Dodaj do ulubionych

Religia Zdradzenia

12.04.12, 21:02
Wygląda na to, ze jesteśmy świadkami powstawania nowej religii. Od katastrofy lotniczej pod smoleńskiej wódz jednej z partii najwyraźniej chce zostać kapłanem, a wręcz prorokiem nowej wiary. Wiara ya generalnie wygląda na agresywną i destrukcyjną, coś jak sekty prowadzone przez maniaków zaszczepiające wyznawcom nienawiść do wszystkiego, czego nie lubi guru. Najczęściej jednak w jego religijnych przemowach pojawia się Zdrada. Do tego Zdrada, zgodnie z tą nową mitologią zawsze pojawia się o świcie. Wygląda, jakby słowo Zdrada nie miało w tym kontekście swojego słownikowego znaczenia, dlatego pozwoliłem sobie używać wielkiej litery. Zdrada jest raczej imieniem Absolutu, czegoś, do czego wyznawca powinien dążyć. Ktoś jeszcze ma ciekawe spostrzeżenia odnośnie nowego zjawiska religijnego?
Obserwuj wątek
    • kotekali Re: Religia Zdradzenia 12.04.12, 21:34
      dokladnie....nie widzialem , zeby jakis pisiak mial inny na to poglad, mozna odniesc wrazenie , ze oni maja jeden mozg ...mozg prezesa...Jarolfa Kaczlera
    • i.am.girl Re: Religia Zdradzenia 12.04.12, 22:16
      O tak, niedługo zalegalizują nową religię, Jaro-Tadek.ave
      Ale spokojnie, po prostu za dużo jest jeszcze starszych naiwnych osób, kiedy ich ilość się naturalnie zmniejszy, kościoły opustoszeją, a sekta nie będzie miała takiej siły rażenia. Przecież to wszytko opiera się na dziadkach i babciach
      • ultimate.strike Re: Religia Zdradzenia 12.04.12, 22:27
        Radwańska też się do nowej sekty zapisała, a na starą mi nie wygląda. Ciekawe, czy JarKacz na koniec zrobi im Davida Coresha?
        • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 16:50
          ultimate.strike napisał:

> Radwańska też się do nowej sekty zapisała, a na starą mi nie wygląda. Ciekawe,
          > czy JarKacz na koniec zrobi im Davida Coresha?

Wiem gdzie stoi pusta ale solidnie ogrodzona wysokim płotem stodoła jak raz na miejsce męczeństwa się nada ,.Jak jaro zechce to mu dam namiary
      • androles Re: Religia Zdradzenia 13.04.12, 17:11
        Niestety nie wzięłaś pod uwagę, że z powodu wydłużenia średniej długości życia przybędzie więcej staruszków niż odejdzie.
        • ultimate.strike Re: Religia Zdradzenia 13.04.12, 18:55
          Dlaczego niestety?
          • androles Re: Religia Zdradzenia 13.04.12, 20:17
            Z jednej strony to dobrze, że dłużej żyjemy, i to jest najważniejsze, ale jeżeli starsi ludzie tak łatwo dają się omotać przez PIS to już nie jest dobrze.
        • i.am.girl Re: Religia Zdradzenia 14.04.12, 21:11
          androles napisał:

> Niestety nie wzięłaś pod uwagę, że z powodu wydłużenia średniej długości życia
          > przybędzie więcej staruszków niż odejdzie.

Chciałam zauważyć, że te staruszki będą mądrzejsze.

• 6burakow Re: Religia Zdradzenia 14.04.12, 22:06
            i.am.girl napisała:

> Chciałam zauważyć, że te staruszki będą mądrzejsze.

Chyba jednak nie bardzo. Jesli dzieci w miare uplywu lat robia sie coraz glupsze i bardziej nieznosne to i staruszki nie musza madrzec.
            • i.am.girl Re: Religia Zdradzenia 14.04.12, 22:16
              Ale zauważ, że np RM będzie coraz mniej ludzi słuchać, bo narazie większość to starszyzna, w związku z czym mniejsza ilość ludzi będzie miała sznurek w głowie na skutek słuchania Rydzyka, w związku z czym zaś mniejsza ilość oszołomów będzie modliła się do Jarosława.
              Po za tym Jaro w końcu całkowicie upadnie psychicznie (jeśli tylko nikt go nie dopuści do władzy), ludzie nie są głupi, przestaną wierzyć w psychopatycznego idiotę, i miejmy nadzieję PiS odejdzie w niepamięć a wraz z nim cała sekta smoleńska.
              Wszystko kwestia czasu
              • 6burakow Re: Religia Zdradzenia 15.04.12, 02:40
                Nie o tym pisalem. Obecne mohery w istocie wymra ale dorasta nam nowe pokolenie moherow, ludzie ktorzy moheryzm dopiero w sobie odkryja. I moze (tych nowych) byc wiecej niz obecnych.
                • karbat Re: Religia Zdradzenia 15.04.12, 09:59
                  6burakow napisał:
                  > Nie o tym pisalem. Obecne mohery w istocie wymra ale dorasta nam nowe pokolenie
                  > moherow, ludzie ktorzy moheryzm dopiero w sobie odkryja. I moze (tych nowych)
                  > byc wiecej niz obecnych.

wielu Polakow, w tym niemala liczba mlodych , staje sie zakladnikami kosciola Kat .
                  ( firmy z krzyzem na dachu ) .
                  Chodzi o rzecz prozaiczna... o prace , - w malych miescinach , mniejszych osrodkach miejskich , powiatach , by dostac np. posade w gminie , na urzedzie .... niepisanym prawem jest ... bycie katolikiem .
                  kandydat ( zwlaszcza male osrodki administracyjne ) nie dostanie posady soltysa ,wojta , burmistrza , jak nie bedzie biegac co niedziele na kato .- msze , nie bedzie sie pokazawac
                  w towarzastwie kato- szamana , biskupa itp. . Bez ich pokropku , kadzenia , szanse kandydata maleja .

w PRL-u nielala role odgrywal nepotyzm , na drugim przynaleznosc ( dla kariery ) do odpowiedniej partii .
                  takze dzisiaj nepotyzm nikomu nie szkodzi , dobrze widziana znajomosc z ksiedzem , lepiej ...
                  z biskupem .

male miejscowosci zwlaszcza o slabej infratrukturze, malej liczbie, archaiczno- rachitycznych zakladow pracy -
                  pracodawcy z tych malych firm ,na zadupiu , dadza ( prosta ) prace w pierwszej kolejnosci osobie , ktora jest zastraszona , ma sie ona bac ( boga , ksiedza , piekla ) .... zastraszony lepiej pracuje , mozna z niego wiecej wycisnac . a wyplakac moze sie ona zawsze w kosciele , przez ksiedzem i bogiem .
                  jak bylo przed wiekami , taki i dzisiaj , w Polsce wsoiwo - powiatowej . niestety .
              • astrotaurus Re: Religia Zdradzenia 15.04.12, 10:34
                i.am.girl napisała:

**ludzie nie są głupi, przestaną wierzyć w psychopatycznego idiotę,**
                Oj, są głupi i wierzą w psychopatycznego idiotę, nawet nazywają go Bogiem Miłości.
                Masz jednak rację, że to kwestia czasu, krótszego zwłaszcza w przypadku tego realnego, kaczyńskiego psychopatycznego idioty
      • nehsa Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 13:39
        i.am.girl napisała:

> O tak, niedługo zalegalizują nową religię, Jaro-Tadek.ave
        > Ale spokojnie, po prostu za dużo jest jeszcze starszych naiwnych osób, kiedy ic
        > h ilość się naturalnie zmniejszy, kościoły opustoszeją, a sekta nie będzie miał
        > a takiej siły rażenia. Przecież to wszytko opiera się na dziadkach i babciach

***Ja, jestem ramolem, ale takim bez koncepcyjnym impotentem politycznym, jak WY, DROGA MŁODZIEŻY, to bym nie chciał być.
        Kaczor, to polityczny eunuch, ale Don Tuz, to uwarunkowany genetycznie polityczny sługus.
        Wy, póki co, jesteście politycznymi kibolami, którzy płaca ciężkie pieniądze za bilety, na najgorsze polityczne widowisko.
        Nie rozumiecie tego, co oferuje Wam Nauka Jedynego Ojca, która wymaga od Was, tylko dla WAS.
      • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 14:01
        i.am.girl napisała:

> Ale spokojnie, po prostu za dużo jest jeszcze starszych naiwnych osób, kiedy ic
        > h ilość się naturalnie zmniejszy, kościoły opustoszeją, a sekta nie będzie miał

Nie bądź naiwna i wśród młodych nie brak tych z IQ na poziomie pawiana , którzy chętnie sektę wspomogą
        • jeepwdyzlu pożal się boże ateiści 16.04.12, 14:23
          i.am.girl napisała:

Nie bądź naiwna i wśród młodych nie brak tych z IQ na poziomie pawiana , którzy chętnie sektę wspomogą
          ----------------------------
          skąd u Was tyle złości?
          IQ pawiana?
          religia staruszków?

Nie rozumiecie, że cała zachodnia cywilizacja, wszystkie jej zdobycze, nasze wartości, priorytety, etyka, kultura opierają się na chrześcijaństwie???
          Jestem ateistą, ale SZANUJĘ myślących inaczej.
          Wiem w jakim żyję świecie.
          Korzystacie z wolności, zapewne kochacie i jesteście kochani, jesteście otoczeni różnymi instytucjami np rodziną, uniwersytetami, zasadą równości wobec prawa...
          To wszystko OWOCE chrześcijaństwa.
          Moja rada - pojedźcie na wakacje do Chin, Laosu, Malezji...
          Zobaczcie jak żyje większość mieszkańców tej planety. Większość, która nie miała szczęścia urodzić się w świecie zdominowanym przez chrześcijaństwo.
          Może wtedy wykażecie IQ wyższe niż 75, które na razie udowadniacie.
          NIE wierzyć w Boga to nie znaczy być mądrym...
          jeep
          • no_no Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 16:41
            jeepwdyzlu napisał:

> skąd u Was tyle złości?
            > IQ pawiana?
            > religia staruszków

Złość, nienawiść wynikają przede wszystkim z niezrozumienia, że to w co wierzymy, jakimi jesteśmy, nie jest zależne od nas.

> Nie rozumiecie, że cała zachodnia cywilizacja, wszystkie jej zdobycze, nasze wa
            > rtości, priorytety, etyka, kultura opierają się na chrześcijaństwie???
            > Jestem ateistą, ale SZANUJĘ myślących inaczej.
            > Wiem w jakim żyję świecie.

Ja tam może nie że szanuję, ale przynajmniej staram się zrozumieć. Zrozumienie bowiem wyklucza nienawiść.

> Moja rada - pojedźcie na wakacje do Chin, Laosu, Malezji...

Albo Afganistanu wiadomosci.wp.pl/page,2,title,Tam-co-75-sekund-zostaje-zgwalcona-kobieta,wid,14316437,wiadomosc.html?ticaid=1e488&_ticrsn=3

> Zobaczcie jak żyje większość mieszkańców tej planety. Większość, która nie miał
            > a szczęścia urodzić się w świecie zdominowanym przez chrześcijaństwo.
            > Może wtedy wykażecie IQ wyższe niż 75, które na razie udowadniacie.

Wiedza, współczynnik IQ nie muszą iść w parze z mądrością. I bardzo często nie mają z nią wiele wspólnego. Czy to nie jest jeszcze dla wszystkich oczywistą oczywistością?

> NIE wierzyć w Boga to nie znaczy być mądrym...
            > jeep

To, czy jesteśmy racjonalni czy nie, wierzący w Boga bądź nie, zależy przede wszystkim od tego, która z naszych półkul mózgowych jest dominująca - lewa, czy prawa.
            Unikam raczej kontaktów i potyczek słownych z tymi, u których widzę dominację tylko jednej
            z półkul.

no_no - ten co odkrywa Amerykę na nowo
          • kolter-xl Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 16:44
            jeepwdyzlu napisał:

> skąd u Was tyle złości?

Widzisz ją u mnie ? w 99% moich postów uśmiecham się , zwróć uwagę na to.

> IQ pawiana?

Dokładnie

> religia staruszków?

To nie moje słowa .

>
            > Nie rozumiecie, że cała zachodnia cywilizacja, wszystkie jej zdobycze, nasze wa
            > rtości, priorytety, etyka, kultura opierają się na chrześcijaństwie???

Powiedz mi to dwa razy głośniej :))))) Chrześcijan pochował Konstantyn obdarowując ówczesny kler złotem i stanowiskami .

> Jestem ateistą, ale SZANUJĘ myślących inaczej.

Mi też to nie przeszkadza ze ktoś widzi coś inaczej .

> Wiem w jakim żyję świecie.
            > Korzystacie z wolności, zapewne kochacie i jesteście kochani, jesteście otoczen
            > i różnymi instytucjami np rodziną, uniwersytetami, zasadą równości wobec prawa.
            > ..
            > To wszystko OWOCE chrześcijaństwa.

Pogięło cię ?? Już w np w starożytnym Rzymie wyznawcy boga Mitry oznaczali się wysokim stopniem moralności. Nie potrzebowali do tego wiary w mitycznego Jezusa.Moralność , prawość nie ma nic wspólnego z katolicyzmem czy chrześcijaństwem , popatrz jaka wysoka rozwinięta kulturę mają np Japończycy , solidni,uczciwi .

> Moja rada - pojedźcie na wakacje do Chin, Laosu, Malezji...
            > Zobaczcie jak żyje większość mieszkańców tej planety. Większość, która nie miał
            > a szczęścia urodzić się w świecie zdominowanym przez chrześcijaństwo.
            > Może wtedy wykażecie IQ wyższe niż 75, które na razie udowadniacie.
            > NIE wierzyć w Boga to nie znaczy być mądrym...

Poszoł buraku, twoje IQ na poziomie ameby nie zauważyło ze bredzisz .
            • jeepwdyzlu Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 16:58
              Już w np w starożytnym Rzymie wyznawcy boga Mitry oznaczali się wysokim stopniem moralności. Nie potrzebowali do tego wiary w mitycznego Jezusa.Moralność , prawość nie ma nic wspólnego z katolicyzmem czy chrześcijaństwem , popatrz jaka wysoka rozwinięta kulturę mają np Japończycy , solidni,uczciwi .
              --------------
              to prawda
              ale nie chciałbyś żyć w Japonii.
              Ja tam byłem, a Ty?
              Udajesz tylko kolter.
              Wiesz o czym piszę.
              Chrześcijaństwo nie było tylko ciągiem zbrodni, ale również - przez 1500 lat - religią. która ukształtowała naszą cywilizację.
              Tak - czasem - jak w czasach Reformacji czy Oświeceniu - jako tło odniesienia.
              Pociagnąłbym dalej, ale nazwałeś mnie burakiem i amebą.
              Więc koniec.
              jeep
              • kolter-xl Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 17:06
                jeepwdyzlu napisał:

to prawda
                > ale nie chciałbyś żyć w Japonii.
                > Ja tam byłem, a Ty?

No byłeś co od razu ci portfel zawinęli na lotnisku ??

> Udajesz tylko kolter.
                > Wiesz o czym piszę.

Nie, nie wiem ??

> Chrześcijaństwo nie było tylko ciągiem zbrodni, ale również - przez 1500 lat -
                > religią. która ukształtowała naszą cywilizację.

No pisz ze katolicyzm .prawosławie a potem protestantyzm . Z naciskiem ze to protestantyzm najwięcej ucywilizował Europe .

> Tak - czasem - jak w czasach Reformacji czy Oświeceniu - jako tło odniesienia
                > .
                > Pociagnąłbym dalej, ale nazwałeś mnie burakiem i amebą.
                > Więc koniec.

No skoro sugerujesz mi IQ 75 to czego się możesz spodziewać ??
                • jeepwdyzlu Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 18:19
                  > Chrześcijaństwo nie było tylko ciągiem zbrodni, ale również - przez 1500 lat -
                  > religią. która ukształtowała naszą cywilizację.
                  kolter pisze:
                  No pisz ze katolicyzm .prawosławie a potem protestantyzm . Z naciskiem ze to protestantyzm najwięcej ucywilizował Europe .
                  --------------
                  ja odróżniam chrześcijaństwo od katolicyzmu
                  i tak to napisałem.

kolter ty masz często rację
                  Co z tego - jeśli równocześnie nie masz cienia empatii do słabszych - np moherów
                  Nie rozumiesz, że ich poglądy są pochodną strachu.
                  Szkoda.
                  eot, bo dyskusja zeszła na manowce
                  jeep

• kolter-xl Re: pożal się boże ateiści 16.04.12, 18:27
                    jeepwdyzlu napisał:

> ja odróżniam chrześcijaństwo od katolicyzmu
                    > i tak to napisałem.

No nie trudno ich poznać ,bo ja np znam tylko kilkunastu chrześcijan a setki katolików .

> kolter ty masz często rację
                    > Co z tego - jeśli równocześnie nie masz cienia empatii do słabszych - np moherów

Ostatnio tu pisałem do kogoś ze naiwna wiara nie gwarantuje ze dobry bóg zechce takiego naiwnego wierzącego u siebie w stajence widać, to czemu ja mam tych ludzi żałować ??

> Nie rozumiesz, że ich poglądy są pochodną strachu.
                    > Szkoda.
                    > eot, bo dyskusja zeszła na manowce

Oni tak jak i za komuny muszą mieć przewodnika , trafiło na kaczke i PIS.
      • kotekali Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 20:48
        sek w tym , ze starszych ma przybywac...starcza demencja moze spowodowc nawrot wiary ....dla mnie byloby to gorsze od smierci :) mysle umrzec zdrowo...prowadze zdrowy tryb zycia w koncu...cwicze , odzywiam sie racjonalnie no i nie chodze do kosciola :)
    • mieux Re: Religia Zdradzenia 15.04.12, 12:06
      Religia Partii Obłudników Ciebie nie razi?

Tusek wziął ślub katolicki, bredzisław co tydzień latał na mszę, aby się pokazać narodowi (przesypiał mszę zresztą, co było pokazywane na zdjęciach), komorowska też latała na mszę katolicką jakby zapomniała, że jest żydówką,
      walęsiaty oblepił się matką boską i swego czasu mówiło się, że wybory wygrała matka boska, bo wygrałaby każda atrapa z doczepionym jej malowidłem.
      • 6burakow Re: Religia Zdradzenia 15.04.12, 13:13
        mieux napisała:

> Religia Partii Obłudników Ciebie nie razi?

oj, razi, razi. Dlatego glosowalem na palikota.
      • ultimate.strike Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 12:31
        > Religia Partii Obłudników Ciebie nie razi?
        >
        > Tusek wziął ślub katolicki, bredzisław co tydzień latał na mszę, aby się pokaza
        > ć narodowi (przesypiał mszę zresztą, co było pokazywane na zdjęciach), komorows
        > ka też latała na mszę katolicką jakby zapomniała, że jest żydówką,
        > walęsiaty oblepił się matką boską i swego czasu mówiło się, że wybory wygrała m
        > atka boska, bo wygrałaby każda atrapa z doczepionym jej malowidłem.

Typowy przejaw katolicyzmu - przynależnoścć na pokaz. Nie razi mnie, tak długo w Polsce zyje, że się przyzwyczaiłem, Religia Zdradzenia to nowość na rynku promes na szczęśliwe życie po śmierci. Główni kapłani tennowej religii nie zdążyli jeszcze przygotować oferty, co będę miał po śmierci z faktu, że uwierzę w Zdradzenie o Świcie i zacznę praktykować w świętym miejscu pod pałacem.
      • jeepwdyzlu Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 13:14
        komorowska też latała na mszę katolicką jakby zapomniała, że jest żydówką,
        -------
        latała, bo jest ochrzczoną katoliczką
        a rodzice?
        90% Żydów w Polsce nie praktykuje...

mieux
        Żydówka - nawiasem mówiąc - pisze się z dużej litery.
        jeep
        • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 17:12
          jeepwdyzlu napisał:

> komorowska też latała na mszę katolicką jakby zapomniała, że jest żydówką,
          > -------
          > latała, bo jest ochrzczoną katoliczką
          > a rodzice?
          > 90% Żydów w Polsce nie praktykuje...
          >
          > mieux
          > Żydówka - nawiasem mówiąc - pisze się z dużej litery.
          > jeep

Komorowska za to z powodu poprawności politycznej piszemy z małej litery ? :))
        • mieux Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 18:22
          > 90% Żydów w Polsce nie praktykuje...

A pozostałe 10% to Polacy? :D

Nazwy wyznawców religii pisze się małymi literami.
          Żyd to obywatel Izraela, żyd to wyznawca judaizmu.

Potomkowie biblijnych Żydów mieszkają teraz w Palestynie i przeszli na islam.
          Natomiast żydzi w Polsce i sąsiednich krajach to Chazarowie wywodzący się spod Kaukazu, byli poganami a niektórzy wyznawcami islamu, potem obowiązkowo wszyscy przeszli na judaizm.
          • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 18:31
            mieux napisała:

Kto cie tak okłamał ?

> Natomiast żydzi w Polsce i sąsiednich krajach to Chazarowie wywodzący się spod
            > Kaukazu, byli poganami a niektórzy wyznawcami islamu, potem obowiązkowo wszyscy
            > przeszli na judaizm.

Kolejna bajeczka . Np sporo Żydów trafiło do Polski w XVI wieku z Hiszpanii.
          • jeepwdyzlu Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 18:32
            90% Żydów w Polsce nie praktykuje...

A pozostałe 10% to Polacy? :D
            ------------------------------------
            100% Żydów w Polsce to Polacy

Nazwy wyznawców religii pisze się małymi literami.
            Żyd to obywatel Izraela, żyd to wyznawca judaizmu.

-----------------------
            a o diasporze słyszałeś?

Natomiast żydzi w Polsce i sąsiednich krajach to Chazarowie wywodzący się spod Kaukazu, byli poganami a niektórzy wyznawcami islamu, potem obowiązkowo wszyscy przeszli na judaizm.
            brednie jakich nie słyszałem od lat
            Raz - Żydzi w Polsce w 95% zgineli w czasie Holocaustu.
            Dwa - pozostali wyjechali po 68 roku

Tych 3-10 tys którzy zostali to potomkowie Chazarów???
            Niezłe.
            Większość Żydów napłynęła do Polski z Europy Zachodniej w XVII i XVIII wieku
            Dlatego mówili jidysz - z ogromnymi wpływami języka niemieckiego.

jeep
            • jeepwdyzlu antysemicka niekonsekwencja 16.04.12, 18:33
              Żyd to obywatel Izraela, żyd to wyznawca judaizmu
              -------------
              tak
              to czemu piszesz o Prezydentowej Komorowskiej żydówka?
              Skoro nie jest wyznawcą judaizmu tylko katoliczką?

jeep
            • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 18:59
              jeepwdyzlu napisał:

a o diasporze słyszałeś?

Diasporze istniejącej od co najmniej IV wieku przed naszą erą .

> Tych 3-10 tys którzy zostali to potomkowie Chazarów???
              > Niezłe.
              > Większość Żydów napłynęła do Polski z Europy Zachodniej w XVII i XVIII wieku
              > Dlatego mówili jidysz - z ogromnymi wpływami języka niemieckiego.

Dzisiejsi Palestyńczycy to potomkowie np Samarytan czy Kananejczyków, Żydów wygnano całkowicie z terenów Palestyny w I wieku po powstaniu Bar-Kochby.
              • mieux Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 19:27
                >Żydów wygnano całkowicie z terenów Palestyny w I wieku

Komu chcesz te ciemnoty wciskać? Masz jakiś dowód na to, że zostali wygnani?

Profesor Shlomo Zand, historyk z uniwersytetu w Tel Awiwie (Żyd) badał historię Żydów i stwierdził, że nigdy nie zostali wygnani. Swoje badania opisał w książce "Jak i kiedy staliśmy się Żydami". Pisał też o Chazarach, którzy mieszkają w Polsce.

Przedstawiłam Ci najnowsze sprawdzone przez profesora informacje, a Ty wyjeżdżasz z jakimś kitem i jeszcze mnie poprawiasz.

Powiedz swojemu koledze, że jeśli tak alergicznie reaguje na żarty i wszędzie doszukuje się antysemityzmu to konwersacja z nim jest stratą czasu.

• mieux znacie historię lepiej od profesora historii? 16.04.12, 20:08
                  Zacytowane przeze mnie słowa profesora Shlomo Zand, historyka z uniwersytetu w Tel Awiwie nazwaliście
                  bajeczką,
                  brednią,
                  kłamstwem.
                  Znacie lepiej historię od profesora historii czy po prostu nie czytacie książek? Książka ukazała się kilka lat temu i wywołała wiele komentarzy, do Was nie dotarły żadne.

Na forum powinien być chyba jakiś poziom merytoryczny.
                  Zamówcie sobie książkę i nie rzucajcie się na tych, którzy czytają.
                  • kolter-xl Re: znacie historię lepiej od profesora historii? 16.04.12, 20:18
                    Problem w tym ze historia jest pisana w zależności od okoliczności np twoja bajka wierzy w heroizm Kaczyńskiego a ja w ten bzdet nie wierze.

Na forum powinien być chyba jakiś poziom merytoryczny.
                    > Zamówcie sobie książkę i nie rzucajcie się na tych, którzy czytają.

No właśnie więc uprzedzenie nie powinny oczu zasłaniać .

www.youtube.com/watch?v=nM__lPTWThU
                • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 20:15
                  mieux napisała:

> Komu chcesz te ciemnoty wciskać? Masz jakiś dowód na to, że zostali wygnani?

Mam , jest to zdrowy rozsadek i wiedza historyczna .

> Profesor Shlomo Zand, historyk z uniwersytetu w Tel Awiwie (Żyd) badał historię
                  > Żydów i stwierdził, że nigdy nie zostali wygnani. Swoje badania opisał w książ
                  > ce "Jak i kiedy staliśmy się Żydami". Pisał też o Chazarach, którzy mieszkają w
                  > Polsce.

Takich profesorów to jest kilku np niejaki Nowak współpracownik radia ma ryj , podobny typ Wiem też skąd masz te rewelacje, Tylko dziwne ze nikt tego nie kwestionował nawet Arabii przez lata .

www.pardon.pl/artykul/4170/sensacja_zydzi_sfalszowali_historie_a_izrael_to_oszustwo
                  > Przedstawiłam Ci najnowsze sprawdzone przez profesora informacje, a Ty wyjeżdż
                  > asz z jakimś kitem i jeszcze mnie poprawiasz.

Wiesz juz wiem ze twój watek o raju to nic innego a atak na zydówskiewgo autora a nie próba dociekania jakiejś tam prawdy .

> Powiedz swojemu koledze, że jeśli tak alergicznie reaguje na żarty i wszędzie d
                  > oszukuje się antysemityzmu to konwersacja z nim jest stratą czasu.

Powiedz mu to sama bo to taki sam twój koleś jak i mój
                  • mieux Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 21:14
                    To nie ten link.
                    Czytałam rozmowę z profesorem, bardzo życzliwą i ciepłą, a nie typu sensacja. Profesor wypowiadał się w niej także o Polsce, jako kraju wspomnień. Nie mogę odszukać linku do niej, jak znajdę to Ci prześlę i zrozumiesz, że nie można było z jego wypowiedzi odczytać, że jest jakimś złośliwcem chcącym zaszkodzić Żydom. Sprawiał wrażenie wspaniałego naukowca, budzącego zaufanie i przekonującego, i dlatego go zacytowałam. Mam duży szacunek do ludzi nauki (tylko nie pedagogiki, psychologii i politologii) dlatego nazwanie jego słów bzdurą i kłamstwem było dla mnie oburzające.

Wątek o raju nie był żadnym atakiem. Nie mogłam zrozumieć, jak ludzie czytają ten tekst i nie zauważają sprzeczności. Jakby byli zahipnotyzowani. I to przez tyle lat, i to w tylu krajach.

Na innym forum też był jakiś forumowicz, po moim żarcie strasznie się obruszył. Potem sam żartował a mnie to już nie śmieszyło, bo wciąż pamiętałam jego przewrażliwienie.
                    Musisz sobie dopowiadać coś, co nie było zamiarem rozmówcy?
                    Sam uważasz, że trzeba mówić wprost, a komuś przypisujesz treści, których nawet po pomyślał.
                    • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 21:57
                      mieux napisała:

> Czytałam rozmowę z profesorem, bardzo życzliwą i ciepłą, a nie typu sensacja.

No tak najczęściej działają oszuści :)

Nie mogę od
                      > szukać linku do niej, jak znajdę to Ci prześlę i zrozumiesz, że nie można było
                      > z jego wypowiedzi odczytać, że jest jakimś złośliwcem chcącym zaszkodzić Żydom.

Ja nie szukam linków , bo akurat czytałem sporo o historii Żydów ale z książek. Historyków którzy zęby zjedli w temacie .Np Marcel Simon -Cywilizacja wczesnego chrześcijaństwa. Pisze o powstaniu i o zakazie w wstępowaniu Żydom do Palestyny , szczególnie do Jerozolimy . O tym samy pisał Edward Gibbon - Zmierzch Imperium rzymskiego , tom II. Facet żył długo przed przed powstaniem państwa Izrael.

> Sprawiał wrażenie wspaniałego naukowca, budzącego zaufanie i przekonującego, i
                      > dlatego go zacytowałam

No wiesz , może ma nadzieje zarobić na swoim wynalazku a może .....

Wątek o raju nie był żadnym atakiem. Nie mogłam zrozumieć, jak ludzie czytają t
                      > en tekst i nie zauważają sprzeczności. Jakby byli zahipnotyzowani. I to przez t
                      > yle lat, i to w tylu krajach.

Ja nie jestem naćpany opłatkiem ,a dużych sprzeczności tam nie widzę ....

> Sam uważasz, że trzeba mówić wprost, a komuś przypisujesz treści, których nawet
                      > po pomyślał.

Po mnie wal śmiało z twej reki nie boli :)
                      • mieux Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 22:19
                        No to wysłałam Ci maila z wywiadem.

Trzeba było tak od razu, konkretne źródła i czy są wiarygodne.
                        Teraz skojarzyłam, że w naukach nieścisłych dopiero po przeczytaniu kilkunastu książek z jakiejś dziedziny można wstępnie ocenić, którzy autorzy są wiarygodni, a którzy nie.

W niektórych dziedzinach nie ma żadnych źródeł, na których można polegać.
                        Śmieci jest coraz więcej.

>dużych sprzeczności tam nie widzę ....
                        Są sprzeczności, dla mnie istotne, po na pierwszym rozdziale można podważyć całość tekstu.
                        I trzeba wiedzieć jak sobie z tym poradzić. Ja już wiem, a Tobie nie powiem, po przez dwa dni ze mną dyskutowałeś i też mi nie powiedziałeś.

• kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 22:31
                          mieux napisała:
                          >
                          > Trzeba było tak od razu, konkretne źródła i czy są wiarygodne.
                          > Teraz skojarzyłam, że w naukach nieścisłych dopiero po przeczytaniu kilkunastu
                          > książek z jakiejś dziedziny można wstępnie ocenić, którzy autorzy są wiarygodni
                          > , a którzy nie.

Edward Gibbon żył w XVIII wieku z propagandą , tworzoną przez Izrael nie miał nic wspólnego ,a o ile pamiętam to nie cierpiał ten XVIII wieczny ateista ,Żydów
                          en.wikipedia.org/wiki/Edward_Gibbon
                          Są sprzeczności, dla mnie istotne, po na pierwszym rozdziale można podważyć całość tekstu.

Ja też nie wierzę w bzdet o stworzeniu ,ale inaczej widać na to patrzymy.

> I trzeba wiedzieć jak sobie z tym poradzić. Ja już wiem, a Tobie nie powiem, po
                          > przez dwa dni ze mną dyskutowałeś i też mi nie powiedziałeś.

Ja wiem jedno ; Kopanie się z religijnym koniem (nie o tobie)to bzdura , najlepiej z nim walczyć obnażając jego niewiedzę .Zapomina o tym wielu ateistów i błądzą w jałowych dyskusjach tygodniami . Mi czasem wystarczy jeden tekst z biblii i mam koniec dyskusji :)
                          No i nie toleruje wśród Ateistów niewiedzy z bzdurnym komentarzem często opartymi na nieznajomości tzw pism świętych .
      • kolter-xl Re: Religia Zdradzenia 16.04.12, 17:09
        mieux napisała:

, komorowska też latała na mszę katolicką jakby zapomniała, że jest żydówką,

Mamcia ci nie mówiła ze neofici są najbardziej szczerzy w tym co robią w nowej wierze ??
    • mieux U.T -kto ciebie tak zaślepił, 16.04.12, 11:09
      że nie tylko nie chcesz poznać prawdy, lecz nabijasz się z tych, którzy chcą ją poznać?

Prawda ma być tylko dla wybranych?
      Zjadłeś owoc z drzewa poznania dobra i zła i jesteś mądrzejszy od narodu, który ma swoje przemyślenia różne od oficjalnej wersji stale zmienianej, od winy pilota zaczynając- wersji zdRadka parę minut po katastrofie?
      • ultimate.strike Re: U.T -kto ciebie tak zaślepił, 16.04.12, 12:28
        Nie nabijam się, zauwązyłem zjawisko w postaci nowej religii i postanowiłem je opisać. Zupełnie niezależnie od przyczyn katastrofy, uporczywe powtarzanie o Zdradzeniu o Świcie to typowa religijna nowomowa - stosowanie wyrazów i zwrotów niezgodnie z ich słownikowym znaczeniem w celu pozyskania wyznawców i utwierdzenia już pozyskanych, że dokonali słusznego wyboru światopogladowego.
        • mieux Re: U.T -kto ciebie tak zaślepił, 16.04.12, 17:57
          ultimate.strike napisał:

A nie zauważyłeś, że ludzie to społeczność, mają prawo się zgromadzać, mają prawo przemawiać, mają prawo mieć jakieś idee, do czegoś dążyć, o coś walczyć, być w grupie.

A ty masz prawo nabijać się z tego. Siedzisz sam, jeszcze bez spodni i myślisz, że jest was dwóch. No to już wiem, dlaczego chodzisz bez spodni - żeby ci raźniej było.
          Społeczne zachowania, empatia są ci obce.
          • kolter-xl Re: U.T -kto ciebie tak zaślepił, 16.04.12, 18:17
            mieux napisała:

> ultimate.strike napisał:
            >
            > A nie zauważyłeś, że ludzie to społeczność, mają prawo się zgromadzać, mają pra
            > wo przemawiać, mają prawo mieć jakieś idee, do czegoś dążyć, o coś walczyć, być
            > w grupie.

No np mogą wierzyć w to ze bozia stworzył najpierw drzewo a potem Adama .
            • ultimate.strike Właśnie, co było pierwsze 17.04.12, 07:43
              Wielki Zdradzony czy Święty Tu-154M?
          • ultimate.strike Re: U.T -kto ciebie tak zaślepił, 17.04.12, 07:42
            > A nie zauważyłeś, że ludzie to społeczność, mają prawo się zgromadzać, mają pra
            > wo przemawiać, mają prawo mieć jakieś idee,

Mają, wolno im nawet prowadzić darmowe akcje reklamy prywatnych koncernów, wolno im wyznawać nowe religie, jak ta opisywana, nawet gdy te wyraźnie szkodzą naszemu państwu i są wykorzystywane przez obce służby specjalne (vide rzekome umycie wraku Tu-154M, czyli jawna prowokacja mająca na celu dalszą destabilizację sytuacji w Polsce).
    • mieux U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 11:22
      I Ty uważasz, że należysz do awangardy.
      Ty jesteś w rozwoju duchowym jak świat przed wielkim wybuchem. Czyli na razie zero.
      • ultimate.strike Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 12:29
        > I Ty uważasz, że należysz do awangardy.

A uwazam tak?

> Ty jesteś w rozwoju duchowym jak świat przed wielkim wybuchem

Czyli mam pełno skoncentrowanej energii, lepiej ze mną uważać, bo jak wybuchnę... :)
        • mieux Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 18:33
          No miejmy nadzieję, że kiedyś ktoś Cię rozpali do dobrych czynów, do dobrych idei.
          • ultimate.strike Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 18:46
            Już to zrobiła, jestem po jasnej stronie mocy, np. gdy walczę z tyranią spodni.
            • mieux Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 19:00
              Ostatnia moda dla panów też Ci sprzyja: na wybiegach pojawili się panowie w sukienkach i innych mocno oryginalnych ciuchach nie szytych w kroku :)
              Prawdziwy hicior.
              • ultimate.strike Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 21:30
                > Ostatnia moda dla panów też Ci sprzyja: na wybiegach pojawili się panowie w suk
                > ienkach i innych mocno oryginalnych ciuchach nie szytych w kroku :)

Moda z wybiegów, szczególnie ta dla mężczyzn to specyficzna gałąź sztuki, dla osób z hermetycznego środowiska projektantów, modeli, dziennikarzy i nielicznych pasjonatek, tudzież pasjonatów, zjawisko bez wpływu na świat rzeczywisty. No i mimo wszystko wolę tradycyjny kilt, solidny, wygodny, praktyczny, sprawdzony przez tysiące lat (bo tyle sobie ten wynalazek liczy - jest znacznie starszy od powszechnie z nim kojarzonej Szkocji).
                • mieux Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 16.04.12, 22:25
                  Kilt zawsze kojarzy mi się ze zdjęciem królowej Elżbiety (francuskie zdjęcie):
                  W pierwszym rzędzie siedzi królowa Elżbieta a obok niej panowie w kiltach. Jak któryś nogi złożył to bez emocji, jednak niektórzy pokazali więcej niż cenzura by chciała.
                  • ultimate.strike Re: U.T -ile w Tobie jadu i nienawiści 17.04.12, 07:39
                    Bo to znane zdjęcie. :) Jak się chce, to można siedzieć i nie pokazywać, i to bez składania nóg, siedzi się zwyczajnie, nawet trochę się można rozwalić. :)
    • jeepwdyzlu nieco pokory 16.04.12, 13:23
      Z większości postów wyziera pycha.
      Pycha wszystkowiedzących.
      Mądrzejszych.
      Może pochylcie się nad tymi 25% Polaków wierzących w zdradę i pomyślcie DLACZEGO nie wierzą w wypadek.
      Wiecie - bo są głupi, niewykształceni i zaślepieni.

Tymczasem rząd popełnił szereg kardynalnych błędów - za które nikt nie poleciał (vide Arabski, burdel w 6 pułku, BORze, śledztwo oddane Rosjanom na podstawie konwencji chickagowskiej, kłamstwa Kopacz itd)
      Rosjanie rucha ją nas w dupę (tak tak) bez mydła - patrz wrak czy skrzynki.

Krótko - ja wiem, że to był wypadek. Ale ROZUMIEM ludzi, którzy w to nie wierzą.
      Bo mają powody, aby nie mieć zaufania do rządu. Ani do Rosjan i Putina.
      Zdrady nie było, ale Tusk okazuje wobec Rosji zaskakującą uległość.
      A Rosja upokarza nas celowo, pokazując całemu światu co o nas myśli. Brak reakcji rządu jest ciężkim błędem na granicy zdrady interesów narodowych.

Apeluję - pomyślcie o rodakach z moherowmyi beretami na głowach z życzliwością a nie pogardą.
      jeep
      • wariant_b Re: nieco pokory 16.04.12, 13:55
        jeepwdyzlu napisał:
        > Tymczasem rząd popełnił szereg kardynalnych błędów...

A zapytam z głupia frant - a mógł ich nie popełnić?

> Bo mają powody, aby nie mieć zaufania do rządu. Ani do Rosjan i Putina.

A jak można mieć zaufanie do czegokolwiek, jeśli chciejstwo władzy okazało
        się silniejsze niż prawo i procedury? Przecież w żadnym normalnym
        państwie, w którym obywatele własne państwo choć trochę szanują,
        ta awantura nie powinna się móc zdarzyć. Jest cały sznureczek osób i instytucji,
        które powinny powiedzieć: "Nie, panie Prezydencie, pan tam nie poleci".
        • jeepwdyzlu Re: nieco pokory 16.04.12, 14:15
          Przecież w żadnym normalnym
          państwie, w którym obywatele własne państwo choć trochę szanują,
          ta awantura nie powinna się móc zdarzyć.
          --------------
          to prawda
          ale to wina instytucji Państwa
          czyli odpowiedzialność Premiera
          pomyśl o tym
          ciao
          jeep
          • wariant_b Re: nieco pokory 16.04.12, 15:47
            jeepwdyzlu napisał:
            > ale to wina instytucji Państwa...

Konstytucja nie przewidziała, że osoby pełnoletnie, pełniące najwyższe urzędy,
            mogą nie być dorosłe. I nie wyznaczyła im opiekuna.
      • kolter-xl Re: nieco pokory 16.04.12, 17:02
        jeepwdyzlu napisał:

> Z większości postów wyziera pycha.
        > Pycha wszystkowiedzących.
        > Mądrzejszych.

Np tak jak z twoich .

> Może pochylcie się nad tymi 25% Polaków wierzących w zdradę i pomyślcie DLACZEG
        > O nie wierzą w wypadek.
        > Wiecie - bo są głupi, niewykształceni i zaślepieni.

Dokładnie są zaślepieni głupią propagandą.

> Tymczasem rząd popełnił szereg kardynalnych błędów - za które nikt nie poleciał
        > (vide Arabski, burdel w 6 pułku, BORze, śledztwo oddane Rosjanom na podstawie
        > konwencji chickagowskiej, kłamstwa Kopacz itd)

Ta,a gdyby pan prezydent Kaczyński posiadałby choć cień przyzwoitości , nie zmuszałby starych ludzi w samolocie aby oczekiwali na jego łaskawe spóźnione przybycie na lotnisko.

> Rosjanie rucha ją nas w dupę (tak tak) bez mydła - patrz wrak czy skrzynki.

Chyba ciebie , bo ja wiem ze nikt nie zmusi ich do oddania zanim oficjalnie nie zakończa śledztwa.No a macierewicze i inni PIS psychole na pewno tego nie przyspieszą.

> Krótko - ja wiem, że to był wypadek. Ale ROZUMIEM ludzi, którzy w to nie wierzą

To musisz mieć taki sam beret z moheru .

> Bo mają powody, aby nie mieć zaufania do rządu. Ani do Rosjan i Putina.

Szczególnie wtedy kiedy ich ukochany kaczor robi im we łbach sieczkę.

> Zdrady nie było, ale Tusk okazuje wobec Rosji zaskakującą uległość.

No a co miał zajebać w ryj Putinowi na dzień dobry ?

> A Rosja upokarza nas celowo, pokazując całemu światu co o nas myśli.

Wyobraź sobie 150 milionowy naród który mocno trzyma za pysk świat no a na przeciw niemu fanatyków z PIS . Rozumiesz ?

Brak reakc
        > ji rządu jest ciężkim błędem na granicy zdrady interesów narodowych.

Masz tak z poranków z radiem Maryja ?

> Apeluję - pomyślcie o rodakach z moherowmyi beretami na głowach z życzliwością
        > a nie pogardą.

Dobić żeby sie nie męczyli ?
        • mieux jestem moherem 16.04.12, 17:40
          W sytuacji, kiedy na forum atakuje się i opluwa niewinnych ludzi za to, że nie są chorągiewkami i mają jakieś poglądy, kiedy atakuje się tych, którzy walczyli o wolność Polski, którzy Polskę wydźwignęli z gruzów, którzy zadbali o Wasze wykształcenie i dobrobyt, w sytuacji, gdy na forum nie ma żadnego ich przedstawiciela, nie pozostaje mi nic innego jak oświadczenie, że jestem moherem.
          Amen
          • ultimate.strike Re: jestem moherem 16.04.12, 17:44
            I to całe Twoje poświęcenie? Na wiecej Cie nie stać? W ten sposób chcesz osiągnąć Absolutne Zdradzenie w Zdradzieckim Niebie?
          • kolter-xl Re: jestem moherem 16.04.12, 17:49
            mieux napisała:

> W sytuacji, kiedy na forum atakuje się i opluwa niewinnych ludzi za to, że nie
            > są chorągiewkami i mają jakieś poglądy, kiedy atakuje się tych, którzy walczyli
            > o wolność Polski, którzy Polskę wydźwignęli z gruzów, którzy zadbali o Wasze w
            > ykształcenie i dobrobyt,

Tylko mi nie mlaskaj ze mowa o tych matołach bliźniakach ?? O ile wiem to kaczyńscy mieli spokój z SB to tatuś ich mało świętej pamięci rajmund znał całą wieruszkę PZPR
            • ultimate.strike Re: jestem moherem 16.04.12, 17:53
              Kolter, idź na FS, bo bez Ciebie Lepian nie może sobie wyrobić jednoznacznej opinii na temat szkół katolickich. :)
              • kolter-xl Re: jestem moherem 16.04.12, 17:57
                ultimate.strike napisał:

> Kolter, idź na FS, bo bez Ciebie Lepian nie może sobie wyrobić jednoznacznej op
                > inii na temat szkół katolickich. :)

Chodzi o ten bzdet który eniu zapoczątkował ? Nie wiem bo jeszcze nie widziałem co w środku :))
          • jeepwdyzlu Re: jestem moherem 16.04.12, 18:13
            mieux nie przesadzaj
            kolter - choć bliższy mi światopoglądowo od Ciebie - jest jednak chamem
            więc nie histeryzuj - przed nami jeszcze wiele sporów :-)
            ciao
            jeep
            • kolter-xl Re: jestem moherem 16.04.12, 18:19
              jeepwdyzlu napisał:

> mieux nie przesadzaj
              > kolter - choć bliższy mi światopoglądowo od Ciebie - jest jednak chamem

Synuś nie chamem , po prostu z zasady należy zawsze mówić prawdę.
              No a światopoglądowo nie jesteś mi bliski
              • jeepwdyzlu Re: jestem moherem 16.04.12, 18:21
                Synuś nie chamem , po prostu z zasady należy zawsze mówić prawdę.
                -------------
                synuś?
                a co do mówienia prawdy - też się mylisz

jeep
                • kolter-xl Re: jestem moherem 16.04.12, 18:29
                  eepwdyzlu napisał:

> synuś?
                  > a co do mówienia prawdy - też się mylisz

No wiesz na forum jest inaczej niż w realnym życiu.
    • mieux wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 16:16
      Czytałeś coś o nich?
      Podobno zamiast fal mózgowych mają fale tvn i gw.
      Czy to aby nie Twoja sekta?
      • ultimate.strike Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 17:20
        > Czy to aby nie Twoja sekta?

Nie, ja jestem wyznawcą Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu. A co do pancernej brzozy, przed chwilą czytałem na Krajówce ciekawą pracę naukową na temat WTC. Okazało się, ze samoloty, które w wieże WTC uderzyły nie odniosły z tego tytułu żadnych uszkodzeń, spokojnie sobie poleciały dalej, wylądowały na lotniskach docelowych, a pasażerowie myśleli, ze to tylko drobne turbulencje były. Inaczej mówiąc, przekraczacie już wszelkie granice absurdu, to nie jest zabawne tylko chore i pewnie kwalifikuje pacjentów do hospitalizacji.
        • mieux Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 17:51
          >przekraczacie już wszelkie granice absurdu

To znaczy kto?
          Wymyśliłeś sobie jakąś religię, to ja Ci przedstawiam sektę, o której nie mało można przeczytać na różnych portalach itp.

Są dwa różne zdania dwu różnych grup. Próbowałeś jedną z nich zdyskwalifikować przez oczernianie i wyśmiewanie a jakiś chyba morderca z tego forum napisał nawet: "Dobić żeby sie nie męczyli ? "

Jesteś za dobijaniem czy się od tego dystansujesz?
          Sam widzisz jaki element jest w Sekcie Pancernej Brzozy.
          • jeepwdyzlu Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 17:57
            Są dwa różne zdania dwu różnych grup. Próbowałeś jedną z nich zdyskwalifikować przez oczernianie i wyśmiewanie
            --------------------
            Ufam swemu Państwu. Może i jest ułomne, ale moje. Działa jako tako ale działa.
            Badania wypadków lotniczych to nie grzebanie palcem w dupie.
            A "druga grupa" nie ma w ręku nic.
            Z jednej strony profesjonaliści, dokumenty, próbki gleby, nagrania, fachowcy
            Z drugiej dwóch czy trzech oszołomów.
            NIE MASZ żadnego prawa stawiać ich obok siebie.

Bo ja powiem że ziemia jest płaska a Kopernik to idiota.
            Masz Kopernika i mnie.
            DWA RÓŻNE ZDANIA.
            Równoważne?
            dla ciebie

jeep
            • mieux Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 18:06
              jeepwdyzlu napisał:

Jak napisałam, że 10% Polaków jest niepraktykująca, to stwierdziłeś, że to antysemityzm.
              Teraz też zapaliła Ci się czerwona lampka?
              Sorry, na takim poziomie nie dyskutuję.
              • jeepwdyzlu Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 18:16
                noie twierdzę, że jesteś antysemitą
                tylko, że twoje komentarze dotyczące Komorowskiej były poniżej poziomu
                Bo były

a nie to nie
                j
        • mieux Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 19.04.12, 18:17
          >kwalifikuje pacjentów do hospitalizacji.

Ot, towarzycho, jeden chce dobijać, drugi wsadzać do psychiatryka i to ludzi, którzy im nic złego nie zrobili.

• kolter-xl Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 24.04.12, 09:51
            mieux napisała:

> >kwalifikuje pacjentów do hospitalizacji.
            >
            > Ot, towarzycho, jeden chce dobijać, drugi wsadzać do psychiatryka i to ludzi, k
            > tórzy im nic złego nie zrobili.

Nic nie zrobili ? no poza próba destabilizacji w kraju w celu zawłaszczenia władzy faktycznie nic!! Normalnie takich ludzi albo się zamyka w kryminale lub rozstrzeliwuje , szkoda ze ta druga opcja jest w tym kraju zakazana .
          • ultimate.strike Re: wyznawcy Sekty Pancernej Brzozy 24.04.12, 12:16
            Hospitalizacja ma na celu niesienie pomocy nieszczęśnikom, dobijanie jest formą eutanazji i w związku z tym powinno być stosowane jedynie na wniosek pacjenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka