Dodaj do ulubionych

Podzielasz pogląd Palikota,

08.12.12, 18:29
że Polska jest bardziej wyznaniowa niż kraje islamskie?

Liczba oddanych głosów: 658 (z godziny 18:25)

Tak - 79% - 522
Nie - 18% - 120
Nie mam zdania - 2% - 16
Obserwuj wątek
    • sclavus nitka ;) 08.12.12, 18:50
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13015366,Palikot__Polska_bardziej_wyznaniowa_niz_kraje_islamskie.html
      • karbat Re: nitka ;) 08.12.12, 20:00
        kto to jest Palikot , mnie nie interesuje .

tzw. slugi bosze, wierco, rece precz od pieniedzy podatniaka . utrzymuj swoich szamanow
        i swoj kosciol kat. za wlasne pieniadze z wlasnej kieszeni . nie okradaj innych . nie badz zlodziejem .
        kato- krzyzacy misjonujcie sobie swoich wiercow w kosciele, od normalnych ludzi sie odwalcie .
    • krzyc_h Re: Podzielasz pogląd Palikota, 09.12.12, 13:57
      Bardziej wyznaniowa to może nie jest ale w krajach islamskich oficjalnie rządzą imamowie i w związku z tym ponoszą jakąś odpowiedzialność a w klechistanie biskupi po cichu o wszystkim decydują i za nic nie odpowiadają.
    • grgkh Źle sformułowane pytanie ankiety 09.12.12, 15:03
      Daje ona obraz frustracji tych, którzy zdecydowanie opowiadają się przeciwko jednej lub drugiej opcji. Frustracja ludzi to nie to samo co globalny opis sytuacji. Ale zagłosowałem i nie trudno się domyślić jak... :) Tak, Polska na pewno jest krajem BARDZO wyznaniowym, ale czy bardziej, to tego nie potrafię ocenić.
    • grzeg34 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 10.12.12, 15:42
      sclavus napisał:

> że Polska jest bardziej wyznaniowa niż kraje islamskie?
      >
      > Liczba oddanych głosów: 658 (z godziny 18:25)
      >
      > Tak - 79% - 522
      > Nie - 18% - 120
      > Nie mam zdania - 2% - 16

Jeśliby tak w rzeczywistości byłoby, to co w związku z tym proponujesz?
      • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 10.12.12, 19:37
        ... sprowadzić na ziemię ten kościół - żadnych dotacji, subwencji, wyrzucenie - całkowite - z przestrzeni publicznej symboli wszelakich i działań wszelakich...
        Kościół robi swoje w kościele i przybudówkach a nie jak teraz, że kościół robi swoje, głównie w przybudówce, jaką jest Rzeczypospolita....
        ... jakież to proste!!
        • grzeg34 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 11.12.12, 09:13
          sclavus napisał:

> ... sprowadzić na ziemię ten kościół - żadnych dotacji, subwencji, wyrzucenie -
          > całkowite - z przestrzeni publicznej symboli wszelakich i działań wszelakich..
          > .
          > Kościół robi swoje w kościele i przybudówkach a nie jak teraz, że kościół robi
          > swoje, głównie w przybudówce, jaką jest Rzeczypospolita....
          > ... jakież to proste!!

Demokratyczna większość tego kraju jest przeciwna takim radykalnym zmianom, a Ty jesteś wstanie zaakceptować i tolerować wolę większości?
          • grgkh Tolerancja 11.12.12, 12:20
            grzeg34 napisał:

> sclavus napisał:
            >
            > > ... sprowadzić na ziemię ten kościół - żadnych dotacji,
            > > subwencji, wyrzucenie - całkowite - z przestrzeni publicznej
            > > symboli wszelakich i działań wszelakich...
            > > Kościół robi swoje w kościele i przybudówkach
            > > a nie jak teraz, że kościół robi swoje, głównie
            > > w przybudówce, jaką jest Rzeczypospolita....
            > > ... jakież to proste!!
            >
            > Demokratyczna większość tego kraju jest przeciwna takim
            > radykalnym zmianom, a Ty jesteś wstanie zaakceptować
            > i tolerować wolę większości?

Za czasów Hitlera w Niemczech doprowadzono do tego, że demokratyczna większość (co prawda ulegając pewnej presji) godziła się na rzeczy, za które potem społeczność międzynarodowa ich brutalnie sądziła. Powiedz mi, czy mniejszość musiała tolerować wolę większości?

A jaką Ty masz definicję tolerancji?

Czy to jest:
            1) niesprzeciwianie się "fizyczne" temu, co dzieje się obok Ciebie (jest to "tolerancja widziana przez innych"), czy...
            2) niesprzeciwanie się wewnętrzne, pogodzenie się psychiczne i próba odłączenia emocji związanych z dyskomfortem niezgodności swoich zasad (moralnych, etycznych czy innych) oraz faktu bierności wobec tego, co się dzieje?

O jakiej tolerancji myślisz w tym przypadku? Tej pozornej, udawanej czy tej prawdziwej?

Bo ta druga jest istotniejsza. Jest ona równoważna oddaniem innym ludziom prawa do tego, by żyli tak, jak chcą (bo to ich prywatna strefa) - z zastrzeżeniem, że i Ty, i oni powinni znaleźć kompromis współistnienia W STREFIE WSPÓLNEJ, PUBLICZNEJ. Wolno nam w tej strefie tyle, byśmy sobie nie dawali zbytnich przywilejów kosztem innych.

Żądanie od innych tolerancji wyklucza naduzywaniue uprzywilejowania. I żadna większość nie ma tu znaczenia. Terror większości jest zawsze terrorem. Taki terror zamienia się w totalitaryzm, w prześladowanie, w zakazy myślenia i wypowiadania się. To nie jest tolerancja. To żądanie absolutnego podporządkowania się, to niewolnictwo w ukrytej formie. To wyzysk i wykorzystywanie, pasożytowanie.

W strefie publicznej obowiązują zasady RÓWNEGO TRAKTOWANIA wszystkich istot. A nie jakaś tolerancja lub pozór demokracji czyli rządów ludu (oby nie głupiego, sterowalnego, zamienionego w narzędzie).

I do tego potrzebna jest prawda, wiedza, edukacja. Ludzie, którzy o nie dbają mogą być spokojni o kształt demokracji, bo z logiki i racjonalizmu nic złego nie może wyniknąć. I na odwrót - z odrzucenia logiki, przyjmowania dogmatów i ślepej wiary w autorytety kłopoty zawsze w końcu wynikną.

I dlatego brak religii jest lepszy od jej panowania i narzucania.
        • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 11:45
          > wyrzucenie -
          > całkowite - z przestrzeni publicznej symboli wszelakich i działań wszelakich

Hmm... Likwidacja kapliczek, krzyży (np. Kolumna Zygmunta i in. rzeźby, retuszowanie obrazów :)) , zakaz pielgrzymek i procesji ?...

--
          wiadomosci.onet.pl/temat/katastrofa-smolenska/gazeta-polska-codziennie-miejsca-wybuchow-czy-stre,1,5332027,wiadomosc.html
          • marina0321 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 11:54
            chasyd_666 napisał:

> Hmm... Likwidacja kapliczek, krzyży (np. Kolumna Zygmunta i in. rzeźby, retuszo
            > wanie obrazów :)) , zakaz pielgrzymek i procesji ?...

- Co to jest: dlugie, non stop spiewa i sra po rowach?
            - Pielgrzymka do Czestochowy.

• nehsa Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 12:10
            Tu, są sami ateiści-rewolucjoniści.
            Aby zmarginalizować "Społeczną naukę Kościoła = księży", należy w cywilizowanym państwie wykazać jej racjonalne deficyty, i zaproponować lepszej jakości wzorce etyczne.

Ateiści takowymi wzorcami nie dysponują. Dlatego zaproponowałem, abyście się przyglądnęli jedynej, nieskończenie racjonalnej Nauce Ojca Wszystkich Ludzi, zwanego przez ciemnotę Bogiem, i wykorzystali znajdujące się w Niej nieskończenie racjonalne wzorce etyczne.
        • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 12:57
          , wyrzucenie -
          > całkowite - z przestrzeni publicznej symboli wszelakich i działań wszelakich..

sclavus , jesteś faszystą , jak typowy ateista...
          • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 13:35
            chasyd_666 napisał:

> , wyrzucenie -
            > > całkowite - z przestrzeni publicznej symboli wszelakich i działań wszelak
            > ich..
            >
            > sclavus , jesteś faszystą , jak typowy ateista...

Czy poza popisywaniem się własnym brakiem kultury osobistej potrafisz odpowiedzieć na pytania dotyczące twojej religii?

forum.gazeta.pl/forum/w,721,144684850,144716423,Re_dylemat_przedszkolaka.html
            • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:31
              > Czy poza popisywaniem się własnym brakiem kultury osobistej

A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
              • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:57
                chasyd_666 napisał:

> > Czy poza popisywaniem się własnym brakiem kultury osobistej
                >
                > A gdzie tu widzisz brak kultury ?...

Czyżby bozia nie obdarzyła cię choćby małym rozumkiem? Odpowiesz na pytanie?

forum.gazeta.pl/forum/w,721,143851846,144079786,Re_Ciekawe_Historie_Biblijne.html
                • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 07:20
                  > > A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
                  >
                  > Czyżby bozia nie obdarzyła cię choćby małym rozumkiem? Odpowiesz na pytanie?

Czyżby bozia nie obdarzyła cię choćby małym rozumkiem? Odpowiesz na pytanie?

• pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 07:23
                    chasyd_666 napisał:

> > > A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
                    > >
                    > > Czyżby bozia nie obdarzyła cię choćby małym rozumkiem? Odpowiesz na pytan
                    > ie?
                    >
                    > Czyżby bozia nie obdarzyła cię choćby małym rozumkiem? Odpowiesz na pytanie?
                    >

Czekam na konkrety.

O co chodziło Bogu we fragmencie cytowanym przez bookworma?
                    forum.gazeta.pl/forum/w,721,143851846,143851846,Ciekawe_Historie_Biblijne.html
      • grgkh Re: Podzielasz pogląd Palikota, 10.12.12, 19:47
        Statystyki należy przyjmować do wiadomości. Ja do tego się ograniczam.

A co proponujesz Ty? :)
        • grzeg34 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 11.12.12, 09:30
          grgkh napisał:

> Statystyki należy przyjmować do wiadomości. Ja do tego się ograniczam.
          >
          > A co proponujesz Ty? :)

przecież znasz mój pogląd w tego typu sprawach...
          • grgkh Re: Podzielasz pogląd Palikota, 11.12.12, 11:57
            Poglądy Twoje z grubsza znam, a żeś dogmatykiem niereformowalnym, to też wiem, co gwarantuje stałość tych poglądów. Ale nie znam Twojej propozycji. Propozycja a pogląd, to dwie całkiem różne sprawy.

Pozdrawiam
            • grzeg34 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 11.12.12, 14:39
              grgkh napisał:

> Poglądy Twoje z grubsza znam, a żeś dogmatykiem niereformowalnym, to też wiem,
              > co gwarantuje stałość tych poglądów.

Czyżbyś mnie oceniał i dlatego wystawiasz mi taką etykietę?
              a jednocześnie sam apelowałeś niedawno do mnie, żebym zaprzestał takich analogicznych wycieczek w kierunku Twojej osoby...

> Ale nie znam Twojej propozycji. Propozycja a pogląd, to dwie całkiem różne sprawy.

Wielokrotnie moją propozycję Tobie i innym tu na forum przedstawiałem, którą można streścić w stwierdzeniu: ewolucja - tak, rewolucja - nie.
              • grgkh Re: Podzielasz pogląd Palikota, 11.12.12, 23:48
                grzeg34 napisał:

> grgkh napisał:
                >
                > > Poglądy Twoje z grubsza znam, a żeś dogmatykiem niereformowalnym, to też
                > wiem,
                > > co gwarantuje stałość tych poglądów.
                >
                > Czyżbyś mnie oceniał i dlatego wystawiasz mi taką etykietę?
                > a jednocześnie sam apelowałeś niedawno do mnie, żebym zaprzestał takich analogi
                > cznych wycieczek w kierunku Twojej osoby...

Dogmatyk to żadna ujma na honorze. To sposób podejścia do tez uznawanych za prawdziwe. A że jesteś niereformowalny to mam tu udokumentowane w naszych rozmowach - przedstawiałem Ci tysiące niemal argumentów, na które nie reagowałeś wracając do wątków tak, jakbyś nigdy wcześniej o nich ze mną nie rozmawiał.

Na to, co tu piszę, mam twarde dowody. I nie są to wycieczki osobiste.

A Ty opowiadasz najczęściej bzdury o ATEISTACH, jako o całej, jednolitej, identycznie myślącej i tak samo postępującej i - oczywiście - złej moralnie grupie. Oczerniasz w ten sposób takich jak ja. Kłamiesz na ich (na mój) temat.

> > Ale nie znam Twojej propozycji. Propozycja a pogląd, to dwie całkiem różn
                > e sprawy.
                >
                > Wielokrotnie moją propozycję Tobie i innym tu na forum przedstawiałem, którą mo
                > żna streścić w stwierdzeniu: ewolucja - tak, rewolucja - nie.

Ależ to jest MOJA propozycja. A Twoja to chyba nie bardzo... Jesteś przeciwny jakiejkolwiek utracie władzy przez religię (organizacje religijne), osłabieniu jej wpływów i najmniejszej krytyce pod jej adresem.

Sam nigdy religii tu nie krytykowałeś, a należy się jej to. A może nie? Czy rozmowa o religii i dociekanie prawdy - a więc to, co robimy na forum - to ewolucja czy rewolucja?

Czy wkraczanie religii do kolejnych stref życia publicznego po upadku PRL akceptujesz (ewolucja czy rewolucja), a wycofanie się na poprzednie pozycje uważasz za niedopuszczalne? Dlaczego?

Czy czas życia jednego człowieka, a więc pozwolenia mu, by był poza religią od urodzenia do pełnoletniości to ewolucja czy rewolucja? Przecież widzisz, że są ateiści, którym nic nie możesz zarzucić i teiści, którzy są kanaliami, więc na co mamy czekać z ewolucją? Czy możesz nakreślić jakiś harmonogram przechodzenia ewolucyjnego do społeczeństwa laickiego?

Czy zasady humanistyczne, prawa człowieka, Karta Praw (UE), której nie podpisywały kolejne rządy to ewolucja czy rewolucja?

Bzdury tu wypisujesz, kolego grzesiu.
                • grzeg34 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 12.12.12, 09:36
                  grgkh napisał:

> Dogmatyk to żadna ujma na honorze. To sposób podejścia do tez uznawanych za pra
                  > wdziwe. A że jesteś niereformowalny to mam tu udokumentowane w naszych rozmowac
                  > h - przedstawiałem Ci tysiące niemal argumentów, na które nie reagowałeś wracaj
                  > ąc do wątków tak, jakbyś nigdy wcześniej o nich ze mną nie rozmawiał.

Jakie to niby przedstawiałeś argumenty dezawuujące moje poglądy i opinie?
                  Daj parę konkretnych przykładów, lecz jednocześnie proszę nie wywlekaj ponownie jakieś "lepperowskiej" demagogi...

> Na to, co tu piszę, mam twarde dowody. I nie są to wycieczki osobiste.

Wg Twojej i Tobie podobnych opinii, która jak powszechnie wiadomo jest bardzo względna...

> A Ty opowiadasz najczęściej bzdury o ATEISTACH, jako o całej, jednolitej, ident
                  > ycznie myślącej i tak samo postępującej i - oczywiście - złej moralnie grupie.
                  > Oczerniasz w ten sposób takich jak ja. Kłamiesz na ich (na mój) temat.

O, np. unikaj takiej demagogii...

> Ależ to jest MOJA propozycja. A Twoja to chyba nie bardzo... Jesteś przeciwny j
                  > akiejkolwiek utracie władzy przez religię (organizacje religijne), osłabieniu j
                  > ej wpływów i najmniejszej krytyce pod jej adresem.

"..."

> Czy zasady humanistyczne, prawa człowieka, Karta Praw (UE), której nie podpisyw
                  > ały kolejne rządy to ewolucja czy rewolucja?
                  >
                  > Bzdury tu wypisujesz, kolego grzesiu.

Odpowiedz mi, jak daleki jest dystans i jak wysoka jest bariera pomiędzy niczym niepohamowaną krytyką (jednej grupy wobec drugiej, która neguje wszystko to co jest ważne dla tej drugiej grupy), a rewolucją?
                  • privus Rrgumenty dla grzeg34 12.12.12, 14:01
                    Endeckie nastroje wśród kleru, finansowanie Kościoła z budżetu, stosunku Kościoła do przypadków pedofilii w strukturach kościelnych - już wszystko to jest wystarczającym powodem do tego, by przyznać Palikotowi rację w ocenie tych zjawisk.
                    • grzeg34 Re: Rrgumenty dla grzeg34 12.12.12, 14:12
                      privus napisał:

> Endeckie nastroje wśród kleru, finansowanie Kościoła z budżetu, stosunku Kości
                      > oła do przypadków pedofilii w strukturach kościelnych - już wszystko to jest wy
                      > starczającym powodem do tego, by przyznać Palikotowi rację w ocenie tych zjawis
                      > k.

Kościół i wiara to przede wszystkim ludzie - przeróżni ludzie, w Polsce podobno większość społeczeństwa...
                      ... a kościół bez ludzi to tak jak muzyka odtwarzana w próżni - nie ma racji istnienia...
                      • grgkh Re: Rrgumenty dla grzeg34 13.12.12, 18:47
                        grzeg34 napisał:

> Kościół i wiara to przede wszystkim

Totalitarna organizacja i kłamstwo.

> ludzie - przeróżni ludzie, w Polsce podobno
                        > większość społeczeństwa...
                        > ... a kościół bez ludzi to tak jak muzyka

Kocia muzyka.

> odtwarzana w próżni - nie ma racji istnienia...

I dlatego nie ma racji istnienia. Kłamstwo jest złem.

Bóg nie istnieje, bo hipoteza jego istnienia nie jest poparta dowodem.

Ludzie, którzy "wierzą", popełniają błąd logiczny. Kto jeden raz, ten raz zasadniczy, popełni taki błąd - ten jest do analogicznych błędów skłonny. Ten ma umysł niezdolny do rozpoznawania kłamstwa i fałszu.
                        • grzeg34 Re: Rrgumenty dla grzeg34 14.12.12, 09:33
                          grgkh napisał:

> Ludzie, którzy "wierzą", popełniają błąd logiczny. Kto jeden raz, ten raz zasad
                          > niczy, popełni taki błąd - ten jest do analogicznych błędów skłonny. Ten ma umy
                          > sł niezdolny do rozpoznawania kłamstwa i fałszu.

Mylisz brak wykształcenia z pojęciem "wiara"...
                          • grgkh Re: Rrgumenty dla grzeg34 14.12.12, 23:44
                            grzeg34 napisał:

> grgkh napisał:
                            >
                            > > Ludzie, którzy "wierzą", popełniają błąd logiczny.
                            > > Kto jeden raz, ten raz zasadniczy, popełni taki błąd
                            > > - ten jest do analogicznych błędów skłonny. Ten
                            > > ma umysł niezdolny do rozpoznawania kłamstwa i fałszu.
                            >
                            > Mylisz brak wykształcenia z pojęciem "wiara"...

I znów masz coś do mnie. JA MYLĘ? A może jakiś dowodzik Twojej tezy o myleniu?

Nie znajdziesz go, bo, jak zwykle, jak wszyscy wierzący i kłamiący notorycznie, szkalujesz dla zasady.

WIARA - traktowanie hipotezy bez dowodu jako prawdziwej. Nawet wbrew oczywistym, widocznym dla "niewykształconego", sprzecznościom. Nie trzeba być wykształconym, by myśleć logicznie.

Wiara - bełkot umysłu. Arogancja i ignorancja. Przeświadczenie o własnej wyższości, najczęściej na tle kompleksów.

Brak wykształcenia - ??? Jakiego?

No? Jakiego wykształcenia?

No to co ja mylę?

P.S. Wciąż nie widzę Twojego komentarza a propos "tolerancji"? :) Jest to kolejny element listy argumentów, na które nie umiesz odpowiedzieć i tematów, do których potem będziesz wracał tak, jakbyśmy nigdy o tym nie rozmawiali. Wiesz, o co chodzi?
                          • pvf Re: Rrgumenty dla grzeg34 15.12.12, 09:57
                            grzeg34 napisał:

> Mylisz brak wykształcenia z pojęciem "wiara"...

Przecież to najczęściej występuje w parze.
                  • grgkh Re: Podzielasz pogląd Palikota, 13.12.12, 18:41
                    grzeg34 napisał:

> grgkh napisał:
                    >
                    > > Dogmatyk to żadna ujma na honorze. To sposób podejścia do tez uznawanych
                    > za pra
                    > > wdziwe. A że jesteś niereformowalny to mam tu udokumentowane w naszych ro
                    > zmowac
                    > > h - przedstawiałem Ci tysiące niemal argumentów, na które nie reagowałeś
                    > wracaj
                    > > ąc do wątków tak, jakbyś nigdy wcześniej o nich ze mną nie rozmawiał.
                    >
                    > Jakie to niby przedstawiałeś argumenty dezawuujące moje poglądy i opinie?
                    > Daj parę konkretnych przykładów, lecz jednocześnie proszę nie wywlekaj ponownie
                    > jakieś "lepperowskiej" demagogi...

Przestaję czytać dalszy ciąg tyego posta. Nie będziesz mnie obrażał. Nie będziesz tu, na publicznym forum przypisywał mi czegoś, co nie jest prawdą - nie wiem, co to jest "lepperowska demagogia". Zdefiniuj ją i udowodnij, że ją stosuję.

Po odszczekaniu szkalowania mnie, wrócę do odpowiedzi. Jesli Ci na niej zależy, to powyższą kwestię wyjkasnisz błyskawicznie. Jesli to miała być erystyczna prowokacja - to ci się nie powiodła. I właśnie ona będzie jeszcze jednym dowodem na to, co wcześniej pisałem.

P.S. Ostatnio zacząłem bardziej szanować swój czas. Życie jest piękne i krótkie, i wykorzystuję je bardziej celowo.
                    • karbat Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 11:09
                      Podzielasz pogląd Palikota, ...dlaczego mam podzielac poglady Polikota na temat
                      tzw. kosciola katolickiego ....
                      Palikot w b. wielu aspektach, temat kosciol katolicki w Polsce, stwierdza tylko to
                      co zawsze mowilem, co mowily/ mowia setki tysiecy, miliony Polakow .

najlepsze- kosciol katolicki sie REFORMUJE , sie sam zreformuje .-
                      boska firma , organizacja, ( rzekomo ) z powolania boszego sie .... REFORMUJE .

po raz kolejny,w historii tej firmy, stwierdzenie bankructwa moralnego .

• chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 11:39

A ty ? :)

--
      wiadomosci.onet.pl/temat/katastrofa-smolenska/gazeta-polska-codziennie-miejsca-wybuchow-czy-stre,1,5332027,wiadomosc.html
      • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 15.12.12, 14:42
        Oczywiście, że podzielam... z malutkim zastrzeżeniem, że nie bardziej niż kraje islamski, ale to nic - doganiamy... doganiamy...
        Aty, chasydzie?
        Zapewne nie... - ty byś wolał to:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13027942,Kara_smierci__zakaz_malzenstw__najgorzej_w_krajach.html#MT
        Się nie martw - jak Polska dogoni, to masz jak w banku :D:D:D:D:D
        • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 16.12.12, 10:53
          sclavus napisał:

> Oczywiście, że podzielam...

W takim razie sprecyzuj co masz na myśli

> Aty, chasydzie?
          > - ty byś wolał to:
          > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13027942,Kara_smierci__zakaz_malzenstw__najgorzej_w_krajach.html#MT

Wykazujesz objawy paranoi...
          • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 16.12.12, 11:31
            >
            > > Oczywiście, że podzielam...
            >
            > W takim razie sprecyzuj co masz na myśli

Czy chodzi ci o to ? :
            forum.gazeta.pl/forum/w,721,141006154,141156684,Re_Podzielasz_poglad_Palikota_.html
            • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 16.12.12, 11:51
              Głupszyś od głupiego, jeśli tylko w taki sposób potrafisz to rozumieć...
              • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 17.12.12, 13:00
                sclavus napisał:

> Głupszyś od głupiego,

Udowodnij

>jeśli tylko w taki sposób potrafisz to rozumieć...

Paranoiku - to ty tak rozumiesz ! :))) Odniosłem się do twojego poglądu ! :))
                • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 17.12.12, 13:23
                  Właśnie ci udowodniłem!! (przy twojej znaczącej pomocy, ale jednak): twój post, jest tego przewspaniałym dowodem!!!
                  • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 12:59
                    sclavus napisał:

> Właśnie ci udowodniłem!!

Przeciwnie - napisałeś brednię... To u ciebie standard... :)
                    • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 19:50
                      ... dla debila, każdy dowód, to brednia...
                      Nie afiszuj się tak mocno, ze swoim debilizmem... - to ci już bardziej nie zaszkodzi, ale może zatrzymać niuanse pogrązającego cię obrazu :D:D:D
                      (osobiście wątpię, ale spróbować możesz)
                      • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:33
                        sclavus napisał:

> ... dla debila, każdy dowód, to brednia...

Dlatego , ateistyczny debilu, wciąż bredzisz... :)
                        • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 00:16
                          hihihihihihihi...
                          Udowodnij!!!
          • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 16.12.12, 11:49
            Ja?
            Paranoja jest udziałem kościoła i znacznej liczby wierzących...
            Zaś pierwszym paranoikiem kościelnym, jest niejaki Terlikowski a pierwszą damą kościelnej paranoi - niejaka Sobecka...
            PeeS - ciekawe, na którym stopniu tej paranoi, stoisz ty?
            • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 17.12.12, 12:56
              sclavus napisał:

> Ja?

Tak - wskaż racjonalne podstawy do twojego pomówienia :
              "> Aty, chasydzie?
              > - ty byś wolał to:"

> Paranoja jest udziałem kościoła i znacznej liczby wierzących...

Udowodnij

> Zaś pierwszym paranoikiem kościelnym, jest niejaki Terlikowski

Udowodnij

a pierwszą damą
              > kościelnej paranoi - niejaka Sobecka...

Udowodnij

> PeeS - ciekawe, na którym stopniu tej paranoi, stoisz ty?

Wskaż mój wpis, który wskazuje na paranoję. Ja twoją paranoję wskazałem...

Nie sprecyzowałeś swojego poglądu nt wypowiedzi Palikota
              • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 17.12.12, 13:17
                Sam se poudowadniaj (jak zwykle!!) - będziesz miał zajęcie na parę chwil bo to nie takie trudne... :D:D:D
                PeeS - napisałem, że podzielam pogląd Palikota z małym zastrzeżeniem, ale post wywiało gdzieś... (więc powtórzyłem)
                A zastrzeżenie jest takie, że mimo wszystko, Polsce jeszcze nie tak blisko do republik islamskich... ale jest już na prostej... ostatniej prostej... chasydzie
                • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 13:00
                  sclavus napisał:

> Sam se poudowadniaj (jak zwykle!!)

No widzisz, ateistyczny szczekaczu - nie potrafisz udowodnić swoich bredni... :)
                  • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 13:36
                    chasyd_666 napisał:

> sclavus napisał:
                    >
                    > > Sam se poudowadniaj (jak zwykle!!)
                    >
                    > No widzisz, ateistyczny szczekaczu - nie potrafisz udowodnić swoich bredni... :
                    > )

Czy poza popisywaniem się własnym brakiem kultury osobistej potrafisz odpowiedzieć na pytania dotyczące twojej religii?

• morski-konik Nie 15.12.12, 15:57
      Nie podzielam poglądu Palikota.
      • sclavus Re: Nie 16.12.12, 11:53
        Trochę racji masz - jeszcze nie tak blisko Polsce z kościołem katolickim do krajów islamskich...
        ... ale i nie całkiem daleko...
    • qqww1122 nie .. 26.05.13, 03:50
      Nie podzielam , Palikot w tym przypadku myli się , co jest dla niego
      wyjatkowe , przynajmnie jeśli chodzi o jego oceny kleru katolickiego
    • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 13:03
      sclavus napisał:

>

Polska w ogóle nie jest państwem wyznaniowym.

Ty , ateistyczny prostaczku , nawet nie potrafisz sensownie sformułować pytania...
      • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 13:35
        chasyd_666 napisał:

> Polska w ogóle nie jest państwem wyznaniowym.
        >
        > Ty , ateistyczny prostaczku , nawet nie potrafisz sensownie sformułować pytania
        > ...

• chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:31
          A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
          • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:55
            chasyd_666 napisał:

> A gdzie tu widzisz brak kultury ?...

Potrafisz odpowiedzieć na choćby jedno pytanie dotyczące twojej religii?
            Nie, nie potrafisz. Udowadniasz to każdym swoim wpisem.
            • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 07:16
              pvf napisał:

> chasyd_666 napisał:
              >
              > > A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
              >
              > Potrafisz odpowiedzieć na choćby jedno pytanie

Potrafisz ?
              • pvf Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 07:23
                chasyd_666 napisał:

> pvf napisał:
                >
                > > chasyd_666 napisał:
                > >
                > > > A gdzie tu widzisz brak kultury ?...
                > >
                > > Potrafisz odpowiedzieć na choćby jedno pytanie
                >
                > Potrafisz ?

Czekam na konkrety.

O co chodziło Bogu we fragmencie cytowanym przez bookworma?
                forum.gazeta.pl/forum/w,721,143851846,143851846,Ciekawe_Historie_Biblijne.html
      • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 19:46
        ... debilowi zawsze pod górkę!!!
        • chasyd_666 Re: Podzielasz pogląd Palikota, 27.05.13, 22:34
          sclavus napisał:

> ... debilowi zawsze pod górkę!!!

Dlatego , ateistyczny debilu, nie skończyłeś żadnej szkoły... :)
          • sclavus Re: Podzielasz pogląd Palikota, 28.05.13, 00:15
            Musi bardzo małą główkę masz (a w niej malutki móżdżek), żeby tak sobie pierdyknąć...
            ... wiesz przynajmniej, jak się to nazywa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka