Dodaj do ulubionych

Kim jest antychryst

22.12.13, 17:39
Moja znajoma mowi tak: Jesli wierzyc Biblii to pewnego dnia ma zejsc na ziemie antychryst.

a: "Anty-chryst" czyli przeciwnik Chrystusa w lini prostej (temat religia, zwolennicy szatana)
b: Chrystus (temat religia, wierni Chrystusa)
a contra b = religia contra religia
Wojna przypisywana jest szatanowi a pokoj Bogu.
Od paru lat jedyna wojna jaka sie jeszcze toczy na ziemi to wojna swiata z terroryzmem ktory ma swoje korzenie w Islamie. Czyli antychryst =Islam ???
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 17:44
      Wg biblijnych bajek to był Neron. Amen
      • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 17:49
        tanebo napisał:

> Wg biblijnych bajek to był Neron. Amen

No nie, bo przeciez antychryst ma zejsc na ziemie przy koncu swiata....
        • tanebo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 17:54
          Każdy sądzi wg siebie. Dla ludzi piszących apokalipsy koniec świata właśnie się dokonywał. Wg ciebie to ty masz doświadczyć tego. W czym ty jesteś lepszy od niech? A może za miliard lat świat się skończy?
          • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:08
            tanebo napisał:

> Każdy sądzi wg siebie. Dla ludzi piszących apokalipsy koniec świata właśnie się
            > dokonywał. Wg ciebie to ty masz doświadczyć tego. W czym ty jesteś lepszy od n
            > iech? A może za miliard lat świat się skończy?

Hum...W Biblii jest tez, ze przed koncem swiata beda znaki ze ten koniec jest bliski, takie jak trzesienia ziemi, huragany etc. i ze czlowiek tak nie bedzie szanowal ziemi, ze ona sie obroci przeciwko niemu. Katastrofy naturalne istnialy od zawsze ale od paru lat przychodza jedne po drugich i sa coraz silniejsze. Poszukaj sobie opisow tsunami na Sri lance.

• tanebo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:17
              A skąd wiesz że są coraz silniejsze? Kto ci takich głupot naopowiadał? Są takie same je w przeszłości.
              • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:38
                tanebo napisał:

> A skąd wiesz że są coraz silniejsze? Kto ci takich głupot naopowiadał? Są takie
                > same je w przeszłości.

czyzby.
                www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/kataklizmow;coraz;wiecej;czy;jestesmy;na;nie;skazani,214,0,792278.html
                • sclavus Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:59
                  Zapominasz, że Ziemia ma - wbrew temu co opowiada kościół - tak, ze cztery i pół miliarda lat!!!
                  Ma już za sobą kilka końców świata a dalej się kręci :)
                  Jeśli wierzysz, że to bóg ją (Ziemię!) stworzył, około 7000 lat temu... to sobie wierz!
                  ... wierz sobie takoż w Chrysta, Antychrysta, świętych pomnażanie (to akurat, prawdą jest!) i tym podobne, ale ... nie stawiaj tez, że islam to antychryst bo ... wierzysz w tego samego boga, co muzułmanie!!
                  • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:26
                    sclavus napisał:

> Zapominasz, że Ziemia ma - wbrew temu co opowiada kościół - tak, ze cztery i
                    > pół miliarda lat!!!

> Ma już za sobą kilka końców świata a dalej się kręci :)
                    > Jeśli wierzysz, że to bóg ją (Ziemię!) stworzył, około 7000 lat temu... to sobi
                    > e wierz!
                    > ... wierz sobie takoż w Chrysta, Antychrysta, świętych pomnażanie (to akurat
                    > , prawdą jest!)
                    i tym podobne, ale ... nie stawiaj tez, że islam to anty
                    > chryst
                    bo ... wierzysz w tego samego boga, co muzułmanie!!

Ale sie nawykrzykniowales. Zwykle ci, ktorym brakuje argumentow stawiaja na krzyk, lepszy rydz niz nic, no nie ?
                    A poza tym to nie byla moja opinia tylko znajomej. Ja jeszcze szukam odpowiedzi.
                    • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:41
                      poziomka785 napisał(a):

> A poza tym to nie byla moja opinia tylko znajomej. Ja jeszcze szukam odpowiedzi

To ja ci odpowiem ; zmień znajomą na inny bardziej rozgarnięty model.
                    • sclavus Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 21:35
                      krzykiem jest... pisanie wielkimi literami...
                      Pogrubione litery - to tylko podkreślenie...
                      Chowanie się za znajomą, która... - to hipokryzja...
                      • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 21:45
                        sclavus napisał:

> krzykiem jest... pisanie wielkimi literami...
                        > Pogrubione litery - to tylko podkreślenie...
                        > Chowanie się za znajomą, która... - to hipokryzja...

wy-KRZYK-nik, zastosowales je, czyli krzyczales.
                        I Nie chowam sie za znajoma. Kuzynka wyszla za Araba i lepszy z niego czlowike niz moj byly facet (a katolik !) Mam za to do terrorystow Islamskich. Jak reszta swiata.
                        • sclavus Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 22:01
                          Mylisz się - w necie, krzykiem jest zaklinowanie capslocka ;)
        • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:21
          poziomka785 napisał(a):

> tanebo napisał:
          >
          > > Wg biblijnych bajek to był Neron. Amen
          >
          > No nie, bo przeciez antychryst ma zejsc na ziemie przy koncu swiata....

No a skąd ma przyleźć ?
      • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:19
        tanebo napisał:

> Wg biblijnych bajek to był Neron. Amen

To wszystko zalezy od interpretacji Pamiętaj ze Neron juz nie żył w czasie kiedy Jan pisał Apokalipsę oraz swoje listy .No a tylko Jan pisał o antychryście
    • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:17
      poziomka785 napisał(a):

> Moja znajoma mowi tak: Jesli wierzyc Biblii to pewnego dnia ma zejsc na ziemie
      > antychryst.

Powiedz tej pani ze biblii nigdy nie czytała ,bo z biblii wynika ze antychryst to człowiek więc dlaczego ma zejść na ziemię skąd ?

" (1) I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza, mającą dziesięć rogów i siedem głów, a na rogach jej dziesięć diademów, a na jej głowach imiona bluźniercze. (2) Bestia, którą widziałem, podobna była do pantery, łapy jej - jakby niedźwiedzia, paszcza jej - jakby paszcza lwa. A Smok dał jej swą moc, swój tron i wielką władzę. (3) I ujrzałem jedną z jej głów jakby śmiertelnie zranioną, a rana jej śmiertelna została uleczona. A cała ziemia w podziwie powiodła wzrokiem za Bestią; (4) i pokłon oddali Smokowi, bo władzę dał Bestii. I Bestii pokłon oddali, mówiąc: Któż jest podobny do Bestii i któż potrafi rozpocząć z nią walkę? (5) A dano jej usta mówiące wielkie rzeczy i bluźnierstwa, i dano jej możność przetrwania czterdziestu dwu miesięcy. (6) Zatem otworzyła swe usta dla bluźnierstw przeciwko Bogu, by bluźnić Jego imieniu i Jego przybytkowi, i mieszkańcom nieba. (7) Potem dano jej wszcząć walkę ze świętymi i zwyciężyć ich, i dano jej władzę nad każdym szczepem, ludem, językiem i narodem. (8) Wszyscz mieszkańcy ziemi będą oddawać pokłon władcy, każdy, którego imię nie jest zapisane od założenia świata w księdze życia zabitego Baranka. (9) Jeśli kto ma uszy, niechaj posłyszy! (10) Jeśli kto do niewoli jest przeznaczony, idzie do niewoli, jeśli kto na zabicie mieczem - musi być mieczem zabity. Tu się okazuje wytrwałość i wiara świętych. (11) Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok. (12) I całą władzę pierwszej Bestii przed nią wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszej Bestii, której rana śmiertelna została uleczona. (13) I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. (14) I zwodzi mieszkańców ziemi znakami, które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi, by wykonali obraz Bestii, która otrzymała cios mieczem, a ożyła. (15) I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii, i by sprawił, że wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii. (16) I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło (17) i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. (18) Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba ta bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć.
      • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:54
        kolter-xl napisał:

> "liczba ta bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt
        > sześć."

Jak dla mnie mozna to rozumiec tak:
        a) liczba jest przypisywana konkretnemu czlowiekowi
        b) liczba jest znana czlowiekowi
        • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:59
          poziomka785 napisał(a):

> Jak dla mnie mozna to rozumiec tak:
          > a) liczba jest przypisywana konkretnemu czlowiekowi
          > b) liczba jest znana czlowiekowi

zwlaszcza, ze jest napisane: "Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy".
          • sclavus Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:03
            ... kto ma rozum - nie zajmuje się bzdurami!
          • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:16
            poziomka785 napisał(a):

> poziomka785 napisał(a):
            >
            > > Jak dla mnie mozna to rozumiec tak:
            > > a) liczba jest przypisywana konkretnemu czlowiekowi
            > > b) liczba jest znana czlowiekowi
            >
            > zwlaszcza, ze jest napisane: "Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy".

Zwłaszcza wtedy kiedy okazuje się ze owa bestia to człowiek.
            • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:21
              (14) Napisałem do was, dzieci, że znacie Ojca, napisałem do was, ojcowie, że poznaliście Tego, który jest od początku, napisałem do was, młodzi, że jesteście mocni i że nauka Boża trwa w was, i zwyciężyliście Złego. (15) Nie miłujcie świata ani tego, co jest na świecie! Jeśli kto miłuje świat, nie ma w nim miłości Ojca. (16) Wszystko bowiem, co jest na świecie, a więc: pożądliwość ciała, pożądliwość oczu i pycha tego życia nie pochodzi od Ojca, lecz od świata. (17) Świat zaś przemija, a z nim jego pożądliwość; kto zaś wypełnia wolę Bożą, ten trwa na wieki. (18) Dzieci, jest już ostatnia godzina, i tak, jak słyszeliście, Antychryst nadchodzi, bo oto teraz właśnie pojawiło się wielu Antychrystów; stąd poznajemy, że już jest ostatnia godzina. (19) Wyszli oni z nas, lecz nie byli z nas; bo gdyby byli naszego ducha, pozostaliby z nami; a to stało się po to, aby wyszło na jaw, że nie wszyscy są naszego ducha. (20) Wy natomiast macie namaszczenie od Świętego i wszyscy jesteście napełnieni wiedzą.

(7) Wielu bowiem pojawiło się na świecie zwodzicieli, którzy nie uznają, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele ludzkim. Taki jest zwodzicielem i Antychrystem.

(22) Któż zaś jest kłamcą, jeśli nie ten, kto zaprzecza, że Jezus jest Mesjaszem? Ten właśnie jest Antychrystem, który nie uznaje Ojca i Syna.
              • pocoo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:13
                kolter-xl napisał:
                > Ten właśnie jest Antychrystem, który nie uznaje Ojca i Syna. [/i]
                >
                No to Nauka Ojca i nehsa górą .
                Ale ze mnie Antychryst.
                • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:24
                  pocoo napisała:

> kolter-xl napisał:
                  > > Ten właśnie jest Antychrystem, który nie uznaje Ojca i Syna. [/i]
                  > >
                  > No to Nauka Ojca i nehsa górą .
                  > Ale ze mnie Antychryst.

Twój wybór

" Antychryst "występujący przeciw Chrystusowi'lub "podający się za Chrystusa" Wielki słownik grecko-polski Nowego Testamentu Remigiusz  Popowski, Warszawa 1994, str 50.
        • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:14
          poziomka785 napisał(a):

> kolter-xl napisał:
          >
          > > "liczba ta bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt
          > > sześć."
          >
          > Jak dla mnie mozna to rozumiec tak:
          > a) liczba jest przypisywana konkretnemu czlowiekowi
          > b) liczba jest znana czlowiekowi

No to z innej beczki antychryst to generalnie każdy kto przeciwko Chrystusowi występuje.
      • pocoo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:19
        kolter-xl napisał:

> Powiedz tej pani ze biblii nigdy nie czytała ,bo z biblii wynika ze antychryst
        > to człowiek więc dlaczego ma zejść na ziemię skąd ?
        >
        > [i]" (1) I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza, mającą dziesięć rogów i siedem g
        > łów, a na rogach jej dziesięć diademów, a na jej głowach imiona bluźniercze. (2
        > ) Bestia, którą widziałem, podobna była do pantery, łapy jej - jakby niedźwiedz
        > ia, paszcza jej - jakby paszcza lwa. A Smok dał jej swą moc, swój tron i wielką
        > władzę. (3)

Fantazja nie w kij dmuchał.
        Chciałabym aby tak o tej bestii podyskutowali szefowie kosciołów chrześcijańskich.Prędzej by się pozabijali, niż doszli do jednomyślności.
    • sclavus Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 18:49
      Nie ma "Chrysta" - nie ma "Antychrysta"...
      ... a ludzie se gadają , byle se gadać!
      (są, którzy na tym zarabiają niesamowite pieniądze)
    • krzyszttoff Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:42
      poziomka785 napisał(a):

> Moja znajoma mowi tak: Jesli wierzyc Biblii to pewnego dnia ma zejsc na ziemie
      > antychryst.
      >
      > a: "Anty-chryst" czyli przeciwnik Chrystusa w lini prostej (temat religia, zwol
      > ennicy szatana)
      > b: Chrystus (temat religia, wierni Chrystusa)
      > a contra b = religia contra religia
      > Wojna przypisywana jest szatanowi a pokoj Bogu.
      > Od paru lat jedyna wojna jaka sie jeszcze toczy na ziemi to wojna swiata z terr
      > oryzmem ktory ma swoje korzenie w Islamie. Czyli antychryst =Islam ???
      antychryst jest na ziemi, kusi ludzi w Polsce i na świecie, aby ludzie odchodzili od Boga i aby ludzie zakładali inne rodziny niż składające się z Adama i Ewy, ludzie będą łatwo dawali się nabierać antychrystowi i będą podnosić pod jego działaniem rękę na Boga i będą od Niego od Boga odchodzić, nawet w Polsce ludzie w demokracji teraz postradają swoje zmysły, takie jest działanie zła.
      • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 19:53
        krzyszttoff napisał(a):

> antychryst jest na ziemi, kusi ludzi w Polsce i na świecie, aby ludzie odchodz
        > ili od Boga i aby ludzie zakładali inne rodziny niż składające się z Adama i Ew
        > y, ludzie będą łatwo dawali się nabierać antychrystowi i będą podnosić pod jego
        > działaniem rękę na Boga i będą od Niego od Boga odchodzić, nawet w Polsce ludz
        > ie w demokracji teraz postradają swoje zmysły, takie jest działanie zła.

Ale mi chodzi tylko o zidentyfikowanie tego antychrysta, ktory ma sie pojawic tuz przed koncem swiata. Watpie, zeby w Bibli chodzilo o prawdziwa bestie ( bo zaraz by jej wojsko zrzucilo bombe na glowe ;) ale moze tu nie chodzi nawet o konkretna osobe, jak Hitler, tylko np. religie albo o organizacje na skale swiatowa.
        • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:11
          poziomka785 napisał(a):

> Ale mi chodzi tylko o zidentyfikowanie tego antychrysta, ktory ma sie pojawic tuz przed koncem swiata.

Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie nazwanej Harmagedon

>Watpie, zeby w Bibli chodzilo o prawdziwa bestie ( bo zaraz by jej wojsko zrzucilo bombe na glowe ;)

Bestia , bo jest zła z założenia.Idealnie pasuje do niektórych ludzi szczególnie tych mono pobożnych.

> ale moze tu nie chodzi nawet o konkretna osobe, jak Hitler, tylko np. religie albo o organizacje na skale swiatowa.

Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie nazwanej Harmagedon
          • krzyszttoff Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:24
            kolter-xl napisał:

>
            > > Ale mi chodzi tylko o zidentyfikowanie tego antychrysta, ktory ma sie poj
            > awic tuz przed koncem swiata.
            >
            > Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie nazwanej Harmagedon
            >
            > >Watpie, zeby w Bibli chodzilo o prawdziwa bestie ( bo zaraz by jej wojsko
            > zrzucilo bombe na glowe ;)
            >
            > Bestia , bo jest zła z założenia.Idealnie pasuje do niektórych ludzi szczególni
            > e tych mono pobożnych.
            >
            > > ale moze tu nie chodzi nawet o konkretna osobe, jak Hitler, tylko np. rel
            > igie albo o organizacje na skale swiatowa.
            >
            > Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie nazwanej Harmagedon
            Do boju z Bogiem nikt nie może stanąć, ludzie jedynie pod działaniem antychrysta i zła, mogą doprowadzić do Apokalipsy, czyli do swojej zagłady na ziemi.
            • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:35
              krzyszttoff napisał(a):

> Do boju z Bogiem nikt nie może stanąć, ludzie jedynie pod działaniem antychrysta i zła, mogą doprowadzić do Apokalipsy, czyli do swojej zagłady na ziemi.

Znowu opowiadasz swoje wizje zaprzeczające Biblii ??

" (14) a są to czyniące cuda duchy demonów, które idą do królów całego świata, aby ich zgromadzić na wojnę w ów wielki dzień Boga Wszechmogącego. (15) Oto przychodzę jak złodziej; błogosławiony ten, który czuwa i pilnuje szat swoich, aby nie chodzić nago i aby nie widziano sromoty jego. (16) I zgromadził ich na miejscu, które po hebrajsku nazywa się Armagedon."

" (11) I widziałem niebo otwarte, a oto biały koń, a Ten, który na nim siedział, nazywa się Wierny i Prawdziwy, gdyż sprawiedliwie sądzi i sprawiedliwie walczy. (12) Oczy zaś jego jak płomień ognia, a na głowie jego liczne diademy. Imię swoje miał wypisane, lecz nie znał go nikt, tylko on sam. (13) A przyodziany był w szatę zmoczoną we krwi, imię zaś jego brzmi: Słowo Boże. (14) I szły za nim wojska niebieskie na białych koniach, przyobleczone w czysty, biały bisior. (15) A z ust jego wychodzi ostry miecz, którym miał pobić narody, i będzie nimi rządził laską żelazną, On sam też tłoczy kadź wina zapalczywego gniewu Boga, Wszechmogącego. (16) A na szacie i na biodrze swym ma wypisane imię: Król królów i Pan panów. (17) I widziałem jednego anioła stojącego w słońcu; i zawołał głosem donośnym, mówiąc wszystkim ptakom latającym środkiem nieba: Nuże, zbierzcie się na wielką ucztę Bożą, (18) by jeść ciała królów i ciała wodzów, i ciała mocarzy, i ciała koni oraz ich jeźdźców, i ciała wszystkich wolnych i niewolników, małych i wielkich. (19) I widziałem zwierzę i królów ziemi, i wojska ich, zebrane, by stoczyć bój z tym, który siedział na koniu, oraz z jego wojskiem. (20) I pojmane zostało zwierzę, a wraz z nim fałszywy prorok, który przed nim czynił cuda, jakimi zwiódł tych, którzy przyjęli znamię zwierzęcia i oddawali pokłon posągowi jego. Zostali oni obaj wrzuceni żywcem do jeziora ognistego, gorejącego siarką. (21) A pozostali byli pobici mieczem wychodzącym z ust jeźdźca na koniu, i wszystkie ptaki nasyciły się ich ciałami."
            • ankaskakanka14 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:42
              krzyszttoff napisał(a):

ludzie jedynie pod działaniem antychryst
              > a i zła, mogą doprowadzić do Apokalipsy, czyli do swojej zagłady na ziemi.

I to już się dzieje - wystarczy przejrzeć wiadomości jak bardzo nasza planeta jest skażona poprzez naszą próżność,pychę,zawiść i chciwość / cechy bestii / czyli kupowanie rzeczy,które tak naprawdę nie sa nam potrzebne do szczęścia i życia.Konsumpcjonizm.
        • krzyszttoff Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:19
          poziomka785 napisał(a):

> krzyszttoff napisał(a):
          >
          > > antychryst jest na ziemi, kusi ludzi w Polsce i na świecie, aby ludzie o
          > dchodz
          > > ili od Boga i aby ludzie zakładali inne rodziny niż składające się z Adam
          > a i Ew
          > > y, ludzie będą łatwo dawali się nabierać antychrystowi i będą podnosić po
          > d jego
          > > działaniem rękę na Boga i będą od Niego od Boga odchodzić, nawet w Polsc
          > e ludz
          > > ie w demokracji teraz postradają swoje zmysły, takie jest działanie zła.
          >
          > Ale mi chodzi tylko o zidentyfikowanie tego antychrysta, ktory ma sie pojawic t
          > uz przed koncem swiata. Watpie, zeby w Bibli chodzilo o prawdziwa bestie ( bo z
          > araz by jej wojsko zrzucilo bombe na glowe ;) ale moze tu nie chodzi nawet o ko
          > nkretna osobe, jak Hitler, tylko np. religie albo o organizacje na skale swiato
          > wa.
          antychryst działa pod postacią człowieka, jeżeli mu się uda oszukać ludzi i odciągnąć ludzi od Boga, to do Apokalipsy i zagłady świata dojdzie w 2030 roku.
          • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:24
            krzyszttoff napisał(a):

> antychryst działa pod postacią człowieka, jeżeli mu się uda oszukać ludzi i odc
            > iągnąć ludzi od Boga, to do Apokalipsy i zagłady świata dojdzie w 2030 roku.

sorry, nawet Chrystus nie znal daty zaglady swiata.
            • krzyszttoff Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:29
              poziomka785 napisał(a):

> krzyszttoff napisał(a):
              >
              > > antychryst działa pod postacią człowieka, jeżeli mu się uda oszukać ludzi
              > i odc
              > > iągnąć ludzi od Boga, to do Apokalipsy i zagłady świata dojdzie w 2030 ro
              > ku.
              >
              > sorry, nawet Chrystus nie znal daty zaglady swiata.
              Chrystus wiedział wszystko, tylko czy do zagłady świata dojdzie, czy też nie, zależy to tylko od nas samych, od wszystkich ludzi żyjących na ziemi, od tego jaki podejmiemy wybór i jak postąpimy. Jeżeli ulegniemy antychrystowi i szatanowi i będziemy podążali jego drogą do Apokalipsy, wtedy doprowadzimy do naszego końca, do naszej zagłady na ziemi. Jeżeli zaś będziemy podążali za Bogiem, to powrócimy wtedy z powrotem do Raju.
              • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:38
                krzyszttoff napisał(a):
                > Chrystus wiedział wszystko,

Sugerujesz ze Jezus był kłamcą ?

> tylko czy do zagłady świata dojdzie, czy też nie, zależy to tylko od nas samych, od wszystkich ludzi żyjących na ziemi, od tego jaki podejmiemy wybór i jak postąpimy.

Skoro wszystko wiedział to wiedział tez ze ludzie sie nie zmienia na lepsze .

Jeżeli ulegniemy antychrystowi i szatanowi
                > i będziemy podążali jego drogą do Apokalipsy, wtedy doprowadzimy do naszego ko
                > ńca, do naszej zagłady na ziemi. Jeżeli zaś będziemy podążali za Bogiem, to powrócimy wtedy z powrotem do Raju.

Ty najwyraźniej masz jakiegoś demona bo zaprzeczasz słowu spisanemu :))
          • pocoo Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:28
            krzyszttoff napisał(a):

> antychryst działa pod postacią człowieka, jeżeli mu się uda oszukać ludzi i odc
            > iągnąć ludzi od Boga, to do Apokalipsy i zagłady świata dojdzie w 2030 roku.

Zmartwiłeś mnie.Byłam przekonana ,że jestem Antychrystem.Koniec świata w 2030roku? Starą dupą będę ,więc mi zwisa czy jestem tym Antychrystem,czy nie.
          • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:28
            krzyszttoff napisał(a):

> antychryst działa pod postacią człowieka, jeżeli mu się uda oszukać ludzi i odciągnąć ludzi od Boga, to do Apokalipsy i zagłady świata dojdzie w 2030 roku.

Nawet Jezus nie chwalił się tym ze zna czas końca ;

" (3) A gdy siedział na Górze Oliwnej, podeszli do Niego uczniowie i pytali na osobności: Powiedz nam, kiedy to nastąpi i jaki będzie znak Twego przyjścia i końca świata? (...)(36) Lecz o dniu owym i godzinie nikt nie wie, nawet aniołowie niebiescy, tylko sam Ojciec."
            • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:31
              kolter-xl napisał:

> Nawet Jezus nie chwalił się tym ze zna czas końca ;
              >
              > " (3) A gdy siedział na Górze Oliwnej, podeszli do Niego uczniowie i pytali na
              > osobności: Powiedz nam, kiedy to nastąpi i jaki będzie znak Twego przyjścia i k
              > ońca świata? (...)(36) Lecz o dniu owym i godzinie nikt nie wie, nawet anioł
              > owie niebiescy, tylko sam Ojciec.
              "

bo Ojciec i Syn to jedno ?
              • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:52
                poziomka785 napisał(a):

> bo Ojciec i Syn to jedno ?

Tak samo jak i jego uczniowie to jedno z Bogiem i Jezusem ale i oni też daty nie znali :)

"(21) Aby wszyscy byli jedno, jak Ty, Ojcze, we mnie, a Ja w tobie, aby i oni w nas jedno byli, aby świat uwierzył, że Ty mnie posłałeś."

Ps.
                Jezus został Bogiem jakies 300 lat po wypowiedzeniu tych słów ,został Bogiem bo takie życzenie miał Konstantyn cesarz Rzymu
    • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:37
      kolter-xl napisał: « Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie nazwanej Harmagedon »

Czyli, ze ten antychryst to moga byc np. Islamscy terrorysci (nie mylic z religia islamska)
      • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:49
        poziomka785 napisał(a):

> kolter-xl napisał: « Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie naz
        > wanej Harmagedon »
        >
        > Czyli, ze ten antychryst to moga byc np. Islamscy terrorysci (nie mylic z religia islamska)

Nie , to królowie ziemi np unia europejska :))
        • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:52
          kolter-xl napisał:

>
          > > kolter-xl napisał: « Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojn
          > ie naz
          > > wanej Harmagedon »
          > >
          > > Czyli, ze ten antychryst to moga byc np. Islamscy terrorysci (nie mylic z
          > religia islamska)
          >
          > Nie , to królowie ziemi np unia europejska :))

Moment...E U R O P A. Szesc liter, mamy pierwsza szostke :)
          • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:57
            poziomka785 napisał(a):

> Moment...E U R O P A. Szesc liter, mamy pierwsza szostke :)

Nie licz tak 666 to vicarius fili dei :)

www.remnantofgod.org/666.htm
            • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 21:03
              kolter-xl napisał:

>
              > > Moment...E U R O P A. Szesc liter, mamy pierwsza szostke :)
              >
              > Nie licz tak 666 to vicarius fili dei :)
              >
              > www.remnantofgod.org/666.htm

Ciekawa jestem, czy KK kiedykolwiek wypowiadal sie na ten temat !
      • krzyszttoff Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 20:50
        poziomka785 napisał(a):

> kolter-xl napisał: « Ludzkość wroga Bogu stanie z nim do boju w wojnie naz
        > wanej Harmagedon »
        >
        > Czyli, ze ten antychryst to moga byc np. Islamscy terrorysci (nie mylic z relig
        > ia islamska)
        Gdyby Ameryka albo Rosja chciała, to islamistów zlikwidowali by w ciągu tygodnia. Apokalipsa to ostateczna wojna światowa, to trzy czynniki które mają doprowadzić do końca ludzkości w 2030 roku, islamiści jednak z apokalipsą wiele wspólnego nie mają, aby mogli oni do takiej katastrofy doprowadzić, czyli do naszego końca na ziemi. Wiemy jednak bardzo dużo, że do Apokalipsy i naszej zagłady mamy doprowadzić my ludzie, pod wpływem kuszenia antychrysta i szatana, którzy z każdym kolejnym rokiem będą działali na nas coraz to bardziej.
    • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 21:31
      Znalazlam takie video.
      Zaczyna sie robic ciekawie od drugiej minuty i 5 sekund. Hej, nie wiedzialam, ze 10 biblijnych przykazan nie pokrywa sie z katolickimi dziesiecioma przykazaniami ! serio ? :O

www.youtube.com/watch?v=hrYtS7vAUoM
      • kolter-xl Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 21:57
        poziomka785 napisał(a):

> Znalazlam takie video.
        > Zaczyna sie robic ciekawie od drugiej minuty i 5 sekund. Hej, nie wiedzialam, z
        > e 10 biblijnych przykazan nie pokrywa sie z katolickimi dziesiecioma przykazani
        > ami ! serio ? :O

Popiszesz z pół roku na tym forum , to nie takich cudów się dowiesz
        • poziomka785 Re: Kim jest antychryst 22.12.13, 23:07
          kolter-xl napisał:

>
          > > Znalazlam takie video.
          > > Zaczyna sie robic ciekawie od drugiej minuty i 5 sekund. Hej, nie wiedzia
          > lam, z
          > > e 10 biblijnych przykazan nie pokrywa sie z katolickimi dziesiecioma przy
          > kazani
          > > ami ! serio ? :O
          >
          > Popiszesz z pół roku na tym forum , to nie takich cudów się dowiesz

jak powiem babci o tych przykazaniach to mnie pewnie klapnie w ucho " nie gadaj glupotow" i bedzie mnie chciala na sile wyslac do spowiedzi ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka