Dodaj do ulubionych

dr Kent Hovind daje baty darwinistom

16.07.15, 10:06
www.youtube.com/watch?v=_lKrE-L0G-8
Temat na pewno był ale się zagubił w gąszczu "kolterowego" bełkotu ;)
Ponieważ Hovind bardzo przekonująco przedstawił biblijny kreacjonizm i zmiótł ewolucjonizm, to lewactwo i postępactwo zaczęło go kąsać.
Przykład w samej Wiki, gdzie zarzuca mu się iż ukończył uczelnie NIEAKREDYTOWANĄ.
pl.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind
Jak to przeczytałem to spadłem z fotela na dywan i tarzałem się ze śmiechu przez pół godziny.
Nie bójcie się, nic mi się nie stało, tylko mięśnie oddechowe mnie nieco pobolewają. :)
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 10:38
      sulziemi napisał(a):
      > Ponieważ Hovind bardzo przekonująco przedstawił biblijny kreacjonizm i zmiótł e
      > wolucjonizm

https://i.imgur.com/qKSn2LB.gif
      • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:19
        Po co wkleiłeś ten rasistowski film???
        • feel_good_inc Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:49
          sulziemi napisał(a):
          > Po co wkleiłeś ten rasistowski film???

Po co założyłeś kolejne konto, skoro kompromitujesz się tak samo jak na starym?
    • bookworm Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 10:46
      sulziemi napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=_lKrE-L0G-8
      > Temat na pewno był ale się zagubił w gąszczu "kolterowego" bełkotu ;)
      > Ponieważ Hovind bardzo przekonująco przedstawił biblijny kreacjonizm i zmiótł e
      > wolucjonizm, to lewactwo i postępactwo zaczęło go kąsać.
      > Przykład w samej Wiki, gdzie zarzuca mu się iż ukończył uczelnie NIEAKREDYTOWAN
      > Ą.
      > pl.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind

Kent Hovind razem se swoim kreacjonistycznym "doktoratem" (doktorat z Patriot Bible University of Del Norte w Kolorado) jest tak tępy ze nawet kreacjoniści pokroju Kurta Wise'a (skończył Harvard) są zażenowani bełkotem, który spłodził jego umysł i który miał czelność nazwać doktoratem i przedstawiać go publicznie. Gdzie się pojawił dostał baty od ewolucjonistów, a u wykształconych kreacjonistów budził reakcje zażenowania zmieszanego z politowaniem - cały misterny plan "unaukowienia" ID idzie w diabły, gdy tylko Hovind zacznie się odzywać.

> Jak to przeczytałem to spadłem z fotela na dywan i tarzałem się ze śmiechu prze
      > z pół godziny.
      > Nie bójcie się, nic mi się nie stało, tylko mięśnie oddechowe mnie nieco pobole
      > wają. :)

Retoryka (trudno tu mówić o argumentach - te zwyczajnie nie istnieją) Hovinda jest dobra dla religijnych, prostych, niewykształconych umysłów łaknących wiary i utwierdzenia w ich jedynie słusznych przekonaniach.
      Religianci będą się tarzać ze śmiechu i spadać z foteli - to tania pseudointelektualna rozrywka na poziomie "Śmiechu warte". W sam raz coś dla sulziemi.
      Na pewno Hovind spłodzi coś jeszcze i za pewne będzie to coś mądrzejszego - żeby zejść niżej niż jego poprzednie dzieło, musiałby się czołgać.
    • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 10:55
      sulziemi napisał(a):

> wolucjonizm, to lewactwo i postępactwo zaczęło go kąsać.

No to jak to w końcu jest? Nieomylny papież, który podobno "uznał ewolucję" ma rację czy się myli? A może ortodoksyjny chrześcijani-kreacjonista ma rację? Jaki jest twój pogląd? Bo w swoich tekstach tak lawirujesz, że nie wiadomo, co myślisz. ;-D
      • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:24
        > No to jak to w końcu jest? Nieomylny papież, który podobno "uznał ewolucję" ma
        > rację czy się myli?

Ja tam nie uważam nieomylności papieża za prawdę. A Ty Wilczku?
        • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:34
          sulziemi napisał(a):

> Ja tam nie uważam nieomylności papieża za prawdę. A Ty Wilczku?

Nie o to pytałem, a ty jak rasowy polityk odpowiedziałeś, nie odpowiadając na zadane pytanie. ;-) Przestań kluczyć. Napisz w końcu wyraźnie, jaki jest twój pogląd na kreacjonizm. Która teoria wg ciebie jest prawdziwa i dlaczego? Nie chcę, żebyś po raz kolejny pisał o tym, co twierdzi jakiś papież albo jakiś "naukowiec". Co TY sądzisz? Dasz radę odpowiedzieć? ;-)
          • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:42
            Oddalam to pytanie (cyt. minister doktor Andrzej Zembala). Proszę o następne ;P
            • bookworm Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:49
              sulziemi napisał(a):

> Oddalam to pytanie (cyt. minister doktor Andrzej Zembala). Proszę o następne ;P

Wychodzi na to, że nic nie sądzisz.
              Przyszedłeś tu robić za forumowego trolla i jak na razie bez zarzutu wywiązujesz się z powierzonego zadania.
            • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 12:02
              sulziemi napisał(a):

> Oddalam to pytanie (cyt. minister doktor Andrzej Zembala). Proszę o następne ;P

Dziękuję za potwierdzenie, że nie masz nic do powiedzenia od siebie. Powtarzasz jedynie opinie innych po to, żeby powodować ruch na forum. Szkoda czasu na dyskusje z tobą. Bywaj zdrów. :-)
              • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 12:08
                Wszystko jest wtórne Wilczku.
                Twoje odejście potwierdza moją prawdę i moje racje.
                3maj się i kończ ewolucję do jakiegoś łagodnego psa. ;)
              • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 12:11
                Troll dowodzi, że odejście potwierdza jego rację. Dziecinny chwyt. ;-D

PS. Nie opuściłem forum.
        • 9rgkh Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 15:57
          sulziemi napisał(a):

> Ja tam nie uważam nieomylności papieża za prawdę.

A co z "nieomylnością" świętych ksiąg wszystkich religii naraz? "Uważasz"? :)
    • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 10:57
      "W 2001 wybudował w Pensacola na Florydzie, gdzie sam mieszka, Dinosaur Adventure Land, park rozrywki przedstawiający dinozaury żyjące razem z ludźmi, co jak twierdzi Hovind, miało miejsce 6-8 tys. lat temu."

A co na to Biblia i nieomylny papież? ;-D
      • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:22
        Wilczku, ty mnie znów rozśmieszasz do łez swoją niewiedzą o religiach.
        Hovind jest BAPRYSTĄ !!!
        Mam dalej tłumaczyć o papieżu i baptystach? czy załapiesz za tydzień? ;PP
        • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:23
          edit baptystą
        • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:31
          sulziemi napisał(a):

> Wilczku, ty mnie znów rozśmieszasz do łez swoją niewiedzą o religiach.

To się śmiej, ale daj sobie spokój z tanią erystyką. ;-)

> Hovind jest BAPRYSTĄ !!!

A ja napisałem cokolwiek o jego wyznaniu?

> Mam dalej tłumaczyć o papieżu i baptystach? czy załapiesz za tydzień? ;PP

Zadałem pytanie o relacje poglądów Hovinda do Biblii i papieskich "mądrości", więc jeśli potrafisz odpowiedzieć, to napisz, a jeśli nie potrafisz, to przynajmniej nie uciekaj się do erystyki. ;-)

A może zapomniałeś, że baptyści i katolicy to chrześcijanie opierający swoją wiarę na tej samej Boblii? Zapytałem, co Boblia "mówi" na temat współistnienia z dinozaurami. Przecież dla ortodoksyjnego baptysty i dla papieża to słowo boże. ;-)
        • kolter-r Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 12:27
          sulziemi napisał(a):

czyli jak zwał ta zwał ale zawsze = religiant
        • 9rgkh Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 16:03
          sulziemi napisał(a):

> Wilczku, ty mnie znów rozśmieszasz do łez swoją niewiedzą o religiach.

A ja tylko pytam, czy ten pan wierzy - przypadkiem - w tego samego boga i te same święte księgi?

Jeśli bóg stojący za tymi śmieciami nie kontaktuje się z ludzkością i nie wyjaśnia ostatecznie takich spraw, to znaczy, ze go nie ma.

I tylko ta konkluzja jest istotna.
    • sclavus Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:00
      ... aleś się wygłupił ... agresywnie!!
      No comment! ... because this is the best comment!!
    • sulziemi Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:09
      Sama erystyka w wykonaniu gimbazy bez akredytacji. ;)
      A teraz zmówić paciorek do Wielkiego Wybucha, św. Roberta L i ks. Dawkinsa ;))
      • a.wilk.pl Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 11:19
        > Sama erystyka w wykonaniu gimbazy bez akredytacji. ;)
        > A teraz zmówić paciorek do Wielkiego Wybucha, św. Roberta L i ks. Dawkinsa ;))

sulziemi napisał(a), przedstawiając rzeczowe, nieerystyczne argumenty. ;-)
      • kolter-r Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 12:23
        sulziemi napisał(a):

> A teraz zmówić paciorek do Wielkiego Wybucha, św. Roberta L i ks. Dawkinsa ;))

nic tobie nie przeszkadza do jakiejś plastikowej lali modły składać,albo kardynała po łapach wycmokać
      • 9rgkh Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 16:05
        sulziemi napisał(a):

Sama erystyka w wykonaniu religianta. Udowadnia, że jego bóg nie istnieje, bo jaki bóg dopuszczałby do tego, żeby o jego istnieniu miała świadczyć taka "logika". W ten sposób uśmiercamy realnie religię.
    • kolter-r paranoja ?? 16.07.15, 12:19
      cieszy cie to ze papiestwo uznało ewolucje, no a z drugiej strony cieszy cię ze protestant teorię ewolucji zwalcza .... jakie leki psychosomatyczne używaj
    • wariant_b Re: dr Kent Hovind daje baty darwinistom 16.07.15, 13:05
      Tu masz listę nieakredytowanych uczelni:
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_unaccredited_institutions_of_higher_education
      i będziesz mógł się dłużej potarzać.

Ale podobno jeden obraz to więcej niż tysiąc słów.
      To na tym uniwersytecie można korespondencyjnie zrobić doktorat:
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/PatriotU_Crop.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka