Dodaj do ulubionych

Dobre nowiny

22.07.20, 14:06

Jak można przeczytać na portalach, bajki religijne mają kłopoty:

"W Warszawie tylko nieco ponad co czwarty katolik chodzi w niedzielę na mszę. Do komunii przystępuje co siódmy, a na religię do szkoły chodzi najniższy odsetek uczniów w całej Polsce. Tak wynika z najnowszego raportu Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego."

"Młodzież na całym świecie jest coraz mniej religijna - wynika z najnowszego raportu Pew Research Center. Dotyczy to zarówno katolików, jak i wyznawców islamu czy innych religii. A także Polski, która w spadkach religijności jest w ścisłej światowej czołówce."

"Od upadku komunizmu wraz ze wzrostem dochodów Polacy coraz mniej wierzą w Boga."

Jest duża nadzieja, że ta mafia Kościelna i w Polsce skończy się.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Dobre nowiny 22.07.20, 14:35
      wyborcza.pl/7,75399,26147980,badania-pew-research-polska-mniej-wierzaca-a-i-tak-najbardziej.html#s=BoxOpImg8 //
      • suender Re: Dobre nowiny 22.07.20, 16:33
        "Takie wnioski płyną z badania waszyngtońskiego instytutu Pew Research,"

Tylko, że ten Pew Research, nie ma certyfikatu z NIEBA, by był w stanie takie badania wiarygodnie przeprowadzić, -ot co, .....

Pozdrawiam edukacyjnie.
    • snajper55 Re: Dobre nowiny 22.07.20, 15:09
      kociak40 napisał:

> "W Warszawie tylko nieco ponad co czwarty katolik chodzi w niedzielę na mszę.

Powinni sprawdzić ilu katolików wierzy w istnienie boga.

S.
      • lumpior Re: Dobre nowiny 22.07.20, 15:21
        snajper55 napisał:

> kociak40 napisał:
        >
        > > "W Warszawie tylko nieco ponad co czwarty katolik chodzi w niedzielę na m
        > szę.
        >
        > Powinni sprawdzić ilu katolików wierzy w istnienie boga.
        >
        > S.

Wiara w Boga a wiara w kler to dwie inne sprawy.
      • suender Re: Dobre nowiny 22.07.20, 16:43
        snajper55:

> Powinni sprawdzić ilu katolików wierzy w istnienie boga.

Ale takie trudne zadanie może zrealizować gdzieś za 100 lat chyba dopiero SI (Sztuczna Inteligencja).
        Podobno IBM ma przygotowane na coś takiego testy, ale do tego programu nie ma jeszcze aż tak silnego komputera, - ot co, ......
        Natomiast od zawsze robi to bezbłędnie NIEBO, - no właśnie, ....

Pozdrawiam logicznie.
        • mim1652avo Re: Dobre nowiny 22.07.20, 19:08
          kociak40: duża nadzieja, że ta mafia Kościelna i w Polsce skończy się.

Święte słowa.Amen.
          Pozdrowienia dla kota.
          • mim1652avo Re: Dobre nowiny 22.07.20, 19:20
            lumpior: Wiara w Boga a wiara w kler to dwie inne sprawy

Nareszcie, odłączmy wiarę w Boga (o którym nikt nic nie wie i pisze się tylko o tym co zrobił i jak opiekował się Israelitami itd.), Jesusa, króla Żydów, itd i w różnych innych mniejszych bóstw katolickich, ktrych jest mnóstwo (święty taki i inny do każdej okazji do modlitwy.To jest politeizm) od organizacji o rysach przestepczych która to oparła na niewiedzy, strachu, śmierci, podboju, itp . własną władzę, potegę i przeogromnę bogactwo.Ale to zaczyna się dramatycznie dla nich, kończyć.Postęp nauki i informacji releguje tą średniowieczną instytucje do rogu.Amen,
        • awariant Re: Dobre nowiny 22.07.20, 21:19
          suender napisał:

> Natomiast od zawsze robi to bezbłędnie NIEBO, - no właśnie, ....

No właśnie - zapytałem, co to jest to NIEBO, które nam tu polecasz.
          Bezbłędnie odpowiedzieli, żeby uważać i nie dać się nabrać, bo to jakaś podróbka.
          • suender Re: Dobre nowiny 23.07.20, 15:12
            awariant:

> , co to jest to NIEBO, które nam tu polecasz.

- Ja jestem za cienki Bolek, by NIEBO polecać.
            Ja tylko grzecznie i logicznie edukuję niewiernych w niektórych sprawach transcendentnych, ale tylko tych z którymi się stykam na codzień, bo całej wieeelkiej reszty też nie ogarniam.

- Nikt tak dobrze nie poleci NIEBA, jak tylko ono samo siebie!

Pozdrawiam edukacyjnie.
    • gosc1378 Re: Dobre nowiny 23.07.20, 10:37
      Wiara, nadzieja i miłość.
      Nadzieja, gdy odejdzie od wiary i miłości, przy rosnacej mamonie, szybko moze stać się nadzieją niemądrych. I zamiast trwać po stronie Boga, budować kościół boży, mimo ludzkiej grzesznosci, można zatracić się po drugiej stronie, tych ktorzy go chcą zburzyć i spalić i zwieść niejednego człowieka - po stronie szatana i jego demonów.
      • pocoo Re: Dobre nowiny 23.07.20, 16:32
        gosc1378 napisał:

> Wiara, nadzieja i miłość.
        > Nadzieja, gdy odejdzie od wiary i miłości, przy rosnacej mamonie, szybko moze s
        > tać się nadzieją niemądrych. I zamiast trwać po stronie Boga, budować kościół
        > boży, mimo ludzkiej grzesznosci, można zatracić się po drugiej stronie, tych
        > ktorzy go chcą zburzyć i spalić i zwieść niejednego człowieka - po stronie szat
        > ana i jego demonów.

Już wszystko dobrze. Spokojnie. Relaks.
        • suender Re: Dobre nowiny 23.07.20, 19:38
          Pooco:

> Już wszystko dobrze.

- Przy okazji pytanie do naszej Pooco: Ile morgów ziemi mieli Twoi rodzice i jaką mieli wydajność z jednego H?
          - Będziesz WYNIESIONA!

Pozdrawiam wyniesieniowo.
          • kociak40 Re: Dobre nowiny 23.07.20, 23:04

"Przy okazji pytanie do naszej Pooco: Ile morgów ziemi mieli Twoi rodzice i jaką mieli wydajność z jednego
            H?
            - Będziesz WYNIESIONA!

Jeżeli WYNIESIENIE zależy od ilości morgów i wydajności z jednego hektara,
            to jestem całkowicie spokojny. Nie grozi mi WYNIESIENIE do nieba.
            Ja, moi rodzice i dalej, mieliśmy tyle ziemi na własność, co w doniczkach
            na parapetach. Uspokoiłeś mnie całkowicie. Nie trafię z tymi dewotami do nieba.
            Można być wszędzie, ale nie w każdym towarzystwie.
            • pocoo Re: Dobre nowiny 01.08.20, 09:57
              kociak40 napisał:

> Jeżeli WYNIESIENIE zależy od ilości morgów i wydajności z jednego hektara,
              > to jestem całkowicie spokojny. Nie grozi mi WYNIESIENIE do nieba.

Ja mam teraz pół morgi z okładem ogrodu i 3 ha za Elblągiem bez wydajności, gdyż od wielu lat tylko jest. Przed wojną tysiące hektarów na Warmii i Mazurach należało do rodziny ojca.
              Kurna!!! Chyba będę wyniesiona. Ja nie chcę.
    • jacek_x Re: Dobre nowiny 01.08.20, 04:49
      kociak40 : "...j est duża nadzieja, że ta mafia Kościelna i w Polsce skończy się"
      ====
      "Mafia koscielna " to jest jednym z wielu mediów informacji masowej. Konkurencja medialna powoli zepchnie Kosciól katolicki w Polsce do roli jednego z wielu mediów, ale to jeszcze troche potrwa.
      • kociak40 Re: Dobre nowiny 01.08.20, 19:14

"Konkurencja medialna powoli zepchnie Kościół katolicki w Polsce do roli jednego z wielu mediów, ale to jeszcze trochę potrwa." - jacek_x

Ci, którzy będą na dnie - będą mogli podgryzać tych, którzy są na wierzchu.
        • jacek_x Re: Dobre nowiny 02.08.20, 06:24
          kociak40 ; "Ci, którzy będą na dnie - będą mogli podgryzać tych, którzy są na wierzchu."
          ===
          Tak jest , tak sie dzieje w każdej branży .
          • kociak40 Re: Dobre nowiny 02.08.20, 15:21

"Tak jest , tak się dzieje w każdej branży." - jacek_x

Zwykle taki bieg donikąd zaczyna się od setki bez zakąski.
            • jacek_x Re: Dobre nowiny 02.08.20, 22:25
              kociak40: " taki bieg donikąd zaczyna się od setki bez zakąski."
              ===
              Podoba mi się taka odpowiedź, bo przecież różnie bywa.
              • kociak40 Re: Dobre nowiny 03.08.20, 17:35
                jacek_x napisał:

> kociak40: " taki bieg donikąd zaczyna się od setki bez zakąski."
                > ===
                > Podoba mi się taka odpowiedź, bo przecież różnie bywa.

Dobry aforyzm nie wymaga komentarza.
                • jacek_x Re: Dobre nowiny 09.08.20, 05:42
                  No dobra. Ja tam specjalnie na tacę się nie dokladam. Ale jak ma wygladać ten interes z życiem pozagrobowym, bo chyba głównie lęk przed śmiercia jest tam ( to znaczy w Kościele) eksploatowany. Wiem (z internetu), że istnieje w tej branży spora konkurencja; New age, islam , buddyzm. Czy uważasz, że kler katolicki powinien załozyć sobie swój własny niezależny Bank Centralny ?
                  • kociak40 Re: Dobre nowiny 10.08.20, 00:49

"Ale jak ma wygladać ten interes z życiem pozagrobowym... - jacek_x

Duch w narodzie nie ginie, zwłaszcza ten, który straszy.
                    Dla wszystkich pozycją z góry upatrzoną - jest cmentarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka