, ale zachowałem się porządnie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Postawa godna pochwały 01.01.11, 20:03 Żona jest typową reprezentantką apateizmu - było jej dokładnie wszystko jedno czy i jeśli tak to jaki szaman i jakie rytuały nad dzieckiem wykona. Za to teściowa, praktykująca katoliczka, w lamenty uderzyła. Ale nic to nie dało. W szpitalu powiedzieli, że doprowadzają kapłana tylko na wyraźne i zgodne życzenie obojga rodziców i zdanie dziadków było dla nich bez znaczenia. Przyznam, że byłem miło zaskoczony, choć teściowie mocno nalegali. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll ksiądz też człowiek 01.01.11, 03:01 a pogadać ludzka rzecz kręcił się akurat po oddziale z instytucjonalnym przyzwoleniem na gadanie z każdym, a tu się taki rodzynek nawinął - głupi by nie zagadał ja bym zagadał nawet jako salowa i niechby mi któryś potem powiedział, że wykorzystałem swoją pozycję, to by z kaczki między oczy dostał a że pismaki napiszą, że salowa wydrenowała generała, to ich fach, trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś