Dodaj do ulubionych

Tadzio Rydzyk

12.07.21, 12:09
Dziś naprawdę bardzo krótko. Wczoraj zakończyła się XXX Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja a na Jasną Górę. Nie będę tego wydarzenia szczegółowo opisywał, bo było jak zawsze. Warto jednak zwrócić uwagę na jedną rzecz.
Otóż w uroczystości wziął udział biskup Stefan Regmunt, emerytowany ordynariusz zielonogórsko – gorzowski. Biskup ukarany za przypadki tuszowania kościelnej pedofilii. Teoretycznie wszystko jest w porządku, biskup ma bowiem zakaz publicznych występów tylko na terenie diecezji której był ordynariuszem. Ja jednak mam wrażenie, że tym ruchem ojciec Tadeusz Rydzyk testuje cierpliwość papieża Franciszka.
Co się stanie, jeśli będę nazywał biskupa Janiaka medialnym męczennikiem, a biskupa Regmunta zapraszał na swoje wydarzenia? Czy Stolica Apostolska zareaguje czy nie? A jeśli nie, to czy mogę posunąć się o krok dalej i zaprosić kogoś, kto w ogóle ma zakaz aktywności publicznej? Zobaczymy - myśli sobie redemptorysta – na ile mi Stolica Apostolska pozwoli? Trochę na zasadzie słynnego tekstu z Misia Barei. Nie mam twojego płaszcza, i co mi zrobisz papieżu Franciszku? Czy w ogóle mi coś zrobisz?
Obserwuj wątek
    • n4rmoorr Re: Tadzio Rydzyk 12.07.21, 12:19
      I co obywatelki i obywatele z tego forum możecie poradzić? Pojęczycie ,ponarzekacie i nic.Na FK nikt przez tyle lat nie obalił PIS.Mało tego demonstracje kobiet też nie .Gadacie ,gadacie i nic . Zamiany się toczą samoistnie .Są fora gdzie blogerzy i ludzie tam próbują.Tu nic się nie zmienia od lat .Tylko cenzura jest ta sama albo gorsza.
      • kociak40 Re: Tadzio Rydzyk 12.07.21, 14:19

" co mi zrobisz papieżu Franciszku? Czy w ogóle mi coś zrobisz?" - n4rmoorr

Wrogowie nigdy nie są fatamorganą, przyjaciele prawie zawsze.
      • snajper55 Król jest nagi, król jest nagi... 12.07.21, 15:05
        n4rmoorr napisał(a):

> I co obywatelki i obywatele z tego forum możecie poradzić? Pojęczycie ,ponarze
        > kacie i nic.Na FK nikt przez tyle lat nie obalił PIS.Mało tego demonstracje k
        > obiet też nie .Gadacie ,gadacie i nic . Zamiany się toczą samoistnie .Są fora g
        > dzie blogerzy i ludzie tam próbują.Tu nic się nie zmienia od lat .Tylko cenzura
        > jest ta sama albo gorsza.

Zmiany nie toczą się samoistnie, zmiany potrzebują napędu. A to forum? To forum to przecież tyko plac zabaw, na którym bawimy się my, dzieci. I sobie śpiewamy "Król jest nagi, król jest nagi...". A takich placów zabaw są setki, tysiące, i co widzimy? Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę że król jest nagi, i spada liczba kleryków, i spada liczba ludzi w kościołach, i spada liczba chrztów, i spada liczba ślubów kościelnych, i zwęża się strumień pieniędzy płynący do kieszeni zboczeńców w sutannach, i zmniejsza się ich władza, ich bezkarność a rośnie ich strach.

S.
      • edico Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 21:02
        Do czassu n4emoor, do czasu. Już dzisiaj widać doskonale efekty takiej arogancji ze strony watykańczyków. Do czasu Rewolucji Francuskiej też dla wielu zadufanych w sobie czy tej religii nie wydawało się to możliwe.
    • qwardian Re: Tadzio Rydzyk 12.07.21, 13:10
      Całe środowisko TVN i Agory broniło żydowskiego pedofila, oprócz Dominiki Wielowiejskiej, bo tuszowali wszyscy i jakoś pokazują się publicznie, więc nie bądź hipokrytą..
      • krzy-czy Re: Tadzio Rydzyk 12.07.21, 13:37
        oni jednego ped. .
        wy KArTOfLE setki pedofilów.
        • qwardian Re: Tadzio Rydzyk 12.07.21, 15:51
          A Wojciech Krolopp z poznańskich Słowików, który zmarł na AIDS, wcześniej zarażając nieletnie dzieci?
          • edico Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 21:05
            Przecież to był katolik z krwi i kości do ostatniej chwili. Czyżby wcielony diabeł składał pokłony katolickiemu Bogu w jego kościołach?
    • pkt4a Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 06:19
      Tadek publicznie pokazuje Frankowi środkowy palec . Peniskopat też tak postępuje w stosunku do Franka .
      Czasami wysuną swojego członka z ramienia na czoło , tego bp Polaka który ma taką zawsze obolałą minę z natury i oczęta chytrze schowane za przyciemniałymi brylami aby się nad czymś "pochylił" , "pochylił z troską" oczywiście i aby był "zatroskany" i "zasmucony" , ot taki teatrzyk dla naiwnych .
      Najwyższa pora aby Franek szurnął Tadkiem gdyż Tadek publicznie robi z Franka pośmiewisko
      • n4rmoorr Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 08:59
        pkt4a napisała:

> Tadek publicznie pokazuje Frankowi środkowy palec . Peniskopat też tak postępuj
        > e w stosunku do Franka .
        > Czasami wysuną swojego członka z ramienia na czoło , tego bp Polaka który ma ta
        > ką zawsze obolałą minę z natury i oczęta chytrze schowane za przyciemniałymi br
        > ylami aby się nad czymś "pochylił" , "pochylił z troską" oczywiście i aby był "
        > zatroskany" i "zasmucony" , ot taki teatrzyk dla naiwnych .
        > Najwyższa pora aby Franek szurnął Tadkiem gdyż Tadek publicznie robi z Franka p
        > ośmiewisko
        O czym ty bełkotasz człowieku .A już zaczynałem Cię lubić.Tadzia nikt nie ruszy w Polsce.Zapisz sobie.Póki on żyje to PIS i Kaczyński wszystko wygrywa.Można go ośmieszać,ale lekceważyć nie.
        • pkt4a Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 11:00
          ha ha , Tadek jest tak samo nienaruszalny jak kiedyś pewien nienaruszalny zboczony Hieniek z Gdańska , ten Hieniek , nie tacy do Hieńka pielgrzymowalli , Taczer , Busz , Geremek , Wałęsa i tysiące innych , nie takie miliony przez Hieńka przechodzily , i co dzisiaj ?
          Tadek skończy jak Hieniek , sorry taniarada , tak będzie

• edico Re: Tadzio Rydzyk 14.07.21, 21:07
          n4rmoorr napisał(a):

> Tadzia nikt nie ruszy w Polsce.Zapisz sobie.Póki on żyje to PIS i Kaczyński wszystko wygrywa.Można g
          > o ośmieszać,ale lekceważyć nie.

Dla tego, że pokazuje już dwa palce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka