oszolom-z-radia-maryja 29.04.14, 20:18 oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter_mr osiole oszołomiony opłatkiem 29.04.14, 20:34 oszolom-z-radia-maryja napisał: > oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę Osioł a na jakich zasadach przebywają w niebie twoje ciotki czy babki . Nadal karolkowi nocnik podają czy ino mu wyją te anielskie pieśni ? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:05 Wydaje mi się, że kanonizacja JPII obniża szanse ks. Popiełuszki. Polacy dostali swoje, teraz kolej na inne nacje, zwłaszcza z Afryki, ostoi katolicyzmu. A w kanonizację Matki Teresy trochę wątpię - ma ostatnio słabsze notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:10 "matka" Teresa???? czyś już do reszty ocipiał??? ... to może od razu i siostrę Bernadettę razem z tą "matką", co??? Nie chciałbyś??? Mnie to ryPka, ale śmiech świata będzie głośny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:18 sclavus napisał: > "matka" Teresa???? > czyś już do reszty ocipiał??? Więcej niż pewne.Cholera.A może ochu...jał? > ... to może od razu i siostrę Bernadettę razem z tą "matką", co??? Nie c > hciałbyś??? Tak,tak,tak.3xtak.One siebie warte.Terenia Wojtyle pieniążki woziła.Sporo tego było ,to i Bernadetta się załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:26 oszolom-z-radia-maryja napisał: > oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę ...a co ty z tego masz? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:35 a muszę mieć coś z tego? typowe materialistyczne opodejście do zycia przez ciebie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:40 oszolom-z-radia-maryja napisał: > a muszę mieć coś z tego? typowe materialistyczne opodejście do zycia przez ciebie przemawia No a Pisała o kasie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 21:55 kolter_mr napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > a muszę mieć coś z tego? typowe materialistyczne opodejście do zycia prze > z ciebie przemawia > > No a Pisała o kasie ?? Im się wszystko TYLKO kojarzy z kasą i z d.pą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:00 marina0321 napisał(a): > > No a Pisała o kasie ?? > > Im się wszystko TYLKO kojarzy z kasą i z d.pą. No tak skoro ksiądz musi haracz bogu płacić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:05 oszolom-z-radia-maryja napisał: > oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełusz > kę Od zapasu głowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:24 olsah65 napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę ...a czyją była matką? Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:29 marina0321 napisał(a): > ...a czyją była matką? > Jak nic Twoją. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:39 olsah65 napisał: > marina0321 napisał(a): > ...a czyją była matką? > > > Jak nic Twoją. Marina zna dobrze swoją matkę.W tajemnicy powiem Tobie ,że Marina jest zbyt ładna aby być córką Tereski. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:42 pocoo napisała: > olsah65 napisał: > > marina0321 napisał(a): > ...a czyją była matką? > > > > > Jak nic Twoją. > Marina zna dobrze swoją matkę.W tajemnicy powiem Tobie ,że Marina jest zbyt ład > na aby być córką Tereski. Dzięki Pocoo, zarumieniłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:05 marina0321 napisał(a): > Dzięki Pocoo, zarumieniłam się. I po co Ci to?Jeden amator wziął Ciebie za dziewicę. No i niech ... Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:18 pocoo napisała: > marina0321 napisał(a): > > Dzięki Pocoo, zarumieniłam się. > > I po co Ci to?Jeden amator wziął Ciebie za dziewicę. No i niech ... To mi nie przeszkadza; a wiesz, jaka jest różnica między dziewicą a rencistką? - Obie czekają na pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:44 pocoo napisała: .W tajemnicy powiem Tobie ,że Marina jest zbyt ład > na aby być córką Tereski. Zatem ostrożnie z troską o czyjąś cnotę. A o urodzie słyszałem , że nie lubi chodzić w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:55 olsah65 napisał: > Zatem ostrożnie z troską o czyjąś cnotę. Dlaczego?Jesteś amatorem dziewic?A może kwaśnych jabłek? A o urodzie słyszałem , że nie lubi chodzić w parze. Masz rację.Facet jest brzydszy niż kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Tadka Rydzyka wyświęcić trzeba. 29.04.14, 22:32 Nie koniecznie za wiarę,ale biznes,malwersacje,nienawiść,dzielenie społeczeństwa i polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Tadka Rydzyka wyświęcić trzeba. 29.04.14, 22:37 umpior napisał: > Nie koniecznie za wiarę,ale biznes,malwersacje,nienawiść,dzielenie społeczeństw > a i polityka. Uważaj co tu proponujesz. Jeśli "biznesmeni" posiądą taką protekcję i w takich kręgach , możesz nie wytrzymać bez sutanny. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Tadka Rydzyka wyświęcić trzeba. 30.04.14, 12:20 kto wie.. moze będzie kiedyś świętym ale w sianiu nienawiści niema bieglejszych niż Urban Michnik czy Lis Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Tadka Rydzyka wyświęcić trzeba. 30.04.14, 15:40 oszolom-z-radia-maryja napisał: > kto wie.. moze będzie kiedyś świętym Osioł toż to tylko kwestia tego czy klerowi opłaci sie z takiego jak on gamonia zrobić świętym , będzie zapotrzebowanie to i jego kochaś Rydza z Rydzem do nieba trafi . ale w sianiu nienawiści niema bieglejszych > niż Urban Michnik czy Lis Tzn mówienie prawdy jest sianiem nienawiści ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:48 olsah65 napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > oficjalnie od 27 kwietnia A.D 2014. Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę > Od zapasu głowa nie boli. Mnie by zabolała, gdybym miała modlić się do wszyyyyyystkich "świętych". Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:56 marina0321 napisał(a): > Mnie by zabolała, gdybym miała modlić się do wszyyyyyystkich "świętych". Wszystkie wpisy mówią o jednym, możliwości posiadania wyboru. Ja chcę posiadać tę możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:02 olsah65 napisał: > Wszystkie wpisy mówią o jednym, możliwości posiadania wyboru. Ja chcę posiadać > tę możliwość. No to sru...na kolana i... tych świętych związanych z alkoholem jest do diabła.Jak teraz zaczniesz modły to...sam sobie będziesz musiał w nocnym flachę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:02 olsah65 napisał: > marina0321 napisał(a): > Mnie by zabolała, gdybym miała modlić się do wszyy > yyyystkich "świętych". > Wszystkie wpisy mówią o jednym, możliwości posiadania wyboru. Ja chcę posiadać > tę możliwość. Mamy ponoć 2,5 tys. świętych - jeszcze Ci mało? Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:04 marina0321 napisał(a): > Mamy ponoć 2,5 tys. świętych - jeszcze Ci mało? Mało, potrzebuję 7 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:06 olsah65 napisał: > Mało, potrzebuję 7 mld. Do mnie możesz się już modlić.Nie wierzysz niedowiarku,żem święta? Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:12 pocoo napisała: > Do mnie możesz się już modlić. Mój boże, co im się w głowach porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:26 olsah65 napisał: > Mój boże, co im się w głowach porobiło. A ile nas?Raz? Nie bój żaby .Do kompanii dołączyła Marina.Masz wybór Wszystko zależy, o co będziesz się do nas modlił?I uważaj,bo czar pryśnie i zostanie Ci Terenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:36 pocoo napisała: > olsah65 napisał: > > Mój boże, co im się w głowach porobiło. > A ile nas?Raz? > Nie bój żaby .Do kompanii dołączyła Marina.Masz wybór Wszystko zależy, o co będ > ziesz się do nas modlił?I uważaj,bo czar pryśnie i zostanie Ci Terenia. N, a Terenia jest patronką od zadawania cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:40 marina0321 napisał(a): > N, a Terenia jest patronką od zadawania cierpień. > Tak.Po główce pogłaszcze i zanim się pomodli w jego"sprawie" to juz mu dawno opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:56 pocoo napisała: > marina0321 napisał(a): > > N, a Terenia jest patronką od zadawania cierpień. > > > Tak.Po główce pogłaszcze i zanim się pomodli w jego"sprawie" to juz mu dawno op > adnie. Potem pomodli się, żeby mu Terenia podniosła, a on podniesie i wyrzuci... Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 00:03 marina0321 napisał(a): > Potem pomodli się, żeby mu Terenia podniosła, a on podniesie i wyrzuci... Nastąpił błąd: zamiast "on" miało być "ona". Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 07:20 marina0321 napisał(a): > Potem pomodli się, żeby mu Terenia podniosła, a ona podniesie i wyrzuci... Może wyrzucić,bo to zołza błogosławiona. Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 12:46 pocoo napisała: > Nie bój żaby .Do kompanii dołączyła Marina.Masz wybór Wszystko zależy, o co będ > ziesz się do nas modlił?I Jesteś zepsuta i nie próbuj tego naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 13:13 olsah65 napisał: > Jesteś zepsuta i nie próbuj tego naprawiać. Tak,jestem "zepsuta" i dobrze mi z tym.Niczego nie będę naprawiala. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 23:20 pocoo napisała: > olsah65 napisał: > > Mało, potrzebuję 7 mld. > Do mnie możesz się już modlić.Nie wierzysz niedowiarku,żem święta? Jeśli taki jest potrzebujący, to też się melduję. Pozostało już tylko 6 mld 998 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 15:43 marina0321 napisał(a): > Mamy ponoć 2,5 tys. świętych - jeszcze Ci mało? Nie ma ich już tyle ,w 1969 roku przetrzepano ich do około 1000 sztuk . Nawet Mikołaj wtedy stracił robotę . Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 29.04.14, 22:58 marina0321 napisał(a): > Mnie by zabolała, gdybym miała modlić się do wszyyyyyystkich "świętych". Ale z Ciebie patriotka.Ty masz swojego JPII.Tamta reszta ma swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 00:03 Proponuję z automatu wyświęcać każdego zmarłego, zweryfikowanego katolika. Sprawiedliwość musi być i nikt nie powinien się poczuć po śmierci pokrzywdzonym. Każdy by chciał donosić... po śmierci modły do pana. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 07:23 grgkh napisał: > Sprawiedliwość musi być i nikt nie powinien się poczuć po śmierci pokrzywdzonym > . Każdy by chciał donosić... po śmierci modły do pana. > A niby ten bóg Jahwe,tak jak każdy inny bóg ,wszystko widzi,słyszy i najlepiej wie.A tu mu jeszcze jacyś święci boską głowę zawracają.Niepojęte... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 12:21 jest tylko jeden Bóg w trzech osobach Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 12:43 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach Oczywiście, że tak. Wszyscy wiedzą: 1=3 Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 12:46 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach Brodaty, Zombie i Jebaka Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 13:17 bookworm napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach > > Brodaty, Zombie i Jebaka Cóż za dosadność Bookworm. Ci wymienieni przez Ciebie są osobami boskimi. W dzień dzialają osobno,a na noc cala trójka siup,do jednego wyra. Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 14:11 pocoo napisała: > bookworm napisał: > > > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > > > > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach > > > > Brodaty, Zombie i Jebaka > > Cóż za dosadność Bookworm. Wiem, wiem. znacznie lepiej brzmi "Ich Troje" >Ci wymienieni przez Ciebie są osobami boskimi. W dzi > eń dzialają osobno,a na noc cala trójka siup,do jednego wyra. Ale trzech chołpa do jednego wyra? Pocoo, bój się boga... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 19:22 bookworm napisał: > Ale trzech chołpa do jednego wyra? Pocoo, bój się boga... Nie takie perwersje wyczyniali.Wyro,to malutki pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 15:41 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach Ma na imię Jahwe .Żydzi zawsze wiedzieli ze nie ma on syna i konkubiny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Jan Paweł II święty 08.05.14, 21:55 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jest tylko jeden Bóg w trzech osobach Nie używaj matematycznych pojęć niezgodnie z ich definicjami, bo wychodzi na to, że wyrzucili Cię ze szkoły podstawowej za kompletną ignorancję. 1 nie równa się 3. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Cuda matematycznego rozmnażania :) 21.05.14, 03:24 Drogi grgh. Przecież w bajkach jest wszystko możliwe. Pierwsze znane powszechnie rozmnożenie liczb nastąpiło w czasie, gdy kilkoma bochenkami chleba i paroma rybkami nakarmiono 5000 mężczyzn, nie licząc kobiet i dzieci. W pamięci potomnych tej teorii zostało to jako jeden z cudów, oprócz zmartwychwstania opisanego we wszystkich czterech Ewangeliach kanonicznych. Ponieważ w bajkach dziać się może wiele, dlatego 1 może równać się np 5. Jest to dowolna kwestia interpretecji. Przed wojną jedną zapałkę dzielono na cztery. A więc było 1=4. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Cuda matematycznego rozmnażania :) 21.05.14, 22:28 A ja na poważnie pozwolę sobie to oprotestować. :) Protest to moje demokratyczne prawo i z niego skorzystam.. 1) Święte księgi nie są traktowane przez wierzących jak bajki. 2) Z zapałką to jest inaczej - po podziale fragmenty są ułamkami ¼ i reguły matematyczne nie są tu gwałcone. Natomiast pan bozia jest jednocześnie jeden (bo monoteizm) ale też jako trzy oddzielne osoby, niejako "obok siebie" (politeizm czy coś podobnego). I też Cię pozdrowię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Cuda matematycznego rozmnażania :) 22.05.14, 15:39 Dzielenie jest metodą mnożeniem religii w celu dogadzania najprzeróżniejszym rożnym gustom wiernych. Chodzi tu o akceptowanie ich ilości a nie jakości w miejsce utrzymywania jedynej dekalogicznej prawdy. Sam katolicyzm ma już dzisiaj tyle odcieni, ilu świętych Watykan wyciągnął na swoje ołtarze nie pomijając jednocześnie niejednokrotnie bardzo kontrowersyjnych z różnych względów wyświęceń. W moim przekonaniu do tych ostatnich dołącza również ostatnio dokonane wyświęcenie JP2. Jeśli do tego dodamy, że Watykan tym sposobem z ziemi wręcz nakazuje teoretycznemu Bogu w niebie o obsadzanych kadrach jego niebiańskiego dworu, to w celu poprawy sytuacji sam Bóg powinien udać się z poważną pielgrzymką do Watykanu :) Jeśli coś tu gra, to jedynie makijaż ciągle popełnianych błędów i wypaczeń. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 18:15 oszolom-z-radia-maryja napisał: Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę Ks. Popiełuszko, to jeszcze rozumiem, ale o Matkę teresę niech zadbaja jej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 18:34 piwi77.0 napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > > Teraz czas nam Matke teresę i ks Popiełuszkę > > Ks. Popiełuszko, to jeszcze rozumiem, ale o Matkę teresę niech zadbaja jej dzieci. Tym którym pozwala konać bez najmniejszej próby złagodzenia bólu lekiem. Czy tym sierotom które sprzedawała bogatym ludziom na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jan Paweł II święty 30.04.14, 18:56 Czego oczekujesz od świętego katolickiego bydlęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Jak dla mnie 21.05.14, 03:11 możecie zrobić sobie świętego nawet z Pavelicia. W końcu w jakiś sposób też zasłużył się dla Kościoła. Moralnie i jedno i drugie pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Chrześcijański humanizm, katolicyzm i Utopia 22.05.14, 19:50 Pisał o tym już Thomas More (1478-1535) - w oryginale tytuł brzmi" "Christian humanism, Catholicism and Utopia". W rok po publikacji wieloletnie zmagania się Martina Luthra doprowadziły do reformacji - w którym Europa podzielona została zdecydowanie i trwale w praktykowaniu watykańskiej religii. Krytyka wielu aspektów postępowania Kościoła potwierdziła tylko od dawna podnoszone wątpliwości w religijną jedność wśród chrześcijan. Zresztą pierwszy wyłom w tej kwestii zrobił konstantyński katolicyzm - a dalej już poszło... Historia papieży w tworzeniu watykańsko-jednomyślnej światowej republiki katolicyzmu jest wystarczającym przyczynkiem do negacji tego typu zjawisk występujących w katolicyzmie. A takie wyświęcanie poza kolejnymi organizowanymi igrzyskami absolutnie nic nie zmienia w meritum tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
edico A niech mu tam będzie 22.05.14, 20:43 Nie znam tylko żadnej sensownej podstawy, w oparciu o którą nakaz ziemskiej biurokracji kościelnej obowiązuje boską biurokrację w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś