Dodaj do ulubionych

Nadchodzi Duda i PIS.Nowa epoka krzyżowa

17.05.15, 13:23
Śmiejcie się ,śmiejcie chłopaki a tu Duda ze swoimi krzyżowcami nadchodzi.Będzie budował nowe kościoły,kaplice,kapliczki,przy drogach stawiał nowe krzyże.W szkołach,szpitalach i sejmie krzyże.W telewizjach krzyże.Będzie sprawdzał czy macie w domach krzyże.Księża będą was wyklinać za to,że nie rzucacie na tacę.
(Jestem jakiś prorok czy co?Nie,ja znam polskie realia).
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Duda bardzo polski? 17.05.15, 16:35
      Duda jest powiązany z Żydostwem.Jasne,a co myślicie?Jak cały PIS,naiwne katoliki.
      Julian Kornhauser.Syn krakowskiego Żyda Jakuba Kornhausera (1913-1972), więźnia obozów w Płaszowie, Natzweiler, Neckarelz oraz Dachau[1][2] i pochodzącej z Chorzowa Ślązaczki Małgorzaty Glombik (1914-1987)[3].
      Andrzej Duda jest synem Jana Tadeusza Dudy i Janiny Milewskiej-Dudy, profesorów (odpowiednio nauk technicznych i chemicznych) związanych zawodowo z Akademią Górniczo-Hutniczą im. Stanisława Staszica w Krakowie[19][20]. Żonaty z Agatą Kornhauser-Dudą[21], nauczycielką języka niemieckiego w II Liceum Ogólnokształcącym im. Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie[22], z którą ma córkę Kingę. Jego teściem jest Julian Kornhauser[21].

No i co?Zagłosujecie?:)
    • bioslawek Świadkowie Jehowy nie głosowali 17.05.15, 17:06
      Czy prawdziwy chrześcijanin powinien brać udział w wyborach politycznych?

Jeżeli ktoś zagłosuje na człowieka, który okaże się tyranem i będzie więził lub mordował jego współwyznawców, to na kogo spadnie wina tej krwi? Jeżeli ktoś stanie pod murem, ponieważ postawi go tam ten despota, to będzie mógł być przekonany, że nie strzela do niego ani nie oddał głosu za tyranem żaden prawdziwy Świadek Jehowy.

Świadkowie Jehowy nie biorą udziału w wyborach, ponieważ już oddali swój głos za Królestwem Bożym. Głosowanie za innymi formami rządów byłoby przejawem nielojalności. Świadkowie Jehowy dysponują obszerną literaturą dotyczącą chrześcijańskiej neutralności. Zwłaszcza nowa literatura jest często uzupełnieniem wcześniejszego zrozumienia, lub odnoszenia jej treści do sytuacji politycznej konkretnego państwa.

wol.jw.org/pl/wol/d/r12/lp-p/1102008085#h=6:0-12:173
      Udział w wyborach

Prawdziwi chrześcijanie szanują cudze prawo do głosowania. Nie prowadzą żadnych kampanii przeciwko wyborom i podporządkowują się wybranym władzom. Pozostają jednak całkowicie neutralni w sprawach politycznych (Mateusza 22:21; 1 Piotra 3:16). A co powinien zrobić chrześcijanin, jeśli w jego kraju uczestnictwo w wyborach jest obowiązkowe, ewentualnie jeśli już sama odmowa pójścia do lokalu wyborczego budzi wielkie emocje? Może wtedy uwzględnić fakt, że w dość podobnych okolicznościach Szadrach, Meszach i Abed-Nego przybyli na równinę Dura, i jeśli pozwala mu na to sumienie — może się stawić w lokalu wyborczym. Musi jednak zachować czujność, by nie pogwałcić chrześcijańskiej neutralności. Powinien wziąć pod uwagę sześć zasad:

1. Naśladowcy Jezusa ‛nie są częścią świata’ (Jana 15:19).

2. Chrześcijanie reprezentują Chrystusa i jego Królestwo (Jana 18:36; 2 Koryntian 5:20).

3. Zbór chrześcijański jest zjednoczony w wierze, a jego członkowie są związani bliską więzią dzięki wzorowaniu się na miłości Chrystusa (1 Koryntian 1:10; Kolosan 3:14).

4. Kto wybiera jakiegoś urzędnika, ponosi część odpowiedzialności za jego poczynania (stosowne zasady zawarte są w 1 Samuela 8:5, 10-18 oraz 1 Tymoteusza 5:22).

5. Gdy Izraelici zaczęli się domagać ustanowienia człowieczego władcy, Jehowa potraktował to jak odrzucenie Jego samego (1 Samuela 8:7).

6. Chrześcijanie muszą mieć swobodę mowy, gdy głoszą o rządzie Królestwa Bożego ludziom wyznającym różne poglądy polityczne (Mateusza 24:14; 28:19, 20; Hebrajczyków 10:35).

Mam więc odebrać głos Jezusowi i oddać go (dajmy na to) Kukizowi?

forum.gazeta.pl/forum/w,721,157642286,157642669,Czy_chrzescijanie_moga_glosowac_.html
      • 9rgkh Re: Świadkowie Jehowy nie głosowali 17.05.15, 20:43
        ŚJ są popieprzeni. :)
        • bioslawek Re: Świadkowie Jehowy nie głosowali 17.05.15, 20:56
          9rgkh napisał:

> ŚJ są popieprzeni. :)

Coś tam tam pisałeś o chamstwie? :)

• 9rgkh Re: Świadkowie Jehowy nie głosowali 17.05.15, 23:56
            bioslawek napisał:

> 9rgkh napisał:
            >
            > > ŚJ są popieprzeni. :)
            >
            > Coś tam tam pisałeś o chamstwie? :)

Pisałem, zdarzało Ci się. Aż mnie to zdziwiło, bo ŚJ miałem za grzeczniejszych, lepiej wychowanych. Ale są wyjątki. A to jest słowo z normalnego, potocznego języka. Oto dowód:

wersja 1:

popieprzyć (język polski)
            znaczenia:
            czasownik przechodni
            ♥ (1.1) doprawić pieprzem
            ♥ (1.2) pot. pomylić
            czasownik zwrotny popieprzyć się
            ♥ (2.1) pot. o czymś, co uległo pomyłce

wersja 2:

popieprzyć
            dopuszczalne w grach ✔
            popieprzyć
            1. przyprawić pieprzem
            2. pomylić coś lub zrobić w czymś nieporządek

wersja 3:

popieprzyć
            Wielki słownik ortograficzny
            popieprzyć -przę, -przą; -prz, -prz•cie
            popieprzony; -rzeni
            Słownik języka polskiego
            popieprzyć
            1. «przyprawić pieprzem»
            2. posp. «pomylić coś lub zrobić w czymś nieporządek»
            popieprzyć się posp. «zostać pomylonym lub zagmatwanym»
            popieprzony posp. «niezrównoważony psychicznie»

wersja 4: (synonimy)

popieprzyć
            ♥ 1. posp.pogmatwać, poplątać, naplątać, zagmatwać, zawikłać, powikłać, namotać, zamotać, namieszać, pomieszać, nakręcić, namącić, zamącić, pomącić, pochachmęcić, zakałapućkać, skomplikować, pokomplikować, pokręcić, poprzekręcać, pokiełbasić, pokićkać, narozrabiać, posp.popierniczyć, narobić bigosu

Jak widzisz, nie jest to żadne chamstwo. Ani jedno z tych ważnych źródeł tego tak nie określa.

Muszę Cię uczyć języka polskiego. Za często tłumaczysz z angielskiego ale pewnie są to tłumaczenia do bani. Teraz podziękuj mi grzecznie za lekcję. Chyba że nie jesteś grzeczny. Wtedy Ci odpuszczę. Ale opinię sam sobie zszargasz.
    • 9rgkh Do dudy tzn. do d...y 17.05.15, 20:47
      olszak-przytycki napisał(a):

> Śmiejcie się ,śmiejcie chłopaki a tu Duda ze swoimi krzyżowcami nadchodzi.Będzi
      > e budował nowe kościoły,kaplice,kapliczki,przy drogach stawiał nowe krzyże.W sz
      > kołach,szpitalach i sejmie krzyże.W telewizjach krzyże.Będzie sprawdzał czy mac
      > ie w domach krzyże.Księża będą was wyklinać za to,że nie rzucacie na tacę.
      > (Jestem jakiś prorok czy co?Nie,ja znam polskie realia).

Lepiej już tym prorokiem nie bądź, wystarczy ich. A tu masz aktualne wieści od samej córki twitter.com/kiniaduda .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka