Dodaj do ulubionych

Bydzie proces??? :D:D:D

01.08.13, 13:08
... znaczy cąd nad "oprawcami" Jezusa???
wyborcza.pl/1,75248,14366862,Prawnik_z_Kenii_chce_procesu_w_sprawie_Jezusa__Napisal.html?t=1375345791618&pId=23422103&send-a=1&v=1&obxx=14366862***
Może byłoby i dobrze - nieistnienie biblijnego Jezusa nyłoby udowodnione(przez tak wysoką instancję, jak Trybunał Haski ;)) a tym samym, udowodnione by zostało (może raz na zawsze!) nieistnienie boga samego...
... któś napisał, że przy tym Dola Indids, Macierewicz, to mała pluskiewka :D
;) ;) ;)
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: Bydzie proces??? :D:D:D 01.08.13, 13:25
      Drogi Sclavi :) (chyba tak powinno odmieniać się Twój nick?)
      Katolicy, którzy wiedzą do czego służy mózg, doskonale także wiedzą, że nie istnieje żaden naukowy dowód na istnienie Jezusa. Dlatego ten "cudownie mądry" pozew zostanie oddalony. Powtarzam - NAUKOWY dowód.
      Natomiast dowód na nieistnienie Boga byłby tak samo cudem jak dowód na Jego istnienie.
      Niewykonalne.

Pozdrawiam z sympatią Autora mojej sygnaturki :)
      • sclavus Re: Bydzie proces??? :D:D:D 01.08.13, 16:17
        .... no, nie no... z tym dowodem na nieistnienie boga, to masz rację - już go po trosze w doopie mają sami wierzący (boć to przecie bóg żydowski i muzułmański) i jeno Jezusem się zajmują...
        Co słychać: coraz częściej ludzie zawoływują ;): ojezusmaryja* a coraz rzadziej: oboże...
        * - jak twierdzą co poniektórzy uczeni w piśmie, w świetle badań, Jezus wcale nie miał ryja...
      • grgkh A jednak bóg nie istnieje (dowody na to) 01.08.13, 16:17
        k.karen napisała:

> Natomiast dowód na nieistnienie Boga byłby tak samo cudem jak dowód na Jego ist
        > nienie.
        > Niewykonalne.

Przeciwnie, wykonalne i to bardzo prosto.

Oto dowód na nieistnienie boga:

Istnienie i nieistnienie ustalamy my, w naszej świadomości. Czynimy to tworząc dla siebie obraz świata, jego opis. W tym opisie coś istnieje lub nie istnieje. Zresztą to Ty twierdzisz, że bóg istnieje i właśnie w tym kontekscie się to odbywa. U Ciebie.

Co w naszych opisach świata istnieje? Tylko to, co MY UZNAMY za istniejące. Ja posługuję się logiką, która nakazuje zdobyć dowód istnienia. Czy Tobie jest on potrzebny? Nie wiem.

Nasz opis świata zaludniony jest więc istnieniami (uznanymi). WSZYSTKO inne, co nie znajdzie się w tym opisie NIE ISTNIEJE W NIM. W nim czyli w ogóle dla nas. Tak więc bóg nie istnieje z dwóch powodów:
        1) gdy nie ma uznania tego istnienia oraz
        2) gdy nie ma DOWODU dla takiego uznania.

Wiem, ten drugi warunek łamiecie gwałcąc logikę. Uważacie, że wolno bez dowodu uznać prawdziwość jakiejś hipotezy. Otóż NIE WOLNO. Wszędzie i zawsze tam, gdzie nie ma dowodu i wynikającej z niego prawdziwości istnienia, tam żaden z bogów nie istnieje.

Ale mam dla Ciebie jeszcze inny dowód:

Najpierw wybieramy jakąś ogólną definicję boga. Dowolnego. Tak robią wierzący. Ich definicje szczegółowe się jednak różnią od siebie. Tacy bogowie NIE SĄ TYM SAMYM BOGIEM. Zresztą jest i politeizm - jednoczesność istnienia.

Powiedz mi, KTÓRY bóg istnieje, a który nie istnieje i JAKIM PRAWEM twierdzisz, ze inni bogowie nie istnieją?

Przecież NIE MASZ DOWODU NIEISTNIENIA? :)

Jeśli go nie masz, to posługując się Twoimi założeniami, MUSISZ uznać istnienie nieskończonej ilości wszystkich bogów, jakich można by sobie wymyślić (bez dowodu).

Logicznie bóg jest wykluczony. Nie może istnieć z takimi założeniami, według definicji, którą ma. Boga nie ma.

> Pozdrawiam z sympatią Autora mojej sygnaturki :)

Pozdrawiam myślącą logicznie, która po tych dowodach powinna porzucić swoją wiarę.
    • mariner4 macierewicz będzie świadkiem! 01.08.13, 14:26
      Wykaże, że to Tusk z Putinem zamordowali JCH
      Módlcie się!
      M.
      • k.karen Re: macierewicz będzie świadkiem! 01.08.13, 14:52
        A Binienda biegłym rzeczoznawcą, który udowodni, że nie na krzyżu na Golgocie,
        ale na smoleńskiej brzozie przy współwinie Stalina, bo ją ( tę brzozę) wcześniej posadził.
        A jako koronny świadek wystąpi afrykański szaman Boshcoścośtam, który na zawołanie wskrzesi corpus delicti :D :D :D

Módlmy się, żeby się starzeć od nóg a nie od głowy. Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka